![]() |
Uzeo sam I5 4670k i bogami zvijer je sve je to ok, ali sam se jako zaj... sa kučištem kojeg sam kupio , nažalost u dbk na taj dan nije bilo boljeg pa mi se nije dalo čekat a lik je rekao da može stati h70 sada ispada da nemože.....
Morao sam staviti stock cooler i iako su idle temperature podnošljive pod loadom pođe do 80 stupnjeva, i onda naravno throtla.... Vidim po netu da je mnogima tako ali ono ovo je ipak default mislim da su ga totalno zasrali s temperaturama da stock nije bar po defaultu ok. Pokušat ću nekako staviti h70 samo radijator bez ventilatora uz rub pa nakalemit bar neki 80 mm vent ako stane ili ovaj 120 možda sa vanjske strane kučišta ne znam...... |
a kučište je koje?
|
cooler master k350
|
h70 je 120mm - a k350 ima 120 ispuh, tak da nevidim razlog zasto nebi mogao stati...
|
meni frend gleda da uzme i ja i5 4670k samo da bi on bio na stock culeru dok ne skupi za nešto bolje,nego se može smanjit voltaža a da procesor i dalje radi na stock taktu od 3,4??
|
Naravno da može, to je i preporučljivo zbog toga što je Intel stavio mrvicu preveliki tvornički napon, zbog čega se djelomično i grije toliko puno.
|
i kakva su iskustva, jel i Haswel ima probleme s temperaturom pri OC kao i Ivy?
ja svoj nisam OC, pa nemam pojma kolike bi mi bile temp, sada su mi 55 u full loadu pri gajmanju. a i nemam namjeru OC, zadovoljan sam kako sve radi i ovako. nego me zanima, pošto su ljudi govorili da se Ivy lako pregrijava, jel to slučaj i s Haswelom ili su riješili taj problem? |
Može se staviti samo ako skinem vent sa radijatora i stavim ga s vanjske što možda jednom i učinim ali sada sam stavio samo 120 mm da puše po procu i imam temperature osjetno , osjetno bolje sada je malo preko 60 stupnjeva load.......
|
Zdravstvujte!
Ne izgooglah ništa pametno o problematici koja me muči pa da upitam ovdje. Možda je ovo čak i za temu koju ploču i proc kupiti ali kaj je tu je.. mod slobodno nek preseli ak sam failao. Haso Pentium G3220 @ 3.00 GHz, planiram upiknuti u recimo Asrokicu H81M-DGS te im pridodati HD7850 2GB.. ono kaj sad mene muči je da nije proc preslab za tu grafiku? Pretpostavljam da je ili da je na granici ali tražim nekog da me usreći odgovorom kak bu to radilo savršeno.. Namjena je sve i svašta + neki povremeni gaming u FHDu.. Review za Haswell Pentiume nisam uspio pronaći ili nisam dobro tražio pa stoga navalite s kritikama, savjetima.. Hvala! |
Je preslab je definivno. Zaboravi. Ja sam usporedival slicno jaku 650ti boost na g2010, klokanog do kraja i 3770k i razlike su od osjetnih do ogromnih. Je ovaj nesto jaci ali ne bas tolko da bi bilo bitno sa tak jakom grafom. Rade onda idi na AMD i 6 jezgri ili i3.
evo tocno, g2010 @ 2.94ghz vs i7 3770k @ 4.4ghz , 1080p ugl. high bez aa.. "use your brain" Dirt 3 - 60 vs 50 Skyrim - 57 vs 34 FC3 - 39 vs 24 Metro Last.- 37 vs 27 D3, v.sync - 60 vs 60(dropovi u 30te) Res. Evil 6 bench - 6667 vs 6300, najmanja razlika u UT3 |
Citiraj:
|
Koliko je otprilike u postotku jači G2010 od mog x3 435?
