PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ve-mil/Unusmedia/Informatika Vrbani iskustva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=164286)

domis 16.11.2009. 13:57

Citiraj:

Autor nino (Post 1485895)
Samo da ti pojasnim. NE MOZES placati pdv na robu na koju si vec platio.

hej, živimo u RH, tu je sve moguće :D

Doink the Clown 16.11.2009. 15:02

Prije 2 sata prolazio sam autom kraj Vemila u Rijeci, vrata zatvorena, unutra mrkli mrak, izgleda da su i oni stavili ključ u bravu...

coconut 16.11.2009. 15:13

Tako sam i čuo nekidan. Osim toga, zašto bi Rijeka bila drugačija od ostalih gradova? :fiju:

JuVe 16.11.2009. 15:27

očito niste između ovih postova o garanciji uočili da je osnovana nova firma Informatika Vrbani i Vemil kao takav je više manje mrtav

coconut 16.11.2009. 15:32

Neki su uočili. Znači, efektivno, sve garancije od vemila se mogu objesiti mačku o rep. Da budem precizinji, sve garancije za komponente koje je uvozio direktno vemil, su mrtvo slovo na papiru. Blažena država u kojoj nabiješ dugove, proglasiš stečaj i osnuješ novu firmu koja ima sve isto (adresu, MB,...) kao i bivša, ali drugo ime i nikome ništa.

Dizel 16.11.2009. 15:36

Nemojte o drzavi, korupciji i politici. Opet cemo se nabrijati i pokupit cemo kartone bezveze, a toroidni i jeltz samo cekaju :D

Uglavnom, onaj OCZ kit cu lagano zapucat u smece i u nabavku novog rama, bar da nisam rasprodao sve Kingmaxe, pas mater...

coconut 16.11.2009. 15:39

A da ipak kontaktiraš OCZ centralu? Napisati mail nije neki problem. Ionako nećeš ništa izgubiti osim malo vremena čekajući odgovor.

Apacer ft Bozja 16.11.2009. 15:53

Citiraj:

Autor coconut (Post 1486025)
Neki su uočili. Znači, efektivno, sve garancije od vemila se mogu objesiti mačku o rep. Da budem precizinji, sve garancije za komponente koje je uvozio direktno vemil, su mrtvo slovo na papiru. Blažena država u kojoj nabiješ dugove, proglasiš stečaj i osnuješ novu firmu koja ima sve isto (adresu, MB,...) kao i bivša, ali drugo ime i nikome ništa.

Da li je to stvarno tako? Mislim svakome je jasno zasto su oni to napravili, o tome nema price, ali da nece ni ispostovati svoje obveze prema kupcima?!
Ako je to stvarno tako, u vemil vise nikada necu ni krociti.:amen:

Mar 16.11.2009. 17:02

Što ste očekivali od Vemila?
Najgnjidnije "IT" firme u ovim prostorima.

Srećom, tamo nemam ništa pod garancijom, ali stvarno - koliko vas puta firma treba prevarit da bi je izbjegavali u širokom krugu?

Kako Ameri kažu - fool me once, shame on you, fool me twice shame on me.

coconut 16.11.2009. 17:13

Citiraj:

Autor Apacer ft Bozja (Post 1486051)
Da li je to stvarno tako? Mislim svakome je jasno zasto su oni to napravili, o tome nema price, ali da nece ni ispostovati svoje obveze prema kupcima?!
Ako je to stvarno tako, u vemil vise nikada necu ni krociti.:amen:

Zašto bi poštovali svoje obaveze prema kupcima kad ne poštuju vlastite prema dobavljačima? Ti isto kao da si pao s Marsa.

