![]() |
Mislim da je WP mrtav.
Ne još službeno, ali čim se na windows central o tome piše, znate koliko je sati. |
Fun fact... za OS koji je mrtav, nikada do sad nisam imao toliko ponuda za posao (bilo freelance projekt, bilo za stalno) kao Win store/WP dev kao sto sam imao zadnja 2-3 mjeseca.
Imam osjecaj da ce se WP piggy backat na Windows Store i Universal appove (nitko ne zeli propustit trziste od 200 mil PC-a, a kad vec shippas na store, napravit UI za phone je easy peasy). Lagano ce se zatvorit app gap i onda bi opet mogo rasti WP udio. Tolko od mene kao WP dev-a koji ruku na srce, zadnja 3 mjeseca na Mac-u uci iOS development :D |
Citiraj:
Ali, spominje se još portanje aplikacija s iOS-a :kafa: |
Citiraj:
IMHO, app gap nikad neće zatvorit. Jednostavno 1-2% market sharea je samo 1-2% market sharea, u području (aplikacije) gdje ROI gotovo nemoguć ili ne postoji. Ako si developerska firma ne vidim zašto bi ti se dalo zezat s WM kad jedan Facebook ili Google, koji praktički imaju neograničene resurse i ljudstvo, ne žele napraviti ništa za WM. Pa Google nije napravio library za prikazivanje oglasa u aplikacijama na WM od 8.0 (na 8.1 biblioteke ne rade, a kamoli na 10), a to im je core business. Isto tako, ne vidim zašto bi developerima aplikacije za Windows bile zanimljivije od Windows Mobilea, pogotovo što osim touch supporta i neke UI/UX univerzalnosti ne nude ništa bolje od njihovih punokrvnih pandana (tipa VLC ili šta ja znam - Skypea) ili da su imalo bolje od klasičnih web aplikacija. Osobno koristim samo Weather na 10-ki :D MS je WM kola pustio nizbrdo kad je otpisao Nokiju prošle godine, i kad su počeli razvijat bolje vlastite aplikacije za druge platforme, nego za svoju. |
A ne znam bas da je tako. Ekipa na Windows store-u trosi vise nego Android (iOS i dalje nepobjediv) tako da sto se toga tice, ako je app dobar, prodavat ce se, nece bit piratluka.
Sto se tice MS-ovih appova koji su bolji na drugim platformama, to su uglavnom appovi koje su dobili tako da su kupili cijele kompanije i rebrandali u svoj proizvod (Outlook na Android/iOS-u npr.). A to sto Google zeli vidit opcenito propast Windowsa pa nista svog ne pustaju na na platformu (sjetimo se drame sa YouTube app-om koji je bio apsolutno najbolji app na ijednoj platformi, pa je google krenuo kenjat kako appovi moraju bit razvijeni web tehnologijom a ne native inace krse ToS... ili drame sa syncanjem GMail-a na WP-u). Onda jos imas Snapchat CEO-a koji otvoreno kaze da mrzi MS i da ce banat sve accountove koji koriste 3rd party appove (i to se desavalo na WP-u, dok Android ima 3rd party appove koji i dalje rade). Sve u svemu, ne mislim da je toliko crno. To sto ja ucim iOS development je s jedne strane jer mi se Swift kao jezik svidja, s druge strane jer sam zadnjih 5-6 godina na MS stacku (od MVC .NET-a i Web API-a za web, preko WPF-a za desktop i sa UWP za desktop/mobile) pa da vidim kakva je trava s druge strane. Jedino sto mi fali na iOS-u je XAML, stvarno je najbolji makrup za pisanje UI-a. |
Citiraj:
|
znaci nema veze sto kazu brojke i statistike, nema veze sto kaze trziste i sam microsoft, ovdje vlada druga realnost. nista, treba obavijestiti NASDAQ.
|
Sto to kaze "sam Microsoft"?
|
da je ionako mali i neprofitabilan dio sa smartfonima pao prosle godine za 49% u odnosu na prethodno razdoblje.
CEO je jasno do sada dao do znanja da je microsoftu fokus cloud i mobilne aplikacije za relevantne platforme. |
I ti iz toga "mislis" da je WM mrtav? Kaj je onda Blackberry, mumija?
Ja mislim da se varas :) |
@Prezime, možda nije mrtav, ali ta činjenica tj izjava ne ulijeva nimalo povjerenja u daljnji razvoj WP. Pogotovo nakon svega viđenog, oko izdavanja ekskluzivnih app za WP koje se pojavljuju na Androidu i iOSu.
|
Analogiju vuces od iOS-a i Androida koji su "stali u razvoju" cim su njihove ekskluzivne app izasle na WP?
|
Ne zbog toga, nego recimo, sto se dogodilo s Youtubeom i općenito, s Google-ovim app na WP. Tu se Microsoft nije iskazao, prema korisnicima vlastite platforme. Jasno da nemam ništa protiv da izdaju app za Android i iOS jer drže 95% tržišta i tu je profit, ali pojeli su go*** u odnosu na Google. Pognuli glavu i što možemo..
