PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Zakoni o sprečavanju internetskog piratstva - SOPA/ACTA/PIPA... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227623)

Halos 17.03.2012. 14:09

Citiraj:

Autor borny (Post 2123614)
Sad pročitao na netu da je Josipović gost kod Stankovića u nedjelju.
Bit će rešetanja :goood:

Bit će veselica :D

Inače, ovo sa Anonymousima je teža sprdancija, tko zna tko je digao to i sada mi imamo osjećaj da je netko tu iza nas. Netko je imao komentar nedavnu tu na forumu da ćemo još malo plaćat kazne i kad ( da prostiš ) prdnemo :) jer če oni imati skener za prduckanje, pa ti prdni miki :D

Visage 17.03.2012. 16:28

8
Dio (na minutu) u kojem Ostojic odgovara :

http://tindeck.com/image/gosr/stats.png

8
zanimljivo za one koji propustise :

Krešimir Mišak o ACTI (18.02.2012)

Citiraj:

Autor Halos (Post 2124550)
Bit će veselica :D

Ako zagusti i voda dodje do grla, Syss ce prvi pjevati po kvartu :D

8

Burko 17.03.2012. 17:39

Citiraj:

Autor Visage (Post 2124629)
8
Dio (na minutu) u kojem Ostojic odgovara :

http://tindeck.com/image/gosr/stats.png

zahvaljujem! :chears:

syss 17.03.2012. 21:09

Citiraj:

Autor Visage (Post 2124629)
Ako zagusti i voda dodje do grla, Syss ce prvi pjevati po kvartu :D

tamnija verzija mojeg zvučnog prezimenjaka đuke :D

Brzi Picek 17.03.2012. 21:15

Držte "gaće" ZAMP nas ne štiti !!!

Upravo javili na indexu da on opće ni ne postoji !

Dakle nismo plačali nikome za "umnožavanje bez pristanka autora" za privatne potrebe
NITKO uzeo lovu , ali se vjerovatno nikada neče saznati tko je taj !
Dakle ove namete koje plačamo ma medije , ne postoje, i to je sada malo nezgodno jer nas je NITKO i štitio
Kako sada, neznam no plačat ćemo dakako i dalje sve namete .

Pomozi nam bože !

Pupo 18.03.2012. 08:23

Da li se počela i drugima pojavljivat ova poruka kod pretraživanja putem gugla?

"Radi prigovora koji smo zaprimili temeljem odredbi američkog Zakona o zaštiti autorskih prava (Digital Millenium Copyright Act, skraćeno DMCA), uklonili smo 1 rezultat(a) iz ove stranice. Možete pročitati DMCA žalbu zbog koje smo rezultate uklonili na ***.org."

ExtremePower 18.03.2012. 08:33

Dobivao sam više puta tu poruku. Mislim da to Google već dugo primjenjuje.
Nadam se da se Stanković za danas dobro pripremio, da će bit lignja na buzaru.

geronimo_2 18.03.2012. 09:58

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2124863)
Da li se počela i drugima pojavljivat ova poruka kod pretraživanja putem gugla?

"Radi prigovora koji smo zaprimili temeljem odredbi američkog Zakona o zaštiti autorskih prava (Digital Millenium Copyright Act, skraćeno DMCA), uklonili smo 1 rezultat(a) iz ove stranice. Možete pročitati DMCA žalbu zbog koje smo rezultate uklonili na ***.org."

ne mogu vjerovat :hitthewal:. ne koristim vec neko vrijeme google nego startpage pa nisam to vidio. na startpage-u te poruke jos nije bilo. :chears:

Brzi Picek 18.03.2012. 10:17

Ma viđe kako se brzo mjenjaju stvari kada zagusti !!!
I gdje "nadareni" rade !!! i za koga !!!

http://www.zamp.hr/home/home.htm

malo su ..., pa sada dečki predelaju, "pa su" ...
dokle ?
do točno u 2 !!!

Marina Ferić Jančić, Odnosi s javnošću
marina.feric.jancic@hds.hr

Ovo je prilika da se sruši namet na medije !!!

DAKAKO PCE NEČE ZA NIJEDNOG OD VAS DATI NI LIPE !!!

FRipper 18.03.2012. 19:49

Evo danas idem malo naci nes za gledati i tak ukucaše a on meni "14 results removed in compliance with EUCD / DMCA" ma da, idem ja dalje kada ti neces :D

ivan77 18.03.2012. 22:40

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2123376)

Mozda ipak ima drugih iskustava, ali opet nisan nista slicno dozivi. Nekako mi se cini da je UDBA i Yuga iza nas.....

bez brige , boldano je prošlo kroz "kadrovsko restrukturiranje" i radi punom parom na isti "modus operandi" pod drugim imenima

markosan 19.03.2012. 16:41

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2124242)
Uzmeš si fino flat kod svog Tele2/VIP/TMobile, skidaš preko 3G-a na SD karticu i onda prebaciš na hard i izbrišeš sa mobitela.