FitzTN 16.11.2009. 17:14

Joj vi i vaše garancije za te memorije od 200 kn ili kolko vec koje ce tesko crknut ako im svasta ne radite :D Pogledajte kolko imaju duga prema firmama koje se ne mogu naplatiti, to je puno veća šteta nego šta se možda neće neka garancija moći ostvariti. Ne znam tko će htjeti poslovati s "informatikom vrbani" nakon ovog, eventualno uz neko plaćanje unaprijed i tko zna što...

Dizel 16.11.2009. 17:17

Citiraj:

Autor Mar (Post 1486100)
Što ste očekivali od Vemila?
Najgnjidnije "IT" firme u ovim prostorima.

Srećom, tamo nemam ništa pod garancijom, ali stvarno - koliko vas puta firma treba prevarit da bi je izbjegavali u širokom krugu?

Kako Ameri kažu - fool me once, shame on you, fool me twice shame on me.

Taj OCZ sam kupio polovni, dakle nisam isao u Vemulj po njega. Igrom slucaj je ispalo da je gara u Vemulju. Kad kupujem novo, uglavnom narucujem u Linksu ili ADM-u, jer imaju najjednostavnije sisteme placanja i dostave.

Halos 16.11.2009. 17:20

Sugavi vemil, imam jedno 3 gare kod njih, sunce ima kalajsano. Trebao sam napravit rusvaj tamo kad sam mogao, ali ..zao mi je ljudi koje moraš napast, a nedužni su...

I sta onda, uletit negdje gdje sjede prdonje Vemilovci i repetirat ak47? :)

Apacer ft Bozja 16.11.2009. 17:24

Citiraj:

Autor coconut (Post 1486109)
Zašto bi poštovali svoje obaveze prema kupcima kad ne poštuju vlastite prema dobavljačima? Ti isto kao da si pao s Marsa.

Ma gle. Razumijem ja to sve, ali opet mi je to sve skupa tako podlo, da je Bogu plakati :/ i zaista me zanima tko ce sada ista kupovati u toj firmi, znajuci kakav su potez upravo napravili, i nasanjkali vjerojatno tisuce onih koji imaju svoje proizvode kupljene u vemilu, i garanciju koju sada mogu baciti u pec kad budem lozio vatru :/

Dizel 16.11.2009. 17:29

Citiraj:

Autor Halos (Post 1486120)

I sta onda, uletit negdje gdje sjede prdonje Vemilovci i repetirat ak47? :)

Ne, nego nabaviti AK74 i znas da ces 101% napraviti dar-mar :D

Halos 16.11.2009. 17:36

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1486134)
Ne, nego nabaviti AK74 i znas da ces 101% napraviti dar-mar :D

I onda ce okriviti Counter strike 1.6 zbog rusvaja:D
Oba ak rade dar mar, tako da nema uopće pitanja.

Kaos, jos se ja stalno hrabrim da ak Vemil rpopadne budem ja vec garu sredio, a nisam razmišljao globalno :nono:

Doink the Clown 16.11.2009. 17:45

Citiraj:

Autor JuVe (Post 1486016)
očito niste između ovih postova o garanciji uočili da je osnovana nova firma Informatika Vrbani i Vemil kao takav je više manje mrtav

Prostor riječke poslovnice nije bio u najmu nego je u njihovom vlasništvu tako da im nitko ne brani da nastave poslovati pod novim imenom a to što oni nemaju robe za popuniti police i izgubili su povjerenje kupaca je druga priča...

JuVe 16.11.2009. 17:51

Citiraj:

Autor Apacer ft Bozja (Post 1486126)
Ma gle. Razumijem ja to sve, ali opet mi je to sve skupa tako podlo, da je Bogu plakati :/ i zaista me zanima tko ce sada ista kupovati u toj firmi, znajuci kakav su potez upravo napravili, i nasanjkali vjerojatno tisuce onih koji imaju svoje proizvode kupljene u vemilu, i garanciju koju sada mogu baciti u pec kad budem lozio vatru :/

iako sigurno 99% korisnika ovog i sličnih foruma neće (nastaviti) kupovati tamo, nažalost ipak ima puno, puno ekipe koja je totalno neinformirana i opet će ići tamo kao ovce na klanje.

agm7007 16.11.2009. 18:03

Jel zna neko ko je zastupnik za Fortron napajanja? Jel to bio direktno Vemil ili ima netko drugi?

