![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
2min za ~9h korištenja, full charge je oko 1mj.
|
Kak god, rjesenje je ultra debilno i neshvatljivo to je eviedntno
A mi u offtopicu debelom |
Opet ženske unose pomutnju :D
|
Citiraj:
Stigao mi Filco Ninja :) |
Citiraj:
Odakle, koliko € i koji switchevi? |
Kod Engleza, smeđi switchevi.
Kvalitetom sam super zadovoljan, imam osjećaj da će trajati 100 godina. Jedino sam se pomalo zeznuo s oznakama, teško mi je nabadati po noći (sjena od monitora i stolne lampe taman pokrije slova); al dobro, rješit ću privremene zamjenske tipke, pa imam opcije kad/ako se ispraksam. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Za koliko ti je stiglo i kolika je dostava? Citiraj:
|
Stigla je jako brzo: naručena u četvrtak navečer (8.10.), kod mene je bila u iduću srijedu ujutro. Dostava 18 GBP.
Uzeo sam Ninju baš zbog toga što ima takve oznake, ali ne leže mi zasad (iako mi je koncept sjajan). Stavit ću normalne tipke, pa kasnije originale vratiti nazad; moram malo poraditi na tipkanju bez gledanja. |
1 privitaka
Hohoho, Bozic je uranio... US layout, al ko ga hebe 😁
Privitak 15472 |
Ove dolje tipke totalno ne jasne i na skroz debilnom mjestu i zato sam ju i preskocio prilikom kupnje. Ostalo mi se cini ok.
|
Citiraj:
|
I ne smetaju ti kad stisces space dok tipkas ? Meni jesu, ja sam probao i nikako mi ne odg ta pozicija.
|
Ne, nemoguće ih je je slučajno pritisnuti s kojim god palcom lupio space. Probao si za stolom ili negdje na stojeći?
|
Citiraj:
Ali riješio sam je se vrlo brzo jer kod nas bez obzira što roccat ima latinični layout naši uvoze svejedno US :wtf2: |
Citiraj:
|
|
Jesi ih isprobao (pads) ? To su oni od tvrđeg materijala (naspram crnih) ?
|
jep, jucer ugradio. Da, po opisu sam uzeo "tvrde" Bas su ono sto kaze "soft landing", i malo je tise (ne bas znacajno), ali svida mi se osjecaj, no opet, ja sam cacual office typer, uz malo gameinga
|
Evo da se i ja malo ubacim u temu :)
Trenutno zavrsavam ovu bijelu GH60. Iako izgleda zavrsena jos nisam ni zalemio switcheve jer mi fale neke sitnice, ovo sam je samo sastavio za fotosešn :D Posto PCB dozvoljava razlicite layoute htio sam Cherry verziju moje crne HHKB. Tako da ce gore ici malo modificirani HHKB layer. Za pocetak sam uzeo plasticni Poker case ali cim je zavrsim i sve prode kako spada naci ce se neko aluminijsko :goood: ![]() ![]() |
HHKB je predivna :chears:
|
|
Odakle si narucivao, od engleza onog ?
|
Tipkovnica iz UK, a tipke su američanske.
Sviđa mi se mogućnost zamjene tipki, samo to je rupa bez dna .. mislim da ostaje na ovome :D |
Nakon preko pola godine cekanja, stigli su mi keycaps setovi, kojih sada imam previse.
Ako nekoga zanima nesto, neka se javi, oko cijene se dogovorimo. Imam sljedece: ABS dolch, ANSI + ISO http://i.imgur.com/I96fue2.jpg ABS granite, ANSI + ISO http://i.imgur.com/7UurqL9.jpg ABS olivette, ANSI + ISO http://i.imgur.com/DQxToGx.jpg |
Jel bi mi netko mogao preporuciti neke entry level modele?
Uzeo sam lani bio Sharkoon Skiller (imam njihov fireglider mis koji mi je odlican, pa reko ajde) i vratio ga nakon par dana. Donji lijevi cosak tipkovnice radi-ne radi, znaci lijevi shift, alt, ctrl, ponekad space, tab, caps lock... Zamijenio za novu, sve radilo, ali opet se javlja isti problem, doduse sad samo sa shiftom, tak da razmisljam o mehanickoj. Moze i prepoeuke za rabljene, tj do koje cijene se isplate i sto treba gledati kod njih? Hvala! |
CM Quickfire. Imaš nekoliko "formata" na odabir. Osobno imam TK (strelice i delete, insert... dio su integrirane u numpad) sa blue switchevima i jako sam zadovoljan. SUper mi je i za gaming i za piskaranje. Prije sam probao brown i red switcheve, brown su bilo isto dobri, ko i blue, bez klikanja, red su mi bil premekani za pisanje, radio sam dosta pogrešaka, jako lako ih je bilo stiskati. Brown mi je bila super (najsličniji su membranskima). Blue su mrvicu tvrđi ako ti ne smeta klikanje go for it :)
|
Brown bi mi onda legla jer mi pasu membranske, probao sam blue kod frenda i precudno mi je. Hvala!
|
Mene malo zivcira sto blue tolko odzvanja. Igrao sam se sa onim demo boardom sa switchevima i brown ili black su mi nekako najbolje legli. Red je zbilja premekan.
|
Evo, ako netko nema dovoljno veliki izbor gledano za switch-eve, evo mu pravi izbor:
https://www.massdrop.com/buy/the-whi...yboards%20-%20[A] |
Nisam napisao da sam na svima koristio one sound dampenere s ebaya (najjeftinije), i dobro su odrađivali posao. Bez njih mi je isto previše odzvanjalo. S njima je blu ko da klikaš miš, klikće, a ne lupa. (subjektivno opisano)
|
|
Pozdrav, trebao bih preporuku...
Uvjeti ovim redom: ( :D ) 1. osvjetljenje 2. black ili red switchevi 3. HR ili UK layout 4. TKL |
Pa pogledaj ponudu 3 posta iznad!
Nego da se malo osvrnem na prinovu. I'm a happy camper. Nešto prekrasno. Profila na tone za skinuti. Tiokanje je superiška, jedino malo treba privikavanja na ovako lagano pritiskanje i da znaš da nemoraš 2 puta provjeravati jesi li nešto upisao ili ne(ja još povremeno gledam u tipkalicu dok tipkam, ali sve manje) :) Sve u svemu prvi dojmovi su super, i definitivno nije glasna. Već sam se navikao da nemoram lupati do kraja tipke i onda se skoro pa ni ne čuje! Žao mi je što nisam uspio nabaviti ovaj layout sa BLUE switchevima, ali i Brown su super. Za sada još eksperimentiram sa osvjetljenjem, ali trenutno mi je Rainbow nekako najbolji. E da i koristim i pologu za dlanove i to je nešto savršeno, to bi svaka tipkovnica trebala imati! https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ed6f07c2f9.jpg |
|
Evo još jedne.
Daklem - šalje iz US, US layout sa otisnutim HR slovima!!! I još je G81, što znači - Cherry MY switchevi, odnosno "cheaper alternative to Cherry MX"!!! Polumehanički switchevi (opruga koja pritišće kontakt na gumenu membranu). BTW, Cherry G81 tipkovnice obično su dosta jeftinije od G80 (koje imaju MX switcheve) - cca. 40-tak $ na eBayu (primjer) |
Citiraj:
|
Glupost ili ne, nije bitno .. koga veseli i ima para - samo naprijed.
Zanimalo me otkud baš HR znakovi i od koga ju je nabavio, ali tip se ne javlja (pitao na Redditu). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:11. |