3G ima IP adresu ili nešto putem se čega netko može naći? Vjerovatno ima.

Da, a daleko sigurnija, iako skuplja varijanta, je neregistrirani prepaid broj. U tom slučaju tu IP adresu mogu okačiti mačku o rep, odnosno najbolje što mogu je po nalogu policije/suda blokirati predmetnu SIM karticu ili locirati gdje se otprilike nalazi, ali za prvo te baš zabole, a drugo sigurno neće raditi zbog windowsa, ili filmova i serija u kojima su svi glumci "consenting adults", jelte.

Neo-ST 19.03.2012. 22:08

Jel prati tko ove kraljeve? :D

Hamm 20.03.2012. 11:37

http://dnevnik.hr/vijesti/tech/rijes...nu-orbitu.html

:D :p

Bubba 20.03.2012. 12:05

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2126431)

Jedva cekam izvedbu Klingonske opere i Ars diaboli u Karnedži holu. Kad malo klingonče s trikoder playerom pokusa nasnimiti naseg Ivu, pa mu se kroz prozor u soliteru na Qo'noSu ućera hrpa specijalaca da ga tamburaju!

Neo-ST 20.03.2012. 12:36

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2126431)

Nadam se da nije zezancija :D

Red Dwarf 20.03.2012. 13:38

Odsad je izgleda najbolje nabaviti par većih neodimijskih magneta i držati nadohvat ruke za brzu primjenu :D Garantiram formatiranje u roku od odmah :)

potemkin.hr 20.03.2012. 13:54

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 2126510)
Odsad je izgleda najbolje nabaviti par većih neodimijskih magneta i držati nadohvat ruke za brzu primjenu :D Garantiram formatiranje u roku od odmah :)

Prilikom rukovanja istima preporučujem prethodno skidanje klasičnih ručnih satova :D

Mad_Duke 20.03.2012. 15:25

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2126446)
Jedva cekam izvedbu Klingonske opere i Ars diaboli u Karnedži holu. Kad malo klingonče s trikoder playerom pokusa nasnimiti naseg Ivu, pa mu se kroz prozor u soliteru na Qo'noSu ućera hrpa specijalaca da ga tamburaju!

Don't forget: "Now in HD" :P

syss 20.03.2012. 15:44

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2126628)
Don't forget: "Now in 3D" :P

malo sam te prepravio :)

panoramix 20.03.2012. 16:45

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 2126510)

Jednom sam pokušao syebati jedan mp4 player sa 6 kom neodimijskih staviviši ih na razna mjesta. Nije uspjelo. Radi i dan danas.

Pupo 20.03.2012. 16:47

A taj mp4 player je imao disk u sebi?

panoramix 20.03.2012. 17:03

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2126676)
A taj mp4 player je imao disk u sebi?

Ne, samo 4 gb memorije. No nije uopće djelovalo na ni jedan elektronski sklop pa me to čudi.

Red Dwarf 21.03.2012. 12:03

panoramix onda provaj to isto sa svojim HDD-om pa vidi ako će ti HDD raditi nakon toga. Magnete već imaš, disk imaš i riješen problem :) Nebude te više čudilo nakon toga :D

Ili sigurniji način : odi si na wikipediu saznati na kojem principu današnji HDD radi (ukratko zdravoseljački : u njemu se vrti disk čija se površina magnetizira i onda HDD ima glavu čitača koja čita te poremećaje u magnetnom polju i tako se dobivaju podaci. Ako se toj ploči približi magnet s vrlo jakim poljem ode kvragu ploča i HDD i sve)

yaya 21.03.2012. 14:47

ako ikad zaživi ACTA ili SOPA , sto smatram teskom gluposcu, ne znam za koji bog misle vise radit svi ISPovi , mogu komotno zatvorit firme, ja cu prva prekinut ugovor, isto tako prodaja kompova i opreme ce rapidno pasti i svih mogucih plejera, optickih medija itd..pa ako im se to isplati, nek izvole, sigurno necu placat internet da bi citala vijesti, svašta!

potemkin.hr 21.03.2012. 14:59

Citiraj:

Autor yaya (Post 2127319)
ako ikad zaživi ACTA ili SOPA , sto smatram teskom gluposcu, ne znam za koji bog misle vise radit svi ISPovi , mogu komotno zatvorit firme, ja cu prva prekinut ugovor, isto tako prodaja kompova i opreme ce rapidno pasti i svih mogucih plejera, optickih medija itd..pa ako im se to isplati, nek izvole, sigurno necu placat internet da bi citala vijesti, svašta!

Ma nema šanse da propadnu, raja mora na fejs i jubito :D

Zmaj000 21.03.2012. 15:02

Da ce opast prodaja hoce, ali da ce npr original igre poskupjeti hoce :)

Pupo 21.03.2012. 15:21

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2126685)
Ne, samo 4 gb memorije. No nije uopće djelovalo na ni jedan elektronski sklop pa me to čudi.

