![]() |
Citiraj:
Poslano sa mog Galaxy S10 |
Citiraj:
Citiraj:
|
Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/6228439194
Dakle još uvijek ispod deklarirane brzine ... |
Ti to na mobu mjeris?
Aj spoji ruter lan kablom pa pogledaj. Ak ti je sa kablom isto onda zovi szk jer je minimalna brzina koju moraju isporuciti 350 ako se ne varam. Poslano sa mog Galaxy S10 |
Citiraj:
Citiraj:
|
|
niti hakomu nisu mjerodavna mjerenja wifi-a
garantiraju brzinu zicom, a wifi moze biti vise faktora zasto nije full... |
Citiraj:
BTW jel moguće da starija laptop računala imaju slab Wi-fi modul koja ne podržavaju brzine veće od cca 60 Mbps?
|
Citiraj:
Upravo zato i je besmisleno provjeravati brzinu preko wifi-a, pogotovo ako se radi o optici... |
Old skul standardi su mislim do max 54 mbps za wifi 802.11G kartice to je skoro do 2010 islo ako se sjecam onda je došao N koji ide do 300
|
Jel ima netko problema sa učestalim pucanjem veze na optici ovdje?
Lud sam više, slali su tehničare 2 puta i nikad ništa nije popravljeno. A plaćam najveću brzinu. |
Nadam se da nemas Huawei hg8425 ruter jer on nemre normalno raditi na max 500 brzini.Ako imas trazi q2 Huawei ruter od njih
Imam HG8145V5 (bijeli). Jel to taj ili Q2 ili neki treći?
|
Ne to je ovaj i njega imam.Nijedno pucanje veze s moje strane . Jednom kod njih nesto bilo ali tad nas puno nije imalo net.Kod mene je centrala ful nova i kabel mi ide sa bandere u kucu.Stalno mi 500 brzina
https://images.app.goo.gl/U7edejSyjxYBmoiA9 Poslano sa mog Galaxy S10 |
Citiraj:
|
Neznam za taj ruter jel valja ili ne.Ja imam Q2 ruter i s njim nikakvih problema.
I ja imam 8245 Q2 i puca veza nonstop. Mada mislim da je u WIFIju glavni problem, ponekad se zablesira skroz, ponekad je spojen na mrežu, ali bez interneta. Kabel radi skoro bez problema.
|
Mene HG8145V5 zeza, više puta dnevno na 15-30 sekundi prestane propuštati promet na LAN portovima.
Nije preopterećen jer samo handlea VoIP i IPTV zbog bridge modea. |
@theo
Uzmi neki AP ili Router da ti odrađuje samo WiFi dio ili uzeti "dobar" WAN WiFi Router pa složiti bridge mode za Internet na origigi + novi router. @robimarko-bug Tebi igra servis / zamjena origigi ili druga opcija gore navedena. |
Mislim da ne pomaže zamjena jer ima hrpa primjedbi baš na switch driver, jednostavno switch prestane raditi određeno vrijeme i onda proradi.
Uzeo UFiber Nano G da zamijenim tog Huawei-a potpuno, no ne radi multicast kroz njega te time ne radi mi IPTV. Internet i VoIP bez problema šljakaju i eto problema |
Dobio danas novi router. Isto 8145V5.
Kaže mi tehničar da taj 8245 ima dva WiFi, jedan na 2.4GHz a drugi na 5GHz. Ja sam mislio da je to jedan koji radi na dva frekvencijska područja. Tako da sam ostavio po defaultu isti naziv i šifru mreže za oba. Navodno ga to zna zbuniti i onda se zblesira i izgubi mrežu na kratko... Sad imam dvije WiFi mreže. Vidjet ćemo ima li promjene kakve. Poslano sa mog ONEPLUS A6003 koristeći Tapatalk |
q2 ima isto tako na 2.4 i 5ghz.Stavio isto ime i pass na oba i nikakvih problema.
Citiraj:
Poslano sa mog ONEPLUS A6003 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Pa možeš mu namjestit da ih "spoji"(onaj band steering), imat ćeš vidljivu samo jednu mrežu, a router ovisno o mogućnostima uređaja će ga prihvatit na 2.4 ili 5Ghz mrežu. |
To je ideja i tako bi "trebalo" raditi, ali često to ne radi ...
Zavisi o pameti ap / routera. |
8145V5
kako namjestit pool u dhcp serveru? uopce ne dopusta da na primarnom ip-u dodam raspon recimo x.x.x.10-x.x.x.50 |
Možda nemožeš dodati (u istom nizu) nego treba edit postojećeg.
E sad, trebalo bi da to može user vulgaris. |
Kako ima primarnu i sekundarnu adresu routera, ispada da se primarni raspon ne moze editirati.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk |
Molba - grupiranje A1 usluga za popust
Ljudi trebam uslugu/pomoć - da ne postam istu molbu na više tema - evo o čemu se radi: http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2448
Unaprijed hvala :chears: |
Citiraj:
|
Pozdrav, moežte mi reći vi koji imate optiku koja dva modela Huawei routera dijele ?
|
8145V5 i 8425Q2
|
Citiraj:
|
Krivo sam natipkao, drugi je HG8245Q2.
Taj je bolji Sent from my MIX 3 using Tapatalk |
Citiraj:
|
HW i SW.
Manje je zakljucan i lakse se dolazi to admin accounta Sent from my MIX 3 using Tapatalk |
Zanima me kakva vam je brzina da li ima padova vidim da imaju shemu od do ili je stalno brzina kolka bi i trebala biti.
|
Meni je konstantno 500/120 a imam q2 ruter.Prezadovoljan
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:04. |