PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Lenovo L220x - Prvi 22'' Ne-TN-Film monitor (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81057)

srale7 28.02.2008. 00:48

Znači trebali bi doci u 3 mjesecu? Količina ce biti vjerujem jako "ograničena"?

cRuNk 05.03.2008. 11:36

Je li moguce igdje sada naruciti (preko veze, prijatelja, porodice ...) pa dobiti kada budu dostupni?

Visage 05.03.2008. 16:16

'

Cini se da Lenovo ipak mari za vlasnike L220x :

http://shrani.si/t/20/uJ/K9abyPG/lenovo-l220x.jpg

Za one manje sretne :

http://shrani.si/t/1A/fH/1Neq1uwi/zd...zum-optika.jpg

'

estugarda 05.03.2008. 17:49

:roller:

Ne slažem se sa tvojim stavom o dot pitch-u. Ali jest zabavno. I cijenim trud, kao i uvijek.
Za mnoge grafičare (CAD, animacija, obrada foto/video, ilustracija) vrijedi; što manji dot-pitch; to bolji prikaz. Sve (ili skoro sve) sto je sitno, a nuzno za rad; moze se povećati u OSu ili aplikacijama. Ako netko hoće čitati wikipediu ili knjigu s weba, neće ni kupiti takav monitor. That's all folks.

I za kraj jedan stari, ofucani ali i dobar argument pobornika malog dot-pitcha:
Vidis li ti, Visage, pixele i u stvarnosti? Ili si mozda u dugogodišjnem radu na L220X izgubio vid pa nas upozoravaš? :D

Visage 05.03.2008. 21:21

Citiraj:

Autor estugarda (Post 967897)
Ne slažem se sa tvojim stavom
Za mnoge grafičare (CAD, animacija, obrada foto/video, ilustracija) vrijedi; što manji dot-pitch; to bolji prikaz. Sve (ili skoro sve) sto je sitno, a nuzno za rad; moze se povećati u OSu ili aplikacijama.

Cini se da se ipak slazes. Da si procitao prijasnje postove, shvatio bi da si maltene citirao sto sam vec u istoj temi napisao.

Citiraj:

Autor estugarda (Post 967897)
Ako netko hoće čitati wikipediu ili knjigu s weba, neće ni kupiti takav monitor. That's all folks.

Netko = nekoliko forumasa koja vec sad broji novce da ga kupi. Monitor se prodaje i prodavat ce kao kucni/generalni monitor "za sve" namjene. U tome lezi moja kritika. Humor ide na racun vlasnika kojem ce isti biti jedini i primarni monitor na stolu. Crni humor.

estugarda 05.03.2008. 22:00

Citiraj:

Autor Visage (Post 968146)
Cini se da se ipak slazes. Da si procitao prijasnje postove, shvatio bi da si maltene citirao sto sam vec u istoj temi napisao.

A kad uvijek sve lijepo opjevaš u distihu pa forma pojede funkciju i ja ništa ne zapamtim. Kužiš, designerski miskonzept. :fiju:

Citiraj:

Monitor se prodaje i prodavat ce kao kucni/generalni monitor "za sve" namjene.

Pa mislim da to bas i nije namjera Lenova. Mislim, njihova je kampanja kao da je to neki profi office ultimate monitor. Problem je u tome što ostali monitori u tom segmentu ne valjaju i koštaju više nego što vrijede pa ekipa u L220X očekuje spasonosu oazu, da ne kažem Mesiju. Ne kupuju ga oni zato sto zele 1920*1200 rezoluciju nego zato što je to jedini 22" lcd koji nešto valja. Tj. valjao bi da nije izgorio...:roller:

Ianus Ziensis 05.03.2008. 22:15

Citiraj:

Autor cRuNk (Post 967536)
Je li moguce igdje sada naruciti (preko veze, prijatelja, porodice ...) pa dobiti kada budu dostupni?

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=6507
kazu da je stigao

Kristijan_7 05.03.2008. 22:23

Jes, jes. Stigao je. Dobio informacion josh jutros. Jedan primjerak me već cheka. :D

mcclarion 06.03.2008. 08:16

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 968202)
Jes, jes. Stigao je. Dobio informacion josh jutros. Jedan primjerak me već cheka. :D

daj kad uzmeš opiši malo kakav je .. kako je za čitat

segregator 06.03.2008. 10:08

E ovo je super, ja bio nestrpljiv i već uplatio 24" Philips TN, a vidi sad...

thedream 06.03.2008. 11:55

..drukčije rečeno..nije baš monitor za nekog tko nosi occhialle od četvrte godine:D:D:D:hitthewal:....najbolje mi ostat na CRT-u fino...kakav wide:roller:

baš sam ga mislio naručit izvana..

