![]() |
Zato sto imas DDR2, znaci 400X2 :)
Na tvom bi mjestu gadjao neku polovnu 8800GT ili onu 3850 OC MSI sto onaj lik prodaje za 300kn na trznici, stvarno bagatela za tu karticu, ako vec nije utopio. |
Ma otvorit ću posebnu temu za to...
Ma ja cu najvjerovatnije za dva-tri mjeseca novu grafulju, da se moze MW2, F1 2009, Doom4, RAGE, na miru čekat. |
Boli te briga,i 9600gso će dobro raditi,ali ne bi se baš zavaravao usporedbama sa 9800GTX+,to je prokleto brza kartica,usudio bi se reći duplo brža od ove u mnogim igrama,šteta propuštene kupnje.
|
a onako brza. Ima naslova u kojima je i vise nego duplo. Ali ima i onih u kojima bez frapsa neces biti siguran s kojom igra. Sjecam se jos kad sam zamjenio 9600gt za tu amp kao sto Xulos prodaje. U 90% naslova nisam ni primjetio bez frapsa neku razliku. GSO koju je on uzeo je slabija od gt ali ne toliko da bi razlika mogla puno utjecati na taj dojam.
A i kod ove Xulosove garancija je upitna, vent je skidao (ne mogu se sjetiti ali rekao bi da ta grafa ima naljepnice preko sarafa) plus je slomio komad. Ja bi rekao da garanciju nema, pogotovo sto je u vemilu kupljena :D |
Citiraj:
|
a ne vrijedi tako cekati, uvijek se nesto pojavi u trenutku kada puknes i kupis novo. Znam jer sam mjesec i pol najmanje imao lovu i cekao neku 9800gtx+ ili slicno i u tom razdoblju se pojavilo mozda dvije ali bez garancije i s nesimpaticnom cijenom pa su same sebe izbacile iz konkurencije. Zapravo, ne samo da nije bilo gtxica nego valjda uopce nije bilo nvidia kartica na trznici. ATI koliko hoces, modela kakvih hoces ali nvidie nista. I sta se desi? Kupim bezveze novo jer mi je dosadilo cekati zbog mozda 200kn ustede i vec sutradan se pojavi dvije, pa dan poslije jos jedna pa....ma cijeli tjedan je trznica bila zatrpana :)
Jel se vrijedi gristi zbog toga? Ne previse. |
Ispada prava jebada kupovina VGA danas a zapravo jednostavnije ne može, do 1000kn uzmeš 4850 ili 4870,s druge strane ti je GTS250,do 2000kn,koliko ti budžet nosi imaš za 1250 GTX260 216 pa do GTX275 za 1650 i 4890 modela 1gb,koliko te volja verzija i proizvođača.Iznad 2 000 rijetko tko od nas ovdje i kupuje,da bi iznijeli neki kvalitetan vs. i usporedbu recimo 4870x2 i GTX285, mislim da je GTX295 priča za sebe,gledao sam neke novije testove po netu, to je čudo kartica,kako taj SLi radi,ko mutav.:chears:
Po meni je danas apsolutni winner GTS250 jer može goniti sve igre na vrlo visokim detaljima i zastajkuje tek na 1920x1200 kad se malo i sam ohrabriš da je opteretiš,inače vrlo solidan performer za 850kn.Kao uostalom i 4870 koja je ipak osjetno jača od g92 jezgara i naclockanih verzija i rebrandiranja. Gainward GTS250 dakle ili XFX 4870 kakvu ima SRV.Odlične kupnje. |
Nema na sarafima naljepnice , to sto je oslo se ni nevidi ako ne skidas skroz hladnjaki rastavis ga posebno na plastiku i kuler. Al da je zvijer, zvijer je ( plus sto je hladna citaj load 55-60 max maxova sa 40 % vent . A meni vrag nije dao mira pa je morao rastavit , konjina ) .
|
znam ja da su kartica kao i cooler dobri, imao sam je dok je nisam prodao zbog nekih kratkotrajnih htpc avantura (isto tako konj btw :D). Ali covjek ima pravo biti za svoju lovu oprezan. Ipak je to samo 25% manje od cijene novoga s garancijom pa cisto da ima malo materijala za zvakanje :D
|
Evo tati stigla Gigabyte 9800GT OC 512MB, zasad prosla jedan 3D Čmark da se uvjerim donekle u ispravnost.
http://www.gigabyte.com.tw/Products/...GV-N98TOC-512H Idle temperatura GPU-a je 45°C, load pojma nemam :) |
Citiraj:
Rez oko 13k. Jebote pa moja sa ovim jadom od proca radi skoro 10k. Bacaj to na tržnicu :D Il oš mijenjat :fiju: |
Kolko placas? :D
|
Citiraj:
|
Ma trebao bih malo drivere izmijenjati, jos imam ostataka ATi-ja od stare Toxicne, nije mi se dalo tjerati vragove drivercleanerom, nakeljio samo nevidiine i sve sljaka, milina :)
Za mene je ovo totalni overkill. |
Citiraj:
ak ti je overkill kaj si ju uzo?:D |
Zato sto je bila prejeftina da ju izbjegnem :)
|
Jel bučno Zalmanče?
|
Zalmance fino urla, nabijem ga pofarbanog.
