PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Alzashop.com (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=265865)

aero 21.12.2018. 11:35

Jesam, ne daje mi bez odabrane dostave 26-27€. Probao sam odabrati i Paypal i bankovnu doznaku, ali ne daje besplatno. Cak ni u opisu nacina dostave nema besplatno navedeno.

adaksinjo 21.12.2018. 11:49

mozda su dimenije/masa paketa izvan standarda pa zato imas obaveznu nadoplatu za dostavu.

fler 21.12.2018. 11:59

A ono, ne narucuje namjestaj pa da je kutija prevelikih dimenzija :)

Vjerojatno su ukinuli opciju, razlog ne znam;
treba pitati korisnicku sluzbu, brzo odgovaraju.

aero 21.12.2018. 12:17

MBO, CPU i RAM. Znaci nista posebno.
Najvjerojatnije je ukinuto.
Pitati cu korisnicku sluzbu ipak.

aero 21.12.2018. 13:10

Javili su se brzo iz korisničke podrške. Free delivery za Kroejša je ukinuto.

Immortalis 21.12.2018. 13:20

Steta, tih 26eura je bas puno...
Mada, za RMA je free pickup i slanje nazad.

stojaleo 21.12.2018. 13:34

tak smo super država da nam firme ukidaju besplatnu dostavu, iako platiš robu pun kufer :D

fler 21.12.2018. 16:09

@ aero

Kolika je razlika u ukupnoj cifri (s uračunatom dostavom),
u odnosu na iste stvari kod nas?

Mislim, ako je približno slično,
ja bih rađe kod ovih uzeo
jer moguće reklamacije rješavaju ekspresno i o svom trošku.

tizhu 21.12.2018. 17:33

Citiraj:

Autor stojaleo (Post 3260002)
tak smo super država da nam firme ukidaju besplatnu dostavu, iako platiš robu pun kufer :D

kad poštari kradu robu, a selleri najebu. treba napomenuti svakom selleru koji dostavlja robu da stavi tri ili deset puta veću vrijednost paketa i onda neka pošta plati korisniku ukradeni paket. istina: opet to plaćamo mi iz proračuna, ali možda se nešto promjeni kada budu vidjeli da godišnje isplate stotine tisuća kuna na ukradene pakete.

zalman1 21.12.2018. 18:09

Kakve veze tvoj trolerski komentar ima s alzashopom?
Kakve veze pošta ima s alzashopom?

fler 21.12.2018. 18:30

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3260047)
kad poštari kradu robu, a selleri najebu. treba napomenuti svakom selleru koji dostavlja robu da stavi tri ili deset puta veću vrijednost paketa i onda neka pošta plati korisniku ukradeni paket. istina: opet to plaćamo mi iz proračuna, ali možda se nešto promjeni kada budu vidjeli da godišnje isplate stotine tisuća kuna na ukradene pakete.

:no2drug:

stojaleo 21.12.2018. 22:04

Citiraj:

Autor aero (Post 3259995)
Javili su se brzo iz korisničke podrške. Free delivery za Kroejša je ukinuto.

samo prije neg naručiš napomeni da želiš dostavu sa dpd-om jel ovo ostalo im baš nije pouzdano

Immortalis 22.12.2018. 09:44

Citiraj:

Autor stojaleo (Post 3260002)

Mislim da su svima ukinuli besplatnu dostavu.
Probao sam otici na dostavu u UK, i isto sam morao platiti dostavu.

Mozda vrate kad prođu ovi praznici.

Citiraj:

Autor stojaleo (Post 3260104)
samo prije neg naručiš napomeni da želiš dostavu sa dpd-om jel ovo ostalo im baš nije pouzdano

Slao maticnu na RMA kod njih, dosao DPD po nju, DPD mi ju dostavio.
Sad saljem CPU, opet DPD dosao.

aero 22.12.2018. 10:02

@ fler

Jeftiniji su definitivno od nasih ali ako naplacuju dostavu 26,50 € onda se isplati samo za vece iznose.

Npr Ryzen 7 1700 je oko 150 kn jeftiniji, zna biti i drugih artikala na akciji i tako.

Otprilike ispadne kao famozni Ipon, samo sto je reklamacija kod njih ocito bolan proces.

silver_tip 22.12.2018. 11:29

Citiraj:

Autor fler (Post 3260029)
Kolika je razlika u ukupnoj cifri (s uračunatom dostavom),
u odnosu na iste stvari kod nas?

