PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Need for Speed SHIFT (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136635)

Ati freak 17.09.2009. 22:58

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 1434276)
igra mi stalno bloka i smrzava se makar sve stavio na low..jel ima jos ko problema s windows semicom i nfs...znam da nemam bas idealnu komfu al bi trebalo radit bar na low

Ja na sedmici nemam nikakvih problema.... Od kad je NFS instaliran do sad niti jedan crash ili neka nebuloza..... ( 64bit , 7100 )

mado2 17.09.2009. 23:48

Meni osobno ovo nije NFS !!! Niti je simulacija niti arkada. Ja volim NFS kao arkadu da tu i tamo odmorim mozak i opaliti djir sa nabrijanim BMW M3 i zezam se sa policijom, a ne paziti na svaki zavoj, na stalno "doziranje" tipki gasa i skretanja, jer ako prst ostane malo duze, ode u zid... Ali kako vidim samo pozitivne reakcije, sljedeci NFS ce biti isto ****...

Bono 18.09.2009. 00:57

Citiraj:

Autor Botlorn (Post 1433970)
Evo, ako nekom pomogne:
http://forums.amd.com/game/messagevi...VIEWTMP=Linear

To je za ekipu poput onog "koliko para toliko muzike decka". Igra ima problema s ATi karticama, cak i 4890 i razne crossfire iteracije ne rade iznad 20fps...
Ceka se hotfix..

Nije tako strasno ali bi moglo i bolje, reza 1680x1050 sve na full, XP SP3 9.8 drajveri.

EDIT: probao sam sa 16 auta i kad starta race frame je na 25 FPS to je i minimalni, a kasnije je oko 35 i kad sam sam onda je uvijek na 60. Ali kad igram normalan race bez toliko puno auta, onda mi se FPS krece izmedu 50-60FPS tako da ranije ni nisam primjetio taj pad u frameratu.

Sve u svemu nije tako alarmantno kao sto pisu na tom forumu.

mihi999 18.09.2009. 01:26

Igra leti na mojoj konfuguraciji na 1680x1050 sve max.Imam 40-80 fps.Nikad se ne spusta ispod 40,pa cak ni na najvecoj gužvi na stazi.

Instalirani su 9.8 driveri za Ati.Neznam kak vama ne radi kak spada a imate bolje konfe od mene :wtf2:

EDIT:mozda ima veze sto se jos uvijek igram na XP SP2 ?

dmr 18.09.2009. 01:29

Nije do sp2 i kod mene je xp sp2 i na startu u guzvi imam oko 16 fpsa sa pogledom iz treceg lica i na 1920x1200.

Facelessone 18.09.2009. 01:32

Prokužio drift na tipkovnici (sad sam sretan jer sam mislil uninstal radi toga :D), inače, igram samo sa AWD ili FWD. Zadnji pogon sux.

V.I.P 18.09.2009. 08:16

Citiraj:

Autor Milentije (Post 1434044)
Samo da to bude htjelo raditi na ovoj konfiguraciji sa 7900GS...

isprobano ..jako lose radi ;)

Dizel 18.09.2009. 08:19

Ja na glavnoj konfi sa klokanim E6850, 9800GT OC i 2 gige rama imam prosjecno oko 40 frejmova per sekunda. Reze je 1680x1050, sve na haj i stavljen je 4xAA, mislim. Uglavnom radi superiska. 8xAA mi se cini da je vec malo previse za ovu graficku.

