PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Koju Intel matičnu ploču kupiti - 5. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=247409)

emilblomsky 05.01.2015. 10:57

Citiraj:

Autor Plava-laguna (Post 2714525)
Ja ne vidim razlog zbog kojeg se ljutis, problem je evidentan, i ima ozbiljne posledice po kupca. Ako onih preko 10 linkova renomiranih medija nema poentu, a da se nista sto sam sam napisao ne uzme u obzir, jasno je koliko je ova prevara evidentna.

Update: Evo i veliki Guru3D je napisao-iskazao nezadovoljstvo. Do sad najbolji clanak o ovoj prevari: http://www.guru3d.com/news-story/gig...n-too-far.html

Ja iskreno tebe ne razumijem.Regas se na forum i prvi post pljuvanje po gigabyte-u?
Jedino kaj ja mogu zakljuciti je da ti je to u interesu,a te postove ne shvacam ozbiljno,sorry!

Plava-laguna 05.01.2015. 11:04

Gledaj ja mogu i da stanem da pisem na ovu temu :( mislio sam da ljudi ovdje zele da znaju o ovom problemu o kojem evidentno svi mediji pisu, i da razmjenimo po koje iskustvo. Ali ako hoces da drzis ruke na ocima evo necu vise :(

emilblomsky 05.01.2015. 12:06

Citiraj:

Autor Plava-laguna (Post 2714553)
Gledaj ja mogu i da stanem da pisem na ovu temu :( mislio sam da ljudi ovdje zele da znaju o ovom problemu o kojem evidentno svi mediji pisu, i da razmjenimo po koje iskustvo. Ali ako hoces da drzis ruke na ocima evo necu vise :(

Ma ne kažem da na to ne treba ukazivati.Ali moraš priznat da djeluje čudno kad se po registraciji obrušiš na Gigabyte ploče.Nije u redu da tako rade, ali svi proizvođači imaju mana,pa tako i Gigabyte.Ja sam imao problema i s Asusom i Asrockom,a recimo Gigabyte mi je bila super.Ali ne mogu govoriti da su je bolja od ostalih,kako te potrefi.
Nema ni meni logike kod ovih revizija,ali što sada?Neće oni prestat jer se nama to ne sviđa!
Ma samo ti komentiraj,dapače!

Pupo 05.01.2015. 12:11

Po meni stvar je relativno čista kod kupnje, kupuješ reviziju koja te dopadne. Vjerojanto sve revizije ispunjavaju minimalne uvjete koje ploča mora imati. Uostalom, nigdje u manualu il u reklamama tih jeftinijih ploča nepiše koliko faza imaju tj. koliko moraju imati.

Problem je kod reklamacije kad dobiješ lošiju, i tu svakako treba ustrajati i ne dat se.

Plava-laguna 05.01.2015. 12:17

Pa tu vidim najveci problem. Revizija 1 se uvjek zadrzi kratko na trzistu, e onda se povuce i stigne revizija 2 ili 3. EAN code je isti, tj. oni tvrde da se radi o istoj ploci, iako nije ista ploca, iako baca drugacije rezultate na testu. I tu nista ne mozes, nego se zadovolji sa revizijom 2, jer revizije 1 nema vise za kupit. Kad se na to doda ono sto je napiso Guru3D, ono sto sam izvuko, onda je jasno koliko mozes biti u banani.

Plava-laguna 05.01.2015. 12:20

Citiraj:

Autor emilblomsky (Post 2714628)
Ma ne kažem da na to ne treba ukazivati.Ali moraš priznat da djeluje čudno kad se po registraciji obrušiš na Gigabyte ploče.Nije u redu da tako rade, ali svi proizvođači imaju mana,pa tako i Gigabyte.Ja sam imao problema i s Asusom i Asrockom,a recimo Gigabyte mi je bila super.Ali ne mogu govoriti da su je bolja od ostalih,kako te potrefi.
Nema ni meni logike kod ovih revizija,ali što sada?Neće oni prestat jer se nama to ne sviđa!
Ma samo ti komentiraj,dapače!

