PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Problemi i pitanja vezano za SIM, signal, punjače, kontakte, recovery, prva pomoć... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=263012)

xlr 10.12.2021. 08:06

Punjac nema veze s punjenjem baterije. Mobitel je taj koji kaze punjacu "daj mi toliko i toliko struje". Ukratko, ako je baterija na 100% nebitno cime je punis

tomasini_ 29.12.2021. 17:27

zdravo ljudi,

dobio sam na korištenje y5p od frenda i htio sam ga factory resetat ali nisam uspio jer traži nekakvu šifru. frend više nema taj broj na koji je bio vezan račun pa smo probali promjenit broj mobitela kako bi stekli pravo na factory reset. nismo uspjeli u tom naumu. šta da uradimo kako bi ga vratili na tvorničke postavke?

android-split 29.12.2021. 17:39

Factory reset putem tipki? Nađi na netu kako se resetira. Vjerovatno si ga isao resetirat putem postavki. Obicno bude ugasi se mob, pa se stisnu određene tipke kako pristupit i odradiš to

Poslano sa mog S21 koristeći Tapatalk

tomasini_ 29.12.2021. 18:46

Citiraj:

Autor android-split (Post 3572614)
Factory reset putem tipki? Nađi na netu kako se resetira. Vjerovatno si ga isao resetirat putem postavki. Obicno bude ugasi se mob, pa se stisnu određene tipke kako pristupit i odradiš to

učinio sam to i sad prilikom podešavanja mobitela dođem do dijela gdje me traži aktivaciju telefona jer je uređaj već povezan sa onim ID-om od prije. dakle factory reset mi nije dao ono što sam priželjkivao - čist telefon koji će prihvatit novi sim tj. broj. što sad?

android-split 29.12.2021. 19:14

Ma mora bit na yt sigurno. Nema toga sta nema. Nisam upoznat sa tim problemom al mora bit opcija kako zaobic.

tomasini_ 29.12.2021. 19:30

Citiraj:

Autor android-split (Post 3572637)
Ma mora bit na yt sigurno. Nema toga sta nema. Nisam upoznat sa tim problemom al mora bit opcija kako zaobic.

nudi mi mogućnost "broj se telefona ili adresa e pošte više ne upotrebljava. skenirajte qr kod u nastavku kako biste brzo promijenili svoj broj telefona/adresu e pošte i ponovno postavili svoju lozinku"

jel to ono što trebam? ako je, čime da skeniram taj kod tj. kako se to radi?

legija 20.02.2022. 13:53

Postovanje svima. Imma huawei P40. Međutim u Sloveniji sam i imam roming. Danas sam t comu isao poslat poruku stanje na broj 13110 tako sam uvijek radio i uvijek me pita da li pristajem na to da ce mi se mozda naplatiti sa računa i ja slučajno stisnuto ne pitaj vise i odustani. I sada ne mogu nikako vise poslat SMS pise nije uspjelo

goran1985 20.02.2022. 14:58

Trebaš naći u postavkama, upravitelj dopuštenjima i poništiti to što si napravio za SMS.

Thermaltake 25.02.2022. 19:11

Da li se nekom na A1 zna desiti da kada Vas netko zove ne može vas dobiti kaže da osoba je nedostupna, a mobitel ima sve crtice na signalu. I kad me taj koji me pokušava kontaktirat to javi na recimo whatsapp ja ga nazovem i uredno dobim i nakon tog me taj ponovo nazove i dobi me normalno. Da li može to biti do kartice jer prije sam imao bonbon na istom mobitelu i nikad nisam imao tih problema. Početkom godine sa prešao na A1 pretplatu i od prije jedno mjesec dana mi se to počelo dešavati. Probao sam restart mobitela i nakon tipa tjedan dana opet isto mi se desi, također sam probao izvadit karticu i ponovo metnut i ista priča.

EDIT:
Zamjenio karticu jučer pa ćemo vidit da li se i dalje isto dešava.

dada-as 10.07.2022. 14:42

Naletio na clanak iz zutila da se punjac nakon punjena mora istekati iz struje jer trosi struju i grije se. Nekako mi to zvuci da je kolega koji je prevodio taj clanak krivo nesto preveo, ali da provjerim. Pa kako se to punjac grije akd je hladan ko psricer i nakon 30 dana ustekanog. Pa to bi bilo onda se i produzni kabel grije dok je ustekan u struju.

Ovu vijest prosirili su portali po Hrvatskoj pa eto ako ima netko tko je sa strujom na ti i zna vise o ovome nek mi odgovori. Hvala.

