![]() |
Jebiga, tolko sam se napalio da si uzmem Nokiju, al ste me odgovorili :D Totalno sam sad zbunjen i morat ću ipak M8 izgleda.
|
Citiraj:
U suprotnom dajem prednost M8.. OT: WP je stabilan kao i Android a vrijedi i obrnuto. Tocka. |
WP ko OS neće se gotovo nikad srušiti. 3rd party aplikacija s druge strane... Tu bih rekao da je ista šansa i na WP-u i na Androidu da se sruše.
|
Ja sam imao samo jedan OS crash u godinu i pol otkako imam L920.
|
Sutra moram odlučit i nikako nisam načisto još uvijek :D
|
Pogledaj na tržnici moju 1020. Dobio sam službeni LG G3 i nemam mjesta po džepovima za 2 velika smartphonea.
Ide s njom bežični punjač, maska za punjenje, battery grip i Speck zaštitna maska. M8 sam imao na tjedan dana. Flagship koji bi to bio na početku 2013., a ne danas. Kaska za svim ostalim flagship modelima. Veći je od svih, a ima ekran manji od svih i samo FHD rezoluciju (prema svima na qHD). microUSB konektor mu nije na sredini i još je okrenut za 180 stupnjeva, pa ako imaš nekakav dock, imaš veliki problem. Sklizak i lako ispada iz ruku zbog metalnog kućišta. Kamera ne da je loša, nego je kriminalna. K800 radi bolje fotke od toga. Ako već uzimaš Android, uzmi LG G3, a ne M8. |
Ma to dobijam mobitel na produljenje ugovora u firmi..
|
Sastavi si listu kaj mislis koristiti i prema tome kupi, ako ti se posao oslanja na Gapps onda idi na HTC...
Mozes i probati u izlogu ako imaju,meni su oba mobitela vrh ponude... |
E vidiš, kamera je poprilično bitna stavka u tom izboru. Često sam na putu po svijetu (poslovno) i ne da mi se nositi i fotić u ruksaku uz teški laptop(Dell Precision 17") i punjače...A kolko sam vidio Lumia je u tom segmentu kralj.
|
HTC M8 - jača baterija, više aplikacija, IPS ekran, nadogradnja na Lollipop, IR senzor, BoomSound zvučnici
Lumia 930 - plug and play OS, puuuno bolja kamera, AMOLED, nadogradnja na Win10, 4K snimanje i 4 mikrofona Rezolucija ekrana - mislim da je FHD na 5" sasvim dovoljno, čak i na 6" je savršeno oštro i po meni QHD nema smisla na tako malim ekranima. |
Onda nemaš puno izbora.
|
|
Napokon si instaliram aplikaciju i poskidam si mjuzu...i naravno nemogu je postaviti da mi bude ton zvona. Skinem si aplikaciju ringtome maker...al nijedna pjesma ne moze nego jedino pise.. DRM free music... wtf?
|
Citiraj:
|
Neće mi :( naime kad ju spojim samo mi prikazuje kameru.. i da mi se fotke kopiraju :/ inače imam prastari lap i na njemu xp :D
|
Windows XP i MTP podrška baš i ne idu skupa. Možeš instalirati Windows Media Player 11 jer on donosi podršku za MTP uređaje ili/i ovo.
|
Citiraj:
|
Ma budem na burazovom lapu..on ima windowse sve novo
|
gdje najjeftinije kupiti L535 u RH?
|
Koja mreža? SS ili DS?
|
Kvark - 999kn obična, 1.049kn DS. Izbor boja je jadan, ali tražio si najjeftinije.