Trillian 06.03.2008. 13:32

Jep stigao je...ja bio tamo...

No, sve je vec prodano ili rezervirano...slijedeci tjedan stize il "koliko hoces"...

BTW Ako se netko boji mrtvih piksela....u roku 7 dana mozete vratiti bilo sto kupljeno u mikronisu ako vam se ne sviđa uz 3% manipulativnih troskova...što iznosi 96kn za taj monitor

Ja ne znam za vas, ali ja radije riskiram tih 96kn i doma u miru sve pogledam nego pol ducana razjebem sa otpakiravanjem, spajanjem na svoj laptop itd...

Terminator02 06.03.2008. 14:56

Citiraj:

Netko = nekoliko forumasa koja vec sad broji novce da ga kupi. Monitor se prodaje i prodavat ce kao kucni/generalni monitor "za sve" namjene. U tome lezi moja kritika. Humor ide na racun vlasnika kojem ce isti biti jedini i primarni monitor na stolu. Crni humor.

Jedini razlog zbog kojeg će ekipa kupovati ovaj monitor je što je nekih 2000 kuna jeftiniji od jednog od najpovoljnijih 24" S-PVA monitora (Dell), i čisto sumnjam da će ga koristiti za "ozbiljne" poslove, nego baš za čitanje texta na forumima i wikipediji :D

Nevirujem da bi se tko žalia na veličinu zaslona da im netko ponudi HP 2465 za 3243 kune...

Kristijan_7 06.03.2008. 16:59

Evo kupio ga, no josh stoji neraspakiran u kutiji veličine kutije crt-a :D.
Javim dojmove kad složim. BTW, nisam kupio monitor da čitam forum i slično, već se bavim designom i bitna mi je velika radna površina. Obzirom da od monitora sjedim max pola metra, 24" bi mi čak i stvorio probleme. Idem sa Lenovom zaradit nofce za naočale i josh jedan Lenovo a onda tko yebe 24"...

Kristijan_7 07.03.2008. 14:19

Monitor sam pustio u pogon jučer kasno navečer i nažalost nemam slika, niti sam stigao vrtiti testove.
Jedino što moram reći da dajem apsolutno svaku preporuku za kupnju ovog izvrsnog monitora. U pakiranju sam dobio apsolutno sve što dobiju i vani, D-sub, DVI, upute, software, spiralu za omatanje kablova itd. Prvo što me apsolutno oduševilo jest nevjerovatno korektna konstrukcija samog monitora i doslovce sam josh uvijek pod dojmom iste. Monitor djeluje kao da će nadživiti sve ostale komponente pa i mene samog. Rock solid.
Druga stvar kojom sam ostao osupnut jest kvaliteta slike. Monitor stvarno ima nenadhebiv prikaz, sa realnim bojama, dubokom crnom i kristalno čistom bijelom. Primjerak koji sam dobio nema ni traga od backlight bleedinga.
Vidni kutevi su strava.
I nešto na što se moram osvrnuti: Naime, osobno nemam bash savršen vid i sa LG 204WT (20,1", 1680x 1050) sam zbog toga imao manjih problema sa sitnim i relativno nazubljenim fontovima.
Ovdje, kod Lenova, to nije slučaj i sitniji font mi je savršeno čitljiv na nativnoj rezoluciji, kao što su mi savršeno vidljive i ikone i njihovi nazivi. Dovoljno je reći da sa 3m mogu pročitati subtitlove na dvd-u, dok to kod LG-a nisam mogao ni sa pola udaljenosti. Premda sam se u početku bojao rezolucije, monitor me i tim segmentom potpuno oduševio i iskreno ne vjerujem da će negativno utjecati na moj vid. Dapače. Stavit ću slike kasnije (najvjerovatnije u nedjelju), pa procjenite sami. Probao sam spojiti monitor na ATi dvi i na nVidia d-sub i nisam primjetio razliku u prikazu.
Jedina mana koju sam primjetio jest da se monitor dosta grije, no to me i ne brine previše kraj 36mj garancije.
Ono što moram istaknuti, jest da sam uspio dobiti HB2 rev i neznam dali su svi u ovoj pošiljci te revizije.
Na kraju, vrlo sam zadovoljan akvizicijom i ne da imam osjećaj da monitor vrijedi svake kune, nego imam osjećaj da sam ga još i premalo platio.
Stvarno iskrena preporuka svakom u potrazi za dobrim monitorom, i svaka pohvala Lenovu za odlično odrađen posao. :chears:

The AC 07.03.2008. 14:46

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 969578)
Monitor sam pustio u pogon jučer kasno navečer i nažalost nemam slika, niti sam stigao vrtiti testove.
Jedino što moram reći da dajem apsolutno svaku preporuku za kupnju ovog izvrsnog monitora. U pakiranju sam dobio apsolutno sve što dobiju i vani, D-sub, DVI, upute, software, spiralu za omatanje kablova itd. Prvo što me apsolutno oduševilo jest nevjerovatno korektna konstrukcija samog monitora i doslovce sam josh uvijek pod dojmom iste. Monitor djeluje kao da će nadživiti sve ostale komponente pa i mene samog. Rock solid.
Druga stvar kojom sam ostao osupnut jest kvaliteta slike. Monitor stvarno ima nenadhebiv prikaz, sa realnim bojama, dubokom crnom i kristalno čistom bijelom. Primjerak koji sam dobio nema ni traga od backlight bleedinga.
Vidni kutevi su strava.
I nešto na što se moram osvrnuti: Naime, osobno nemam bash savršen vid i sa LG 204WT (20,1", 1680x 1050) sam zbog toga imao manjih problema sa sitnim i relativno nazubljenim fontovima.
Ovdje, kod Lenova, to nije slučaj i sitniji font mi je savršeno čitljiv na nativnoj rezoluciji, kao što su mi savršeno vidljive i ikone i njihovi nazivi. Dovoljno je reći da sa 3m mogu pročitati subtitlove na dvd-u, dok to kod LG-a nisam mogao ni sa pola udaljenosti. Premda sam se u početku bojao rezolucije, monitor me i tim segmentom potpuno oduševio i iskreno ne vjerujem da će negativno utjecati na moj vid. Dapače. Stavit ću slike kasnije (najvjerovatnije u nedjelju), pa procjenite sami. Probao sam spojiti monitor na ATi dvi i na nVidia d-sub i nisam primjetio razliku u prikazu.
Jedina mana koju sam primjetio jest da se monitor dosta grije, no to me i ne brine previše kraj 36mj garancije.
Ono što moram istaknuti, jest da sam uspio dobiti HB2 rev i neznam dali su svi u ovoj pošiljci te revizije.
Na kraju, vrlo sam zadovoljan akvizicijom i ne da imam osjećaj da monitor vrijedi svake kune, nego imam osjećaj da sam ga još i premalo platio.
Stvarno iskrena preporuka svakom u potrazi za dobrim monitorom, i svaka pohvala Lenovu za odlično odrađen posao. :chears:

pffff, pa kaj onda, ja sam pred par tjedana kupio TN samija 226bw!!
joj... :hitthewal::hitthewal::hitthewal:
someone kill me please!!

p.s. oce ko kupit 226bw prakticki novi? :D

segregator 07.03.2008. 14:54

Citiraj:

Autor The AC (Post 969608)
someone kill me please!!

A što ja da kažem, uzeo TN Philipsa 24" dan prije nego je Lenovo stigao jer sam mislio da neće doći još mjesec-dva, lol

Kristijan_7 07.03.2008. 15:00

Citiraj:

someone kill me please!!

Obzirom da cura ima dotičnog samija, te da na njemu dosta vremena provodim pišući po forumima, preporučam ti da zažmiriš kad ćeš prolaziti pored Lenova. :D

The AC 07.03.2008. 16:26

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 969626)
Obzirom da cura ima dotičnog samija, te da na njemu dosta vremena provodim pišući po forumima, preporučam ti da zažmiriš kad ćeš prolaziti pored Lenova. :D

:fuming:

ma... bit ce i jos jacih monitora! (tjesim se, tjesim se! :(

EDIT: aj sam postaj kako se ponasa na nenativnim rezama, kako ti se cini scaling?
EDIT#2: jel ima koji BP? :D

estugarda 07.03.2008. 16:40

I reci nam ima li bandinga!?

