PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Instar-informatika.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=200374)

M3do 13.03.2021. 11:04

Citiraj:

Autor Pentel33 (Post 3501187)

...pa mi nije jasno kako si ti zamislio da on tebi snižava cijenu koja je uvedena u sustav, tek tako na svoju ruku?

Evo baš tako kao što sam napisao. Frend je nedavno bio u Ronisu, nećkao se oko cijene jer je negdje drugdje vidio sličan proizvod po nižoj cijeni. Prodavačica je skužila da neće prodat i direktno ga pitala što ga muči oko proizvoda. Rekao, ona ponudila popust od dodatnih 10% - kupio proizvod kod njih.

Još neko pametno pitanje?

Pentel33 13.03.2021. 11:10

Ma super i za tebe i tvog frenda, samo ne znam zašto ispituješ na forumu jel se možeš cijenkat u instaru?
I onda kad dobiješ odgovor ne paše ti.

Što ne odeš u instar s cijenom od ipona i pokušaš kupiti?
Nemaš šta izgubiti, osim digniteta, ali taj brod je otplovio.

danex 13.03.2021. 11:21

Citiraj:

Autor M3do (Post 3501162)
Ali ako te baš zanima, druga firma je iPon i ne želim od njih naručivat. No, vjerojatno ih mogu iskoristit za cjenkanje, ako to uopće prolazi u Instaru.

Ipon je najjeftiniji dok ne računaš dostavu.

krunccrni 17.12.2021. 19:56

Naručio u web shopu 26.11. matičnu ploču i kućište, oboje je bilo na black friday akciji. Stiglo odmah idući radni dan, 29.11. i to kvalitetno zapakirano, bez ikakvih problema.
lp
Kruno

mamutarka 03.03.2022. 10:06

vidim da se otvara novi instar na selskoj, odmah nakon podvožnjaka (ak idete sa sv. duha prema trešnjevci)

Wiz3m4n 08.03.2022. 08:17

Kupljen laptop po izuzetnoj cijeni, došao drugi dan, bez zamjerke ikakve.

:chears:

Visage 30.07.2022. 16:50

Kakvo je generalno iskustvo sezona 2022. o Instaru?

Nekako u zadnje vrijeme, kad sam htio s nogu nesto kupiti bez cekanja, cesto me put odveo kod njih. Heinzlova najcesce. Za nijansu iznad ljubaznog, hocu reci, barem s kojima sam pricao, cini se da vole svoj posao, zainteresirani u komunikaciji.

Nesto sam cak nedavno reklamirao, pokusavam se sjetiti, sto :stoopid:

Bez ikakvih problema dobio zamjednu odmah, sretna prilika ili praksa, ne znam.

...

ime_pu 22.08.2022. 12:14

Evo da i ja nešto napišem novo iskustvo, a vjerovatno i zadnje što se njih tiče, laptop je došao brzo i sve OK, međutim na stranici piše da se dobije poklon uz kupovinu istog, ništa skupo ALI ono bitno nigdje ne stoji da je to SAMO za fiziče osobe, laptop je kupljen na pravnu osobu što znači da sam ostao bez "poklona". Od mene imaju (ne)preporuku i ako se kupuje nešto na pravnu osobu i NE dobije se, onda to treba biti istaknuto a ne lagat i varat potencijalne kupce.

mamutarka 22.08.2022. 12:20

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3586816)
vidim da se otvara novi instar na selskoj, odmah nakon podvožnjaka (ak idete sa sv. duha prema trešnjevci)

aaaaaand its gone, već tjednima nema table, kratko je trajala poslovnica :D

coconut 22.08.2022. 12:22

A gdje piše da su pokloni samo za kupce fizičke osobe? Ako su ti to rekli samo usmeno, imaš pravo tražiti ga.

ime_pu 22.08.2022. 12:24

Citiraj:

Autor coconut (Post 3618670)
A gdje piše da su pokloni samo za kupce fizičke osobe? Ako su ti to rekli samo usmeno, imaš pravo tražiti ga.

https://www.instar-informatika.hr/no...01rsc/product/

Poklon Lenovo outdoor set - veliki Lenovo ručnik za plažu, Lenovo prostirka za izlete u prirodu, meteorološka stanica i Lenovo šalica.

Opet kažem, ništa strašno ali lagat i varat potencijalne kupce NIJE u redu.