Halos 16.11.2009. 18:15

I mene zanima, jer buraz rijesava 350PNF(sa godinu dana gare) jer je nasljedio mog cx400 :)

zdravko_c 16.11.2009. 18:23

Citiraj:

Autor agm7007 (Post 1486169)
Jel zna neko ko je zastupnik za Fortron napajanja? Jel to bio direktno Vemil ili ima netko drugi?

Nije mi poznato gdje je Vemil nabavljao Fortrona,ali njihova napajanja uvozi i Microline
http://forum.pcekspert.com/data:imag...SUVORK5CYII%3D

rodney 16.11.2009. 22:54

a sta sa ovima koji prodaju stvari pod garancijom :

primjer?
:D

Gilbert5 16.11.2009. 22:58

Citiraj:

Autor rodney (Post 1486465)
a sta sa ovima koji prodaju stvari pod garancijom :

primjer?
:D

Mislim da su diskovi nabavljani u elkotech-u.

JuVe 16.11.2009. 23:09

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 1486468)
Mislim da su diskovi nabavljani u elkotech-u.

elkotech propao jos prije vemila hahaha :D

doduse oni su se pobrinuli za svoje kupce pa jos uvijek odradjuju reklamacije...

Lud76 17.11.2009. 01:20

Citiraj:

Autor zdravko_c (Post 1486189)
Nije mi poznato gdje je Vemil nabavljao Fortrona,ali njihova napajanja uvozi i Microline
http://forum.pcekspert.com/data:imag...SUVORK5CYII%3D

Vemil je sam uvozio Fortrone, gotovo sam siguran

tomek@vz 18.11.2009. 11:34

http://business.hr/hr/Kompanije/Vije...taju-bez-novca

http://www.osijek031.com/viewtopic.php?p=274679#274679

alengrosevic 18.11.2009. 11:56

Citiraj:

Autor JuVe (Post 1486476)
elkotech propao jos prije vemila hahaha :D

doduse oni su se pobrinuli za svoje kupce pa jos uvijek odradjuju reklamacije...

moze informacije gdje i kako to odradjuju? imam disk koji je predan na reklamaciju i vise se ne javljaju na telefon...

Delta S4 18.11.2009. 12:09

Ako je ovo istina i ta "Informatika Vrbani" počne doista "normalno" poslovti, a dugove ne podmire, apeliram na sve da bojkotiraju njihove proizvode i usluge. Takvim svinjarijama treba stati na kraj jednom zasvagda! Imovinom firme i vlasnika treba koliko je moguće namiriti vjerovnike. A poslije nek otvaraju nove firme, ako budu imali od čega.

V.I.P 18.11.2009. 13:11

@ delta s4

i ja sam za to ali opet dolazimo na pitanje o nasoj pravnoj drzavi koja dozvoljava takve stvari..zalosno ali puno vlasnika firmi je proslo liso na tu foru stecaja ..

JuVe 18.11.2009. 14:51

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 1487902)
moze informacije gdje i kako to odradjuju? imam disk koji je predan na reklamaciju i vise se ne javljaju na telefon...

ne sjecam se tocno imena firme, ali cini mi se da se radi o Nitel-u(uglavnom firma vrata do bivseg elkotecha), oni naime preuzimaju poštu od elkotecha i proslijede im je jednom tjedno ili kad ovi vec dodu i pokupe.
nece ti znati nista reci ako ti treba kakva informacija jer oni nisu elkotech, ali kazem, na taj nacin reklamacije jos funkcioniraju (bar kad sam ja zadnji put bio s njima u kontaktu prije par mjeseci)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:26.