![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala raliSHA i Gx25. Usporedba s Cookijem mi je baš trebala. Imam jednog doma pa znam kako je tipkati po njemu. Igrao sam se danas s Tattoo-om pa sam donekle stekao predodžbu o njemu i isprobao pisanje poruka. Jedan kul mali telefon na kojeg sam se trebao par min navikavati nakon korištenja Desirea :goood: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vrlo vjerovatno da je moja 1.5 verzija dosta limitirana u odnosu na novije verzije softwarea..
|
HTC prelazi na Super LCD
Citiraj:
|
Da, to već kruži tjedan dana. Banana je u tome kaj ih još nema pa nitko nemre usporedit sa sadašnjim AMOLED zaslonima.
To da su bolji mogu i ne moraju biti. Nikad se nezna jer jedini razlog zašto HTC stavlja nove zaslone je taj jer nemaju dovoljno AMOLED-a od 3.7 incha. (Samsung ih nemre opskrbit) |
Usporedili su ih:
www.youtube.com/watch?v=gY6qpnoziZM |
To je ipak SAMOLED, a ne AMOLED.
|
Brijem da bu onda prodavali mobove sa ovim ekranom po istoj cijeni kao i sadašnje na kojima je ipak skuplji:)
|
Da, da. Zato sam si danas ubo Desire u VIPu. Zadnji primjerak u dućanu tam kod hotela dubrovnik.
Dobro fora je bila kaj nisam skužio dućan i prošao pokraj njega, ali mi ona njihova bluetooth "poruka" zadrndala na mobu, pa pročitao bluetooth vip i vidim, a bemu. Tu je dućan :P hehe |
Citiraj:
|
Citiraj:
pored svega ima i jedan super amoled u usporedbi. |
|
Mobitel je odlican, kvaliteta izrade je dobra, a sto se tice touch screena nemam nikakvih zamjerki, odaziv je vrhunski, sve same rijeci hvale..Jedino mi se cudno bilo priviknut na OS.
Evo kaj mene zanima, mozda malo glupo pitanje, ugl. kad god izadem iz neceg, recimo web browsera, on ga stavi u pozadinu i onda kad drzim srednju tipku pokaze mi aplikacije u koima sam zadnje bio i one su vec ucitane, npr. izadem iz web browsera, i onda kad drzim srednju tipku imam ponuden browser te kad kliknem na njega on me vrati na stranicu na kojoj sam bio prije nego sto sam izasao.. E sad mene zanima jel moguce kako iskljuciti te aplikacije da nisu u pozadini?? |
Citiraj:
Kaj se tiče sunca. Ovak bum rekel. Stavio sam max brightness i hodao cestom. U jednom trenutku sam izašao iz hlada zgrade i opičilo me direktno sunce. Nije se skoro niš vidlo na mobu, ali bum nekaj rekao. Boli me briga jer prvo kaj sam napravio je potražio hlad prokleti jer je fakin vruce na suncu (go figure). (a za 3 dana kad budu ljetne temp. će biti još gore). Za ozbiljno sada. Sve je oke. Barem po mojim mjerilima. Kaj se samog moba tiče, sve prošlo ko po špagi, jedino kaj sam trebao skuzit je da je za net gprs0.vipnet.hr, a ne data.vip.hr i to je to. Koliko me trenutno okupira mob cu samo reci da me Starcraft 2 i Fallout New Vegas uopce ne zanimaju do nakon mora. :P |
Citiraj:
Ja sam bio spomenuo da treba dozvolit to na googleu/gmailu ali ubij me vise ne mogu nac gdje, mozda vise ne treba pa su makli. Uglavnom, meni je ovako: email address: xxxxx@gmail.com Server adress: m.google.com username: xxxxx Password: xxxxxxxxxx checkrano This server requires SSL i to je to |
moguće je, ali zašto? android sam gasi aplikacije kad mu zatreba memorije.
|
Ma ne smeta me, nego jos uvijek se privikavam na android i samo me zanimalo jeli moguce to zagasiti rucno kao npr na symbianu..
Kako god da se izade iz aplikacije ona je uvijek u pozadini i nikako je nisam uspio zatvoriti, nema nikakve opcije, jednostavno nisam imo vise ideja a zanimalo me pa sam iso pitat:) |
Skineš si neki task manager pa s njim možeš. Moja preporuka je System panel.