Prije 2mj:

GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC Black 11Gza - 6060kn

Dostava je bila besplatna no i da nju dodas to je 350kn jeftinije od bilo kojeg pocetnog modela 1080Ti a taj identican kod nas je bio 7k kuna...
Isplate se za pakete do 2kg radi jeftinije dostave ( 8.90€ ) i za polu-konfe itd... skuplje stvari jer tih 26,50€ se istopi u razlici na cijene kod nas.

stojaleo 22.12.2018. 20:23

Citiraj:

Autor Immortalis (Post 3260155)
Mislim da su svima ukinuli besplatnu dostavu.
Probao sam otici na dostavu u UK, i isto sam morao platiti dostavu.

Mozda vrate kad prođu ovi praznici.

Slao maticnu na RMA kod njih, dosao DPD po nju, DPD mi ju dostavio.
Sad saljem CPU, opet DPD dosao.

ja dok sam monitor narucivo od njih prije malo vise od mjesec dana, poslali mi overseasom i taj paket je još uvjek u Beču :lol2:
i onda sam trazio DPD i doslo fino za tjedan dana, pa zato napominjem

cba 28.12.2018. 18:28

Mislio sam da zbog besplatne dostave imaju malo vece cijene, ali nisam primjetio da su snizili cijene od kad su uveli naplatu dostave €26.50.
Sad se vise ne isplati uzimati kod njih.
Puno vise se isplati mindfactory, npr. ryzen 5 2600 20€ jeftinije,na konfu od 700€ jeftiniji su oko 60 €.
Nemam iskustva s mindfactory+mailboxom, ali mislim da ne bi bilo puno skuplje od alzinih 26.5€

tizhu 28.12.2018. 21:14

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3260053)
Kakve veze tvoj trolerski komentar ima s alzashopom?
Kakve veze pošta ima s alzashopom?

kaj si mutav? pošta ima veze sa alzashopom ako raznosi njihove pošiljke. isto ima veze sa geekbuyingom ako raznosi njihove pošiljke. isto ima veze sa mall. hr ili elipsom ili bilo kojim dućanom ako raznosi njihove pošiljke. jel ti jasno?

ako sam ja vlasnik alzashopa i imam drastično povećan broj nestalih pošiljki iz na primjer francuske onda ću se zapitati zašto u ostalim zemljama to nemam i što ću učiniti povodom toga jer gubim novac i to puno. mogu obustavit dostavu toj zemlji. mogu naplatiti veća davanja i slično. moram se pobrinuti da ne gubim novac. jasno???

moj komentar nije trolerski a ti se pokrij rađe ušima jer bi te trebalo biti sram uopće braniti način na koji funkcioniraju stvari u poštanskim uredima i kakve sve probleme imaju ljudi sa najobičnijim paketima i zašto se to tako jako proširilo u zadnje dvije, tri godine i kako to da nitko za to ne odgovara.

nije mi jasno tko te drži uopće na ovom forumu nakon svega.

nino 28.12.2018. 22:03

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3261827)
ako sam ja vlasnik alzashopa... jer gubim novac i to puno. ....

Da si vlasnik onda bi znao da postoji ugovor o osiguranju posiljke i boli te kuki ko ce je platiti. Klijent ili dostavna sluzba. Vlasnik se oko toga sigurno ne zamara.

zalman1 28.12.2018. 22:52

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3261827)
kaj si mutav? pošta ima veze sa alzashopom ako raznosi njihove pošiljke. isto ima veze sa geekbuyingom ako raznosi njihove pošiljke. isto ima veze sa mall. hr ili elipsom ili bilo kojim dućanom ako raznosi njihove pošiljke. jel ti jasno?

Ne, nije mi jasno zašto i dalje lupetaš kad pošta ne raznosi pošiljke od alzashopa, što bi i sam znao da barem malo pratiš temu umjesto da trolaš.

Citiraj:

ako sam ja vlasnik alzashopa i imam drastično povećan broj nestalih pošiljki iz na primjer francuske onda ću se zapitati zašto u ostalim zemljama to nemam i što ću učiniti povodom toga jer gubim novac i to puno. mogu obustavit dostavu toj zemlji. mogu naplatiti veća davanja i slično. moram se pobrinuti da ne gubim novac. jasno???
Ne, nije opet jasno o čemu ti čovječe pričaš?? O kakvom drastičnom nestajanju pošiljaka?
SVE alzine pošiljke imaju tracking brojeve i ne može se dogoditi da se "izgubi" onako kako ti to misliš "da si ga netko u pošti stavi u džep".
Ako je negdje nestalo onda se jasno vidi gdje.