Danas popodne instalisem Fraps i na drugu konfu sa klokanim Celeronom D341 i 9600GSO pa javim i tamosnje postavke, kao i frejmrejt.

shogo 18.09.2009. 08:25

Citiraj:

Autor Medulin (Post 1434489)
isprobano ..jako lose radi ;)

Igra je igriva...nfs nije...niti je ikada to bio...pa jebem ti ja ne znam tko je glup...da iskopiraju high stakes ili hot pursuit, bubnu par dodataka i naprave po današnjim grafičkim standardima pomeli bi konkurenciju...ali ne...e pa zato to nije više nfs...pola vas i ne zna šta je to nfs jer ste bili u vrtiću u jaslama u to doba istinskih igara...:amen:

Mad_Duke 18.09.2009. 08:25

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1434491)
Ja na glavnoj konfi sa klokanim E6850, 9800GT OC i 2 gige rama imam prosjecno oko 40 frejmova per sekunda. Reze je 1680x1050, sve na haj i stavljen je 4xAA, mislim. Uglavnom radi superiska. 8xAA mi se cini da je vec malo previse za ovu graficku.

Danas popodne instalisem Fraps i na drugu konfu sa klokanim Celeronom D341 i 9600GSO pa javim i tamosnje postavke, kao i frejmrejt.

Moze jedno ovak pitanjce. Na 22" monitoru i 1680x1050 koja ti je razlika izmedju 2xAA, 4xAA i 8xAA ?
Citiraj:

Autor shogo (Post 1434494)
Igra je igriva...nfs nije...niti je ikada to bio...pa jebem ti ja ne znam tko je glup...da iskopiraju high stakes ili hot pursuit, bubnu par dodataka i naprave po današnjim grafičkim standardima pomeli bi konkurenciju...ali ne...e pa zato to nije više nfs...pola vas i ne zna šta je to nfs jer ste bili u vrtiću u jaslama u to doba istinskih igara...:amen:

Omađijaj nas. Tvrdnja ti je kao da kažeš da sada renderiraš tetris u 3D-u sa bump mappingom i svim mogućim dzidzama i midzama da bi pomeo konkurenciju. Smiješan si!

TheProfiler 18.09.2009. 08:40

Evo, uspio instalirat napokon, trebalo prvo instalirat Fiziks sa dvd-a (iako sam jučer stavio isto najnoviji koji dolazi s Batmanom). Nema veze s mozgom, al nvm...
Začudo sve radi, nema freezanja, crashanja i slično, igra leti ko Mig nad maxed-out detaljima 1680x1050, čak sa 4x AA. Odvezao 2 utrke, sve mi malo čudno, ponašanje auta u zavojima i slično, ali nisam imao previše vremena (prezauzet prelaženjem Resident Evil 5 hehehe). Možda zam se zahebuno kad sam odabrao BMW-a, ali brijem da je problem u tome što su mi uključeni svi oni AI assisti za kočenje, skretanje i slično, pa auto ko da se vozi sam. Inače to uvijek imam isključeno, pa ću isključit i danas i probat onda pokoju utrku da vidimo...

shogo 18.09.2009. 09:02

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1434495)
Moze jedno ovak pitanjce. Na 22" monitoru i 1680x1050 koja ti je razlika izmedju 2xAA, 4xAA i 8xAA ?

Omađijaj nas. Tvrdnja ti je kao da kažeš da sada renderiraš tetris u 3D-u sa bump mappingom i svim mogućim dzidzama i midzama da bi pomeo konkurenciju. Smiješan si!

he he he...da si probao nekada znao bi...ne raspravlja mi se o shitu i ostalim gluparijama...gridu nije ni do koljena...ajd pozdrav:lol2:

E da...i žalosno je da bi i takav tetris bio zabavniji i napetiji od jako puno napuhanih naslova...

V.I.P 18.09.2009. 09:05

Citiraj:

pola vas i ne zna šta je to nfs jer ste bili u vrtiću u jaslama u to doba istinskih igara...:amen:

a ti koliko ono godina imas da nam moras objasnjavati sta je dobro a sta nije?? i meni je nfs porsh najbolji ali opet postujem i druga misljenja ;)

TheProfiler 18.09.2009. 09:20

Ja odigrao ama baš sve NFS-ove, od prvog do ovog zadnjeg i da, Porš mi je definitivno najjači od svih.

Mario92 18.09.2009. 11:12

Možda mali offtopic, ali vidim da nas ima jaaako puno koji volimo NFS Porsche 2000/Unleashed.

