![]() |
R2G nisam mogao koristiti bez dodatnog venta na NB-u, ono je bilo prestrasno.
Idle temp je bila negdje oko 55, sve na default, a u slucaju pokretanja neke igre znalo je ici i preko 75. Strasno, na dizanje preko 3GHz nisam trebao ni pomisljati bez neke zujalice zaljepljene tamo... Inace, za nju je bilo zgodnih rijesenja na XSu sa onim malim thermalrightom, valjda ce se moci nesto smisliti i za ovo cudo |
Novi 6-jezgras krece u prodaju
Intel Core i7 970 Starts Surfacing at e-Tailers : http://www.techpowerup.com/img/10-07-16/68a.jpg Clanak : http://techpowerup.com/126700/Intel_...e-Tailers.html |
|
Jel itko zna za neki review gdje se testira single core i7 turbo vs c2d? Gledam sve neki multithread testovi.
Računam da bi recimo E8600 vs i7 860 bez turbo-a trebali dati relativno slične rezultate, iskustva, komentari? |
Nije i7 core2duo sa 4 jezgre i Htom da daje iste silngle thread rezultatae. Negdje sam pročital da je sama arhitektura "efikasnija" 15tak% isto kao što je i 55nm core 2 efikasniji od starijeg 65nm za 10tak %.
|
Pošto većina igrica i dalje koristi 1 jezgru za render koja je konstantno na 100%, dodatne jezgre mi nisu od velike koristi, pa gledam jel ima smisla mijenjati E6850@3.6 za neki i7. Čuo i ja jesam da je arhitektura efikasnija, ali nema baš benchmarkova na bacanje.
|
Citiraj:
|
To se odnosilo na taj batch i7980 a ne generalno 1366 .
|
Aha, onda bome lik nije imao srece :D
|
Citiraj:
|
Da je neznam tko, nije imao srece jer je na takav banalan nacin uspio ubit takav proc ;)
|
a joj kaj je to njemu..to ko da je potrošio dnevni džeparac :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Izvor: guru3d ASUS SABERTOOTH X58 Heavy Duty Motherboard Joins Durable TUF Series Citiraj:
Izvor: techpowerup |
Kakva je budućnost socketa 1366? Vidim sad da neš ima brzih procesora za 1156, da će izać 1155... Ne nalazim ništa za tzv. high-end 1366? Jedan chipset...
|
Nema budućnosti i nema novih čipseta za LGA-1366. LGA-2011 je sljedeći novi high-end i stiže krajem godine skupa s Core i7-2000 modelima.
|
Graphics clock?
Kaj ce svaki procesor imati integriran GPU u sebi? |
Očito. Meni je najinteresantiji Quad sa TDPom od samo 45W :)
|
a taj GPU integrirani će moći poslužiti za igranje ili ne ?
|
Citiraj:
Zgodna je ova Asusova matična. |
Hmm, cisto sumnjam da ce integrirani GPU vrtiti novije igre - barem sto se tice zahtjevnijih igara (citaj: sve osim tetrisa, šaha, 2d igara i nekih nezahtjevnih 3d :D). Salu na stranu, naravno da je moguce da ce GPU imati dovoljno "snage" da pokrene novije naslove, ali Imho to ce biti s ogranicenim detaljima i bez AA. AMD je vec demonstrira svoj novi CPU sa int. GPU-om koji "vrti" AvP3...
|
mogu li dobiti link na tu AMD-ovu demonstraciju, Snejk?
|
Citiraj:
Možda budu skupa s procesorima ponudili IGP u rangu s AMD rješenjem, a možda budu integrirali samo malo bolju verziju od sadašnjih Intel HD IGP-a koje koriste Clarkdale procesori. Citiraj:
Citiraj:
|
kaj mislite dal se ide u smjeru da će za par godina "izumrjet" standardne grafičke i da će bit integrirane u CPU?
|
Citiraj:
|
hvala na linku...pretpostavljam da će izumrijeti kad riješe zagrijavanje.
|
Bez obzira dal srede zagrijavanje, tržište (i marketing) diskretnih grafičkih kartica je preveliko i zarađuje prevelike novce, da bi samo tak pokleknulo pred modernim IGP rješenjima.
Neovisno o tome kolko dobre integrirane grafičke kartice postanu, tržište i potražnja za onim zasebnim ne bude iščeznula. |
Citiraj:
Bezveze, izbacili su jedan čipset za neš što je trebo bit high-end i za kaj su trebali napravit neke nove procesore. Na kraju su bubnuli i7 od 920 do 960 i nedavno dali zadnji šestojezgreni koji košta ko suho zlato. I da ne velim kakva glupost je kaj još uvijek neki i7 920 košta 2086 kn za kolko sam ga kupio malo poslije nego kaj je izašo, a da npr malo naklokaniji 940 koji nema smisla košta 3652 kn. |
Nema novci u takvim dugovječnim proizvodima. Nije im u interesu složiti platformu koja bude trajala jedno 5 do 10 godina, a oni bi za to vrijeme samo nudili nove procesore i proizvođačima slali upute za nove BIOS-e. Ovak svaku godinu predstave nekaj novo, nekaj kaj traži zamjenu većine dosadašnje platforme ili kupnju kompletno nove. Marketing radi svoje, proizvođači ploča predstavljaju nove modele i svi zarađuju. Osim toga, Intel je taj koji diktira u kojem smjeru bude se kretela većina današnje tehnike i tehnologije i živo ih zaboli, kad znaju da bude se sve kaj smisle - prodalo ko da se dijeli.:)
|
|
ASUS Rampage III Formula Motherboard Review
http://www.pohrani.com/f/G/hX/2wG4tt...ii-formula.jpg Citiraj:
Citiraj:
Izvor:www.vortez.co.uk |
Ovi u Asusu mi nikako nisu jasni. Normalne ploče im imaj PLX a ove super-duper-ultra-mega nemaju. :D
|
ASUS TUF Sabertooth X58 review
http://www.pohrani.com/f/12/13H/1Ii7us1r/tufx58.jpghttp://www.pohrani.com/f/3f/S9/cNLkYs1/tufx582.jpg Citiraj:
Link na sluzb.stranice |
da li netko zna da li sabertooth podrzava xeon E5502? Na asusovoj stranici ga niti ne spominju, ni da podrzava, ni da ne...
|
Trebala bi. Ni za GB UD5 niti za Classified mi ne piše da podržava moj w3565 pa evo radi na objema :)
|
ok. Hvala Bullet
|
Socket 1156 vs 1366 rupe za cooler
Dakle zanima me da li su rupe za cooler na ploči istog razmaka za 1156 i 1366?
Stvar je u tome da imam stariji zalmanov (7700CU) cooler za kojeg se može nabaviti "stalak" za socket 1156, no ja imam 1366. E sad da ne nabavljam bezveze prvo ću pitati. Eto toliko, hvala. |
Nisu istog razmaka. 1156 su manje za par mm.
|
Ziher? Ima negdje u dokumentaciji?
Steta onda :\ |
Najbolja opcija koju sam ja napravio je da upecaš neku od ASRock ploča, jer one imaju na socketu 1156 rupe i za hladnjake socket 775. Imam Thermaltake SonicTower rev 2 sa velikim hladnjakom i bilo mi je žao to mijenjati, a hlađenje je odlično. Matična mi je H55M PRO.
Eto staviš cooler od 775 na matičnu 1156 i riješeno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:19. |