PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Koji mobitel kupiti? - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=153152)

alengrosevic 26.07.2010. 02:13

kakvi su vam dojmovi sa HTC tatto-om i LG arenom? Arenu sam malo koristio (5 min) i cini mi se odlicnih dimenzija, ekran je jako dobar, no muci me sto nije smartphone. kako radi navigacija, ima li offline programa?
Sto se tice tatto-a, cuo sam da je dosta spor, no ima android i brdo aplikacija tako da ima mogucnosti prosirenja.
Arena ima finu kameru, dobar ekran, dimenzije, dok potonji android i aplikacije. Vazan mi je GPS i dobar touch-screen...

sto uzeti?
thnx
:chears:

Router 26.07.2010. 02:55

Citiraj:

Autor extremepc (Post 1695467)
Trebam mob, do 1000kn...touch...novo? rabljeno?? Kaj je najbolje uzet?

I BTW u cem je caka da na oglasnicima vidim da puno ljudi prodaje tvornicki zapakirane mobove, sa garancijom, na sve mreze??? I onda jos nude niz boja, nije li to malo cudno?

Nema cake, to je trgovina, ljudi prodaju oni kaj su nabavili ili negdje u inozemstvu (takvi nude uglavnom neke svoje garancije od svojih servisa), ili alternativa je ono kaj se uzme na razne pretplate jeftino pa prodaje dalje uz zaradu.

Mozda malo da dodas kaj ocekujes od mobitela, koje su funkcije bitno, kaj bi trebao imati i tako? Ovak na prvu, do 1000kn se da naci rabljena nokia 5800, kad vec spominjes touch, a mozda bi se i neki HTC Tatu mogao naci.

extremepc 26.07.2010. 10:55

Citiraj:

Autor Router (Post 1695474)
Nema cake, to je trgovina, ljudi prodaju oni kaj su nabavili ili negdje u inozemstvu (takvi nude uglavnom neke svoje garancije od svojih servisa), ili alternativa je ono kaj se uzme na razne pretplate jeftino pa prodaje dalje uz zaradu.

Mozda malo da dodas kaj ocekujes od mobitela, koje su funkcije bitno, kaj bi trebao imati i tako? Ovak na prvu, do 1000kn se da naci rabljena nokia 5800, kad vec spominjes touch, a mozda bi se i neki HTC Tatu mogao naci.

Pa inace od moba ne trazim puno...sms-ovi, pozivi..touch (da sam in :P ).i volio bih da mi odmah moze biti i mp3 player te da ima navigaciju...E sad tesko da ce i za te pare imati wi-fi no nije ni to na odmet. Ostalo mi je totalno nebitno. :)

Razmisljao sam o Nokiji 5230...ima sve sto meni treba osim wi-fija i nazalost memorijske kartice koja mi je bitna za mjuzu...e sad dal gledati pa uzeti nju za sto jeftinije i ostatak novca staviti u dzep s obzirom da neam visoke zelje a taj mob ima 80% toga kaj meni treba ili ipak zatuci 200-300kn vise na 5800, to budete mi vi rekli : )

Mad_Duke 26.07.2010. 11:11

Za muziku, bez wifija, poruke (nije touch), te sa obecavajucom baterijom. Mozda ovo malo djubre?
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=2909

borlic5 26.07.2010. 12:46

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 1695471)
kakvi su vam dojmovi sa HTC tatto-om i LG arenom? Arenu sam malo koristio (5 min) i cini mi se odlicnih dimenzija, ekran je jako dobar, no muci me sto nije smartphone. kako radi navigacija, ima li offline programa?
Sto se tice tatto-a, cuo sam da je dosta spor, no ima android i brdo aplikacija tako da ima mogucnosti prosirenja.
Arena ima finu kameru, dobar ekran, dimenzije, dok potonji android i aplikacije. Vazan mi je GPS i dobar touch-screen...

sto uzeti?
thnx
:chears:

koristio sam htc tatto jedno 2 tjedna , mane : ultra loša kamera, nema bljeskalicu,baterija nije ništa specijalno
prednosti : čvrsto kućište ,dosta brz telefon nikad nisam doživio da je nešto zablokiralo,wlan super radi i lovi na daleko,solidan ekran i zvucnik

gps nisam koristio posto ga koristim na nokiji al vjerujem da bi radio i više nego dobro

uglavnom ako ti netreba dobra kamera ostalo je sve solidno čak bi reko da je polovni tatto za cca 1200 kn best buy , novi u vipu 1500kn

Prijateljski 26.07.2010. 13:02

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1685321)
Imam SE i pretih mi je zvučnik u slušalici, u pogonu gdje radim ništa ne čujem. Nije do mobitela, nego su svi pretihi jer sam imao jedno 4-5 komada zadnjih par godina.

Vezano za to sa zvukom....ja redovito prije nabavljanja uređaja provjeravam glasnoću zvuka slušalice na GSMArena stranici. Ima par grafikona i mjerenja u dB. Dobro je provjeriti uvijek za konkretan model jer ne vrijedi generalno glasniji ili tiši za neki brand.
http://img709.imageshack.us/img709/7645/image00064u.jpg

Uploaded with ImageShack.us

borny 26.07.2010. 22:12

Podrav :chears:

Nakon dosta traženja danas sam našao mobitel koji mi odgovara. Morao je biti SonyEricsson koji je dobar sa multimedijom i ima svjetlo. Izbor je pao na Elm.

