![]() |
Citiraj:
|
Google is your friend:
http://www.pcuser.com.au/pcuser/hs2....256D02001E2A4E Primjer je starih PC133 memorija, ali vrijedi i za danasnje... |
-da prema onom sta pise kazu da moram probati jer pisu da neke ploce podrzavaju zajedno SS-ove i DS-ove a neke ne..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovaj put se moram složiti s bubbom - za promjenu... :)
Fizički smještaj čipova na PCBu nema nikakve veze sa njihovom logičkom organizacijom... To je česta zabluda, zapravo nebrojeni ignorantibus useri Džidžabajte ploča sa 4DIMM socketa i NF2 čipijem (6 bank limit) su se naguzili misleći da su jednostarani moduli definirani rasporedom na PCBu... Bad call... |
Citiraj:
|
Cak je i Bubba poceo flejmati :)
|
Keksi 1+2GB
Evo uskoro uzimam dodatni RAM i prelazim na Vistu, trenutacno imam 2 keksa od 1GB kingmax neznam modul al je Dual Channel, onaj Anesto modul, pise mi u CPU-Z. Uglavno, oce li biti problema kod mijesnaja 1GB keksa i 2GB keksa ako ima isti modul?? Znam da Single i Double side/channel ne pase, ali pitam za memoriju/keks, oce li biti prob-a kod overclockanja i sl, bilo kakvih problema ili simptoma kojih nebi bilo da uzmem 2x1GB??
Hvala. |
majku mu milu daj to razumljivije napisi, a imas vec takvih tema daj koristi tražilicu.
|
znaci sad imas 2x 1 GB Kingmaxa na 800 MHz, pa di je tu problem uzmi jos 2x 1GB Kingmaxa i na miru si 4 gige ti je sasvim dovoljno za vistu!:beer:
|
kolko sam ja skuzio, on zeli 3gb ukupno
u tom slucaju mozda bi moglo bit bolje 2x1gb+2x512gb jer ti ostaje dual chanel no 4x1gb bi "za buducnost" vjerojatno bilo bolje u svakom slucaju, ocekuj manju overclockabilnost |
ja ocu 4gb inace samo da znate
|
pa onda uzmi jos 2x1 i nema problema, al cemu onda 1+2gb iz naslova??
|
Jer imam 2 keksa od 1gb, pa vas pitam bili bilo kakvih posljedica da stavim nutra jos jedank keks od 2gb jer cu za koju godinu ic nadogradjivat na 8gb.
|
mislim da je bolje da te keksove od gigu prodas nekome za otprilike 100kn/kom (ako imas garanciju na njih)
pa onda uzmes u startu 2x 2gb :) racunica ti ispadne da budes potrosil kojih 40kn vise nego sad mislis, a DC ti bude radil a i kasnije nebudes imal problema s prodajom gigabajtnih modula ;) |
Citiraj:
a sta se tice ovih planova na 8gb onda ovako ucini kako je d'beast rekao edit: aha, sad sam skuzio sta si htio rec sa naslovom...keksi od 1gb (dakle 2 keksa) + keks od 2gb - ubuduce malo jasniji naslov plz :) |
sta ce ti 8 GB RAMA koda si u NASI....
|
pricam o 2010. godini...
inace sad idenm na 4gb |
M&D definitivno :D 2010 godina. Do tada ćeš se žaliti i promijeniti sve druge komponente i preći na DDR3,4,5 ili koji već :P
|
pff...koji m&d tebe pere? :D
kolko vidim neki su jos uvijek na bartonima i northwoodima :D da ne pricam o onima s p3 il p2 :D ja zasigurno ne mislim mijenjati proc jos par godina, osim ako mi krepa, a nema razloga da idem za god ili dvije na ddr3 istog kapaciteta koja je malo brza :) |
Mene pere taj da vise od pol foruma samo ide k novim stvarima bez razloga tj. čmarcima i sl. :D
A kad smo kod P3, evo doma jedan fino kucka na Intel 440BX ploči s čitava 2 usb utora :D koji uredno rade pod Win 98 SP 2.1a :D |
ajde, glavno da se razumijemo :)
@ask the pro, napravi ovak kak sam ti predlozil, jer vjeruj mi da budes za god il dvije tesko nasel kupca za 1gb module, a i cijena im bas nebude bajna ;) |
Dorada kompa s ramom
dakle ovako
moj buraz ima komp koji je satra već 4 godina i sad ga želi doradit da bude malo brže ja ga pitam šta sve oće i rekao je da samo rame da bude brži...pošto njemu treba samo za igre tipa gta:san andreas i sims 2 nema smisla ostalo tolko dorađivat... ima na tom kompu matičnu Asus P4B-M i pita koje rame... ja sam mislio ove: Super Talent 512 MB - PC133512SA, SD RAM, PC133, 168pin i sada dal to paše na tu matičnu koliko znam trebalo bi...a ako ne ide recite koju bi mogao takvu za tu matičnu da je u zg dućan i da ne prelazi cifra 300 kuna hvala! |
da, ti rami će mu pasat na ploču, al nek ne očekuje prevelika poboljšanja, po meni totalno neisplativ upgrade....mogao si napisat ostatak konfe....
|
hvala na odgovoru
evo ovak ide njegova konfa: MBO: Asus P4B-M CPU: Intel Pentium 4 1.6 GHz RAM: 256 MB HDD: 28 GB VGA: ATI RV100 128 MB njemu će ti rami jako dobro doć,a i on ne očekuje previše,samo da mu ne šteka san andreas i da mu ne otvara te simse 30 min btw ima 8 godina tako da će mu biti dovoljno i to poboljšanje... |
8 godina??? Oduzmi komp i daj mu loptu u ruke, kakav San Andreas
|
igra on nogomet i košarku i loptu obožava heh
ali nekad stvarno dođe i kaže da mu ja malo dam da igra na mom kompu i to baš kad ja igram neku igru.... tako da će sad imat i bit će mir Hvala svima može lock... |
Da li mogu ove memorije zajedno?
Imam 2x1Gb Kingmax 800Mhz, i htio bih staviti Geil 2Gb 667Mhz. Zanima me da li te memorije mogu raditi zajedno, i hoće li biti sustav nestabilan?
|
Trebalo bi raditi, no dok ne probaš nećeš 100% znati. Dosta ovisi i o matičnoj, jel se slaže sa memorijama ili ne.
Ako ti je sve na defoltu, takt memorije će ti se prilagoditi slabijoj (u ovom slučaju 667Mhz). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:25. |