![]() |
@ivand123: imam istu takvu od powercolora. sve isto i isti bundle samo sto je hladnjak, tj oplastika na njemu crne boje. 68°C u loadu ti je podosta jer moja ne prelazi 62°C nakon par sati coda 4. 80°C samo nakon furmarka.
|
Citiraj:
|
Pozdrav ljudovi, kak bi se 5770 nosila sa athlon x4 2.8 ghz?konfa iz siga
|
Pa ok bi bilo, ja imam athlona x4 na 2,6
|
I jesi zadovoljan grafom tj performansama?
|
Citiraj:
Ajde, hladna je i ima DX11, ali po performansama ništa bolja od HD4870. Već dugo (pre dugo) preporučam HD4670 za budget konfe i GTS250 za malo zahtjevnije. :kafa: |
Hmm, ma kaj nije best buy ta grafa?Ne tražim niš bijesno, a opet da je jača od 8800gt pošto sam i nju imal u vidu.
|
Je Best Buy ako nemaš trenutno nikakvu karticu. :fiju:
Po meni nije isplativo prelazit sa 8800GT ili HD4850 na HD5770.. Stari matori još nisu za bacit, pogotovo ako igraš na nižim rezolucijama (1600x1200 i manje). |
Neam nikakvu, a 5770 bu dobro sijela:)
|
Sapphire HD 5770 Eyefinity 4 Card Exposed - http://vr-zone.com/articles/computex...osed/9189.html
Bit će ovo super stvarčica za poslovnu orijentaciju, iako neznam čemu forsiraju gejming promociju ove kartice, kada na toj rezi neće biti u stanju vrtiti ništa eye_candy_like. |
Citiraj:
Ja sam se nečkao između nje, 4870 i 4890, no reko nova serija je nova serija, mala potrošnja, općenito mala kartica i dr. |
To mi se dopada, kaj je kartica mala, a kučište mi je na knap za veće kartice..
|
PowerColor HD 5770 Low Profile Edition packs Arctic cooler - TCMagazine.com
http://img.techpowerup.org/100604/Capture037.jpg Sir, you HTPC is ready for gaming. :) |
Malo OT:
Oči polako zatežu od gledanja u ekran,no kada sam već tu u kasnim satima pa da pitam. Može li preporuka neke Best buy grafičke u rangu 800-1000kn? :kafa: Uzevši u obzir da prelazim sa Asus 7600GT i da mi je bitno da u nekim igrama(npr. CoD Modern Warfare 2, Battlefield BC 2, itd.) imam značajno poboljšane perfomanse. |
Malo si fulao gdje pitat, ali ajde. Bilo koja od 4770 nadalje bi ti bila puno bolja od sadašnje. Ako nađeš neku polovnu 4870, bilo bi ti taman. 5770 ćeš teško naći ispod 1.000kn. Za nju bi morao malo dignuti proc.
|
Citiraj:
Sad ću vidjeti koliko se isplate prodavati dijelovi ove konfiguracije i nadograđivati za novu ili samo mijenjati grafičku. Hvala na preporuci. :beer: |
može preporuka za neki dobar cooler za 5770 xfx
|
zasto uzimati novi cooler, nije to vrela kartica? Zna li netko za sta sluze 3 ledice na leđima vapor x modela, mislio sam da se radi o indikatoru opterecenosti ali u idelu svijetle 2, nekad 3 blinka a u loadu svijetle 3... kartica je 100% u 2d modu sa spusteim taktovima i o5 2 svijetle stalno...
|
Nisam siguran ali ovo bi mogao biti odgovor: 3 LEDs mean activity. 1 = idle, 2 = mid load, 3 = full load.
|
Citiraj:
Pozdrav |
Citiraj:
Inace preporuka je Coolink GFX Chilla za 236,75kn u Oprića - Rijeka (kompatibilnost s HD5770 - ipak prvo treba kontaktirat Coolink), Scythe Musashi nije podrzan, a za montazu AC S1 rev.2 nisam bas siguran. Po meni ipak skup sport ukoliko ne moras, ili kupi ipak HD5770 nekog drugog proizvodjaca s drukcijim stock hladenjem. |
AC S1 rev2 nije kompatibilan sa ovom karticom, poradi smještaja GPU-a, ali sa malo žešćim preinakama moguće je postići da ide gore.
|
Citiraj:
|
Pozdrav, imam VTX3D 5770, grafa mi je po performansama super, temperature su mi oko 53-57°C ako igram. Gledam malo u Overdrive pod ATI CCC-om i vidim da je stavljeno da se brzina venta stela automatski ali svaki put dok sam gledao stoji na 40% ?
Da li je to normalno? Ove temperature mi se cine ok ali buka mi je pocela lagano smetat s obzirom na to da mi komp radi citav dan. Da li treba neki posebni softver koji bi regulirao brzinu vrtnje venta ovisno o povecanju/smanjenju temperature ili se moram pomiriti s time da to tak bude do onda dok ne uzmem neko drugo rjesenje za hladenje? Hvala i LP |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koja je okvirna gornja granica u temperaturi a da ne steti grafi? Hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
ja je držim ovak i temp nije prešla 68 tak da..... http://img709.imageshack.us/img709/8585/11746608.th.jpg |
Se isplati šutnuti 8800gtx (nije bas tiha ili hladna) i uzeti 5770?
