PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kriptovalute (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=75)
-   -   BTC kartice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284935)

dada-as 22.01.2018. 07:40

A gle jedinos to mozes je da otvoris account i uzmes taj document u ruke i provjeris sve tocno da bude, veliko malo slovo, moguce je da to radi bot, nebi me zacudilo.

I onda posaljes ponovno, mozda stvarno imaju nekog mulca koji klikce, yes, no, no, yes, no

PR3DA70R 22.01.2018. 07:44

A šta misliš... Trenutno imam dva ticketa otvoreno. Razmišljam o trećem gdje ih šaljem u tri lijepe.

Provjerio sam sve dok sam upisivao i maloprije sam ponovo upisivao (update info). Glupo što ne možeš uopće vidjeti što je upisano već je sve pod "XXXXX XXXX".

Vidim sad da postoji brisanje acca.
Ne znam što više nego izbrisati i nanovo sve.

Edit:
Brzinski ticket:
"Comment says:
"Comment: the address in the document provided is different from the address in the account details.

No it is not!

Common people! What is going on there?
How many more requests will I get rejected?
This is insane..."

SMS upravo.
"Congratulations! The verification of the address has been successfully completed!"

A L E L U J A!

dada-as 22.01.2018. 08:39

Cek, daj malo objasni kak je sad aleluja?

nakon sto si im napisao this is insane oni te odobrili ili si nanovo opet nesto slao?

EDIT:
P.S. jos ce te morat provjerit ovaj sto izdaje kartice. Ali ako su te ovi odobrili onda ce te i on vjerojatno.

pipa_fantom 22.01.2018. 08:43

Pozdrav, jučer sam otvorio advcash acc i pokrenuo verifikaciju. Onda sam sa Jaxx-a prebacio preko changer.com 0,02eth na adv u dolarima. Sa Jaxxa su skinuli odmah eth, a na adv još ništa nije sjelo. Na jaxxu imam 12+ confirmations ali para i dalje nema.

Da li je netko imao sličan problem, šta sam krivo napravio?
Jedino ako nije zbog toga što mi račun nije još verificiran.... :(

dada-as 22.01.2018. 09:02

0.02 ETH je mozda premalo. Mozda ima neki limit, sili je zapelo negdje na blockchainu jer je to mali iznos. Pa sto nisi slao neki shitcoin ako si vec koristio changer.com

Stormer 22.01.2018. 09:45

Naručio sam TenX neki dan pa ćemo vidjet (kad budu nove kartice išle).

PR3DA70R 22.01.2018. 10:15

Citiraj:

Autor dada-as (Post 3154125)
Cek, daj malo objasni kak je sad aleluja?

nakon sto si im napisao this is insane oni te odobrili ili si nanovo opet nesto slao?

EDIT:
P.S. jos ce te morat provjerit ovaj sto izdaje kartice. Ali ako su te ovi odobrili onda ce te i on vjerojatno.

Poslao ponovo isti dokument i napisao im to kao reply na otvoreni ticket.

pipa_fantom 22.01.2018. 11:41

Citiraj:

Autor dada-as (Post 3154134)
0.02 ETH je mozda premalo. Mozda ima neki limit, sili je zapelo negdje na blockchainu jer je to mali iznos. Pa sto nisi slao neki shitcoin ako si vec koristio changer.com

Evo provjerio, sad je sjelo na adv cash.
:):goood:

buljaka 22.01.2018. 12:05

15.1. poslana kartica i danas stigla. Normalnom poštom
Edit: advcash

Cafa 22.01.2018. 12:50

Citiraj:

Autor lit (Post 3153766)
Javi kako je prošlo s Leupay.

Zašto ne piše limit za ATM: https://www.leupay.eu/en/legals/fees/
Koliko vidim kod njih već moraš prebacit u eure, znači prije njih moram koristiti neki servis (koji?) to je isto neki fee.

Obavio sam video verifikaciju na mobitelu, gotovo za 5 minuta. Zanimljivo je da su mi otvorili IBAN račun u HRK. Možeš sam besplatno dodati račune u EUR, USD, GBP i još par valuta.

Izdavanje i slanje kartice je besplatno.

Ovdje je exchange rate za fiat:
https://www.leupay.eu/en/currency-exchange-rates
Čini se ok. Tečaj HRK/EUR je 7.508 - 7.358. Danas je u Zabi 7.49 - 7.37 za efektivu i 7.48 - 7.38 za devize. Ovi imaju veću marginu, 2.0% umjesto 1.6% i 1.35% iz Zabe.
http://www.xn--teajnalista-onb.com/zaba-tecajna-lista/

Čini se da je dnevni limit podizanja na bankomatu 1000 EUR, a naknada za podizanje je fiksna, 4 EUR. To je ništa, 0.4%. Mjesečni limit 15.000 EUR.
https://www.leupaywallet.com/en/transaction-limits
Svoje limite vidiš tek kad dobiješ karticu i kad izvršiš neke dodatne verifikacije. Pretpostavljam da su ovakvi kao što piše.