Da li bi postojala nekakva mogućnost "zamjene" tekstura u igri da lijepše izgleda?
Možda je glupo pitanje, ali mi se sviđa ideja :D

demetrius 18.09.2009. 11:23

jučer malo odigro,ništa posebeno nego

1)se može mjenat pogled kamere,ko u gridu izvana tj iza auta neću unutra?'
2)se mogu maknut one crte upozorenja brzine??

sipe 18.09.2009. 11:29

Igram nfs još od hot pursuit 2, tada klinac sad još veći :D. Evo baš danas odigrao par puta, prvo na tipkovnicu i ja bio wtf pa ovo je sranje nemogu ga na cesti držat. Odem ja kopat po stanu i nađem svoj stari trustov volan
http://images.pricerunner.com/produc...ster%29-PC.jpg

Mogu reć da sam dobio drugi pogled na igru, kako je zabavnije i lakše vozit, ova igra s volan je taman mjera za mene, arkada s elementima simulacije, ne tražim ništa dalje.

Igram na max detaljima, nije mi nigdje prdnuo ni zaštekao, komp iz moj komp, sve 5 rad, malo dulji loading, al 13 minuta baš i ne :D sve u svemu dajem 10/10 bez problema i za dobru grafiku, i za zanimljivu igrivost s volanom barem za neozbiljne igrače poput mene

tech 18.09.2009. 11:41

Citiraj:

Autor demetrius (Post 1434620)
jučer malo odigro,ništa posebeno nego

1)se može mjenat pogled kamere,ko u gridu izvana tj iza auta neću unutra?'
2)se mogu maknut one crte upozorenja brzine??

1) stisni F
2)options>gameplay>driving>racing line na OFF. Ako na to misliš.

Inače, ako vam se igra ruši na win7 instalacija zadnjeg PHYSX-a spašava stvar.

$čofi$ 18.09.2009. 12:08

Citiraj:

Autor sipe (Post 1434626)
Igram nfs još od hot pursuit 2, tada klinac sad još veći :D. Evo baš danas odigrao par puta, prvo na tipkovnicu i ja bio wtf pa ovo je sranje nemogu ga na cesti držat. Odem ja kopat po stanu i nađem svoj stari trustov volan
http://images.pricerunner.com/produc...ster%29-PC.jpg

Mogu reć da sam dobio drugi pogled na igru, kako je zabavnije i lakše vozit, ova igra s volan je taman mjera za mene, arkada s elementima simulacije, ne tražim ništa dalje.

Igram na max detaljima, nije mi nigdje prdnuo ni zaštekao, komp iz moj komp, sve 5 rad, malo dulji loading, al 13 minuta baš i ne :D sve u svemu dajem 10/10 bez problema i za dobru grafiku, i za zanimljivu igrivost s volanom barem za neozbiljne igrače poput mene

takvog i ja imam al mi vuce u lijevo pa bas i nije neki gust..al cu sad uzet od frenda logitecha formula force pa cemo vidjet s tim:goood:

sipe 18.09.2009. 12:15

Citiraj:

Autor $čofi$ (Post 1434640)
takvog i ja imam al mi vuce u lijevo pa bas i nije neki gust..al cu sad uzet od frenda logitecha formula force pa cemo vidjet s tim:goood:

Ja ga ubo win 7 ga bez beda prepoznao, i neznam, meni ne vuče nigdje, jest da ostane mrvicu lijevo, al ak ga skroz pustim ide ravno, meni je volan super :D

Baja 001 18.09.2009. 13:09

Citiraj:

Ista koncepcija uz malo manji redzajn i više auta, i ja mislim da bi pomelo konkurenciju u klasi svih arkada. Kod Hot Pursuita mi je samo falio tuning, tj zamjena felgi i sl sitnice ;)

BTW kupio sam igru, instalirat ću je kroz današnji dan.

shogo 18.09.2009. 13:42

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1434685)
Ista koncepcija uz malo manji redzajn i više auta, i ja mislim da bi pomelo konkurenciju u klasi svih arkada. Kod Hot Pursuita mi je samo falio tuning, tj zamjena felgi i sl sitnice ;)

BTW kupio sam igru, instalirat ću je kroz današnji dan.

