PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Gaming Headset (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=182735)

Veki-os 01.03.2013. 18:03

Jel zna netko gdje bih mogao kupiti drivere/zvučnike za headset,od 40mm?
Imam jedan Plantronics headset na kojem ne radi jedna strana,otišao je zvučnik/driver(provjereno) pa bih htio kupiti 2 ista od 40mm da zamjenim oba.
Gledao sam na Ebayu ali nema za slušalice drivera,ima samo srednji ton i sl.

gnomisa 07.03.2013. 23:20

Stigla Siberia V2 s ebaya....dakle dobije se "gola" verzija, bez produžnog kabla i kutije. Ali s vrećicom od steelseries-a. Moram priznat da sam oduševljen. Sluške koje kod nas koštaju oko 550 kn kupio sam za 220 kn a zvuk je prejeben (za te pare, jer imao sam i puno skuplje sluške pa mogu usporedit!). Basevi, srednji, visoki...oduševljava udobnost. Mic koji se izvlači i modelira je jednostavna, praktična i genijalna ideja! Vjerojatno best buy za svakog gamera a može se i muzika poslušat ako nisi neki audiofil ili mixer u audio studiju. Ali takvi će ionako spremno iskeširati soma i pol do dva za profi slušalice.

chare 08.03.2013. 03:25

Potpis. Imam ih i ja ( makar ja sam kupio po hr cijenama +( ) uparene s Xonar DG i jako sam zadovoljan.

junkieee 08.03.2013. 07:17

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 2353447)
Stigla Siberia V2 s ebaya....dakle dobije se "gola" verzija, bez produžnog kabla i kutije. Ali s vrećicom od steelseries-a. Moram priznat da sam oduševljen. Sluške koje kod nas koštaju oko 550 kn kupio sam za 220 kn a zvuk je prejeben (za te pare, jer imao sam i puno skuplje sluške pa mogu usporedit!). Basevi, srednji, visoki...oduševljava udobnost. Mic koji se izvlači i modelira je jednostavna, praktična i genijalna ideja! Vjerojatno best buy za svakog gamera a može se i muzika poslušat ako nisi neki audiofil ili mixer u audio studiju. Ali takvi će ionako spremno iskeširati soma i pol do dva za profi slušalice.

Moze link od sellera? Danke :beer:

ili odvje link :)

gnomisa 08.03.2013. 09:21

Citiraj:

Autor junkieee (Post 2353541)
Moze link od sellera? Danke :beer:

poslao sam ti na pm

Pepermint 08.03.2013. 09:36

meni su isto slušalice super, ali uzeo sam od drugog sellera USB zvučnu, koja je nakon 2 tjedna počela krepavati. Sve normalno i odjednom počne neko krčanje koje je triput glasnije od zvuka koji je dotad svirao, i doslovno moraš počupati slušalice sa ušiju.
Neznam dali ima veze sa driverima, skinio sam original drivere sa službene stranice.
Uglavnom spojio opet bez usb zvučne i radi sve normalno

gnomisa 08.03.2013. 10:02

Citiraj:

Autor Pepermint (Post 2353617)
meni su isto slušalice super, ali uzeo sam od drugog sellera USB zvučnu, koja je nakon 2 tjedna počela krepavati. Sve normalno i odjednom počne neko krčanje koje je triput glasnije od zvuka koji je dotad svirao, i doslovno moraš počupati slušalice sa ušiju.
Neznam dali ima veze sa driverima, skinio sam original drivere sa službene stranice.
Uglavnom spojio opet bez usb zvučne i radi sve normalno

OK. Ali ako kupuješ original brand kao što je Steelseries to je druga priča. Jer ako nije fake (a fake se ne smije prodavati na ebayu pod imenom originala; osim ako nije naznačeno - kazne su drastične) onda je to to. A ako je proizvod no name onda je rizik veći. Osim toga, meni su rikavale i brandirane stvari koje sam kupovao u HR po većim cijenama. Pa može ti riknut i grafička od 3000kn. Sve je stvar kakve ćeš biti sreće. Kod kupovine s ebaya jedini bad može biti što onda moraš vraćati proizvod (ako nije ok) pa čekati novu isporuku..ali u većini slučajeva ti izađu u susret (u interesu im je, pogotovo većim dućanima). Osim toga tu je i feedback kupaca koji nije za ukras....

@chare - jel se sjećaš što je pisalo na kutiji? Gdje su proizvedene?

