![]() |
AF60-LR nema nikakve opcije routanja, samo u bridge se da konfigurirat koliko vidim tako da mi ostaju dvije opcije :
- Ovaj CCR1016 dignut na drugoj lokaciji i nadam se zaboravit na probleme(šteta takvog uređaja za nešto što bi fritz trebao odradit) - izgubit jos par mjeseci za skuzit sta se događa sa ovim kontrolerom na unifi-u :/ Hoce li biti potrebe za konfiguriranjem firewalla itd. s ubacivanjem CCR-a u pricu ili to sve ostavljam "prazno" te puštam fritza da odradi taj wan dio? |
Citiraj:
Dakle dual dhcp je standardna opcija u 70/30 ili 80/20 dhcp split scope. Doduše jedan se stavi na delayed response. Nemoze se ništa poklati jer se radi o split scope deploymentu. Da može probati sa routing-om ali može probati staviti dhcp bliže pa da ne broadcasta preko velikoga linka I moguće velike latencije. Sent using Tapatalk |
ccr ti je overkill za ovo šta ti radiš...
ali da si olakšaš - reset na default sa factory konfiguracijom i nemoj ništa dirat. ako af60 nema routing (šta mi je čudno, ja imam nbe19ac koji vrti airos8 i imam hrpu opcija oko routinga) , samo njegov dolazni kabel ubodi u wan port ccr-a, i onda ubodi svoju mrežnu opremu u ostale lan portove. nemaš potrebe dirati firewall, osim ako ti default konfiguracija ne podesi masquerade i dhcp server... https://techtrickszone.com/mikrotik-...configuration/ |
Citiraj:
šta ovo boldano znači? |
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Tnx na savjetima, to cu sigurno odradit kad budem u mogućnosti ali kako narednih mjesec dana nisam u mogucnosti odradit fizicke promjene na liniji treba mi savjet kako troubleshootat problem remotely.
Primjer jednog od klijenta je da svaku vecer oko "xy" sati net pukne(APIPA umjesto dhcp) te se vrati kasnije/sutra. Nikakvi errori u logovima AP-a ni routera.... |
Pozdrav ekipa jeli ima netko da koristi FRITZ!Box 6890 LTE u bridge modeu?
Uzeo bi FRITZ!Box 6890 LTE samo zbog 1Gbit brzine, a stavljam ga u bridge mode jer će mi Asus RT-AX86U biti primaran ruter zbog OpenVPN-a. |
Ako ti ne treba LTE radije idi na 7590 (provjeri u temi precizno model).
Ti dual / hibridi zezaju u Bridge mode tj. složeno je da ga nemaju zbog switch - anja konekcija. |
Zvao sada HT i da nažalost FRITZ!Box 6890 LTE ne ide u bridge mode tako da ništa od toga. Kao što si i naveo vjerojatno je razlog što je hibrid - ima LTE prebacivanje.
Linija je na tvrtku tj. poslovnog korisnika pa nemaju u ponudi 7590, a 6890 LTE je za sada jedini u ponudi. Morat ću pričekati malo da ponude i ne hibridna rješenja za 1Gbit brzinu. |
Jedino ako si vičan tim stvarima pa da se sam "igraš" sa custom routerom.
Više puta a i u više tema smo opisivali šta i kako, alternative svakako ima, pogotovo ako ti nije bitan VoIp (tel.). Za ne povjerovati, obzirom koliko "hvalimo" Speedšrot - ove, zadnji / najnoviji radi relativno ok na GB brzini. Kvalitetni alternativni još i bolje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Fritz je zakon, evo moj polovni 7583 drži sync sa vdsl centralom već "Connection up-time: 89 days, 10 hours, 41 minutes". Tako da na optici može samo raditi bolje a u voip radi
|
Citiraj:
|
Povlačim pitanje (port forward na 6890 LTE), sve radi ok.
|
Dva pitanja vezana za 5530:
1. Kako disableati LAN portove ili barem dozvoliti pristup samo određenim uređajima? Da netko ne može ištekati device i spojiti svoj. 2. Kako promijeniti DNS servere bez dodatne autorizacije? Nema telefona, a kad idem postaviti 2FA, traži da stisnem neku tipku, međutim, ništa se ne događa. |
Router krepao, stigao novi 5530, prvo pitanje vrijedi i dalje, a za drugo, upisao sam DNS-ove, ali i dalje koristi HT-ove. Kako to promijeniti?
|
Kako si uspio doći do 5530?
|
Ima tko špagu pajdasa u tht ?
Da rasčistimo oko optike Imam ju ali nemam, malo komplicirano Al objasnim na pm |
Citiraj:
http://fritz.box/support.lua NOTE Moraš prvo biti ulogiran. Poznato je da neke stvari nemožeš mijenjat ako nit nije iskopčana. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
Znači prijavim se, otvorim taj link i opet se prijavim, dobijem ovo:
https://i.postimg.cc/rDrHbQRG/Screen...223-040939.png Što dalje trebaš? |
Citiraj:
Za promjenu DNSa iskopčaj nit i onda promjeni DNS i rebootaj router pa onda pogledaj dali koristi DNS koji si mu zadao. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
Od seriala imam samo ovo...
https://i.postimg.cc/p9D42Fnn/Screen...223-043353.png A ovo ću isprobati malo kasnije, sad trebam konekciju. |
Citiraj:
Serial se znači može mijenjat iako je dobiven od ISP strane. Za DNS ponavljam izvuci nit i onda promjeni DNS i vidi jel prihvaća novo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:16. |