![]() |
da nije ona neka fora da treba stisnut još neku tipku unutra biosa da bi se otključale dodatne oc funkcije, mislim da baš gb to ima
|
Da,imam Gigabyite z68,najgore sto imam iste opcije za turbo clock kao i na H61 chipsetu,tj.trebao bi imati barem do x40,a nemam.
EDIT : @CheCola pise da ima dual bios,mozda krivi bios ucitavam :D nemam pojma,budem proguglao |
Citiraj:
|
ctrl + F1 u BIOS-u je za Gigabyte odrone (bar ove s kojima sam ja kuburija)
Tada se prikažu dodatne opcije - ovisno o ploči EDIT Obožavatelj Gigabytea me preduhitirija KREEEEEEEEEEEEK :p |
Ma kakvi,ni da trzne na Ctrl + F1.
Itko ima kakvu ideju jos ? |
eventualno onda probat neki stariji bios možda, da nisu nekaj sprtljali sa novim da se ne može oc-at non-K procesore.... ili jednostavno nemaš sreće pa se sa z68 neda oc-at, nemam baš više ideja....
|
Citiraj:
Sad vidim da imam onaj klasika BIOS i da postoji onaj kul overklokerski uefi BIOS pa ću i sa time probati. |
bclk se ne isplati dizati jer se sa njime diže i sve ostalo, pci-e itd... tak da bolje ne kemijat
|
Izgleda je problem sto ja imam reviziju 1.0 ploce,a tek revizija 2.0 podrzava dizanje mnozitelja za Ivy Bridge procesore u UEFI biosu tj.ima update za UEFI beta bios.
|
Evo da javim,uspio sam nakon 2 dana zezancije flashati UEFI bios i otkljucao mi se multiplier za Ivy Bridge,malo sam prckao i ovo sam "izvukao"
http://s14.postimg.org/rimoaezlp/3_8.jpg Sad da je postici 4 GHz :D ,samo nemam ideja,a BLCK ne bi dizao... |
pa čini mi se da je bclk malo podignut, kaj ne ide množitelj na 40?
p.s. i dalje tvrdim da sa tih 200-400 mhz i nećeš nešt posebno postići, pogotovo u gaymingu |
Dajte preporuku koju voltazu da probam fiksno podesiti za i5 3470 3.2 GHz ( trenutno je na 3.95 GHz preko multipliera i BLCK na 103 MHz ) i temperature na LC-CC-95 dosegnu 70 celzijusa tokom gaminga sto mi je vec previse,a jos pravo ljeto nije ni pocelo.
Auto voltaza mi varira od 1.068 do 1.080 V,baza hladnjaka dobro "sjeda" i pasta je nedavno mijenjana ( AC MX4 pasta ). |
Promjeni hladnjak u LC CC 120 :)
|
Citiraj:
Ili je do tog da IB ima losu pastu ispod IHS-a i ima te visoke temperature ? |
Citiraj:
|
Hmm da probam fiksnu voltazu staviti na 1.00 ili 1.02-1.03 V,to bi smanjilo temperature jer ne volim ovu auto voltazu sto varira stalno...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Moj 3770k zdere za dorucak sve hladnjake osim vodenih i boljih kvazi vodenih.. Sad je gore Rajintek Adios. Jucer sam radio neki video i popelo se na 87c, na 1v i 3.6ghz..
|
Citiraj:
|
Probal sam sve i to je to. Ima taj proc vec godinama i takav je.. Mogu skinut koji stupanj sa brzim ventom. Stock hladnjak nema sansi to hladit.. Ak nis drugo radi na jako malim voltazama...
|
Ti procevi kad se upali HT su đubrad po pitanju temperature. Možda je malo previše kod tog primjerka od magarca, al da se griju svi, griju se.
|
Citiraj:
|
Mozda nije bas prava tema, ali vjerujem da ce prisutni znat odgovorit.
U htpc-u imam G3220 (haswell) i u idlu su mi obadvije jezgre na otprilike 50%. Jel to normalno ili nije? ostatak je MBO Asus b85, 4gb ram, 60gb ssd. U primarnom kompu imam I3 3220 (ivy bridge) i u idlu je 5-20% pa mi je malo cudno da je G322o toliko vise opterecen. Hvala na odgovorima ;) |
Pa da, čudno je, s obzirom ako se ništa ne radi i stoji na desktopu, pada na 0%, ako ne radiš nešto u pozadini.
Možeš bacit oko na resource monitor, možda ti se windowsi updateaju ili nešto u pozadini, ako je friška instalacija. Meni je na friskoj instalaciji win7 na malo starijoj masini satima bio cpu usage oko 25% i ram na 50-75% u idleu, dok ga nisam ostavio prek noći i ujutro je javio da je našao 100+ updatea :D |
Ajd da malo ozivomo temu, moj non K i5 3570 radi na 4.2ghz preko multija na 1.194, cini mi se da je to ok napon za 4.2GHz
|
Pozz ekipi
Složio sam neku kantu pa me zanima jel to sve OK. i5 3570k AsRock z77 Fatal1ty profesional-M HyperX Black 8GB ddr3 Wd Black 1Tb Asus R9 280x Cooler master Haf 922 kučište E sad sam ja to opalio na 4.5Ghz.Očitanja su slijedeća(HWinfo): Core Vid 1.271v najviše Temp Cpu 82c najviše(po jezgrama u intel burn very high) To je sve nakon intel burn testa i 3h Prime95(prme još vrti) U cinebenchu temp ne prelazi 65c. CoD3 nakon pola sata sve na najjače temp ide do 59c. U biosu sam isključio onaj spread spectrum,offset voltažu digao za +0.30 i to je to jel to OK što se tiče temp i voltaža???? E da hladi se sa Rajinitek Tisis(Nemesis). Brine me jedna stvar a to je, da je hlanjak potpuno hladan na dodir a proc je na 80c?????Čini mi se da hladnjak nije dobro sjeo. |
^ Hladnjak si najverovatnije stavio kako treba a to sto je temp-.velika a on hladan je zbog njesra zvake ispod IHS-a
Jedina pomoc je delid i stavljanje tecni metal paste... |
Citiraj:
Vezano za temperature, one bi sa tim hladnjakom morale biti ispod 80 'C svakako. Između 75 i 80 'C. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:07. |