|
Ekipa odlucio sam preci na haswell platformu. Kupit cu 4670k i namjeravam ga ozbiljno overclockat pa cak i de-lidat. Problem je sto bi ja volio prec na mATX kuciste. Da budem iskren zaljubio sam se u fractal arc mini R2. Sto se tice full atx ploca namjeravao sam odabrati gigabyte z87x-ud3h koja je zvijer prema svim recenzijama i bez problema bi se nosila s takvim opterecenjem. Međutim ako gledamo u mATX segmentu GA-Z87M-D3H mi je izgleda jedini izbor. Nabavljam ovo preko firme prijatelja pa cu dobit za nesto nizu cijenu. Međutim preko njega mogu kupit samo gigabytea i MSI-a. A ovo je najbolja mATX giga u ponudi. Da li bi ona bila ok? Da li MSI ima bolje mATX alternative ili da odustanem od mATX-a, ostanem u fractal r4 i kupim veliku zvijer :D
|
Citiraj:
http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4482#sp http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4597#sp |
Da ali ta prva mi nije dostupna, ne mogu je nabavit preko prijatelja preko kojeg kupujem. A ova mala z87m-d3h je jos i bolja verzija d3hp samo neznam sta ocekivati od nje,da li je dobra ploca, neznam.
|
|
sve bolje mATX su iznad 1000kn, sad sve ovisi koliko moneya mislis ulozit...
|
Da ali nabavljam preko prijatelja tj njegove firme. Dobivam osjetno jeftinije ali on ima samo gigabyte-a i msi-a. Msi nema bas puno dobrih mATX ploca u ponudi. A od gigabytea nema skuplje kao sniper mATX. Pa sam mislio ovako napravit. Ukoliko mu najbolja mATX dostupna ploca bude z87m-d3h kupit cu nju i intela 4440 te necu dirati taktove. Ukoliko mu bude dostupna z87mx-d3h kupit cu nju i 4670k. Jer koliko sam procitao z87mx-d3h je vec prilicno dobra igrackica sa visokokvalitetnim mosfetima i regulacijom napona te bi se morala bez problema nosit sa solidnim overclockovima. Da li bi se slozili?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
To se nadaj da ces nabasat na proc koji uopce moze izvuc te brzine...90% ces dobit klasikanera, 4.4-4.6 MAX... i to sa 1,4v :)
|
Nije ti to toliko pitanje ploče već hlađenja. Nažalost
|
Danas je to klokanje postalo uzaludan posao i bacanje novca. Uz to sto ni performanse ne rastu bog zna sta.
Dok kupis bolju plocu, K procesor, bolji hladnjak... Bolje da si odmah kupis neki i7 i :amen: Prije su se kupovali jeftiniji procesori pa se klokaju (npr. E5200) i onda objektivno puno vise dobijes no sto si platio. Danas ljudi kupuju skuplje procesore da bi klokali. Citiraj:
Citiraj:
Iole pristojna mbo je dovoljna za klokanje. Danas su one sve manje vise prilicno kvalitetne. http://www.asrock.com/mb/Intel/Z87M%20OC%20Formula/ http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113121 |
Citiraj:
|
Molim Vas nemojte se sada puno rugati ismijavati i tako dalje , zanima me ako netko zna nešto konkretno o ovome što ću pitati......
Načuo sam da od ivy bridge-a navodno na dalje, postoji svojevrstan backdoor napravljen da olakša neovlašteni ulazak u pc trećoj strani. Namjeran, i ukomponiran u antitheft tehnologiju. Čak se spominje i 3g wlan adapter.... Ima li ikakve istine u ovome ? |
Citiraj:
|
Nije li valjda to zbog novog feature-a procesor zakeljen na matičnu?