Sinulo mi sam provjeriti i izgleda da se siri Fake News:

znaci ne trosi ni 0.1W, da bi i trosilo 0.1W to bi bilo smijesno, zanemarivo pa da je ustekano 100 godina. Ali ako sam zabrijao napisite gdje je caka i kako to da tu vijest sire svi... Evo upravo N1 portal mi to ubacio. mislim da se tu radi o jako losem prevodu s engleskog jer valjda misle na ostavljanje punjaca dok puni mobitel u uticnici... Neznam, nije mi jasno...

xlr 10.07.2022. 16:57

Jedino sto se u ovim clancima grije su click counteri, a ono sto bi se trebalo grijati je stolica pod guzicama tih kvazi-novinara.

spawn 11.07.2022. 13:30

Minus ostavljanja punjača u zidu je što ti može crknut i ako je vrhunski punjač napraviš si trošak :)

Prezime 11.07.2022. 15:38

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3611035)
Minus ostavljanja punjača u zidu je što ti može crknut i ako je vrhunski punjač napraviš si trošak :)

A ako nije vrhunski, onda pri crkavanju moze slozit i malu vatricu koja ce napravit malo vise stete od neznatno potrosene struje :chears:

PR3DA70R 25.07.2022. 11:19

1 privitaka
Svako malo se pojavljuje ova poruka na ekranu nakon što je ubačena t-comova kartica uz telemach. Kad je samo telemach unutra se ne pojavljuje, samo t-com.
Ovi iz t-coma nemaju pojma. Problem se pojavljuje osobi koja mi trenutno nije blizu da mogu pogledati sam pa pokušavam na daljinu riješiti.
Mobitel je Xiaomi.

Ako je itko imao iskustva s tim da pomogne. :)

Avan7garde 05.09.2022. 16:00

p20lite pao u vodu prije jedno 3 tjedna, grije se uzasno prilikom punjenja i kad nije na punjacu. ekran radi upali se, ali ne mozes tipkati. promjenio ekran i dalje nista, normalno se upali ali ne mozes otkljucati a samo treba podatke kopirati. dal bi valjalo konektore malo alkoholom ocistiti. jer ne znam sta bi drugo moglo biti.

Tajl3r 05.09.2022. 17:06

Citiraj:

Autor PR3DA70R (Post 3613505)
Svako malo se pojavljuje ova poruka na ekranu nakon što je ubačena t-comova kartica uz telemach. Kad je samo telemach unutra se ne pojavljuje, samo t-com.
Ovi iz t-coma nemaju pojma. Problem se pojavljuje osobi koja mi trenutno nije blizu da mogu pogledati sam pa pokušavam na daljinu riješiti.
Mobitel je Xiaomi.

Ako je itko imao iskustva s tim da pomogne. :)

https://www.google.com/amp/s/xiaomiu...iled-5667/amp/

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

aurelio 26.03.2023. 22:22

Imam samsung a72 i kad ubacim bonbon karticu mobitel prepozna karticu ali kad probam nekoga nazvati piše mobilna mreža nedostupna. Ista kartica u drugom mobitelu radi. Također i druge kartice ne rade na tom mobitelu. Probao sam ponovno postavljanje mreže, hard reset... Ništa ne pomaže. Zrakoplovni mod svijetli nekako skroz lagano. Preko wifi se mogu uspostavljati pozivi.

coconut 27.03.2023. 08:46

Izgleda kao da je mob lockan na neku određenu mrežu. Gdje si ga kupio i koje si sve SIM kartice probao na njemu?

spawn 27.03.2023. 09:39

Problemi i pitanja vezano za SIM, signal, punjače, kontakte, recovery, prva pomoć...

Ako ti je zrakoplovni mod napola aktiviran,konektor punjenja je neispravan. Moguce i flat koji povezuje konektor i matičnu ploču ali ne uvijek.

bing01 27.03.2023. 20:55

Gdje u Rijeci mogu zamijeniti te kabele?

coconut 28.03.2023. 08:51

Probaj u sevisu kod Trga B. Jelačića prema knjižnici. Mislim da su tamo čak dva, a ne samo jedan.

Ako ne tamo, probaj u Smartsonu preko puta ulaza u Županiju, 150m od Gradske knjižnice prema centru.

Ati freak 21.10.2023. 13:34

Pozdrav.

Kupio sam mob koji je bio tvornicki resetiran prije prodaje, normalno, nije bio odlogiran racun prije i ja krenuo setupirati mob od nule, trazi me mail, ok cuo se s likom, mob bio od kceri, poslao mi mail i lozinku, ali normalno, taj mail je bio u onom "Family linku" .

I onda je lik obrisao mail u nadi da cu se ja moci prijaviti sa svojim mailom.

E a google zna da je mail obrisan i kifla. Jer on ga nije maknuo iz tog family s**nja, nego ga je obrisao.