Magneti utječu na diskove, ne na elektroniku, pa se stoga spominju kao jedan od načina brzog brisanja podataka. Ali sa magnetnih diskova, ne s drugih medija.

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 2127333)
Ma nema šanse da propadnu, raja mora na fejs i jubito :D

Na koji način će funkconirati jubito pošto je bar pola svih videa neka pjesma?

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 2127336)
Da ce opast prodaja hoce, ali da ce npr original igre poskupjeti hoce :)

Zašto bi igre poskupile? U biti, koliko sam skužio, same igre se slabo spominju. Ne da one nisu obuhvaćene svim tim aktima, već je industrija igara prihvatila da će uvijek bit pirata, al tko imalo drži do sebe, nije propao zbog istih. Da negovorim kako Steam i slični jako dobro funkcioniraju i svi su zadovoljni. I prodavači i korisnici.

potemkin.hr 22.03.2012. 22:42

SAD grade najveću špijunsku cyber bazu u povijesti! (dnevnik.hr)

TO se zove datamining...

panda505 23.03.2012. 00:05

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 2128369)
SAD grade najveću špijunsku cyber bazu u povijesti! (dnevnik.hr)

TO se zove datamining...

Još malo i počinje kontrola koliko tko puta na dan posijećuje keramiku

Pupo 24.03.2012. 08:48

Malo smješno da će nas preko isp-ova špijat, kad ti isti ispovi svoje usluge reklamiraju s riječima "skidajte pjesme i filmove" i sl.

http://www.abload.de/thumb/trollk6km4.jpg

Garfield 25.03.2012. 14:46

Da, ali nigdje ovdje nije naznaceno nelegalno skidanje! ;)

ONeill 26.03.2012. 09:07

Ne znam da li je ovo zbog novih zakona ili vezano za stare; u srpnju 2010. sam uploadao na YouTube sinkronizaciju Željka Pervana "Nogometaši plaču" koja sadrži isječke s raznih utakmica.

I danas ujutro mi je došla obavijest od YouTube:
Your video may include the following copyrighted content:
Visual content administered by:
UEFA

Kao što se (ne)može vidjeti ovdje: http://www.youtube.com/watch?v=gyHTtEa1K2A

:)

geronimo_2 26.03.2012. 09:16

Citiraj:

Autor ONeill (Post 2130068)
Ne znam da li je ovo zbog novih zakona ili vezano za stare; u srpnju 2010. sam uploadao na YouTube sinkronizaciju Željka Pervana "Nogometaši plaču" koja sadrži isječke s raznih utakmica.

I danas ujutro mi je došla obavijest od YouTube:
Your video may include the following copyrighted content:
Visual content administered by:
UEFA

Kao što se (ne)može vidjeti ovdje: http://www.youtube.com/watch?v=gyHTtEa1K2A

:)

e sta nas ceka star moj. djeca ce nas sa cudenjem slusak kad im budemo pricali o "slobodnom internetu" :fiju:

Goc 101 26.03.2012. 13:18

Nitko onda nije ni trebao prijavljivat ili, to su kao po službenoj dužnosti?

Bubba 27.03.2012. 07:58

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 2127171)
panoramix onda provaj to isto sa svojim HDD-om pa vidi ako će ti HDD raditi nakon toga. Magnete već imaš, disk imaš i riješen problem :) Nebude te više čudilo nakon toga :D

Ili sigurniji način : odi si na wikipediu saznati na kojem principu današnji HDD radi (ukratko zdravoseljački : u njemu se vrti disk čija se površina magnetizira i onda HDD ima glavu čitača koja čita te poremećaje u magnetnom polju i tako se dobivaju podaci. Ako se toj ploči približi magnet s vrlo jakim poljem ode kvragu ploča i HDD i sve)

Joj al ga seres brate mili, i to vec n-ti post za redom; najsigurniji nacin: odi na Wikipediju i pogledaj na kojem principu danasnji HDD radi (ukratko zdravoseljacki: isti taj neodimijski magnet nalazi se u samom disku, zamisli).

Da bi poceo razmisljati o tome kako ces s permanentnim magnetskim poljem napraviti ista HDD-u, potrebno ti je kud i kamo vise od pola tuceta magnetica za par dolara s Ibeja.

Brzi Picek 27.03.2012. 08:11

Nemoj kvariti "snove" . Budi taktičan , djeca su :D

Nick7 27.03.2012. 09:02

.. a jednog dana mozda i shvate sto je to 'kriptiranje' (hint: ne, to nije kriptonit, i nece imat utjecaj na supermanove moci).

Doink the Clown 01.04.2012. 18:59

Techpowerup! pao?

Facelessone 01.04.2012. 19:11

I to baš za 1. April?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:14.