Vidim da ima Wi-Fi, znači li to da se doma ili negdje drugdje mogu spojiti na router i surfati na netu, te npr, čitati PCE?

Ima li netko neke zamjerke ili pohvale za ovaj mob? Minutu sam ga vrtio po rukama u T-Centru danas i čini mi se ok.:goood:

The AC 26.07.2010. 22:27

nekakvih posebnih zamjerka nemam za sada, iako ga bas i nisam previse koristio! meni ima odlične tipke... vidim da imas k770, pa ti elm ispada kao svojevrsna nadogradnja...
btw, da, wifi znaci da mozes ic preko routera na net..
sve u svemu, čini mi se kao dobar aparatić...

Sasha19_81 26.07.2010. 23:10

MB110

nemam volje citat sve, neznam jel neko reko.
Uz N95, experiu ima jos i ovog malog gada u backupu.

http://www.inside-handy.de/handys/hy...allgemein.html

Ne sluzi nicem osim poziv i poruka, al baterija drzi izmedju 4aktivno i 8 passivno dana

Placen 135 kuna u tele2, dekodiran za 100kn u tele2

Telefon bez kojeg nejdem nikuda na put. Samo rijeci hvala imam.

The Player 27.07.2010. 01:54

Tražim neki mobitel za mamu.
Neznam jos koji bi.
Mora biti u tele2 trgovinama, do 700-800 kn, ne preko, i to joj je puno.
Da ima glasan zvučnik i mikrofon da dobro čuje, da baterija što dulje traje,
što bolju kameru u tom cijenovnom rangu, iako to i nije baš važno i da je ljepuškast.
Ja razmišljem o samsungu s5230, baterija piše da dugo traje, kamera se čini ok, izgleda ljepo bla bla.

Što vi mislite o njemu, tko ga ima, ima li kakve zamjerke, kakve pohvale.

borny 27.07.2010. 14:28

Citiraj:

Autor The AC (Post 1696005)
nekakvih posebnih zamjerka nemam za sada, iako ga bas i nisam previse koristio! meni ima odlične tipke... vidim da imas k770, pa ti elm ispada kao svojevrsna nadogradnja...

Pa i vodio sam se time da uzmem nešto slično. Sa k750 na k770 (okupao se) i oept na k750.
Sad mi lagano rikava i trebam nešto novo, a ovaj mi se čini odličnim. Još da cijena padne do Božića:goood:

h4ze 29.07.2010. 22:35

Mozete li mi preporuciti neki mob do 1200kn(rabljeni ofc) s sljedecim funkcijama: touchscreen i memorijska kartica, wi-fi i pozeljno qwerty tipkovnica te kamera s bljeskalicom, a nije na odmet ni GPS :D?

Za oko mi je zapela Nokia C6, al' nema toga kod nas, pogotovo ne za tu cijenu :)
Također sam naletio pretrazujuci njuskalo na LG GD880 Mini (1200kn), SE Xperia X1 (1000kn), LG KM900 Arena (1000kn), LG KU990 Viewty (600kn nema wi-fi :(), LG GM750 (1000kn), Nokia 5800 XM (cca 1000kn)...

:fala:

alengrosevic 29.07.2010. 22:59

Citiraj:

Autor h4ze (Post 1698198)
Mozete li mi preporuciti neki mob do 1200kn(rabljeni ofc) s sljedecim funkcijama: touchscreen i memorijska kartica, wi-fi i pozeljno qwerty tipkovnica te kamera s bljeskalicom, a nije na odmet ni GPS :D?

Za oko mi je zapela Nokia C6, al' nema toga kod nas, pogotovo ne za tu cijenu :)
Također sam naletio pretrazujuci njuskalo na LG GD880 Mini (1200kn), SE Xperia X1 (1000kn), LG KM900 Arena (1000kn), LG KU990 Viewty (600kn nema wi-fi :(), LG GM750 (1000kn), Nokia 5800 XM (cca 1000kn)...

:fala:

od ovih navedenih, moj glas ide za Xperiu X1

LP
:beer:

Sadgasm 01.08.2010. 17:39

Jel moguće riješiti dilemu između nokie e52 i HTC Desire-a na racionalan način ili ću ipak morati listen to my heart ?:lol2:

quadmachine 03.08.2010. 01:58

T: Preporuku moba

Trebam mobitel koji zadovoljava ovo troje minimalno:

1. QWERTY, bilo fizički bilo touch
2. 3.5 ili 2.5mm jack za zvuk
3. Barem 8GB memorije, unutarnje ili preko microSD kartice

Dakle to troje, a da je mobitel što jeftiniji. Any ideas?

Vidim u TELE2 recimo Samsung Galaxy je 900kn na onoj tarifi Plan 0. Jel itko upoznat s time?

bok!