Obrisao mislim pod deletao acc.

I sad imam drzac papira.

Radi se o Xioami uredaju.

S likom mi se vise ne navlaci po porukama jer mi je jasno da je to van njegovog podrucja i gubim vrijeme na mobitel od 50€.

Ako koristim D&G Password Unlocker Tools da maknem FRP hoce li to funkcionirati i ima li sta poslje da ne funkcionira ak idem tom metodom?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

BinaryJesus 22.10.2023. 07:52

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 3704830)
Pozdrav.

Kupio sam mob koji je bio tvornicki resetiran prije prodaje, normalno, nije bio odlogiran racun prije i ja krenuo setupirati mob od nule, trazi me mail, ok cuo se s likom, mob bio od kceri, poslao mi mail i lozinku, ali normalno, taj mail je bio u onom "Family linku" .

E a google zna da je mail obrisan i kifla. Jer on ga nije maknuo iz tog family s**nja, nego ga je obrisao.

I sad imam drzac papira.

S likom mi se vise ne navlaci po porukama jer mi je jasno da je to van njegovog podrucja i gubim vrijeme na mobitel od 50€.

Ako koristim D&G Password Unlocker Tools da maknem FRP hoce li to funkcionirati i ima li sta poslje da ne funkcionira ak idem tom metodom?

Probaj ovo Meni jednom uspjelo na Redmi Note 9 od frenda.

https://www.youtube.com/watch?v=acf2pFTxukU

DR bodul 22.10.2023. 13:01

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 3704830)
Pozdrav.

I sad imam drzac papira.

Da li bivši vlasnik još može ući u navedeni račun koji blokira telefon i odjaviti uređaj iz računa? GOODLE RAČUN>SIGURNOST>VAŠI UREĐAJI>"PROBLEMATIČNI UREĐAJ">ODJAVA.

Ati freak 22.10.2023. 16:06

Citiraj:

Autor BinaryJesus (Post 3704911)
Probaj ovo Meni jednom uspjelo na Redmi Note 9 od frenda.

https://www.youtube.com/watch?v=acf2pFTxukU

Hvala, budem probao.

Citiraj:

Autor DR bodul (Post 3704970)
Da li bivši vlasnik još može ući u navedeni račun koji blokira telefon i odjaviti uređaj iz računa? GOODLE RAČUN>SIGURNOST>VAŠI UREĐAJI>"PROBLEMATIČNI UREĐAJ">ODJAVA.

"Gospodin" se ogradio i više ne želi komunicirati. Jer on nije odgovoran zato šta je glup.

Joza_Seraf 14.07.2024. 14:43

Imam problem, samo ne znam do čega je. S23 ultra s 2 kartice. HT i A1. A1 je službena. Kada se prebaci HT na 5G sa 4G cca 2-3 min nemam usluge. Znači piše uredno 5G, 3/4 crtice. Ali ne mogu telefonirat (u padajućem izborniku pod sim1 piše nema usluge) niti imam interneta. Najbrži način je upaliti zrakoplovni mode i ugasiti za 10s i sve proradi. Međutim ni A1 ne mogu pozive primati dok tako HT ne radi. Ako internet prebacim na A1. Ista stvar. E sad mob prije, xiaomi Mi12T ista stvar bila, ali puno češće. S23 mi se dogodi 5x na dan. Na Xiaomi je bilo 20x na dan. Probao sam par dana i A54. Ista stvar. Od HT sam u međuvremenu tražio novu sim karticu, bilo 1 mjesec dobro, sad po atarom. Da li itko ima ikakvu ideju?

devilldey 15.07.2024. 13:06

Citiraj:

Autor Joza_Seraf (Post 3752118)
Imam problem, samo ne znam do čega je. S23 ultra s 2 kartice. HT i A1. A1 je službena. Kada se prebaci HT na 5G sa 4G cca 2-3 min nemam usluge. Znači piše uredno 5G, 3/4 crtice. Ali ne mogu telefonirat (u padajućem izborniku pod sim1 piše nema usluge) niti imam interneta. Najbrži način je upaliti zrakoplovni mode i ugasiti za 10s i sve proradi. Međutim ni A1 ne mogu pozive primati dok tako HT ne radi. Ako internet prebacim na A1. Ista stvar. E sad mob prije, xiaomi Mi12T ista stvar bila, ali puno češće. S23 mi se dogodi 5x na dan. Na Xiaomi je bilo 20x na dan. Probao sam par dana i A54. Ista stvar. Od HT sam u međuvremenu tražio novu sim karticu, bilo 1 mjesec dobro, sad po atarom. Da li itko ima ikakvu ideju?