Generlano i preko je neko poceo ovu temu. Ja sam to uradio ovdje. E sad da li ce nesto promjeniti, ja se nadam da hoce, zato i pisem, u nadi da ce neko ko treba ovo i procitati, jer u suprotnom ozbiljno ce izubiti, i vjerojatno vec jesu izgubili kredibilitet kupaca.

ssarik 06.01.2015. 21:43

Citiraj:

Autor The Fury (Post 2708222)
Kupujem i5-4460. Komp bi sluzio pretezito gamingu. Koristio bi R9 270 grafu i Intel 520 SSD bi bio unutra. Nasao sam trznici sljedece maticne za 400-500kn, pa me zanima koja je najbolja od navedene tri:

ASUS p8z77-V LE
ASRock Z77 Pro4-M
ASUS p8z77-V LE

Preporuka na forumu je bila da uzmem Asus H81M-K za ~350kn. Da li su puno bolje navedene tri ili da se i dalje drzim pri ovoj jeftinijoj verziji?

Asus H81M-K bi ti bila taman. Okej matična za male pare.

xGAME 12.01.2015. 20:12

Mišljenja o Asrock Z97 Extreme4 matičnoj? Diskont24 je ima za 925kn pa bi malo ranije tu matičnu uzeo nego što sam mislio.

Ovo je komp koji mislim uzet u konačnici.

Overclock_freak 12.01.2015. 22:02

Rađe Gigabyte Z97 Gaming 3, puno bolji izbor

xGAME 12.01.2015. 22:08

Da, čitam po netu i jako puno ljudi upozorava da se ne kupuje extreme4 zbog neke hardverske greške. Evo reddit teme.

Znači preporučaš Z97 Gaming 3. Ima li još preporuka matičnih do 1050-1100 kn?

Overclock_freak 13.01.2015. 00:24

ima ali neisplativo, a i bila je na pce recenzija gaming 3

ja osobno imam sniper verziju i mogu reć riječi Hvale !

LLC kako je ispeglan i sve stvarno ostaneš paf !

Smartic 13.01.2015. 02:45

Imaš već i Z97X-Gaming 5 za ~1100kn.

Zika21 14.01.2015. 09:33

Ja imam Asrock Z97 extreme4 i zasad na srecu nemam tih problema (u 2 mjeseca sam desetak puta gasio i odspajao napajanje), nadam se da ni necu. Ocito je u to vrijeme se tek pocinjala ta prica o neispravnosti jer je po svim recenzijama i dotadasnjim iskustvima bilo da je to jedna od boljih ploca. Bar je tu 3 godine garancije pa ce ic zamjena ako u meduvremenu pocne stvarat probleme :/

xGAME 14.01.2015. 09:54

Ne znam, ali neda mi se baš riskirat jer ploču kasnije imam najmanje volje mijenjat (moram sve živo van vadit :D)

Mislim da ću uzet ovu Z97X-Gaming 5. Ili Asus Z97-A. Ona je isto u tom cijenovnom rangu. Koliko sam vidio po recenzijama i svemu obje su jako dobre matične pa ako mi tko može pomoć pri odluci bilo bi super.

Za početak ću uzet i5 4690k pa koji mjesec kasnije i7 4790k pa mogu tih cca 70kn više platit :D

Overclock_freak 14.01.2015. 16:31

Na gaming 5 definitivno, mislim obje ploce su super al giga je sa z97 posao odradila atvarno savrseno i rijeci hvale na sve strane tako da moj glas ide njoj a i zbog male sitnice al otom potom

damir1 15.01.2015. 20:28

Hmm ima review koji od asus Z97-A , Z97X-Gaming 5 ,ASRock Z97 Extreme4 i Msi Z97 gaming 5 bira Asrock i Msi kao prve među jednakima.Nebih o stranici ili link jer neznam dali se to smije.NIje teško naći, google jednu od tih ploča.