Isto tako poslan je upit na mail, te su odgovorili da je promocija SAMO za fizičke osobe, što nigdje na stranici nije naznačeno.

jjd37 22.08.2022. 12:41

Citiraj:

Autor ime_pu (Post 3618671)
https://www.instar-informatika.hr/no...01rsc/product/

Poklon Lenovo outdoor set - veliki Lenovo ručnik za plažu, Lenovo prostirka za izlete u prirodu, meteorološka stanica i Lenovo šalica.

Opet kažem, ništa strašno ali lagat i varat potencijalne kupce NIJE u redu.

Isto tako poslan je upit na mail, te su odgovorili da je promocija SAMO za fizičke osobe, što nigdje na stranici nije naznačeno.

Nigdje u uvjetima promocije nije naznačeno da je samo za fizičke osobe nego piše doslovno: "Iskoristite jedinstvenu priliku i ugrabite POKLON Lenovo outdoor set - veliki Lenovo ručnik za plažu, Lenovo prostirka za izlete u prirodu, meteorološka stanica i Lenovo šalica - uz svaki laptop iz serije ThinkBook, ThinkPad, Yoga, IdeaPad Gaming i Legion! Promo ponuda vrijedi do isteka ograničenih zaliha te za sve vrste plaćanja u Instar poslovnicama i putem webshopa." https://www.instar-informatika.hr/promo.asp?id=418
O ovome bi mogla i inspekcija razgovarat s onim tko je odgovoran za takav odgovor kupcu. :fiju:

ime_pu 22.08.2022. 12:56

Budemo vidjeli što bude, nadam se da ću ipak dobiti poklon koji piše, da su napisali na webu onda tu priča staje, ali ovako je malo neodgovorno (na to mislim općenito za bilo koga, ako nešto poklanjaš moraš naznačiti na kog se to točno odnosi)

coconut 22.08.2022. 13:43

Napisati mail da nigdje ne piše da se pokon odnosi samo na fizičke osobe i tražiti da ti ga daju. Ako ti ga ne daju, požali se inspekciji.

ime_pu 01.09.2022. 22:58

Update:

Nakon komunikacije s njima, su ipak priznali da je njihova greška te je poklon dostavljen uz objašnjenje s njihove strane: "rekli smo kolegi da stavi na web vidljivo da je samo za fizičke osobe, ali nije htio/stigao (nebitno)) ugl. poanta je da treba nekad biti i uporan da se dobije ono što se zaslužuje.

kopija 02.09.2022. 20:33

Instar-Informatika.hr (infomacije i iskustva)

Baš danas vidio, zatvorili novootvorenu trgovinu u Selskoj:hitthewal:

medo 04.09.2022. 22:39

Zatvoreno je bilo i u Savskoj kada sam zadnji puta prolazio.

MOD: rasprava o povijesti IT trgovina prebačena u novu temu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=313961, pa nastavite tamo :)

medo 12.09.2022. 14:43

Nema više Instara u Savskoj. Sada je tamo neki kozmetički dućan :nono:

Pupo 27.12.2022. 12:33

Jel to ja ne mogu naći il se više ne vidi na webu što je raspoloživo po poslovnicama?

tnx

Mommistake 27.12.2022. 12:34

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3647709)
Jel to ja ne mogu naći il se više ne vidi na webu što je raspoloživo po poslovnicama?

tnx

Ni ja ne mogu naći.

GRdiamond9A 27.12.2022. 12:50

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3647709)

tnx

Šta su to prije imali?
Jer pred par dana sam gledao i nije pisali što je raspoloživo po stanju pa sam ih morao zvati telefonom

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Toxy 27.12.2022. 22:06

Nemaju tu dostupnost po poslovnicama već dugo. Ja sam se nedavno dopisivao s njima da doznam gdje je nešto raspoloživo. Nije mi jasno što im je toliki problem in this day and age povezati gdje je što. Ali mislim da i dosta toga ni nemaju nego kao i ostali web dućani naručuju naknadno…

Sent from my iPhone using Tapatalk

tibia22 05.02.2023. 01:09

Zna neko koja je situacija s instarom što se reklamacije/povrata tiče ?

Uzeo laptop jučer, danas instalirao Windowse. Ne radi touchpad (uopće, nikakva reakcija ni na klik ni na dodir). Ajd, mogu i prijeć preko toga.
Nastavio dalje, ne nudi WiFi kako god okreneš. Nema što ne probah, al uopće ne detektira mogućnost Wirelessa (u BIOS-u je uključen). Ne da ne hvata mreže, nego niti nema opcije za spajanje na išta. Mrežna je vjerojatno mrtva.

