![]() |
Evo ipak se nesto dogadalo na cebitu :)
Citiraj:
|
|
built in sound card???
|
Na kraju kad su skinuli svu tu masu hladnjaka i ne izgleda tako velika, možda bi mi i ušla u mog Chiefteka
|
Citiraj:
http://www.fudzilla.com/index.php?op...d=483&Itemid=1 http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=143108 |
0.9 ns memorija??? Bolesno... :D
|
|
AMD has named the rest of its upcoming ATi Radeon DirectX 10 product lineup. The new DirectX 10 product family received the ATi Radeon HD 2000-series moniker. For the new product generation, AMD has tagged HD to the product name to designate the entire lineup’s Avivo HD technology. AMD has also removed the X-prefix on its product models. The AMD ATi Radeon HD 2900-series features 320 stream processors, over twice as many as NVIDIA’s GeForce 8800 GTX. AMD couples the 320 stream processors with a 512-bit memory interface with eight channels. ATi Radeon HD 2900-series products also support 128-bit HDR rendering and up to 24x anti-aliasing.
Izvor: Daily Tech |
320 stream procesora, to bi moralo bit bar 2x jace od 8800gtx
:D |
Govori se i o nekom "besplatnom" FSAA-u odnosno o FSAA-u bez gubitaka u performansama. Zanimljivo...
|
Citiraj:
možda su mislili na besplatni fsaa na 1024*768 i nižim rezama? nekako sumnjam da na 1680 i većim rezama fsaa može biti "besplatan" bez obzira na mrcinu od grafičke... u svakom slučaju, zanimljivo.. odoh svirati harmoniku na bwin da skupim lovu za jednu makinu :) |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
nastranu sprdnja i bodovi, sve je to bezveze bez prave dx10 igre... tek kad bude dx10 naslova vidjet će se tko je tko... |
i onda ce opet pola igrica rasturat nvidia, drugu polovicu ati... niš novo... :smoke:
|
Mene nije briga, ja imam 12,5k+ u cmarku:).
Zivio 3dmark!:D:D:D |
Evo vise o free FSA:
Citiraj:
http://www.fudzilla.com/index.php?op...d=552&Itemid=1 |
512Mbit bus? Mislim da ćemo na to pričekati bar jedno 80 godina :kafa:
|
Kolko ce to kostat???
Mislim si kupit neki novi komp a i htjeo bi imat neku jaku graficku u njemu da sam miran slijedece 3-4 godine.... |
Citiraj:
Čak je i pitanje koliko sadašnji High end bude vremenski dobar. |
Evo neke nove vijesti vezane uz R600!
Na kineskom webu su objavljeni prvi benchmark rezultati (kao i slike) novog R600 čipa u 3DMark06. Grafička kartica u kombinaciji s Intel Core 2 Duo E6600 na 2,4 GHz i starijim ATI-driverima pod Windows Vista, „uspijeva nakucati“ 9.685 poena. Pod Windows XP je taj rezultat za skoro hiljadu poena viši, pa grafička dostigne 10.572 3Dmarks. Ako analiziramo sliku pod Windows XP-om, možemo zaključiti da se radi o R600 grafičkoj s 1.024MB memorije, što govori da je to Radeon HD 2900XTX. Da li je pod Windows XP-om korišten isti driver kao što je bio kod Windows Viste, nismo uspjeli doznati. to sam procitao na: http://www.eni-news.com/Eni-news/ind...336&Itemid=131 ako ce to tako biti, onda 8800GTX sije tu R600 za 2K bodova u 3DMark06 :goood: |
Citiraj:
klasika... to tak ide već godinama. dosad je nvidia imala najjaču grafu na tržištu, sad će to bit ati, pa za 6 mj. geforce 9800gtx i tako u nedogled. |
Citiraj:
Ja mislim da sada većini nije važno koliko će R600 biti bolja od G80 već kad će izaći i koliko će smanjiti cjene konkurentskih modela. Već je očito da će razlika biti mizerna u korist jedne ili druge. |
U potpunosti se slazem sa prethodnom izjavom Smartguza. Najvaznije u tomu svemu jeste koliko ce izlazak R600 prizemljiti cijene nvidia kartica. I bilo bi jako dobro da r600 bude jedno 10-20% brzi.:D
|
ATI kartice ionako tradicionalno "duže traju" nego Nvidijine, tj nakon izdavanja novog hardwarea u slijedećim mjesecima se dosta dobije na performansama u novim driverima.
|
Triba cekati kad izade 8850gts/gtx ili 8950gts/gtx znaci sli ka i kod 7xxx serije.
|
Citiraj:
Toga nece biti. Nvidia je za pocetak sljedece godine najavila novu arhitekturu koja nema blage veze sa ovom sada.:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jesu objavili kakav datum izlaska?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:20. |