Uloga Leupaya bi u ovoj priči bila da na njega sa exchangea povučeš EUR kojima onda možeš dalje raspolagati s plastičnom karticom. Leupay nema direktnu vezu s bitcoinom.

Kao online bankovni račun, mijenja ti Zabu ili PBZ, to je sve. Ako je tko blokiran ovo mu je dobro rješenje.

buljaka 22.01.2018. 14:25

Citiraj:

Autor Cafa (Post 3154211)
Obavio sam video verifikaciju na mobitelu, gotovo za 5 minuta. Zanimljivo je da su mi otvorili IBAN račun u HRK. Možeš sam besplatno dodati račune u EUR, USD, GBP i još par valuta.

Izdavanje i slanje kartice je besplatno.

Ovdje je exchange rate za fiat:
https://www.leupay.eu/en/currency-exchange-rates
Čini se ok. Tečaj HRK/EUR je 7.508 - 7.358. Danas je u Zabi 7.49 - 7.37 za efektivu i 7.48 - 7.38 za devize. Ovi imaju veću marginu, 2.0% umjesto 1.6% i 1.35% iz Zabe.
http://www.xn--teajnalista-onb.com/zaba-tecajna-lista/

Čini se da je dnevni limit podizanja na bankomatu 1000 EUR, a naknada za podizanje je fiksna, 4 EUR. To je ništa, 0.4%. Mjesečni limit 15.000 EUR.
https://www.leupaywallet.com/en/transaction-limits
Svoje limite vidiš tek kad dobiješ karticu i kad izvršiš neke dodatne verifikacije. Pretpostavljam da su ovakvi kao što piše.

Uloga Leupaya bi u ovoj priči bila da na njega sa exchangea povučeš EUR kojima onda možeš dalje raspolagati s plastičnom karticom. Leupay nema direktnu vezu s bitcoinom.

Kao online bankovni račun, mijenja ti Zabu ili PBZ, to je sve. Ako je tko blokiran ovo mu je dobro rješenje.

nisu bas neki reviewovi

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1810594.20

https://www.offshorecorptalk.com/thr...re-bank.19847/

Leupay is based in Malta and reports automatically clients and account information to the tax authorities (CRS).

lit 22.01.2018. 19:51

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3154244)
Leupay is based in Malta and reports automatically clients and account information to the tax authorities (CRS).

Ako pratiš ovaj forum općenito vidjet ćeš da ljudi puno prebacuju novce na bankovne račune, šta misliš kako to ide s prijavama... očito većinu nije briga za to :)
e sad tko prijavljuje tko ne, teško je to znati. ako netko zna najsigurniji način slušam, može i na PM.

buljaka 22.01.2018. 20:12

Citiraj:

Autor lit (Post 3154382)
Ako pratiš ovaj forum općenito vidjet ćeš da ljudi puno prebacuju novce na bankovne račune, šta misliš kako to ide s prijavama... očito većinu nije briga za to :)
e sad tko prijavljuje tko ne, teško je to znati. ako netko zna najsigurniji način slušam, može i na PM.

Pa uzimamo te lijeve kartice da ne moramo prebacivati na racune i da izbjegnemo porez . Onda samo prebaci na račun i deri ako ti je već svejedno 😀

Gile 22.01.2018. 20:40

Ekipa šta kažete na ovo, crypto exchange i kartica ?

https://spectrocoin.com/

Vladimir Lukic 22.01.2018. 20:40

Stigla mi Wirex VISA kartica ali kada ju idem aktivirati izbacuje mi već par dana isto :
Thanks for your patience as we undergo scheduled maintenance to keep things running smoothly. You'll be able to use your card again shortly.
Ima li tko kakvu informaciju kada će i hoće li uopće te kartce više raditi?

RaneZ 22.01.2018. 20:51

Nekome radi adv na pbz bankomatima?
Nema dovoljno sredstva...

Brut 22.01.2018. 21:05

Citiraj:

Autor Vladimir Lukic (Post 3154410)
Stigla mi Wirex VISA kartica ali kada ju idem aktivirati izbacuje mi već par dana isto :
Thanks for your patience as we undergo scheduled maintenance to keep things running smoothly. You'll be able to use your card again shortly.
Ima li tko kakvu informaciju kada će i hoće li uopće te kartce više raditi?

mos je bacit u smece:lol2:

PR3DA70R 22.01.2018. 23:17

Uplatio novce preko Visa kartice, za to morao proći još jednu verifikaciju.
Kartica naručena. Pa da vidimo koliko ću ja čekati.
Kako mi je krenulo s njima, možda dogodine dođe. haha

RaneZ 23.01.2018. 08:27

ADVcash ne radi nigdje (ducani, bankomati..) :/

EDIT.
Budala sam. Nisam "fandao" karticu sa walleta :D
Probam pa javim.

buljaka 23.01.2018. 08:39

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3154522)
ADVcash ne radi nigdje (ducani, bankomati..) :/

EDIT.
Budala sam. Nisam "fandao" karticu sa walleta :D
Probam pa javim.