Plava-laguna 16.01.2015. 10:58

Veznao za prevare Gigabyte-a evo i prvog problema. Kopiracu sa drugog foruma.

Citiraj:

Autor MaXgamer (Post 4065336)
Tražeći rješenje za problem koji imam, naletio sam na ovu temu, pa vas molim za savjet. Ja sam prije nekih 6 mjeseci kupio GA-B85-HD3 i upario sa Core i5-4670K, i Cooler Master Eisberg 120L vodenim hlađenjem koje sam bas kupio jeftino, tj. sve povoljno na kupujem prodajem. Procesor je radio ultra stabilno na 4637MHZ s naponom 1.35V, s pik temperaturama od 72C. Evo je i moja ploča ispod.

http://s23.postimg.org/cyos2fi2z/IMG_0393.jpg

Onda nastaju problemi. Iz nekog razloga na ploči USB portovi na zadnjem panelu su prestali raditi. Odnesem moju ploču koja je revizija 1 (tad to nisam smatrao bitnim) na reklamaciju i kroz 8 dana sam dobio drugu. Došao kući i shvatio da sam dobio reviziju 2, koja je totalno drugačija, tj odbio sam totalno drugu ploču sa istim nazivom. Evo slika nove ploče.

http://s18.postimg.org/5ag5h4xmx/image.jpg

Riješio sam da ne dramim i sve sklopim i onda kreće razočarenje. Ova ploča revizije 2 koja je totalno ogoljena, kako je i ovdje navedeno, grijala je procesor za nekih 20C više. Nakon bruka provedenog vremena da izvučem bilo kakve pristojne klokove, ostao sam na 4.42GHZ, s naponom od 01:35, koji zna da oscilira i za 0,01V, i temperatura koje u piku znaju da idu i do 86C.

Vidim da ste pokrenuli temu za ovakve slučajeve, ali ne vidim kako ovo riješiti i dobijem reviziju 1 koji navodno nema ni jedan distributer, jer revizija 2 je po svemu sudeći mnogo lošija, tj. u pitanju je druga ploča. Zvao sam radnju u kojoj sam uzeo ploču, oni kažu da ne mogu da je zamjene, da je to po nekom kodu ista ploča. Oni su navodno ploču koju sam donio vratili distributeru i ne mogu je vratiti natrag. Ja imam slike obje ploče, ali opet slaba vajda jer ne znam što da radim?

Manuel Calavera 17.01.2015. 02:47

OC-anje i5-4670K na B85 ploči :nono:
Razumio bi da je za g3258

JuiceBox 17.01.2015. 10:03

Plava laguna svaka cast sto si to otkrio i podjelio, ali ukljuci se i u ostale teme i sudjeluj konstruktivno a ne samo u "pljuvanju" , po GB (iako manje ni ne zasluzuju :D ). Ovako ces dobit ban bzvz.

De5tr0yer 17.01.2015. 12:37

Citiraj:

Autor Plava-laguna (Post 2720375)
Veznao za prevare Gigabyte-a evo i prvog problema. Kopiracu sa drugog foruma.

Eto, jedini tko ima problema su oni sa K procesorima na B-chipsetu. Kao što rekoh, zanemariva manjina.

Brko 17.01.2015. 13:00

To je otprilike kao da u južinu staviš motor iz nekog AMG-a i svaki dan voziš 200km. Južina će se raspast vrlo brzo.
Tako i B čipset ploča sa OCanim K procesorom...

malba 18.01.2015. 11:35

Postoji li nekakav konsenzus u koju matičnu ućerati 4790k?

Brko 18.01.2015. 12:45

Konsenzus postoji. Sve koliko ti dozvoljava novčanik od 800kn pa nadalje :) gledaj Z ploče za malo boljom naponskom regulacijom.

