![]() |
Da li na kraju postoji nacin da proradi wlan na dd-wrt-u?
7.760000] wifi0: unable to attach hardware: 'EEPROM version invalid' (HAL status 5) [ 7.760000] PCI: Enabling device 0000:00:0e.1 (0000 -> 0003) [ 7.770000] Atheros HAL provided by OpenWrt, DD-WRT and MakSat Technologies [ 7.780000] wifi0: unable to attach hardware: 'Hardware didn't respond as expected' (HAL status 3) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Meni se to isto dogadalo kad sam stavio OpenWrt pa DD-wrt, u openwrt mi je pod network interface nestao tab od wifi od svud sam pokusavo aktivirat driver za wlan sto sam naso po forumima i nis, jednostavno sam bacio runtime.img s prvog posta i onda sam preko njega stavio runtime_a.img za optimu. nema milijardu opcija ko openwrt ali mi veza ne puca uopce i manji mi je ping nego na huawai kojeg mi je drmnuo grom! |
Vratio sam original runtime i sve mi je ok.Ali nece s sa svakim runtime-om proradit wifi iako je original.Hvala.
|
mali problem
postavio sam client bridge i radi ali ruter koji je cb mounta vanjski usb disk, ali nije prikazan u networku windowsa rješenje? edit: sori, radi ali moram mauntati disk direktno preko adrese |
Jel netko uspio upogoniti ovaj ad block sustav na ddwrt-u? Ja sam isprobavao ali neće pa neće...
|
Može li se dobiti popis pokušaja spajanja na wifi? :)
hvala |
Sorry što malo na blef upadam u ovu raspravu, no trebam odabrati kvalitetan router koji ima dobar radio, tj. može u klijent modu loviti dosta daleko (naravno, antena, kabeli, to sve se podrazumijeva). Do sad sam koristio DWL-2100AP, ali on je već dao svoje i radio snaga mu se jako smanjila. Ovaj ima jako nisku cijenu (100kn Njuškalo) pa mi je zato zanimljiv, a ako ga i grom spali, nikom ništa. Da li imate kvalitetan prijem preko ovog uređaja? Kako to da je tako popularan, bar na ovom forumu?
|
Popularan je jer ga drugi softver može učiniti puno zanimljivijim. Recimo, ja sam razmišljao što ću s njim kad sam prešao na Optimu, pokloniti ga, dati u oglasnik ili što. Nema puno namjena za njega jer je ograničen T-comovim softverom, čak nije ni da bude neki AP/switch kad ima samo 2 LAN porta, i 2 za IPTV. U međuvremenu mi je zatrebao "pravi" router, a flešanjem softvera - imam DD-WRT router :)
Za antenu ga moraš otvoriti i nalemiti RP-SMA konektor. Standardno se antena ne može mijenjati. Nego, meni WAN ne treba biti za DSL, nego za routanje u drugi subnet. NAT, recimo. S tim nema problema? USB kao memorija radi, malo je sporo ali ajde, svejedno je zanimljivo jer može biti neki mrežni backup za đabaleske, samo se ušteka USB HDD. Je li kome proradio webcam? |
Jel jako komplicirano nalemiti konektor? Ja i lemilica nismo baš... ima li netko fotku pločice da vidim gdje to ide.
Meni je zapravo najbitnije da se taj uređaj "čuje", da nije "gluh", da mogu loviti slabi signal koji je par km udaljen, a to mi nije tako kritično da bih davao žešću lovu za mirkotikove i Bullete. *WRT firmveri mi nisu strani, jedan je uređaj upravo kraj mene i sam sam ga flashao (potrošio 2 dana na to jer je blago rečeno specifičan), ali treba mi još raznih da mogu eksperimentirati u klijent modu. |
Ne znam, meni to nije komplicirano. Ali, možda da si pribaviš recimo Airlive 5460 ili slično?
@n E v E n - može mala pomoć sa WAN-om? Što si napravio sa vlanovima, jel radi to? Meni baš i ne, uvijek mogu pingati WAN adresu, ali ne i uređaj koji je u njega uštekan, kao da ga nema. Tutorijali na netu mi ne pomažu baš. :o edit: treba mi običan router, bez DSL-a i MaxTV-a. najobičniji WAN, LAN i wireless :fiju: |
Ništa, ha?