Radi normalno.

lit 23.01.2018. 08:39

Koja je kartica na adv-u? visa, master?

buljaka 23.01.2018. 08:40

Citiraj:

Autor lit (Post 3154529)
Koja je kartica na adv-u? visa, master?

Mastercard

dfranc 23.01.2018. 10:53

I meni konačno stigla ADV.Koliko sam popamtio, najbolje je sa coinbase prebaciti sa changer-om,btc ili možda bolje eth,u eure na plastičnu adv i onda mogu peglati.Virtualnu sam napravio na dolare.Dali se može prebaciti i direkt sa coinbase na ADV?Dali je mogu vezati na paypal?Lp

buljaka 23.01.2018. 11:28

Citiraj:

Autor dfranc (Post 3154584)
I meni konačno stigla ADV.Koliko sam popamtio, najbolje je sa coinbase prebaciti sa changer-om,btc ili možda bolje eth,u eure na plastičnu adv i onda mogu peglati.Virtualnu sam napravio na dolare.Dali se može prebaciti i direkt sa coinbase na ADV?Dali je mogu vezati na paypal?Lp

Najbolje ltc jer je najjeftiniji i najbrži .

maXonja 23.01.2018. 11:59

DOGE je još jeftiniji i brži

dfranc 23.01.2018. 12:40

Ali na coinbase, nemam mogućnost kupiti DOGE?lp

votkavisnja 23.01.2018. 13:38

Možda već bilo govora o ovome.
Napravio račun na advcash-u (nije još verificiran) i kada idem na -Create Card dobijem poruku:

Unfortunately, your country is not supported for cards creation

Da li se samo treba čekati verifikacija ili prebaciti neki novci na račun?

livada2 23.01.2018. 15:18

Evo jedno iskustvo s ADVCACHe neverificiranom karticom.

limit kartice je 100EUR na bankomatu (ukupni) i 250EUR na pos automatu.

Prebacivao sam DOGE prek ochangera i tu je sve super proslo.
Nakon toga USD->EURO
  • Debited: -127.35 USD
  • Fee: 1.25 USD
  • Sent: 100.00 EUR
    Znaci 100 EURA sad imam na kartiic i odem na bankomat dignut 700kn jer neda manje od 100kn. Prije provjerim stanje i odma me mazne za 0,5 eura na provjeri. Zatrazim 700kn i obrada u tijeku stoji jedno 3 minute i zbaci mi karticu i ponisti transakciju. Naknadno utvrdim da me opet mazno za 0,5EURA .To je sve bilo na HPB bankomatu.

• Amount: -0.50 EUR
  • Source: ATM

Onda se prebacim na ADIKO bankomat i opet provjera stanja jer neznam da mi uzima 0,5eura pa me opet mazne za 0,5 zatrazim opet 700kn. i on mi kaze nemate dovoljno sredstava i opet me mazne za 0,65 EUR (neznam zasto je vise uzo).
    Eto znaci 100EURA nije 700 kuna:(

• Amount: -0.65 EUR

Onda odem u ducan i imam racun 70,76kn i dam karticu - ukucam pin i sve ok. (rajfajzen pos)

• Amount: -70.76 HRK
  • Fee: 0.28 EUR

• Authorization amount: -9.50 EUR

Odem opet na bankomat HPB i kazem mu da mi da 500kn(mislim si valjda tolko ima) i uredno mi ispalati 500kn. al kurs im je oko 6.88kn 1 euro

• Amount: -72.64 EUR
  • Fee: 1.99 EUR

i evo sad na kraju na kartici imam jos 13,44EURA a platio sam racun 70kn i digo 500kn :) a to sam sve platio 127.35USD a srednji tecaj je 6,06KN ili ti ga 771kn.

Nisam se bas usrecio :) (cirka 100kn manje)

• RaneZ 23.01.2018. 15:29

Ja digo danas 100kn, ispalo me 17,62$ na PBZ bankomatu (po danasnjem tecaju 106,50kn).
    Imam USD karticu i filam usd.

"when there is currency exchange and you are withdrawing any other currency, the fee is 2.99 + 2.95%."

