![]() |
Citiraj:
trebam li brinuti s Ti verzijom oko bottlenecka? pretpostavljam da će biti bottleneck, samo pitanje u kojoj mjeri i hoće li puno utjecati gaming |
Mislim da će ti prije procesor biti bottleneck nego grafa :)
|
Citiraj:
to sam i mislio samo sam se malo nespretno izrazio |
Ma kupi ti nju, lako cpu promjeniš kasnije.
|
Čitam što ste pisali VanHelsingu pa me sad zanima hoću li ja imati bottleneck s procesorom obzirom da je slabiji od njegovog?
Ili to ima veze što se radi o 1660 grafama, a ne 1070? |
1660Ti ~ 1070
Hoće u nekim igrama tj. ovisi od igre |
Citiraj:
hvala na savjetu...naručena GTX1660Ti te uz nju i5 9400f i ASROCK H370 PRO4 ploča...rame ću zadržat, 2x8GB PC-19200 2400Mhz Znam da će vjerojatno većina reći da sam trebao na Ryzena ići, ali ja sam ipak intel fanboy |
Jao :D
|
Citiraj:
jesam shebo motku ili:D |
Ma jok. Šteta što nema više jednog bivšeg kolege koji bi te pohvalio :D
|
Pored Ryzena nema smisla kupovati ništa od Intela ispod 9600K sa dobrim hlađenjem i dignut ga barem na 4.7-4.8GHz, barem ja tako razmišljam :)
|
Citiraj:
a gle, to sve vuče dodavanje još novaca...a s obzirom šta ja radim i što igram, nisam htio baš previše novaca dati...kontao sam kad već uzimam grafu da to donekle liči na nešto jer znam da je mog i5 7400 4c/4t već vrijeme lagano pregazilo |
I barem 1080Ti karticu te minimalno freesync 75Hz monitor. Sve ispod toga podliježe samo željama korisnika :)
No nije to loš CPU, dapače. |
Malo premali skok u broju jezgri/threadova za takav trošak IMO. Prije skoro 2 godine imao sam sličnu brigu kad sam s 2500K prelazio na 8600K, no ipak je tu bio i pomak u arhitekturi i bilo je par dobrih razloga naspram R5 1600. Hoću reći da bi za godinu dana 6-core/6-thread procesor mogao trokirati kao quad-core danas :D
|
Istina. Ali ti si još tog 8600K kupio nenormalno jeftino koliko se sjećam
Inače očujem sljedeće godine next-gen konzole, pa onda 1 godinu launch i cross gen naslova, a nakon toga prave next-gen naslove na kojima će možda trokirati i 6c12t tj. nisu ni oni trajno rješenje |
Misliš da će biti tako na naglo? Pa donedavno su igre jedva koristile sve 4 jezgre, a sad bi uskoro 12 threadova bilo premalo? :D
|
Mislim da nema šanse da to bude tako brzo, ali ajd vidjet ćemo.
Pa još uvijek su i quadovi dovoljni za 90% naslova. |
Neće u 90% naslova, ali u par najazhtjevnijih hoće.
Tako to krene. Čisti quad je lagano počeo šepati već sa battlefiled 4 MP 64- igrača, ne u smislu da trokira, nego da bude na cca 90-100% opterećenja i time bottlenecka najjače gpu. A još godinama kasnije je bila aktualna priča na ovom forumu da je dual core dovoljan za igranje :D. Ovisi kakve igre gledaš Znači već neko vrijeme postoje igre koje čistu hexu tipa i5 8600/9600K guraju preko 90% i time zaostaje za cpu sa više threadova/jezgri, naravno sa najjačim gpu. Ali bit će dovoljan za 90% igara još godinama Događa se generacijski skok. Čak je i intel na 8c16t na mainstream desktopu (uskoro i 10c20t), next gen konzole će imati ozbiljan 8c16t cpu (a ne neki uduplani low power mobilni cpu kao u aktualnim konzolama koji nije bio ništa extra ni u vrijeme launcha). Dakle prvo će biti sve više igara koje guraju i5 8600/9600K preko 90%, pa će počet samim time bottleneckat jače gpu, pa će kasnije početi i trokirati, jer će standard postati 8c16t |
Dakle, za nas "SP igrače", 6/12 će biti dobar još jaaaaako dugo vremena ;)
U životu nisam pokrenuo BF MP a kamoli ove nove sa 64 igrača na mapi tako da nama takvima to ne bude problem. MP gamerima bi moglo sfaliti glava u procu. Samo se nadam da će Ampere biti odmak od Turinga i na 7nm a ne neki polurefreš. |
Pa AC odyssey je SP igra (i to od prošle godine) pa udara hexe preko 90% loada sa top gpu
Evo ide i do 100% u borbi i nije flagship gpu (1:28 itd.) https://www.youtube.com/watch?v=1kTmNB8MLn0 Što smartic kaže možda će već sljedeće godine početi trokirati u najzahtjevninijim naslovima, a onaj period što sam ja spomenio sigurno (nakon godine dana launch i cross gen naslova tj. 2021-2022) |
Nasa si primjer u najneizoptimiziranijeg smeca na planeti .
Sa 6c/12t su ljudi mirni sljedecih 4,5 g. Jedino na cemu ce se ici naprijed nisu visak jezgri to vec imamo nego zid of 5ghz i ipc poboljsanja. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Kažem tako to krene. Već je to sve viđeno sa singlecoreom, dual coreom, quadovima, nastavi niz... Prvo MP naslovi, pa ubisoftov singleplayer neoptimizirani drek, pa kasnije i ostali....
|
Slažem se da je Odissey najgora igra za primjer, a evo ni Control nije ništa bolja.
2080 Ti za 1080p cca 60 fps. Vrh! |
Citiraj:
Koliko sam pohvatao, to i nije baš CPU bound situacija... prije GPU bound. Ili, točnije, RTX bound. Bez RayTracing efekata FPS baš nije tako "nizak" (iako je i ovo upitno, da li je to baš tako nisko za ultra+allRTX postavke). Uglavnom, nije ti baš neki primjer situacije gdje 6c/12t CPU nije dovoljan... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Predivna igra. Po meni, true gpu game :) |
Ok ocito sam usrao stvar.
Kupio sam MSI 1070 Gaming X karticu i sad mi se cini da moje napajanje iz potpisa to ne može pogoniti ili? AKo ne moze moze li odmah savjet koje napajnje kupiti. |
Može pogoniti jer troši valjda 20-30W više od R9 270, a imaš i jedan od najštedljivijih proceva... jedino ako imaš problem nedovoljno PCIe konektora ili nemaš molex adapter.
|
Na tom napajanju to mora raditi bez ikakvog problema
|
Pa iako specifikacija kaže da ima 6pin i 6pin+2 ja ne mogu naći taj obični 6pin:hitthewal:
Što je molex adapter? Kad ubodem samo 6pin kartica upali ledice ali ne mogu instalirati jermkaže da ne vidi nikakvu grafu zguglao za molex, očito će mi trebati on |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:03. |