Pupo 18.01.2015. 13:17

Samo nemoj očekivat 4.8, 5GHz samo tako.

malba 18.01.2015. 13:54

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2721326)
Konsenzus postoji. Sve koliko ti dozvoljava novčanik od 800kn pa nadalje :) gledaj Z ploče za malo boljom naponskom regulacijom.

Oko nekih dvjesta eura, može i nešto više ako bi to značilo bolju ploču..

Manuel Calavera 18.01.2015. 15:49

giga gaming 5, ne treba skuplje IMO

potemkin.hr 22.01.2015. 23:47

Imam jedan problem sa postojećom matičnom pa mi treba par pametnih glava što dalje raditi :D

Prije malo manje od 2 godine sam uzeo konfu iz siga, ali je pred par mjeseca matična (ASrock B75M-GL R2.0) počela za**bavati, na način da je sata3 port ponekad jednostavno nestao (slika), da bi se nakon par rebootova pojavio i disk dalje najnormalnije radio.
Nakon što sam eliminirao disk, power i SATA kabel kao moguće uzroke, poslao sam matičnu na reklamaciju, i za par dana mi doma stigla nova (naravno isti model), i sad nakon par mjeseci opet ista stvar unazad tjedan-dva - samo ovaj put je sata2 port u pitanju. Do isteka garancije mi je ostalo još koja 3 tjedna, pa bih još jednom mogao poslati eventualno. Ovako kako je sad ne mogu ostaviti mašinu, još će mi na kraju spaliti nešto.

Što bi mi bila najbolja opcija dalje, riješiti se postojeće matične pa uzeti neku drugu, ili gurati sa povratom iz servisa?
Ako bi uzimao novu matičnu, ne mislim uopće clockati postojeći i5-3470, i poželjno je da ima barem jedan PCI slot zbog TV kartice. Preferiram uzimati iz Uzi shopa, iz svima ovdje poznatih razloga.

bilicvitak 23.01.2015. 00:14

Pošto kažete da ste dobili novu ploču, dobili ste i novu garanciju na nju.

Probajte napraviti update biosa na zadnju verziju.

potemkin.hr 23.01.2015. 06:37

Citiraj:

Autor bilicvitak (Post 2723824)
Pošto kažete da ste dobili novu ploču, dobili ste i novu garanciju na nju.

Probajte napraviti update biosa na zadnju verziju.

Prvo što sam napravio dok sam dobio ploču jest provjera UEFI-ja, i na matičnoj je došla zadnja verzija istoga (1.6).

JuiceBox 23.01.2015. 13:42

Nosi na RMA, i navedi da je isti kvar i da ne zelis tu plocu vise. Tako sam ja dobio drugu.

potemkin.hr 23.01.2015. 15:04

Citiraj:

Autor xulos (Post 2724152)
Nosi na RMA, i navedi da je isti kvar i da ne zelis tu plocu vise. Tako sam ja dobio drugu.

Tako sam i napravio, poslat ću im na reklamaciju, i tražim zamjenu za drugi model (bolji), uz nadoplatu koliko treba. Sreća pa da se smrdala par tjedana prije isteka originalne garancije, pa da znam da je ta serija u banani.

ivosimec 01.02.2015. 13:22

Citiraj:

Autor ivosimec (Post 2702367)
Nekako više preferiram intel, a od igara igram baš sve, pogotovo nove naslove.

Hladnjak već imam.

A što kažeš na npr 4690/4670 + h81 ploča?? Kolik z5o je to bolje od ovih 4440 i 4460??

Jer stane u uznos...

Počeo sam igrat Guild wars 2 i strašno koliko mi pojede moj i5 750...jednostavno moram uzet novi cpu.

Ok ako uzmem 4440 ili 4460 koju ploču ubost a da ne košta previše..uz to da podržava digitalni zvuk radi z5500 koje posjedujem i spajam ih digitalno?