ShebY 08.03.2013. 10:46

Re: Gaming Headset

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 2353602)
poslao sam ti na pm

Ajde i meni baci na pm ako nije problem. Hvala

DrydeN 08.03.2013. 14:49

moze i meni link od sellera, nadam se da nije neki kineski jer sam s njima imao losa iskustva. Bas sam trazio i gledao gdje ima najpovooljnije kupiti taj headset.. jako mi se svidja

M.U.P. 08.03.2013. 17:21

a sto je grijeh okacit ovdje link sellera?

chare 08.03.2013. 17:30

@Gnomisa Naravno. Zemlja porijekla nasa voljena Kina =)
p.s. Ako se ne varam sve stvari od Steelseries su porijeklom iz kine. Bar sve koje sam ja imao prilike isprobat.

gnomisa 09.03.2013. 22:35

Citiraj:

Autor M.U.P. (Post 2353995)
a sto je grijeh okacit ovdje link sellera?

Nema ih više na lageru. A prodavač je music2006shop. Ali ljudi...nađite kod drugog gdje je jednako povoljno. Pa ako mu je customer feedback recimo 97% pozitivan i ima milijon prodanih pizdarija onda je pouzdan. Kraj mudrosti.
M.U.P. Jel ti ta vrst komunikacije povezana sa nickom? :D

Citiraj:

Autor chare (Post 2354000)
@Gnomisa Naravno. Zemlja porijekla nasa voljena Kina =)
p.s. Ako se ne varam sve stvari od Steelseries su porijeklom iz kine. Bar sve koje sam ja imao prilike isprobat.

Ja se moram jako pomučiti da nađem doma nešto što je tehnička roba a porijeklo nije iz Kine. Koštalo me to 4 soma ili 20 kn.

M.U.P. 10.03.2013. 16:40

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 2354660)
M.U.P. Jel ti ta vrst komunikacije povezana sa nickom? :D

:(
ma nego mi je cudno da se takvo sto trazi na pm, a znas kako je - kad vidis da svi isto traze mislis da je nes extra pa bi i ti bacio oko :)
isprike na nekulturi :chears:

DragonSlayer 11.03.2013. 00:10

Ja koristim Speedlink Fellow,služi me već godinu i pol i radi odlično.
Koštao je 120kn,dakle ako imaš mani bađet neće bit problema.
Zvuk je lijep,nema šumova,ima kabel od 50 km pa ni to nije problem,i imaš osnovno na samom
kabelu(Bass,mic,glasnoća).
Mikrofon se izvlači pa neće smetat nikad.
Ugl. genijalne sluše,mogu ih preporučit svima.

Mommistake 11.03.2013. 12:54

Citiraj:

Autor DragonSlayer (Post 2355134)
Ja koristim Speedlink Fellow,služi me već godinu i pol i radi odlično.
Koštao je 120kn,dakle ako imaš mani bađet neće bit problema.
Zvuk je lijep,nema šumova,ima kabel od 50 km pa ni to nije problem,i imaš osnovno na samom
kabelu(Bass,mic,glasnoća).
Mikrofon se izvlači pa neće smetat nikad.
Ugl. genijalne sluše,mogu ih preporučit svima.

Ak već daje te pare, sharkoon rush pojedu te speedlink...

Imao sam oboje, kaj se tiče dizajna, udobnosti, kvalitete zvuka i kvalitete mikrofona speedlink se mogu sakriti ovima...

junkieee 11.03.2013. 13:31

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2355337)
Ak već daje te pare, sharkoon rush pojedu te speedlink...

Imao sam oboje, kaj se tiče dizajna, udobnosti, kvalitete zvuka i kvalitete mikrofona speedlink se mogu sakriti ovima...

Te SL slusalice ne samo da su ubojstvo za sluh, vec i za usi. Nakon 10 minuta koristenja usi su me toliko bolile da sam ih vratio u trgovinu. Za tu lovu onda bolje Creative Fatality.

Mommistake 11.03.2013. 13:48

Citiraj:

Autor junkieee (Post 2355372)
Te SL slusalice ne samo da su ubojstvo za sluh, vec i za usi. Nakon 10 minuta koristenja usi su me toliko bolile da sam ih vratio u trgovinu. Za tu lovu onda bolje Creative Fatality.

Iskreno, ja sam ih imao 2 sata i dao ih frendu. Neznam zašto ih on preporuča, ali za preporuku treba usporediti par njih da vidi.Meni su slušalice smeće iskreno bile.

gtx980 12.03.2013. 08:31

Pozz ljudi evo kupujem bas novi gaming headset i jako mi se svidaju steelseries siberia v2 frost blue, al koliko vidim imaju samo usb bez 3.5 jack-ova te me interesira dali te frost blue podrzavaju 7.1 i kakve su razlike izmedu frost blue i full size oboje od navedenih su na usb prikljucak samo sto je razlika da full size imaju 3.5 jack-ove koji se spajaju na soundcard koja podrzava virtual 7.1 pa sad me zanimaju vasa misljenja i razlike od ta 2 modela.