To buraz to se traži...moj čovjek...he he he...da recimo koncept iz high stakes-a prebaciti i dodati detaljnije tuninge...pa zamisli trku gdje gubiš auto...opako:amen:

ili juriš snowy ridge-om i zamisli još onda se auto ponašao drugačije kada je padao snijeg ili kiša...pa di to danas ima???he he he...ili hometown...opako...e sada sam sentimentalan previše

LorD ClockaN 18.09.2009. 14:44

Ma kakav high stakes.. meni se nfs zgadio kada su poceli stavljat super pametnu murju...
jedinica je bila osnovni 3d sa ravnim zgradama nekako kao Road Rush, dvojka je bila majka svih NFSa (jos mi i sada dođe gušt provozat se Atlantom....), NFS 2 SE je bio naravno još bolji jer je donio još jednu novu stazu i podršku za Diamond Voodoo 1!!! YES...
Trojka je mislim hot pursuit i još se mogla odigrat, četvorka smeće... ako ne igraš u dvoje sa frendom u split screenu ili LANu...

Porsche je bio super, ali nikakav osjećaj brzine kao da je sve usporeno!!!... na dalje su svi radnici u EA Sportsu gledaliu Fast and Furious i ostali zapaljeni do Shifta koji opet dovodi nešto novo u NFS serijal...

Tako da stari ljubitelji serijala će ga sigurno bar malo odigrat, a ostali... kako ko...

hvala

Gjurovski 18.09.2009. 14:55

Evo za ove koji su se nabrijali: http://forum.gameplay.hr/showthread.php?t=62325 (jako dobar deal, ako je volan ocuvan)

Ja imam ovoga: http://www.consolegames.ro/forum/att...-drivingex.jpg, Driving Force EX, ali sve se vise nabrijavam na G25 ali pricekat cemo TGS:)

LorD ClockaN 18.09.2009. 15:05

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 1434437)
Prokužio drift na tipkovnici (sad sam sretan jer sam mislil uninstal radi toga :D), inače, igram samo sa AWD ili FWD. Zadnji pogon sux.

Prosvjetli nas!!??:care:

Blue_Fatal1ty 18.09.2009. 15:20

Jel ima gdje kakav save za skinut? Neda mi se prelazit ocu vozit lambe i veyrona :lol2:

Aur0ra 18.09.2009. 15:30

igro sam nesvida mi se sto koci sam uzavojima bolje da su pustili da sam sve radis !!!

svebee 18.09.2009. 15:44

Citiraj:

Autor Aur0ra (Post 1434786)
igro sam nesvida mi se sto koci sam uzavojima bolje da su pustili da sam sve radis !!!

to se može podesiti, stavi na Pro/Full/neznam točno i nećeš imati nikakve pomoći na stazi ;)

LorD ClockaN 18.09.2009. 15:50

Citiraj:

Autor Aur0ra (Post 1434786)

Hahaha

pa cim pokrenes karijeru on te testira u jednom krugu sta znas...
i izgleda da ti nisi nista znao :):) :lol2::lol2:

pa ti je sam stavio te postavke za pocetnika...

m&n 18.09.2009. 16:26

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1434809)
Hahaha

pa cim pokrenes karijeru on te testira u jednom krugu sta znas...
i izgleda da ti nisi nista znao :):) :lol2::lol2:

pa ti je sam stavio te postavke za pocetnika...

da baš tak.. meni je stavio na experienced al sam poludio nisam takav skilled igrac da mogu zavrist utrku a da ne izletim iz staze pa sam za jednu granicu pomaknu dolje...

De5tr0yer 18.09.2009. 16:31

Igra mi se čini okej, ali meni jedna stvar kronično nedostaje: grad, outrunovi, free roam...