Ovi su zanimljivi - na oglasniku jedna cijena, a na web stranici druga, viša. I istu cijenu imaju SS i DS verzija. |
Sudeći po problemima s touchscreenom koji još nisu potpuno riješeni, ne bih preporučio kupnju L535 kod nas, još. U novijoj reviziji hardvera je taj problem riješen, no lako moguće da je na našem tržištu završio otpad iz prve serije. Ako netko ima L535 kupljenu kod nas nek provjeri hardware revision (3.0.0.0 je problematičan). MS je izdao update koji navodno rješava taj problem, no kod većine nije imao baš nikakav (pozitivan) učinak i problem je vjerojatno hardverski.
|
Ženi sam kupio prije 3-4 tjedna L535 (iz Francuske stiga) koja ima hardware revision 3.*.*.*. Sa ažuriranjima problem glede osjetljivosti ekrana je skoro nestao. Tu i tamo se osjeti, zanemarivo.
|
Poceo je Lumia Denim rollout za 925 i 1020. :chears:
Uz najnoviji OS Build (8.10.14226.359), obje Lumije su dobile i mali FW bump (sa 3051.50009.1424.00xx, na 3051.50009.1451.10xx). Sluzbeni changelog navodi samo promjene iz WP8.1.1, tako da ne znam jel ima kakih promjena "ispod haube" tj. FW je nadogradjen, ali ne pise jel sta twekano ;) Prema sluzbenom popisu, hrvatski/mađarski CV bi trebo bit dostupan OTA, za obje Lumie. Na Navifirmu ih jos nema ;) |
Još nisu dostupne OTA, bar za 1020.
|
Vjerojatno ipak postoji neki mali fix vezan uz performanse ili bateriju.
Nadam se da ista stvar vrijedi i za L920, ipak je u pitanju isti SoC. |
Citiraj:
Jesi probo spojit na Lumia Software Recovery Tool? Cisto da vidis jesu na serveru, jer ih ni na Navifirmu jos nema :/ Citiraj:
Citiraj:
Stoga je MS onemogucio WP8.1 nadogradnju preko PfD programa. Sam Huawei ne zeli imat vise posla s WP, tako da sluzbenih nadogradnji nece bit... ispusili su korisnici :hitthewal: |
Sta da ja radim sa Huawei W1? mogu ga ladno tresnit od zid u uzet lumiu
|
Citiraj:
|
Sinoć oko 22h sam probao i nakon malo dužeg čekanja krenuo denim update. Uglavnom ja ne kužim neke promjene (lumia 925) ali se nadam da će fixat ono smrzavanje koje je bilo na 925 i 1020 (iako se to meni desilo samo jednom ili dvaput).
Nego i dalje imam problem sa čišćenjem temp fajlova. I dalje mi stoji 1.1GB i kad stisnem clear ne očisti ništa. Probao sam i pod applications očistiti temp fajlove od explorera itd ali ništa. A već dugo ne radi više ni onaj time hack preko kojeg se dalo očistiti. |
Kao što su neki najavljivali: 535 u VIP kompletu za 699 kuna (crna/bijela)
|
Fantasticna cijena za dobar mob
Samo jos da nema problema sa touchem bio bi best buy |
https://twitter.com/GabeAul/status/565920559603531776
Bit ce zanimljiv dan danas, backup napravljen :D WP 10 stize :D |
Mogu potvrdit da skida update za L630 :D
|
Moja L920 svima vama flippa bird, smradovi :D
|
Evo par dozivljaja.
Prvo build je totalno zbugiran, pola stvari se muci, npr na locksreen nemogu namjestit widgete za mail i poruke Novi setting izgleda dobro ali nije ni blizu gotov, ima tu jos posla Novi start je cool, meni se svida Za sad najbolja stvar mi je interaktivne poruke, to je jedini notification koji za sad radi, vjerojatno ostale apliakcije se trebaju updateat Ima 2 nove velicine tile-a, 4*4 i 2*4 Sve svemu ovo nebi niti alfpa nazva kolko je rano stanje i vidi se u koristenju mobitela |
|
Citiraj:
Da odma znam tribam li gledati z3 compact ili lumiu 930. :D |
Citiraj:
znaci upali se aplikacija di si tocno bia, nema crnog ekrana s resuming ali moras pricekat mozda pola sekunde da iz multitasking ekrana se upali aplikacija tako je sa svima i kad palis prvi put tako da to je do rane verzije os-a jos ako ima jos pitanja slobodno pitajte :D |
Usrecio si me :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:13. |