|
Hvala puno dejo6:chears:
Znam da je to mozda nepotrebno, ali mislim da mi nemoze odmoc ako imam taj programcic:fala: |
Dakle ispada da svaki od dvije vrste ekrana ima svoje prednosti, nema "pobjednika". Nekako još uvijek odgađam kupovinu Desire-a, priča se da potkraj ljeta dolaze već postojeće i nove beštijice sa onboard Froyo-m, pa cu se strpit valjda, ne znam ni sam više :D
Đukica, budemo se čuli da mi kazes dojmove nakon tjedan dva korištenja :) |
Froyo izlazi sutra, a neki već danas imaju dostupan jedan OTA update. Ali ne Froyo:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=737868 http://twitter.com/eldarmurtazin |
Citiraj:
Sto se tice ekrana, isto sranje kao i xperia i omnia i iphone i neznam koje mi cudo jos nije proslo kroz ruke, direkt na suncu nebus niti na jednom vidio :) Sto se tice koristenja Desire-a ono to se cekalo npr. jucer nakon plivanja se zalegao pustio mjuzu na sluske, istodobno browsao, dopisivao se na gtalk i u pozadini remote desktop da kontroliram situaciju na kompu bez i jednoga jedinoga trzaja sve leti jedino je baterija ogranicenje :) (pravi multitasking:)) Sto se mene tice ovi netbooci mogu u povijest :) pogotovo kada se ovo cudo pojavi krajem godine u mobovima samo da spuste proizvodni proces, OVO im je neki roadmap, qualcomm snapdragon 8672 bi se trebao pojaviti krajem ove godine u smartphone-ovima... I jedna malo starija usporedba: Citiraj:
Citiraj:
Jedino mozda Samsung Galaxy S to je ono najbrze (neznam jeli najbolje) sto se moze naci od tih android smartphone-ova, jer ujedno imaju Snapdragona prvu generaciju ali i grafu koja se nalazi u 3gs-u ak se nevaram: http://news.softpedia.com/news/Samsu...s-147320.shtml A i Q3 se pristojno vrti :) http://www.youtube.com/watch?v=oaaicSzzHeE |
Android 2.2 Froyo nije izašao jučer ali čini se da bi mogao preko vikenda :)
Froyo Update for European HTC Desires Will Turn On 720p Recording this Weekend |
Citiraj:
|
Nakon 156 klikova na "Check Now" i isto toliko razocaranja, 157-mi klik je donio 2.2 update ! STIGAO JE ! :goood:
Update 2.09.405.8 (90 MB) se veselo DL-a dok ovo tipkam. Cujemo se kasnije. :chears: |
Jeee, nemogu virovati kako nitko nije komentira :o
Nego, ima zgodnih điđa, 720p rula, a i voice recognition je fora. Pitanjce: Sad ima popis running programa i može ih se ubiti po želji, ali mene čudi zašto mi pod running programe navodi skoro sve koje imam na mobitelu, uključujući i 3rd party tipa "Lociraj" iako ga nisam pokrenuo nakon restarta mobitela. |
Da li snima normalno u 720p tj bez trzanja?
Ima li neko ogranicenje kolko videa mozes snimit ili ? |
Kakav je FPS na 720p snimanju?
|
Po danu super (25 fps?), po mraku truba (osjeti se drop u framerateu). Upravo updateao prije sat vremena, dobio mob sat prije toga sa servisa (22 dana da u MMM Agramservis zamijene "maticnu plocu" :hitthewal:).
Nisam primjetio nis drasticno osim mooozda da malo vise smooth radi, a mozda i nije jer ga nisam imao 3 tjedna... :D |
Ja sam razočaran. Froyo kao froyo sve 5, ali još uvijek nema slaganje kontakta po prezimenu... a na svim onim prijavama bugova se navodi kao da na froyo da su omogućili sortiranje po prezimenu. Mislim kakva glupa opcija i oni to ne mogu 3 godine uvesti.
Nisam nešto bitno primjetio razlike između 2.2 i 2.1 verzije. Sms program je poboljšan, dodali su brojač znakova, čini mi se da sada možeš poslati sms i grupi većoj od 10 ljudi što je bilo jako iritantno, moram testirat, smanjio sam sve grupe ispod 10 ljudi zbog toga. Dobili smo landscape mode i kada se mobitel polegne desno. Još uvijek nema landscape moda na home, samo u aplikacijama. Kalendar još uvijek nema landscape moda tako da truba. Prepoznavanje glasa je super ako pričaš samo na engleskom, većina radi ali ne baš sve, npr. nije mogao prepoznati "call on me youtube" rečnicu, tj. ovaj dio call on me, ali sve u svemu dosta dobro. Hrvatski ne ferma niti malo, ne moguće je bilo šta pronaći. Vidim da je hotspot omogućen, ali to mi ne treba. Više mi ne pada na pamet šta sam još primjetio promjene. |
Meni se čini da se manje zagrijava i da baterija traje nešto dulje.
Više nije moguće isključiti flash, ali zato se ne učitava po defaultu. |
Flash radi savrseno. Zapravo i iznenadjujuce brzo i dobro, testirao na 2advanced.com... Nisam vjerovo kad ga je Desire proguto glatko i bez trzanja. :zdero:
Drugi flash (blic :D) ne radi uopce, dobio "popravljen" mob i sad blic ne radi, :goood: za retarde u MMM Agramservisu :care: |
Citiraj:
Ujedno mrak stvarcina tko nije isprobao nek proba LauncherPro uglavnom sick stvarcica ja se vec 3 sata igram sa njim :) Mozda mana sto se dosta widgeta treba naknadno poskidati sa trznice jelte ukoliko neces defaultni sat od Launchera itd ali sick launcher... Kratki video: http://www.youtube.com/watch?v=4zytcVsKOis BTW: visim na HTC Desireu |
Jel vama na Froyu šteka tipkanje nečega u browseru, recimo postova i sl.? Ono, slova kasne, ima delay neki kako kod tipkanja, tako i kod brisanja teksta...
Launcher Pro je majka! :) http://www.pohrani.com/f/2o/iO/4GeCR...0802154803.jpg |
Fino si slozio to.. nego, koji je to widget za mjerenje prometa? Ovaj quota djir i to...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
3G watchdog - ima ga na marketu. Ugl da preduhitrim eventualna buduća pitanja :) Launcher Pro Agenda widget - kalendar i tasks Folder organizer lite - custom ikone bez teksta Snowstorm - prognoza Extended controls - switchevi Ikone: iDroid |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:30. |