Plava-laguna 03.02.2015. 15:23

Nemam pojma kako mi je promaklo ali i Benchmark i PCAXE upozoravaju kupce, dok od PC Eksperta ni traga ni glasa, sto se tice saja :(

http://www.benchmark.rs/vesti/gigaby...o_oznake-54121

http://www.pcaxe.com/vesti/hardver/d...-ovih-revizija

Overclock_freak 03.02.2015. 15:57

@Ivosimec

pusti šta Plava Laguna spama, bilo je na hardwareinfo.uk ili gdje već i utvrđeno je da unatoč razlikama u revizijama nema razlike u performansama ;)

Idem opet prijavu radit.

Ja osobno imam I5 4460 i G1 Sniper

A ovo ti je BB

http://www.protis.hr/products/detail...150-ib85/75576

Brko 03.02.2015. 17:25

Citiraj:

Autor Plava-laguna (Post 2730400)
Nemam pojma kako mi je promaklo ali i Benchmark i PCAXE upozoravaju kupce, dok od PC Eksperta ni traga ni glasa, sto se tice saja :(

http://www.benchmark.rs/vesti/gigaby...o_oznake-54121

http://www.pcaxe.com/vesti/hardver/d...-ovih-revizija

Možda zato što konkurencija ne plaća PC Ekspert da official pljuje Gigabyte... i fakat smanji malo kompresiju sa time. Iznio si svoje mišljenje, dao si konkretne stvari i amen. Netko će u to povjerovati, netko neće. Nisi tu da uvjeravaš ljude niti da im zabraniš kupovinu Gigabyte ploča. Savjetovao jesi. Točka.

A sad te molim da prestaneš dalje spamati.

emilblomsky 03.02.2015. 17:27

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2730467)
Možda zato što konkurencija ne plaća PC Ekspert da official pljuje Gigabyte... i fakat smanji malo kompresiju sa time. Iznio si svoje mišljenje, dao si konkretne stvari i amen. Netko će u to povjerovati, netko neće. Nisi tu da uvjeravaš ljude niti da im zabraniš kupovinu Gigabyte ploča. Savjetovao jesi. Točka.

A sad te molim da prestaneš dalje spamati.

Da,odmah po registraciji prvi post pljuvanje.Ja bi to banao expresno.

Overclock_freak 03.02.2015. 18:34

Pa dobio je ban na bug forumu no neće ni ovdje dugo bit

ivosimec 03.02.2015. 19:45

Citiraj:

Autor Overclock_freak (Post 2730421)
@Ivosimec

pusti šta Plava Laguna spama, bilo je na hardwareinfo.uk ili gdje već i utvrđeno je da unatoč razlikama u revizijama nema razlike u performansama ;)

Idem opet prijavu radit.

Ja osobno imam I5 4460 i G1 Sniper

A ovo ti je BB

http://www.protis.hr/products/detail...150-ib85/75576

Hvala na jedinom odgovoru, ali stvar je u tome da ta ploča nema digitalni zvuk koji meni treba, viđao sam to na skupljim modelima gigabyta ali mi nije jasno da to nitko nije stavio na jeftinije modele?

I kako se drži procesor s obzirom na tvoju nvidiu? Jel ju može filat u potpunosti bez oc-a?

Overclock_freak 03.02.2015. 23:17

A to je ajmo reć " premium " dio ploče :D

de sign 04.02.2015. 19:53

Nova platforma?

Kad sam uzeo prije cca 2god. i3770k i MB GA-P67-DS3-B3 mislio sam da ću biti godinama sasvim zadovoljan sa performansama.
Povremeno bacim oko na tržište i vidim da novih matičnih za taj proc ima sve manje. Toliko manje da su po zastupljenosti neka vrsta starudije.

Imam ideju da bih trebao što prije kupit neku dobru ploču dok ih još ima jer ih uskoro više neće biti novih sa garancijom. Nemam viška para pa zato pitam.:D

Ili da idem prodavat proc i matičnu za sličan proc i matičnu?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:57.