I nije samo hrvatskoj ukinuta besplatna dostava s alze kako je netko provalio nego SVIMA, što bi opet vidio da si otišao na njihov sajt umjesto da ovdje pišeš gluposti i donosiš "zaključke".

Citiraj:

moj komentar nije trolerski
Itekako je, pišeš stvari koje nemaju veze s vezom, o pošti, o gubicima paketa i sl.

Nikakve veze s ovom temom i ovom trgovinom, očito je da nikada u životu nisi obavio kupnju na alzi.

silver_tip 13.01.2019. 01:55

E ovako... kako bi prosla ova kombinacija ?

Kupim i platim Alza Croatia a dostava na Austrijsku adresu ? Jel moguce to ili moram kreirati korinicki racun na Alzi AT jer cijene su nesto manje ako se kupi sa "Alza Croatia."

Dakle samo bi unio Austrijsku adresu u svoj korisnicki panel.
Dostava je max 7€ a ima mi tko dovesti bar 2x mjesecno iz Austrije.

Immortalis 14.01.2019. 10:12

Mislim da ne moras imat dva accounta, ali ce ti promijeniti porez i cijenu na kraju na checkoutu (u austrijski) kad uneses austrijsku adresu.
Nisam siguran, ali mislim da bi tako trebalo funkcionirati, makar mi je tako bilo kad sam sa thomanna narucivao kod strica u Nizozemsku, a platio iz hr.

silver_tip 14.01.2019. 12:53

Citiraj:

Autor Immortalis (Post 3266768)
Mislim da ne moras imat dva accounta, ali ce ti promijeniti porez i cijenu na kraju na checkoutu (u austrijski) kad uneses austrijsku adresu.

Pa nebi trebalo... mislim po kojoj osnovi kad je zemlja placanja tj. samo placanje ide iz Hrvatske ? Oni su duzni obracunati PDV prema drzavi iz koje se plati, dostava moze biti i poklon netkome u Bangladeš.

Vidjet cemo...

coconut 14.01.2019. 13:20

PDV se plaća po državi u koju je isporuka.

Immortalis 14.01.2019. 13:30

A zasto ne stavis sve u kosaricu i dodes do onog dijela gdje samo trebas napraviti confirm narudzbe, pa ces sve vidjeti, koliko, sta i kako... pa javi koja je cijena, hr ili austrijska.

sti 25.02.2019. 20:20

Planiram kupiti polovnu grafičku kupljenu u Alzi, i kako želim biti osiguran 100%, postavim pitanje supportu o prijenosu garancije. Kažem da planiram kupiti polovnu karticu s važećom garancijom, te da li garancija i dalje vrijedi u slučaju da je druga osoba reklamira. Dobijem odgovor :

Yes you can still claim this item by us. But you must have purchasing contract between you and seller (where must be his name, your name, price, date of purchase etc).

Ugovor o prodaji, jesu li oni normalni? Pitao sam ga što će im to ako imam originalni račun o kupnji u Alzi.

Može li netko ovo potvrditi/opovrgnuti? Pa nisam ja poslovni subjekt da moram ugovorno kupovati. Ta kartica je npr. mogla biti poklon od prijatelja..

trpi 25.02.2019. 20:36

ili lijepo zamolis tog prodavaca i zapises na dodatan papiric njegove podatke da u onom 1% slucaju da kartica krepa on iskomunicira povrat, ti normalno izbaratas postarinu i sve.

sti 25.02.2019. 20:39

Ma nije problem, napravio bi tako, samo mi nije jasan ovaj dio oko ugovora, dobro da me nisu tražili ovjeru javnog bilježnika na engleskom.. Kao da imam posla s hrvatskom birokracijom :)

nino 25.02.2019. 20:40

Citiraj:

Autor sti (Post 3280608)
Ugovor o prodaji, jesu li oni normalni?..

Oni su normalni. Najnormalnija poslovna praksa vani, ne kod nas na balkanu.

sti 25.02.2019. 21:03

Ok nino. Ti si stručna osoba, pa molim te napiši..
Koji oblik ugovara, postoji li obrazac ili pričamo o Word dokumentu? Tko provjerava ispravnost podataka? Papir svašta trpi, pa ako već traže ugovor, valjda bi trebali biti u stanju validirati ga.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:03.