Ode i ADVcash:

23 January 2018
    Closure of the Wave Crest Card Program
    Unfortunately we have to let you know that Wave Crest, our current card solution provider, is unilaterally shutting down our card program. New virtual and plastic cards are no longer issued to any users whether or not they are EEA/SEPA area residents.

- you will not be able to fund currently active plastic and virtual cards after Feb 9, 2018

- all existing plastic and virtual cards will be closed on March 27, 2018

- currently ATM withdrawals are allowed with a daily limit of EUR 1000 / USD 1000 in SEPA countries and EUR 500 / USD 500 outside the SEPA zone

- there are no new limits concerning POS transactions in shops

All plastic and virtual cards will be reissued for free after we implement the card platform from our new provider which is about to happen soon.
    We appreciate your understanding and cooperation and we apologise for any inconvenience caused.

renaTq 23.01.2018. 15:39

Taman mi dosle I USD I Euro kartice :)
    Predivno,ovo je 3.kartica koja mi je riknula u manje od 1 mj

Facelessone 23.01.2018. 15:40

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3154705)
    Ja digo danas 100kn, ispalo me 17,62$ na PBZ bankomatu (po danasnjem tecaju 106,50kn).
    Imam USD karticu i filam usd.

"when there is currency exchange and you are withdrawing any other currency, the fee is 2.99 + 2.95%."

Ode i ADVcash:

23 January 2018
    Unfortunately we have to let you know that Wave Crest, our current card solution provider, is unilaterally shutting down our card program. New virtual and plastic cards are no longer issued to any users whether or not they are EEA/SEPA area residents.

- you will not be able to fund currently active plastic and virtual cards after Feb 9, 2018

- currently ATM withdrawals are allowed with a daily limit of EUR 1000 / USD 1000 in SEPA countries and EUR 500 / USD 500 outside the SEPA zone

All plastic and virtual cards will be reissued for free after we implement the card platform from our new provider which is about to happen soon.
    We appreciate your understanding and cooperation and we apologise for any inconvenience caused.

Super. Taman je stigla danas.

Brut 23.01.2018. 16:07

super znaci za 15dana nema vise kartice koja radi:wtf2:

maymun 23.01.2018. 16:42

I meni danas stigla adv kartica. Gdje je ta obavijest, ne vidim je na mailu ni u adv inboxu? I da, isto je wavecrest izdavatelj kartice kao i svih ovih kartica dosad što su prestale raditi.

Tko je još u tom bussinesu osim wavecresta??

Cafa 23.01.2018. 17:52

Gledam još Revolut (bankovni račun kao i Leupay) i Upaycard (moguća direktna uplata bitcoina). Ako mi se ne svidi ništa, ostajem s Netellerom.

Citiraj:

Autor Gile (Post 3154408)
    Ekipa šta kažete na ovo, crypto exchange i kartica ?
    https://spectrocoin.com/

Karticu više ne izdaju otkad se desilo ono s Wavecrestom, a provizije su im lihvarske. Ako uplaćuješ lovu na Spectrocoin račun i s tom lovom onda kupiš BTC, računaj da si već tu izgubio 10% vrijednosti.

Citiraj:

Autor maymun (Post 3154735)
    Tko je još u tom bussinesu osim wavecresta??

Wavecrest izdaje Visa kartice pa si automatski siguran da nije Wavecrest ako netko izdaje Mastercard.

dakky 23.01.2018. 18:03

Treba prouciti Payoneer... kartica (Master) je besplatna, ali njima se uplacuje fiat... sa The Rock Tradinga je prosla isplata EUR normalno, ali se po defaultu dobije MasterCard u USD... Ne vidim nikakav nacin za prebaciti EUR u USD pa koristiti USD karticu pa mi to sve skupa nema bas smisla... jel netko probao?

maymun 23.01.2018. 18:09

Citiraj:

Autor Cafa (Post 3154770)
    Wavecrest izdaje Visa kartice pa si automatski siguran da nije Wavecrest ako netko izdaje Mastercard.

adv master kartica mi je došla, wavecrest je issuer. Koji još izdavatelji postoje osim wavecresta?

Ja i dalje ne vidim obavijest od advcasha da kartica prestaje raditi.

Snowrider 23.01.2018. 18:12

ADVc obavijest :

23 January 2018

Please make sure you have read and understood the info below:

Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk

msantic 23.01.2018. 20:41

Stvari se ubrzavaju :wtf2:

Citiraj:

23 January 2018

Please make sure you have read and understood the info below:

- plastic and virtual card loads have been disabled

- all existing plastic and virtual cards will be closed on February 27, 2018

Gilbert5 23.01.2018. 21:01

I koju sad karticu naruciti, da radi i da nema listu cekanja? :)

Brut 23.01.2018. 21:13

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 3154841)
    I koju sad karticu naruciti, da radi i da nema listu cekanja? :)

ako i radi prestat ce dok dodje:lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:33.