Pa me zanimaju iskustva s njima što se povrata tiče. Jel moguće odmah tražit zamjenu ili mora ić na servis/popravak ? Povrat novca ?

magija 05.02.2023. 02:26

Ja sam reklamirao monitor u garanciji. Rijeseno za cca 2 tjedna od predaje u dućanu.

A sto se povrata konkretnog laptopa tice, ne znam sta bih ti preporucio.

Poslano sa mog M2012K11AG koristeći Tapatalk

Drvoje 05.02.2023. 06:54

Citiraj:

Autor tibia22 (Post 3657468)
Zna neko koja je situacija s instarom što se reklamacije/povrata tiče ?

Uzeo laptop jučer, danas instalirao Windowse. Ne radi touchpad (uopće, nikakva reakcija ni na klik ni na dodir). Ajd, mogu i prijeć preko toga.
Nastavio dalje, ne nudi WiFi kako god okreneš. Nema što ne probah, al uopće ne detektira mogućnost Wirelessa (u BIOS-u je uključen). Ne da ne hvata mreže, nego niti nema opcije za spajanje na išta. Mrežna je vjerojatno mrtva.

Pa me zanimaju iskustva s njima što se povrata tiče. Jel moguće odmah tražit zamjenu ili mora ić na servis/popravak ? Povrat novca ?

Ista stvar, drugi dućan, nakon svih updejta windowsa proradilo jedno i drugo (sve ostalo na laptopu štimalo..slika, zvuk, tastatura, LAN) - spojio kabel i kresnuo updejt (srećom, jer vidim da neki "novi" laptopi nemaju LAN port)

Lenovo laptop, windows 10.....

Sa Lenovo stranice nije htjelo instalirati drivere (probao sve preglednike) :nono:

tibia22 05.02.2023. 10:48

Da, nemam ethernet konektor tako da ga ne mogu zakačit na net nikako..

Iako, prvotno instalirah windowse sa službenim ISO fileom, mislim da je updatean 09/2022, šta bi trebalo biti više nego dovoljno, ali..

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk

nino 05.02.2023. 11:33

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 3657473)
Ista stvar, drugi dućan, nakon svih updejta windowsa proradilo jedno i drugo (sve ostalo na laptopu štimalo..slika, zvuk, tastatura, LAN) - spojio kabel i kresnuo updejt (srećom, jer vidim da neki "novi" laptopi nemaju LAN port)

Lenovo laptop, windows 10.....

Sa Lenovo stranice nije htjelo instalirati drivere (probao sve preglednike) :nono:

Na Lenovu treba odabrati onaj Support assistant ili kako se vec zove, na zadnjih 10tak je poskidalo sve, ukljucujuci i bios update.

Citiraj:

Autor tibia22 (Post 3657491)
Da, nemam ethernet konektor tako da ga ne mogu zakačit na net nikako.....

Skini kod nekog po s/n broju wireless driver pa instaliraj.

FitzTN 05.02.2023. 12:02

Windows 10 ili 11?

tibia22 05.02.2023. 12:05

Citiraj:

Autor nino (Post 3657499)
Na Lenovu treba odabrati onaj Support assistant ili kako se vec zove, na zadnjih 10tak je poskidalo sve, ukljucujuci i bios update.

Skini kod nekog po s/n broju wireless driver pa instaliraj.

Nisam baš kopao S/N al sam otprilike po modelu (nisam na Lenovo stranicama mogao naći baš ovaj koji sam uzeo) povukao na kompu par wireless drivera za neke modele koji se čine srodnima i instalirao. Nula bodova, uopće se ne registriraju u device manageru nakon instalacije.

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 3657507)
Windows 10 ili 11?

10

Zeryx 05.02.2023. 12:16

Citiraj:

Autor tibia22 (Post 3657491)
Da, nemam ethernet konektor tako da ga ne mogu zakačit na net nikako..

Iako, prvotno instalirah windowse sa službenim ISO fileom, mislim da je updatean 09/2022, šta bi trebalo biti više nego dovoljno, ali..

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk

Probaj spojiti na net preko mobitela- usb tethering

Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk

bambi56x 05.02.2023. 12:58

Citiraj:

Autor tibia22 (Post 3657509)
Nisam baš kopao S/N al sam otprilike po modelu (nisam na Lenovo stranicama mogao naći baš ovaj koji sam uzeo) povukao na kompu par wireless drivera za neke modele koji se čine srodnima i instalirao. Nula bodova, uopće se ne registriraju u device manageru nakon instalacije.