The AC 07.03.2008. 17:02

Citiraj:

Autor estugarda (Post 969690)
I reci nam ima li bandinga!?

i slikaj nam ga u mraku da vidimo ima li bleedinga! AJDE NAHRANI NAROD!!! :lol2:
aj aj, nestrpljivo cekamo review! :beer:

marq20 07.03.2008. 17:14

Citiraj:

Autor The AC (Post 969710)
i slikaj nam ga u mraku da vidimo ima li bleedinga!

evo odgovora

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 969578)
Primjerak koji sam dobio nema ni traga od backlight bleedinga.

The AC 07.03.2008. 17:22

Citiraj:

Autor marq20 (Post 969720)
evo odgovora

moje isprike. promaknuo mi je taj dio:fala:!

duldul 07.03.2008. 21:16

2 privitaka
Citiraj:

Autor The AC (Post 969710)
i slikaj nam ga u mraku da vidimo ima li bleedinga! AJDE NAHRANI NAROD!!! :lol2:
aj aj, nestrpljivo cekamo review! :beer:

cry & weep
Lenovo L220x slikano sa P1i
pozdrav, review za vikend ako stignem
iako stvarno nemam puno kaj reć
dojde mi da bacim puding na njega i poližem ga kak je dobar :-)

Kristijan_7 08.03.2008. 15:40

Nisam primjetio ni banding ni bleeding. Ipak, za detaljnije proučavanje i seciranje detalja sam malo kratak sa vremenom, pa ćete nažalost morati malo pričekati. Ono što sam primjetio sam naveo, a što se tiče scalinga - probao sam sniziti rezu na 1680 x 1050 i pogledao kako se ponaša u COD4 (jedino što sam našao instalirano) i nisam primjetio nikakve razlike naspram nativne reze.
Ono što me ponovo fasciniralo jest što sam ponovo pogledao DVD film, i to u ležećem položaju na krevetu dok je monitor bio na stolu pri udaljenosti od kakvih 3m. Meni je naprosto nevjerovatna činjenica da nemam problema sa čitanjem titlova na tom monitoru, jer inače pri istoj udaljenosti imam problema i a 72cm telkom. Ne sa izoštravanjem doduše, već više sa svijetlom koje ista isijava te sa kontrastom. Izgleda da ova matrica manje dispacira svijetlo, ili da isto puno bolje fokusira.
Kontrast a posebno boje su nešto što svakim novim paljenjem monitora oduševljava.

thedream 08.03.2008. 15:53

..no dobro,daj ti meni reci samo di tog čuda ima kupiti..i kulike novaca:D, da ja maznem starom karticu od firme..i malo lopatom udarim po rashodima..:banned::hitthewal::D....

..još kad dođe DVB-T kartuša..bit će cile mile..HustlerTV cijeli dan:D

Kristijan_7 08.03.2008. 15:57

:stoopid:
Pa mislim da se spominje oko pun kupac puta u ovom threadu, kao i u reviewu PCE tima? Dakle, možeš ga kupiti u Mikronisu. No nisam ziher da ih josh ima. :D

Sand 08.03.2008. 16:01

Citiraj:

someone kill me please!!

Citiraj:

Autor segregator (Post 969619)
A što ja da kažem, uzeo TN Philipsa 24" dan prije nego je Lenovo stigao jer sam mislio da neće doći još mjesec-dva, lol

Također uzeo 226bw i također mislio da neće doć još dva mjeseca. :smoke:

estugarda 08.03.2008. 16:38

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 970530)
Ipak, za detaljnije proučavanje i seciranje...

Daj molim te provrti ovaj test. Sve ti je tu. Mene zanima eventualni banding kojeg mozes dobro testirati na onim gradientima u testu kad ih rasiris u full-screen.
Kad nadjes vremena, molim te napravi to i fotkaj, pa postaj ovdje. Bilo bi mnogima od velike pomoci jer upravo je taj banding najcesca mana dosadasnjih S-PVA panela.

Kristijan_7 08.03.2008. 17:58

Evo, skinuo sam test i provrtit ću ga večeras, poslikam i postam sutra.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:45.