To je za HTPC.. Bit ce nesto casual igranja na 720p (ili 1080p ako kartica dopusti).. |
Mislim da po performansama nisu daleko, ali je 5770 hladnija, tiša i modernija grafa. Srećom, 8800 serija se još uvijek da lijepo unovčiti.
|
Mislim da cu zamijeniti.. Da li netko zna ako se jos uvijek moze kupiti 5770 kartica sa onim (starim) coolerom koji ispuhuje zrak iz kucista (ne sa onim jajetom)?
|
Evo i ja se malo poigrao sa 5770; "jaje" cooler odmah išlo dolje :D, strpao na nju S1 rev2, malo pilio da sve sjedne kako treba, hlade ju 2x120mm@800fix. i prvi dojmovi su prilično dobri.
Osim što je setup sada znatno tiši (meni skoro pa nečujno, ali dobro, nisam mjerodavan, sluh više nije kao nekada ;)) najviše temperature su otprilike oko 41-43 u idle modu, dok load izgleda nešto bolje- OCCT GPU test na 1920x1080 fullscreen ne prelazi 63C niti nakon sat vremena, raste na 65 stupnjeva ako GPU takt dignem na 925 (memu za sada nisam dirao). Uglavnom, još nisam stigao zavrtiti nikakvu igru, samo par rundi sintetike, daleko je to još od gotovoga, ali prvi dojmovi su i više nego dobri (primjetiti molim da temperaturna "delta" iznosi svega 20-ak stupnjeva, što je odlično). U svakomne slučaju, modding S1 rev2 definitivno degradira isti po pitanju performansi, ali rezidualni kapacitet je odličan, i jedino pitanje koje si vrtim stalno jeste- kolika bi zapravo razlika bila usporedno sa S2? S obzirom da za montažu S2 treba daleko manje "zahvata" u odnosu na S1, naravno... Isto tako, nisam stigao poslikati ništa od postupka prilagodbe S1, ali (ovaj put :D) nisam izmišljao "toplu vodu", već sam prekopirao jedno od postojećih rješenja sa neta, tako da to i nije neki nedostatak :) |
...zanimljivo, pogotovo kad su temp. neznatnih par stupnjeva razlike (3-4) :)
|
Citiraj:
|
još uvik može prodati jaje :)
|
Ma jaje je solidan cooler nije ga bilo uopće potrebno mijenjati, naravno da bi se mogo prodati ali puno teže i za male pare.:)
|
Citiraj:
:D @Ivand123: Tiše je ovo od jajeta, vjeruj mi :) A i samim micanjem onoga sloja paštete (jer ono nije pasta) kojega su stavili ATI-jevci, već sam na dobitku... Ispuštaš jedni bitnu stvar (ako ne griješim): gledajući review-ove po netu, temperature su mi čak i par stupnjeva više u donosu da stock dual-slot hladnjak, i da, naoko nema dobitka...no, ja sam benchao u zatvorenome kućištu i to po onim pasjim vrućinama, tako da...kruške i jabuke, kužiš...a što se jajeta tiče, dovoljan je i letimičan pogled na ta dva coolera da stvari budu jasne (i, da, samo me nemoj sada pitati na kojoj sobnoj temp., ubij me- ne znam, nisam pogledao :)). Isto tako, kao i kod većine mojih kemija, lova nije u prvome planu, ako me razumiješ...moja "matematika" je malo drugačija. ;) ....... Uglavnom, moram se malo pozabaviti dizanjem voltaže i testovima na višim frekvencijama u realnim uvjetima (kućište zatvoreno, kako sam i spomenuo gore, itd.), jer gore je neko dobro zamijetio poantu u prijašnjem postu- porast od samo 2 Celsiusa pri OC-u GPU-a i meni miriše na dobro...naravno, drugi put okačim i koju sličicu da ne ispadne da "onaj wind opet trkelja nešto tamo" :D LP |
Mogu reci iz prve ruke da je SAPPHIRE VAPOR-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE dobra grafa
http://eu.sapphiretech.com/gm/images...218_8811_m.jpg http://www.sapphiretech.com/presenta...000101&pid=305 |
Evo, kiši u Slavoniji, temperature pale, i pri sobnoj temp. od 24C, malo sam izvrtio MSI-jev Kombustor stability test, na rezi 1920x1080, GPU@960 RAM@1350 (za sada :D), ventovi na 800rpm kako je i napisano par postova iznad, i temperature su slijedeće:
http://img824.imageshack.us/img824/1...0623012.th.jpg ...a evo kako to prolazi sa stock hladnjacima (zamijetiti identičan takt GPU, njihov RAM je za 50MHz višega takta, ja se nisam još pozabavio memorijom detaljnije). Toliko o S1 na 5770... :smoke: |
Vidim ima u autronicu zanimljiva grafa 5770 512mb, pa kolko čitam 5770 1gb i 512mb razlike u performansama su 1-2fps...a u cijeni 200-300kn..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:11. |