10

Ako je novi laptop, trebao bi biti bez problema na stranicama Lenova.
Za saznati koji je wifi u pitanju, u device menageru ga klikneš desnim (trebao bi biti s žutom ikonicom ako nema drivera), properties, Details tab, property baciš na hardware ids, i obično piše negdje u stringu dolje vendor, vendor ID, VID ili slično i neki broj, recimo VID2357, kad to zguglaš vidiš recimo da je proizvođač TP link/realtek, i na stranicama drivera za laptop skineš prikladni, prebaciš na laptop i instaliraš..

nino 05.02.2023. 13:01

Citiraj:

Autor tibia22 (Post 3657509)

10

Probaj win 11 staviti pa poskidati drivere za win 10 ako nemas druge mogucnosti. Ili odes sa stikom, skines wireless driver putem MTM i udri.

Inace, ispod lapa ti pise MTM (Machine Type Model) pa dobijes ovo:

https://i.imgur.com/75ZsaUy.jpeg

tibia22 05.02.2023. 20:52

Hvala ljudi na odgovorima.

Mečirao laptop po MTM-u koji je @nino spomenio, pa povukao wireless driver i konačno ih prihvatilo. Nakon toga pokrenuo windows update, pa i touchpad u nekom momentu proradio.

Inače, veleum iz trgovine onako podcjenjivački došao do zaključka da je problem jer laptop ne može radit na 10ci, i da je nužno instalirat 11ku :D

FitzTN 05.02.2023. 23:38

Je, sad je on kriv što je preporučio Windowse za koje je laptop dizajniran, a ti koji si htio vratiti ispravan laptop si u pravu :D

Sreća sve dobro završilo, nekad je Acer s eMachines radio takva sranja, sad ih očito rade svi

tibia22 06.02.2023. 14:00

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 3657623)
Je, sad je on kriv što je preporučio Windowse za koje je laptop dizajniran, a ti koji si htio vratiti ispravan laptop si u pravu :D

Sreća sve dobro završilo, nekad je Acer s eMachines radio takva sranja, sad ih očito rade svi

Nekako mi je teško povjerovat da je model izbačen u 1. mjesec 2021. dizajniran da radi na Windowsu koji je releasean 10 mjeseci kasnije :roller:.

Prvi put uopće čujem da postoji nešto poput "dizajniran za windowse", ne znam kako se pravi taj specifično dizajnirani hardver. Bilo kako bilo, laptop radi na 10ci uredno, a s instalacijom 11ke isti je problem bio prisutan.

Što se pametnog prodavača tiče (nisam ja vraćao laptop), kad već zauzima bahati stav, bilo bi ok da bar daje ispravne savjete s tim tonom, ili ih ne daje uopće, pogotovo ne ove koji nemaju veze s mozgom. Windows 11 magija :D

lateralus_eye 28.02.2023. 22:09

Grafička je dana pred mjesec dana na servis, pod garancijom je... dal netko zna u kojem roku oni moraju to popraviti?

John Creasy 28.02.2023. 22:11

u najkraćem mogućem razumnom roku :D

https://gov.hr/hr/jamstvo-za-ispravn...-garancija/546

Brown Acid 21.04.2023. 18:16

Kupio jučer laptop koji ide članu obitelji kao rođendanski poklon od cijele familije, laptop je došao neispravan te sam morao otići u poslovnicu Instara u Rijeci vratiti ga.
Rečeno mi je da nemogu dobiti povrat novca niti drugi laptop, nego se ovaj mora slati u servis u Zg. i tek onda ću dobiti laptop/povrat.
Krajnje debilno..to je serviser mogao testirati u trgovini za doslovno minutu i imali bi zadovoljnog kupca, ovako..kita.

mamutarka 21.04.2023. 19:14

jesi ga kupio u dućanu ili preko weba? ako je prek weba, vrati u roku 14 dana bez razloga

nino 21.04.2023. 19:45

Citiraj:

Autor Brown Acid (Post 3672192)
Kupio jučer laptop koji ide članu obitelji kao rođendanski poklon od cijele familije, laptop je došao neispravan te sam morao otići u poslovnicu Instara u Rijeci vratiti ga.

Rečeno mi je da nemogu dobiti povrat novca niti drugi laptop, nego se ovaj mora slati u servis u Zg. i tek onda ću dobiti laptop/povrat.

Krajnje debilno..to je serviser mogao testirati u trgovini za doslovno minutu i imali bi zadovoljnog kupca, ovako..kita.

Ako je reklamiran,normalni postupak i cemu se cudit.

Niko tu nezna sto si sa njim radio.

Sent from my motorola edge using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:51.