|
Misliš li na nešto kao Intel AMT
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Intel...ent_Technology http://www.intel.com/content/www/us/...echnology.html |
@ Drug Brko
Koliko sam shvatio dakle radi se o tehnologiji protiv krađe, u principu pozivom njihovoj službi za korisnike oni mogu daljinski zaključat procesor. Međutim načuo sam da najnoviji procesori tj. određeni mobilni haswelli a svi ubuduće broadwelli će imati i 3g mrežu na sebi tako da iako niste spojeni na internet oni mogu pristupiti kompu, međutim ono što me najviše zabrinjava je što navodno imaju ugrađeni VNC klijent u sebi, jedno s drugim me vodi do zaključka da kad povežemo mogučnost paljenja kompa , iz standby moda, imamo bežičnu mrežu i kad ne želimo biti online , ugrađeni vnc i također postoji velika šansa da ako je ugrađeno od strane intela a jest da mogu doći bez ikakvih problema i do kriptiranih file-ova preko kontrole procesora.... Ne sviđa mi se nimalo ovo sve skupa.... @Dottore E to stvarno ne bi znao, čini mi se da su se više okrenuli konzolama, mobilnim rješenjima , i tabletima, mobitelima inaće proizvođači hardvera a da klasično pc tržište zapostavljaju i pokušavaju nekako unificirati, tj. smanjiti broj mogučih kombinacija hardvera , vjerojatno zbog toga što je tako jeftinije kako za proizvesti kako za napraviti dobre drivere itd..... ali opet mi se to ne sviđa :D @ 6finger Vidim da se dobar dio toga spominje ovdje pod tim što si poslao u linku jedino nisam skonto 3g još , svakako ovo je za mene zabrinjavajuće pogotovo nakon dokumenta Calea 2 .... I nešto mi još nije jasno kod te antitheft, vidio sam u njihovoj prezentaciji da brickaju procesor ali nisu spomenuli da kriptiraju npr. ništa na hard disku, prema tome što sprječava onoga ko bi otuđio laptop naprimjer da izvadi hard disk i dalje nastavi po svome ? Možda ipak kriptira ne znam ... |
onome kome je bitno ce staviti enkripciju na hard disk pa nece morati brinuti oko toga je li i procesor "zakljucan". onome kome je bitno probiti enkripciju na disku to ce uciniti ovako i onako. guglaj "evil maid"
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Slažem HTPC koji će biti za sve od igranja zahtjevnih igrica do 3d filmova od po 50 gb.
Imam matičnu MSI Z87I 1150 M-ITX, memoriju-8GB DDR3 1600MHz e sada razmišljam dali mi treba ovaj procesor -Intel Core i5-4670K i ovo hlađenje-Scythe Big Shuriken 2 Rev. B ili mi je dosta Intel Core i5-4670 sa običnim serijskim hladnjakom. Zanima me šta dobivam više ali praktično i vidljivo s prvom kombinacijom gdje je procesor koji se može OC i naravno jače hladiti. Hvala ! |
A koje kuciste mislis uzet ili vec imas?
Nista nedobivas vidljivo bolje sa K procom - ali kad vec imas Z87 plocu, za buducnost, steta je neuzeti 4670K. Napomena - taj hladnjak, na toj ploci, zbog polozaja socket-a, nalazi se preblizu pci-e utora, pa neces moci stavit grafu! |
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=466
U ovom post je šta sam već kupio a grafička je: MSI GeForce N760 Twin Frozr 2GD5/OC 2.0 GB 12,5x13,5 a ako neće grafička neće stati niti memorija ? Uglavnom imam oko 7 cm u visinu mjesta,daj neki prijedlog za hladnjak ali da bude stvarno kvalitetan. Ovi bi trebali stat : Alpenföhn Silvretta 92mm ili Noctua NH-L9i |
Seksi ploča MSI Z87l ;)
Jedino me malo zabrinjava naponska regulacija pa nije potreban . Razlika sa K i non K na stocku nikakva. Dapače, u stvarnost ne donosi ništa osim K u OC. Za HTPC dovoljan je 4670 i to u vrh. |
Najveci ti je problem za dobar hladnjak, ploca, tj. smjestaj socketa, jer na drugim plocama je on pomaknut prema sredini...
Noctua je preskupa a nenudi nista posebno, ja bi isao na Alpenföhn. Ak vec uzima, nek uzme 4670K jer 120kn, vise manje, nije nekakva razlika... :D |
Aj dobro kupit ću taj K.... !! :D
|
Zna li itko što je s 4770R, 4670R i 4570R, modelima s Iris Pro 5200?
Ne vidim ih nigdje za nabaviti, a dolaze samo u Gigabyte Brix kantici. |
Vjerojatno su dostupni samo za OEMe.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:02. |