Prelistao sam topik i ne mogu naći ono što me muči. Na routeru je LAN4/WAN, a negdje nalazim da su na WRT zamijenjene strane. Onda bi na LAN1 trebao biti WAN? Međutim u (DD-WRT) WAN postavkama se biraju svi mogući annexi i ne mogu mu reći da je to najobičniji LAN sa statičkom IP, da li to znači da je to ipak za ADSL port oliti modem? http://www.cheapnet.it/supporto/guid...aset-SX763.jpg Ako je tako onda u /IP/Vlan.asp treba posložiti da su LAN1, LAN2 i LAN3 u jednom vlan-u, WAN u drugom i LAN4 u trećem i on treba biti WAN. :stoopid: |
Traži / pitaj, sigurno je netko složio konfig kao WAN Router, dakle "ulaz" nije adsl modem.
Ako me sjećanje dobro služi, kod wrt - a lan portovi su mapirani obrnuto nego su označeni na kućištu ili u službenom fw. Šta se Vlan - ova tiće, dovoljno je jedan lan kao wan u jednom a u drugom preostali lan - ovi, wireless. U najgoroj kombinaciji trebalo bi manualno editirati onaj file gdje se definiraju portovi, ne mogu sad naći. |
@Dac
Na kraju sam odustao od VLAN-ova na Siemensu jer mi nije bilo jasno zasto mi WAN port uredno ne radi kako treba. |
Hm. Neće ni meni a ne vidim zašto :stoopid: . Najgore što je uređaj sad na malo teže dostupnom mjestu, nekak sam mislio da ne bi trebalo biti više problema nego sa "normalnim" uređajima, koji su standardno na WRT-u. Što će se vjarojatno ispeglati s vremenom. Htio sam DD-WRT zbog GUI jer je jednostavnije za sve. Izgleda da ću morati na OpenWRT, samo da pribavim još uređaja od frendova koji su prešli na Optimu :goood:
Inače, USB storage radi, barem ono malo što sam probao. Preko sambe čita sa oko 2.5 MB/s preko LAN-a, zapisivanje još nisam probao. Wireless isto nisam, vidio da baca neke errore ali za ovu prvu namjenu mi to nije bilo bitno, pa ću još kasnije eksperimentirati. |
Wireless ti baca errore samo ako ga ne koristiš i to samo outgoing paketi. Ali inače potpuno normalno radi i ako ima klijenata onda nema nikakvih errora...
|
kad će voip (nonoh i sl.) proraditi na ow?
|
Voip radi na ow, isprobano:
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/voip.asterisk |
Cekaj, WAN na OPENWRt-u radi?
niti meni isto neradi WAN bas kako treba.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Na ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSla...4-preSP2/2012/
se redovito pojavljuju novi buildovi dd-wrt (i za SX763). U pojedinom direktoriju su 3 datoteke: gigaset_sx763-webflash-firmware.bin preflash_bootloader.img uImage.bin Što je preflash_bootloader.img? Zadnjih nekoliko uImage.bin i gigaset_sx763-webflash-firmware.bin mi ne rade (napravio sam po tutorialu) - router se reboota. Očito još treba nešto s trećom datotekom. Što? |
To je isti ovaj secondary bootloder šta je u tutorialu.
|
Jel ima negdje dokumentacija o izmjenama? Ja koristim još uvijek onaj neki prastari s početka godine. Jel ima smisla prelaziti na nešto novo?
|
|
Ja imam problema sa USB-om. Open WRT kaze USB connected, ali se ne pali USB lampica na sticku niti HDD dobiva struju. Jel netko imao ovakih problema?
EDIT radi mi usb, ali ne pod Orginal firmware-om hmmmmm.... kada pod orginal firmware-om promjenim sa USB On na OFF onda USB pocinje davati struju, kada opet vratim na ON USB se ugasi. Pod OpenWRT-om radi najnormalnije. |
|
Trebam pomoć, ne znam što se događa, možda je meni nešto promaklo ali na prethodna 2 sx763 sam namjestio dd-wrt i wireless da radi bez problema, sad na 3. nikako. Uopće ne mogu pronaći postavke za wireless. Ima li netko ideju gdje da ih tražim i što se događa? Hvala.