Osobno koristim WP, koristio sam ga godinu i pol, dobio sam Android mob, Z1, prodao ga za 3-4mj i kupio L640, jer sam tada još smatrao da WP obećava kao OS s ovom najavom W10. Ali sad s ovim zavlačenjem oko izdavanja W10 i tih nekih "nebitnih sitnica" polako gubim nadu. |
Jel vama radi automatsko vrijeme kad ga ukljucite nakon vađenja baterije? Ja cekam i cekam i nista se nedogađa a i na wifi sam spojen(reko povuc ce vrijeme s nekog ntp servera).
|
Radi. Povuce vrijeme sa GSM mreze...
|
Na 8.1 radi, a na 10 mi nije radilo.
|
Koje mreze? Probao sam tomato i bonbon ali nece postavit tocno vrijeme. 8.1 denim
|
Namjestio si u postavkama da preuzima vrijeme operatera-mreže?
|
Verzija 8.1 Denim ima samo dvije opcije, "Set date and time automaticall" i "Set time zone automatically" koje su meni uvjek ukljucene. Uvjek se par sekundi, nakon vadjenja baterije i pokretanja, za par sekundi sinkronizira vrijeme...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
WM je mrtav odavno, pa je dosao WP7 pa su ga ubili i krenuli ponovno, pa WP8 isto ubijen, WM10 jos nije ni gotov, a vec ima ogromne naznake faila. svima relevantnima u MSFT je jasno da nema smisla vise. |
Citiraj:
Radi samo na teletini ? |
Ma radi svugdje samo iz nekog nepoznatog razloga ne sinkronizira vrijeme odmah nego u nekom random trenutku kroz iduća 2-3h...
|
Bulid 107 u fast ringu!
NE radi svugdje. Sve mreze osim ht i bonbon, multiplus! Svi ostali da ukljucujuci i tomato! |
Evo sad sam za test vratio vrijeme unazad za tri sata i ukljucio auto sync. Pa cemo vidjet jel fercera .
|
Citiraj:
|
Dakle nema promjene vremena od jutra. Tomato,640@8.1
|
Upravo to i ja imam, Tomato u kombinaciji s L640, vrijeme operatera radi kako treba, probao dva puta danas.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Postavite ručno vrijeme, jel to takav problem? Ako vas muči hoće li biti točno, otvorite si teletekst pa namjestite po njemu u sekundu.
Tragedija epskih razmjera je ako mobitel ne vuče automatski vrijeme u sekundu... |
To si sad napisao sam da ispunis dnevnu kvotu postova,treba nabit post count,a?:nono:
Ne,nije problem u tocnosti vremena u sekundu isto tako nije problem postaviti rucno vrijeme jer sam tako i napravio . Stvar je u tome da postoji opcija kojoj sam naziv kaze sta bi trebala raditi ali to ne radi i tu je problem. Uzmimo za primjer: Mjenjam SIM karticu ,palim mob i jednostavno zaboravim postaviti vrijeme jer je to prije radilo automatski (na drugim uređajima),sutra treba zvonit alarm ujutro za posao a ne zvoni . :fuming: Za to i postoji ova tema,jel ..il sam nesto krivo shvatio? |
Meni se to obično događalo nakon soft reseta, ali bi mobitel većinom nakon nekog vremena pokupio dobro vrijeme, a kad nije postavio sam ga ručno. VIP
Ako ti nešto ne radi, napravi reset na tvorničke i probaj opet. Ne vidim razlog drami. Podesi vrijeme i ne diraj dalje. |
:kafa:Ipak "radi" na neki nacin, promjenio sam sve, vremensku zonu ,datum i sate i minute pomjesao skroz.
Nakon vađenja baterije sve se sinkornizira pa cak i vrijeme ali samo minute odgovaraju trenutnom vremenu ali sati ne(zona je auto +1). To sam skuzio nakon par promatranja jer nisam svaki put mjenjao datum i vremensku zonu pa na to nisam obracao paznju a uvjek je vrijeme bilo oko 4 sata pa reko to nije nikakva sinkornizacija. E sad zasto je na mobu 4 sata a u pravilu je 21 ...majku mu edit: Izgleda da to malo radi malo ne radi..od jucer navecer do sada se nist nije sinkroniziralo pa cak ni nakon vađenja baterije. |
ne kužim zašto stalno vadiš bateriju ... nariktaj zonu i automatsko vrijeme preko GSM i onda ga ugasi i upali ... i pričekaj neko vrijeme
|
Ma nije se nista mjenjalo nakon restarta, samo vađenjem bat je bilo promjena zato sam to i radio.
Uglavnom napravio sam hard reset. Valjda ce sinkornizacija vremena radit bolje jer sad mob prepoznaje da imam i tomato racun na storeu pa mogu appove kupovat preko njega sto dosad nije bio slucaj . edit: Sad radi sve. Isprobao sam i sync na androidu i tamo odmah prebacuje na tocno vrijeme za razliku od wpa al dobro. |
Ajmo ekipa molim pomoć, koji WP bi preporučili, budget do 1000kn (može i polovnjak s garancijom npr...).
Imam android phone ali je previše nestabilan i mušićav a pošto mi treba za posao trebalo bi mi nešto stabilno di mi se telefon neće smrznut npr. kad me netko nazove :) Svaki dobronamjeran savjet je dobrodošao. |
Lumia 640. Nova malo probija budžet (od 100-200 kn ovisno o dućanu) ali polovnjak bi se bez problema dao naći.
|
Citiraj:
Svi mobiteli koje sam nabrojao imaju neke svoje prednosti i nedostatke tako da bi ti možda najbolje bilo da ih usporedis na recimo gsm areni i vidiš cijene novih i polovnih pa da sam odlučiš koji se tebi najbolje uklapa. Sumnjam da ćeš puno pogriješiti sa bilo kojim od gore nabrojanih. |
Thnx na info!
|
Ja još prije 2 mj uzeo lumiu 640 (dual sim) staru mj dana s garom za 800 kn...spustio cijenu s 900kn
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:58. |