Mommistake 13.03.2013. 12:20

Evo imaš na njihovom supportu, nema ih. Obične imaju, ali frost ima samo USB.

A kaj se tiče slušalica, odlične su :)

Citiraj:

The technical answer is simply no, the Siberia v2 Frost Blue headset does not have 3.5mm plugs that are required to plug into the Siberia USB soundcard.

MeanBoss 15.03.2013. 21:12

ovako da i j dam svoje mišljenje o Steelseries 40$....čito kratko i jasno...kolio para toliko i muzike...imama Steelseries 5h v2 original naručene sa SteelSeries stranice...to je iskreno razlika nebo i zemlja....i po kvaliteti izrade i po materijalima...i po zvuku!

iskreno...za 200kn u HR bolje od ovih s ebay-a teško možete naći..ali nemojte ih uspoređivat s originalom...jer su miljama daleko!

SetH 19.03.2013. 22:47

ajmo neki headset do 450kn,samo ne smije biti USB....ja sam našao CM Storm Sonuz i Sennheiser PC 310. Ima išta bolje?

Mommistake 19.03.2013. 22:56

STEELSERIES 5H V2 su ti isto ok sluške...

Necromonger 21.03.2013. 09:24

Može preporuka over ear headseta do 300kn. Kvaliteta zvuka najbitnija! Koristit će se za filmove, igre i glazbu.
Jučer sam kupio plantronics 380 na preporuku raznih foruma i reviewova. Imaju očajan zvuk i 3 su klase ispod trenutnih trust hs-6200 koje su stare jedno 6-7 godina i u stanju su raspada. Sutra ih prodajem.

Znači, kvaliteta zvuka na prvom mjestu!

Mommistake 21.03.2013. 09:30

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100506257

Necromonger 21.03.2013. 09:53

Postoji li neki shop gdje se mogu isprobati. Također, da li ima sennheiserovih headseta kupiti u nas?

Mirkopoter 03.04.2013. 18:18

Zna netko gdje bi mogao naći neke dobre sluške+mic do nekih 100 kn?

ante2 12.05.2013. 20:12

Ahoj lege, jel neko probao slušalice od Speedlink-a Medusa nx 5.1 sa klasicnim činčevima (ima i cista usb varijanta) i usb-om koji daje struju, imam prastare 5.1 slusalice od Trusta i iako jos dobro rade pojacalo koje imaju mi jede mjesto na stolu, a ove od Speedlinka ga nemaju vec se direktno spajaju na zvucnu.
Vidim da ih ima za cca oko 400kn, pa ako je neko proba neka bude toliko dobar da podjeli iskustvo.
Imam Medusa NX Stereo slusalice vec neko vrijeme i za cijenu doticnih sam prezadovoljan, sluze mi kao rezerva i sluse za djete i zenu, posto one 5.1 sebicno cuvam za sebe :D

Dule88 13.05.2013. 15:57

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 2353447)

Vrlo vjerojatno da je fake. Na ebayu je eksplozija fejk Syberia 2 slušalica upravo zbog popularnosti i što rade na svim platformama (konzole, PC). Sve se prodaju kao original u vrećici. Bio je članak o tome na jednom blogu... i ja sam planirao uzeti taj model.

Vi koji pitate za sellere samo upišite Syberia v2. Ebay je prepun "originala" po niskim cijenama iz Kine. I naravno free shipping.

hammer_of_thor 13.05.2013. 18:29

Citiraj:

Autor Dule88 (Post 2394285)
Vrlo vjerojatno da je fake. Na ebayu je eksplozija fejk Syberia 2 slušalica upravo zbog popularnosti i što rade na svim platformama (konzole, PC). Sve se prodaju kao original u vrećici. Bio je članak o tome na jednom blogu... i ja sam planirao uzeti taj model.

Vi koji pitate za sellere samo upišite Syberia v2. Ebay je prepun "originala" po niskim cijenama iz Kine. I naravno free shipping.

Ne pričaj gluposti.

Siberie su original, samo što su "ispale iz kamiona", zato su jeftine.

Svoju Siberia sa ebaya sam trenutno umirovio da napravim mjesta za Razer Megalodon, ali koristio sam ih godinu dana i u više navrata usporedio sa "originalkama" iz Linksa i razlike nema, ni u zvuku, ni u materijalu, ni u kvaliteti izrade.

A ako je to zbog "eksplozije" popularnosti, koliko bi tek imali Astro-ica A40/A50 i MixAmpa, Trittona AX Pro i sličnih po prihvatljivijim cijenama nego su sad, a to su trenutno najpopularnije high end slušalice koje postoje.

m&n 13.05.2013. 19:30

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2394366)

Svoju Siberia sa ebaya sam trenutno umirovio da napravim mjesta za Razer Megalodon, .

Razlika između Siberie i Razera??

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:53.