Bolje rečeno da li se nekom dogodilo da mu se ne pokazuje Wireless tab? |
Pozdrav! Nakon flashanja SX763 sa iskonovog fw-a na dd-wrt, routeru uopce ne svijetli ADSL lampica a kabel je dobro spojen i router uredno prijavlja u statusu da je connection status UP, speed 4.48/0.3 i 12/19 dB zagusenje ALI kada kliknem na "connect", pojavi se dio na kojemu piše "connection type: disabled", auto-refresha se na prijasnji prozor i to je to.
Jos da napomenem da "link" led-ica svijetli makar ništa nije ni prištekano u "link" port ?? Sve ostale opcije, tipa annex, vpi/vci, payload type i sl. su u redu, sudeci po slikama ljudi koji su vec postali na ovaj forum, te konzultirajuci se sa sluzbom za korisnike. Radi se o T-comovoj infrastrukturi, optimin dsl.. Smrdi mi to sto se adsl lampica uopce ne pali a link lampica je upaljena mada nebi morala biti, ali ruter uredno prijavljuje da je skuzio brzinu i zagusenje, samo se nece spojiti.. Jos da napomenem da sam se prvo probao spojit sa iskonovim fw-om, naravno nije uspjelo jer se pojavljivao njihov aktivacijski portal, ali u SZK je zabiljezena konekcija na optimu od dvije minute, tako da nije problem u tome sto mi nisu enejblali account, nego u ruteru.. Any ideas? HVALA |
Na dd-wrt te lampice su sprčkane i ne rade kako spada, ako status kaže da je spojen na dsl onda radi linija, tamo pod pppoe pod advanced settings mora biti payload type na bridged, s onom dugim postavkom ne radi i neče se spojiti.
Isto tako je več neko govorio da ima takav problem pa da je odjednom proradilo. |
Ipak probaj posuditi router sa "Iskon fw - om" da potvrdiš da je linija i konekcija ok na toj lokaciji.
U ovome SX - u šta ga masiraš vjerojatno nešto nije dobro postavljeno zbog: Citiraj:
|
Payload Type je na bridged stavljen. Procitao sam cijelu ovu temu, i negde je pisalo da je WAN i LAN port zamijenjen..dakle meni je sad ruter ustekan u LAN1 koji je sad zapravo WAN port ? Probat cu onda pristekat u drugi port kad dodjem s posla.
Posudio sam Kasda modem pa cu s njim probati da li radi, ali buduci da mi je s iskon fw-om radilo jucer oko 18h kada se desila ta jedina konekcija na optimu, onda pretpostavljam da ce radit. Ali problem je sto necu Kasdu nego ocu da ovo proradi :stoopid: . Ako nema nitko neki drugi savjet, probat cu ustekat u drugi port, malo jos postavke pogledat, mada neznam sta bi jos mogao promijenit pa cemo vidit. Napravit cu screenove ako ne radi pa cu uploadat pomocu kasde. EDIT: wireless mod je bio client umjesto AP, sad radi :D |
podržava li ovaj Siemens i Annex A?
|
Ajd nemoj se sramotiti nego se potrudi pročitati temu :)
|
Sramota nije pitati.
|
Refreshao sam dd-wrt img s onom iz ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/Brai...gigaset_sx763/, inače se tamo nalaze zadnji img-ovi, samo treba vidjeti koja je zadnja revizija pod ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/Brai...4-preSP2/2012/ i u tom folderu skinuti.
Openwrt img ću buidlati novi kad bude stavljena nova verzija kernela, tako da ne moram raditi img svako malo. |
koji ipkg source koristite za nasega SX763? Ja koristim opkg i ovaj source niti jedan kernel module vam nece raditi jer ddwrt-ov kernel je verzija-build, a kernel moduli sa openwrt-a su samo verzija.
http://downloads.openwrt.org/snapsho...ntiq/packages/ |
Da li je netko uspio upogoniti usb stick na openwrt?Po ovome uputstvu neke stvari nedostaju u paketima.
http://klseet.com/index.php?option=c...=103&Itemid=95 |
Jel moguce upogoniti printer sharing?
Iptv radi koliko sam vidija. Jedino me to dijeli od avanture.... :D |
Citiraj:
ali imam isti problem (lampice voip i wlan trepere) i zanima me kako se ozivljava ruter preko tftpa? Imam odgovarajuci usb to serial. Problem se dogodio jer mi se ruter rebootao nakon bootcode.img, nije stigao dobiti runtime.img :/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:13. |