Staze su okej, ali ne volim kad nema slobode, zato mi je još uvijek arkadica od U2 instalirana.

Iritira me i previše ono čekanje da počne trka na startu, te nešto manje onaj dio kad tek uđeš u igru... Katastrofa koliko se mora čekat da loada igru, bez obzira koliko rama imao, probao sa 2, 4 i 6GB i uvijek mu treba gro vremena.

Također kod one trke di se utrkujete sa rivalom, ista je staza a kad krećete ispočetka treba mu pola gladne godine da se pojavi...

BTW, skužio sam da se NE drift auti (dakle oni bez strelice sastrane) ponašaju PUNO bolje na stazi od drift auta. U početku vozio s2000 i mučio sam se ko konj. Sve pomoći na off.

LorD ClockaN 18.09.2009. 16:37

Citiraj:

Autor m&n (Post 1434836)
da baš tak.. meni je stavio na experienced al sam poludio nisam takav skilled igrac da mogu zavrist utrku a da ne izletim iz staze pa sam za jednu granicu pomaknu dolje...

Meni expirienced i Easy, pa sam stavio na medium i pustio expirienced, ali kada sam dosao do RWD auta onda sam morao spustit na easy jer nemogu na tastaturi igrat tako... vec sam poludio, a sad ste me prosvjetlili da smanjim i expirienced na nešto manje hehe!!

LorD ClockaN 18.09.2009. 16:39

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1434838)
BTW, skužio sam da se NE drift auti (dakle oni bez strelice sastrane) ponašaju PUNO bolje na stazi od drift auta. U početku vozio s2000 i mučio sam se ko konj. Sve pomoći na off.

TO je zato jer su drift auti na zadnji pogon tj. RWD, uzmi si neki drugi i uzivaj!

De5tr0yer 18.09.2009. 16:41

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1434847)
TO je zato jer su drift auti na zadnji pogon tj. RWD, uzmi si neki drugi i uzivaj!

Pa ako sam ja dobro vidio, naravno, moguće je da sam pogriješio, ima auta koji su rwd pa nisu za drift... Iskreno, ni sam nisam više uopće siguran u ovo...

tpm4 18.09.2009. 16:45

Ja vozim RWD od pocetka, treba samo pazit na gas. isto na tipkovnici, ista tezina.
Draži mi je RWD jer je izazovniji :D

Defragmentira sam disk, i sad loda oko 30sec.

LorD ClockaN 18.09.2009. 16:51

ma kakva defragmantacija...

u ovo vrijeme jeftinih hardova treba imat raid0

ja imam 2 raid 0 polja!!

JuiceBox 18.09.2009. 16:58

HP 4510s - failed. Nist od tog. Igra se fino krene loadat i igram pola staze na low/medium i samo odjednom crash bez razloga.

De5tr0yer 18.09.2009. 16:59

Citiraj:

Autor tpm4 (Post 1434850)
Ja vozim RWD od pocetka, treba samo pazit na gas. isto na tipkovnici, ista tezina.
Draži mi je RWD jer je izazovniji :D

Defragmentira sam disk, i sad loda oko 30sec.

Da, paziti na gas. Sjebano je to što vozim na gamepad, gljve koje su analogne i smanjena osjetljivost na najmanje u postavkama u igri i svejedno ne mogu kontrolirati kako treba auto...

Tipkovnicu mi nitko ne treba ni spominjat...

Sad mi je prvi put žao što sam se riješio svog momača...

Matth€w 18.09.2009. 17:16

Nekak mi je BMW nerealno složen, prelagano ga je voziti (sve off), 450ks i stražnji pogon, puno teže ga je vozit u BMW challengu, dok je s hondom S2000 full teško. :S

Igram na gampadeu bez gljiva i mahnito tapkam gas. :D

De5tr0yer 18.09.2009. 17:25

Citiraj:

Autor Matth€w (Post 1434873)
Igram na gampadeu bez gljiva i mahnito tapkam gas. :D

Tako mrzim kako se čuje full throttle u dijelićima sekunde... :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:16.