![]() |
Citiraj:
Prva stvar, link ti je iz 3 mjeseca ove godine. Kad piskaraš bezveze, bar si izvor provjeri. Druga stvar, prije trabunjanja se informiraj da su sve kartice unazad pola godine u dućanima rev2 i da se ne mogu unlockati jer su fizički osakaćene. Unlock je moguć samo na prvoj reviziji 6950 2GB sa bios switchom, isključivo referentnoj verziji, dakle ako negdje naletiš na neku skoro godinu dana staru zalihu u trgovini i kupiš 2gb referentnu karticu, moći ćeš je unlockati, sve ovo kasnije ne. Treća stvar, pametnije je ne pisati uopće nego tvrditi nešto o čemu nemaš pojma. |
Citiraj:
O dalo se. Svaka verzija ima svoj serijski broj a (SKU broj) ova ima 11188-05-50G koji je lijepo naveden. Po njemu se vidi koja je verzija kartice. |
Citiraj:
Rijetko gdje sam vidio da nije naznačeno da li se radi o Dirt3 ili vanilla kartici; obično se to navede direktno u naslovu artikla, počevši od sapphiretech do stranih trgovina gdje nije bilo ni kontradikcija ni dilema oko toga koji proizvod se nalazi iza datih podataka. Ovdje imamo na oba sajta nepotpune podatke, a na jednom dodatno zbunjuju ljude linkanjem na krivi artikl (flex verziju dosta sličnih karakteristika) na stranici proizvođača. Ali nebitno, zna se kako ljudi traže i pronalaze artikle koji ih zanimaju, njima bi bilo u interesu da shvate kako da se tu postave i presretnu kupca tamo gdje ih traži. Ovako samo imamo slučajeve gdje ljude iste Dirt3 kartice traže po SLO, EU, i okolo... ili slučajeve gdje čovjek naruči karticu sa odgovarajućim serijskim brojem (i djelomično nepotpunim podatcima na stranici artikla) da bi dobio nešto potpuno treće. @Strong — vidim da ti nije baš do natezanja s njima, ne znam kakve su točno karakteristike tog modela koji su ti poslali, ali ako je dovoljno lošija od Dirt3 edicije (u smislu performansi i sistema/efikasnosti hlađenja), možda ne bi bilo loše djelovat po tom pitanju. Mada koliko mi je poznat taj Protis, znali su se ljudi načekat da dobiju nazad pare za koje su ih cimnuli. |
Ako si kupac koji zna koju verziju želi nije problem odvojiti par minuta i provjeriti o kojem se modelu radi. Treba samo malo uključiti mozak. Na kraju krajeva nije niti problem nazvati pa pitati koji je SKU broj i tako biti siguran o kojoj se kartici radi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Problem je što padobranci dolaze svakih par dana i pitaju jedno te isto i hoće kupiti u trgovini novu karticu i otključati je, a odgovor na to pitanje ima na svakoj drugoj stranici ove teme.... |
Citiraj:
Moja greška kod tipkanja je dovela do katastrofe ;) Nisam padobranac, dugo sam razgledavao to da kupim tu koja se da otključati, i na kraju nisam, pa sam naučio :) |
Citiraj:
Ja sam u kupovini kompa imao tolikih problema s tom gamadi iz protisa da mi je bio smiješak na licu od uha do uha kad im je uletio onaj s gunom i digo lovu ;D Nema sanse da se tamo vratim, ni po prazan CD, ako ih drze uopce. Ionako bi mi rekli da se po taj CD vratim sutra poslije 5. |
Znaci te Sapphire 6950 2gb se ne mogu otkljucati? Imaju li uopce bios switch? I moze li im se dizat napon? :chears:
|
Moja 6950 2GB FLEX je vec bila otkljucana (shadderi) na poziciji 1 bios switcha :D (bio je defaultno postavljen na poziciju 2) (kupljena prije 5 dana u telebitu)
|
Citiraj:
|
too long :D ...al ispalo je da ipak nije nestabilan unlock, kada sam nakon flashanja vratio na defaultni unlockani bios sam i digao taktove malo pa mi se zato rusilo...vratio taktove na 800/1250 i bilo je ok...nakon toga isao dizat malo po malo i 860MHz je negdje max da bude stabilno
|
Citiraj:
I daj više promijeni grafu u moj komp:chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Da, nije loše, a jel se da otkjlučati, kolke su temperature u Furmarku?
|
Samo prebaciš prekidač na drugi bios, i onda vidi kao na slici 1536 shadera a taktovi, to se nisam igrao s tim, vidim samo da iz catalista podržava bez probleema do kraja koliko tamo nudi. A temperature koliko sam uspio vidjeti nisu nešto pretjerano, mislim da je oko 70 max.
|
Gdje si uzeo karticu, mene ista takva zanima za kupiti...
|
Citiraj:
EDIT: Koji proc imaš? |
Mora bit ista ko tvoja i moja. Ne može biti drugačija. Evo i ja sam svoju otključao, samo treba prebaciti switch.
|
Citiraj:
Ovo je moja |
Imaš switch, pogledaj mora biti kod crossfire konektora, ne moraš ju ni vadit samo otvori stranicu. Ugasi komp, isključi napajanje, prebaci switch pa upali. Otključao sam shadere - 1536.
|
Nemam switch :) Sve pregledao :)
|
To bi trebalo ovako izgledati http://www.guru3d.com/imageview.php?image=27892
|
evo slika pa mozda pomogne, i ja sam sve pregledao al sam ga uocio tek nakon sto sam vidio sliku
http://img.hexus.net/v2/graphics_car...0F/SwitchB.jpg |
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Switch je vrlo mali a ja sam čorav u mraku :D |
A koja je točno kartica u pitanju??
Model točno sa nje ako nije problem :) |
Citiraj:
|
Barem link ili gdje je kupljena da znamo i mi tu karticu kupiti :hitthewal:
|
Citiraj:
Link |
Citiraj:
Citiraj:
|
je tak :chears:
|
Citiraj:
Grafa je ista kao i tvoja SPH Dual Fan 1GB Proc je Q9400 na UT P45 T2RS Grafa je odlačna pogotovo pare uloženo dobiveno, možda uzmem još jednu pa u CF ali neznam hoće li to ovaj proc moći sve gurati?? Šta mislite? |
Dal je tko probao otključati vtx 6950 2gb, grafička ima prekidač za dual bios. Probao staviti modani bios od 6970 2gb vtx al ne prolazi.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Meni je q9400@3.6 GHz iskorišten negde 60%, kod npr BF3... hm... Nebi na tvojem mjestu stavljao dvije...
|
Citiraj:
Čisti primjer ti je moj susjed i ja. On ima i5 ja tog athlona i razlika je kudikamo barem dupla ;) |
Jbg nisam duže vremena bio u tijeku i trendovima oko svega ovoga, zato i pitam :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:51. |