![]() |
ASUS ROG Strix Radeon RX 5700 XT OC Detailed Some More
Bogam' fin komad 'ladnjaka je to. Ne cini se losa, dapace. |
|
U SAD-u 5700xt giga 20$ iznad MSRP, odnosno 5%
https://www.amazon.com/dp/B07W95D5V3/ Cooler kao u slučaju Asusovih coolera isti kao kod turinga Također malo glasina o drugoj generaciji Navi gpu Navi 20 Series is Known Internally As ‘The Nvidia Killer’ | EXCLUSIVE A Navi 12 i 14 su po svoj prilici jača i slabija verzija postojećih (vjerojatno 2 modela po čipu) i brijem da izlaze ove godine (nešto možda i u jesen) AMD Arcturus & Navi 12/14 Support Appears In Linux Fakat ne kužim kako mogu napraviti 4096 shaders gpu (2560 je na RX 5700 XT) u nekom normalnom power frejmu do 300w na postojećem nodeu sa postojećom arhitekturom, tako da uzeti sa zrnom soli... |
Možda dupli silicij sa ozbiljnim undervoltom, možda su u šumi.
|
Pitanje ak je to i dalje ista ver. rdna jer se spominje raytracing...
|
RT se zasad spominje za xbox odnosno drugu generaciju navija. Ovo Navi 12 i 14 je po svemu sudeći trenutna generacija... Također nije sigurno ako će xbox imati RT da će to imati i druga gen. Navija za desktop jer je to custom made za konzole...
|
TechSpot ima odličan članak koji uspoređuje Turing i Navi arhitekture, pa ako još niste - škicnite.:) Kaj se samog Navia tiče - bilo bi super kad bi i s tim uspjeli ono kaj su napravili s drugom generacijom EYPC procesora.
|
Citiraj:
|
Pa dobro si shvatio. Samo kažem da je u istoj gen (možda) i RT tj. ovo što uskoro treba izaći nema veze s tim. Znači po njihovoj priči 4096 shader gpu treba biti na ovom nodeu i ovoj verziji arhitekture, a to ne drži vodu
|
Revju Asusovke
https://www.techpowerup.com/review/a...trix-oc/2.html Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Bojim se da će je je cijeniti u rangu 2070S, a upravo je 100 dolara manja cijena selling point za 5700XT.
|
Ja se brusim da kupim AIB,ali ako će biti kao 2070s,zaje taj rad.
|
|
Citiraj:
Overall performanse na 1440P je +20% nad GTX 1080 i samo par posto slabija od 1080 Ti. Fino fino. Ne može se nikako reći da je ćorak. Kad dolaze jače AMD kartice? Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
https://i.postimg.cc/4yG643tz/Capture.png
Bome pulserica, koja je budžet cooler od sapphirea bolji od strixa. Barem sa stock postavkama. Strixica je više nasvirana što se vidi i po potrošnji... Sapphire flagship model će 90% sigurno biti najbolji Jbte u out of the box radu (ne quiet bios) 17C hladnija i 8db tiša... Blower coolere zakonom zabranit, čak je i nvidia odustala od istih (a pravili su ih kvalitetnije + efikasnije gpu) |
Ma kažem, ako bude neki hladnjak kao na v64 nitro le, sapphire ce opet pomest
|
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=hpyE0S2yKJY
PowerColor RX 5700 XT Red Devil Za sad najhladnija/najtisa izvedba. |
Yep, power color nastavio tamo gdje je stao sa V64, dobra grafa.
|
|
More rumor reports Navi 14 i 12
https://www.notebookcheck.net/AMD-Na....429956.0.html Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Sviđa mi se što se spominje 8gb verzija...
Uglavnom čini mi se da je site podcjenio potencijalne performanse - spominje se nešto gtx 1650/1660, pa zatim rx 570 rang... RX 5700XT je sa 40CU skoro duplo brža od RX 580 8gb, pa onda ne vidim kako 24CU nebi bilo brže od RX 580 8gb... Također i prevelika bi to rupa bila između toga i rx 5700... Treba im nešto poput gtx 1070 odnosno 1660Ti konkurent. Nije drama ako je slabije, no svakako mora prebacit rx 580... |
Još jedna bitna stvar koja se ne spominje u tekstu - širina sabirnice. 128 ili 256 bita?
A znamo koliko performanse ovise o tome kod amd kartica |
|
Ja nekako tipujem da će biti 128 bitna...
Posebno ako bude rang cijene 100-150 dolara |
Neće biti 100-150$ sigurno, tu je prevelika rupa do 350$ koliko košta RX 5700.
Prije bi rekao 200$ RX 5600 i 250% RX 5600XT ili kako god se već budu zvale. |
A onda se pak postavlja smisao postojanja tih kartica jerbo se očekuju performanse na razini polarisa ili malo jače po cijeni polarisa (ili čak i skuplje)
Meni nema smisla :stoopid: Ili je tržište grafi takvo danas :nono: |
Uz jedan 6-pinac ili čak bez njega. Vjerojatnije obje varijante. Sumnjam da će biti cijena Polarisa ... možda 8GB modeli inicijalno.
Bit će prelazak kao sa GTX770 na 960,s tim da je drugo bolja kartica. |
Citiraj:
Koštat će kao gtx 1660 i 1660Ti pod uvjetom da budu ekvivalent njihovim performansama... |
Sapphire Pulse ja navodno po rededitu ispala brutalna
Ovo mi nije nešto.. |
Citiraj:
|
ima kakvih glasina da ce biti i nitro hladnjak?
pulse je kao slabija inace, makar ova bas ne izgleda slabo |
Nema glasina, no vjerojatno će biti, iako su malo "predobro" napravili pulse...
Također možda ga neće brandirati kao nitro, nego možda toxic ili vapor-x, ali sigurno će biti varijacija tri fan nitro coolera sa vege i fury... |
|
Tooooo smo čekali. Kakva maestralna grafička i cooler. Još da vidimo OC i budemo kemijali :D
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Vidim da su polako počele pristizati u domaće trgovine (Challenger i Evoke).
|
4 soma kuna.Uff. Nadao sam se da će biti bliže msrp-u.
|
Nadajmo se da ce brz past cijene ,to je sve pracenje nv oni su podigli cijenu mid range grafi skoro na high ...bija je tu neko posta video o tome jako lijepo objasnjeno.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:52. |