Znaci najvjerojatnije je do 5G mreže. Iste probleme smo imali žena i ja prošli tjedan kad smo bili doma. Ja mislio da je do roaminga. Svako malo nema signala niti jedna Hr mreža.

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk

kondor1989 08.08.2024. 09:38

da li je netko uspio riješiti bootloop problem? Mislio sam slati u PRT servis ako netko ima iskustva bio bi zahvalan

Prezime 08.08.2024. 13:03

Citiraj:

Autor kondor1989 (Post 3755897)
da li je netko uspio riješiti bootloop problem? Mislio sam slati u PRT servis ako netko ima iskustva bio bi zahvalan

Na kojem to mobitelu ???

Ja sam na jednom Xiaomi mobitelu, koji je usao u bootloop tako da je samo uspio uci u Recovery mod na desetinku sekunde i odmah se zatim restartao, uspio to rijesit na najnevjerojatniji nacin. Vidio na youtubu da se malo jacim kuckanjem prstom sveudilj po mobitelu sa prednje i straznje strane moze osposobit mob da uredno udje u Recovery. Dalje je bilo sve po PSu.
To je bilo pred godinu dana, a mob nakon toga uredno radi do dan danas. Pretpostavljam da je izgubio kontakt na nekom kljucnom dijelu hardware-a koji je neophodan za osnovni rad...

kondor1989 08.08.2024. 14:41

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3755939)
Na kojem to mobitelu ???

Ja sam na jednom Xiaomi mobitelu, koji je usao u bootloop tako da je samo uspio uci u Recovery mod na desetinku sekunde i odmah se zatim restartao, uspio to rijesit na najnevjerojatniji nacin. Vidio na youtubu da se malo jacim kuckanjem prstom sveudilj po mobitelu sa prednje i straznje strane moze osposobit mob da uredno udje u Recovery. Dalje je bilo sve po PSu.
To je bilo pred godinu dana, a mob nakon toga uredno radi do dan danas. Pretpostavljam da je izgubio kontakt na nekom kljucnom dijelu hardware-a koji je neophodan za osnovni rad...

aj super :D..moj je poco f2 pro..mogu ući i u recovery i u fastboot..šta dalje onda? svašta nešto i ja stišćem kuckam slušam indijski engleski ali ne mrda

d0X 08.08.2024. 15:02

Skineš originalni fastboot ROM za svoj mob, i sa MiFlashom ga flashaš. Xiaomi/Poco su popularni uređaji, imaš informacija na netu more.

kondor1989 08.08.2024. 15:20

Citiraj:

Autor d0X (Post 3755958)
Skineš originalni fastboot ROM za svoj mob, i sa MiFlashom ga flashaš. Xiaomi/Poco su popularni uređaji, imaš informacija na netu more.

ali odoše podaci onda?

d0X 08.08.2024. 15:32

Ima opcija za sejvanje podataka, ali ju nisam nikad koristio.

Vidi ovdje na slikama.

kondor1989 08.08.2024. 15:42

Citiraj:

Autor d0X (Post 3755963)
Ima opcija za sejvanje podataka, ali ju nisam nikad koristio.

Vidi ovdje na slikama.

a da to sam vidio nekog indijca da ne preporuča to save user data nažalost

Ico_Zg 23.09.2024. 14:18

Zadnjih tjedan dana staroj na broj stižu sms poruke od raznih servisa sa verifikacijskim kodovima, do sada je bilo 6-7 takvih poruka, koji je to kujac, jel se negdje koristi njezin broj?

markotornic 23.09.2024. 16:04

Citiraj:

Autor Ico_Zg (Post 3764057)
Zadnjih tjedan dana staroj na broj stižu sms poruke od raznih servisa sa verifikacijskim kodovima, do sada je bilo 6-7 takvih poruka, koji je to kujac, jel se negdje koristi njezin broj?

I meni isti slucaj. Kome prijaviti?

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

domy_os 23.09.2024. 16:19

Moju staru isto zovu neki nepoznati brojevi, svaki dan po par njih. Broj nije nigdje javno izložen.

Meni pak SMS poruke kasne po par dana, ne mogu ni parking platiti.

spawn 23.09.2024. 21:42

Ako ste napravili neko osiguranje, ili koristili broj za nesto online, za 2 dana pocinjes dobijati pozive. Ako preko whatsappa komuniciras s nekim nesto, takodjer. Otakd nemam whatsapp na osobnom mobu ne znam kad sam zadnji put dobio poziv

domy_os 24.09.2024. 00:23

Da, ona ima WhatsApp, može biti do toga...

medo 24.09.2024. 09:04

Imam i ja vacap pa mi ništa ne dolazi… za sada :-/

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:51.