Ajde nek mi netko kupi u ZG FanMate2 i posalje mi postom, ja mu uplatim pinku na tekuci...ako ima koji da mu se da setati do Linksa... Update: pod loadom GRID-a dovuce se do 66°C :) Igra leti kao mutava sa svim popaljenim @ 1680x1050 |
Koju 4850 ili njoj ekvivalentnu nvidiu. Najvjerojatnije mi je riknula mema na 3870 plaćena 800kn. Na raspolaganju imam 1kkn.
|
Links?
Ovo bez razmisljanja, tamo su ti sve neVidije debelo precijenjene na cjeniku: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.803.556 Ako bas hoces The Hladnjak, onda pucaj na Vapor-X Toxica HD4850: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.420 |
Ja bi uzo ovo
http://www.adm.hr/product_info.php?p...b2a4717ad0f210 ili http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=6882 Koja ti bolje odg :) |
Mislim da on ima jamstvo u Linksu na ovu zarikanu HD3870...
|
Imam AC Twin turbo tak da bi serijski hladnjak išao odma dolje. I da imam jamstvo na 3870, a budući da je više nemaju vjerojatno će mi ponuditi neš drugo.
Pitance, koliko su 4850 duže od 3870? Da mi nebude na knap u kučištu ili čak preko. @ dizel: raspravu ću nastaviti ovdje a ne u hardverskim problemima. ;) |
Zanima me dali Gainwart GTS250 512MB ima priključak za TV karticu(Gigabyte P800).
EDIT: isto pitanje i za XFX GTS250 512MB |
Citiraj:
|
Misli vjerojatno na TV out (onaj oktugli na koji si mogao spojit onaj adapter pa sve skupa na TV)
|
S-video ? mislim da sam shvatio , covjek hoce prenijeti sliku sa tv kartice na tv ? naravno preko tv outa sa graficke ? hm , zasto ?
|
krepao mu tuner u TVu? :D
|
Kratko pitanjce ljudi:
Razmišljo sam o kupovini Accelera S1 rev.2 za moju novu grafu (pov 9600GSO) Sad mi samo malo glavobolje daje kucište. U međuvremenu sam došao na to da taj hladnjak paše na tu grafu. Samo je pitanje kad je sve montirano dal cu moc zatvorit stranicu kucišta. Ne da mi bude preširoko i viri van. Kucište je COOLERMASTER Elite 334 Ajd ak netko zna nek bubne koju pametnu. Da ne kupujem bez veze |
zasto bi ga uopce kupovao ? Jel ti se toliko grije grafa , ili ti je ovaj kuler bucan? Ak nije ni jedno od toga, ustedi si pare za nes pametnije :)
|
Citiraj:
A pasiva je bolja od ove zuje. Ok nije pretjerano glasan al se cuje. A uskoro cu cijeli komp stišat totalno |
Bolje da si kupio odmah neku pasivnu Gigabajtusu :)
Meni je najveca milina ova Gainwardica 7600GT SilentFX. 50°C u idleu i to mi je dosta za trollanje po forumu i njuzama na drugom kompu :) A za komp nisi siguran jesi ga ugasio ili ne posto gotovo da i nema zvuka osim kad dodes s tikvom na 10cm od njega.. |
Citiraj:
Uglavnom mislim/planiram ju ostavit na pasivi ili neki 120mm na 5V tek tolko da pirja po njemu. A ostatak ventova bude isto na 5V ili manje. Tak da je potreba za tišinom zadovoljena. Samo me jebe da mi ne bude preširoko sve to i nemogu zatvorit stranicu. E onda je zlo |
Spoji hladnjak na Fanmate2 i zakolji ga na minimum ;) Mislim da ti je bezveze lupati pare na S1.
|
Citiraj:
Sad se vrti na 35% i cujem ga. Kolko da ga još smanjim? To mi je mrvicu blentavo. Al ok ak misliš da se ne isplati poštujem to. Neznam morat cu nakratko usait sve ventove da vidim kolko se stvarno cuje pa ipak odlucit kaj cu dalje |
A jebiga, zato sam te i nagovarao da cekas u grmlju da naleti kakva polovna 9800GT/GTX...
|
Citiraj:
Ak hocu nešto onda to mora bit odma. Nemam ja volje cekat. Krelac kaj ceš. Al razmislit cu ja još o investiciji u accelero bez brige |
Usput, mislim da je taj tvoj CoolerMaster Elitni po gabartima oko mog Centuriona 5, znaci stane S1 ;) Ako je meni stao Accelero X2 (nikad prezaljeni :(), onda ce i tebi stati S1 koji je uzi od X2.
|
thx na informaciji.
|
Ajde pa javi score.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:34. |