The Player 03.08.2010. 12:44

Nevidim vise galaxy u tele2 ponudi, a to sto trazis sve ima samsung b3410 samo sto bi si morao jos dodatno kupiti karticu od 8 Gb

quadmachine 03.08.2010. 12:50

Citiraj:

Autor The Player (Post 1701227)
Nevidim vise galaxy u tele2 ponudi, a to sto trazis sve ima samsung b3410 samo sto bi si morao jos dodatno kupiti karticu od 8 Gb

Hm, da ti Sumsungovi modeli djeluju super na papiru o odnosu cijene / mogućnosti, ali ne znam koliko je zapravo loš taj touch screen?

bok!

daxxx88 03.08.2010. 18:58

Citiraj:

Autor borny (Post 1695994)
Podrav :chears:

Nakon dosta traženja danas sam našao mobitel koji mi odgovara. Morao je biti SonyEricsson koji je dobar sa multimedijom i ima svjetlo. Izbor je pao na Elm.

Vidim da ima Wi-Fi, znači li to da se doma ili negdje drugdje mogu spojiti na router i surfati na netu, te npr, čitati PCE?

Ima li netko neke zamjerke ili pohvale za ovaj mob? Minutu sam ga vrtio po rukama u T-Centru danas i čini mi se ok.:goood:

Citiraj:

Autor The AC (Post 1696005)

jel funkcionira i kad je potrebno instalirati neki certifikat?
(primjerice znam da onaj g700/neki slični nije mogao to srediti; konkretno za FERwlan)

The AC 03.08.2010. 22:02

za certifikate neznam, nisam nikada imao potrebu ih koristiti!

Babaloo 05.08.2010. 11:27

Dvojba između Nokie 6700 slide i SE J20 (Hazel)

Razmišljam o kupovini novog mobitela i izbor se na kraju sveo između ova dva modela. Zanima me da li netko od cijenjenih forumaša ima koji od navedenih mobitela pa da može reći dve-tri riječi o prednostima i nedostacima tih uređaja. Unaprijed zahvaljujem na pomoći u izboru :)

warlock25 05.08.2010. 13:47

Samsung Galaxy S ili HTC Desire?

Koji od ova 2 moba uzet?

Kamera mi je najvise bitna

Router 05.08.2010. 14:57

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 1702568)
Koji od ova 2 moba uzet?

Galaxy S ili Desire, a kamera da je najbitnija? Rekao bi niti jedan, oba su daleko od toga da imaju kamere vrijedne spomena po kvaliteti i mogucnostima za taj cjenovni razred.

warlock25 05.08.2010. 15:08

Moraju biti androidi zato sam njih napisao.Kamera im nije losa uopce

Iphone ne dolazi u obzir

Router 05.08.2010. 15:15

Nije losa, ali nije nista posebno, za Desire mogu reci da je kvaliteta dosta osrednja, doduse slike vani po danjem svjetlu su ok, ali generalno stvarno nista posebno. A Galaxy S cak nema ni ledicu za kvazi night shoots.

peko 05.08.2010. 18:31

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 1702568)
Koji od ova 2 moba uzet?

što se tiče omjera cijene i kvalitete svakako Galaxy,imao sam taj mobitel i slike su vrlo dobre.

Gilbert5 06.08.2010. 20:23

Može koji prijedlog za mobitel?

• Mora biti s ekranom na dodir.
  • Od 1000 kn pa do 1500 kn.
  • Isključivo nov ili malo korišten
  • Kupujem preko oglasnika i foruma.
To jedan kolega kupuje kćeri, ja sam samo posrednik i moram mu pomoći oko toga.

Unaprijed hvala na odgovorima.:chears:

Gx25 06.08.2010. 21:19

htc wildfire ili ako zeli ustedit htc tattoo sta se androida tice
ako maloj ne triba wifi onda nokia 5230 ili samsung 5230

The Player 07.08.2010. 13:14

Isto mislim da bio joj bio samsun 5230 dobar mobitel, mob je ženskast, ima za njega dosta gluposti, widgeta, maski za mijenjati i sl.
Kamera nema bljeskalicu, ali ako kcer ima manje godina vjerovatno joj za po mraku i netreba bljeksalica. Jedino ce trebati jos neka memorijska kartica.

agm7007 07.08.2010. 20:18

I ja bih zamolio koji savjet jer nisam upućen u smartphonove. U obzir mi dolaze slijedeći modeli:

- SE X10 Mini
- Nokia X6
- HTC Hero (odn. T-mobile G2 Touch)
- Samsung S5620 Monte

X10 Mini i Hero me privlače zbog Androida, Nokia zbog OviMaps navigacije i ekrana, a Samsung S5620 zbog toga jer je najeftiniji i ima skoro sve bitne funkcionalnosti ostalih (WiFi i GPS najbitniji).
Jel probao netko tog Samsunga da veli koju riječ? Najviše mi se sviđa jer je dosta jeftin u odnosu na ostala 3, a na papiru je ok (btw. uzimam na produljenje ugovora).
Također pitanje - S obzirom da X10 Mini i HTC Hero dolaze sa starijim verzijama Androida, dal će se moći napraviti upgrade na noviju verziju (2.2 ili2.3)?

Svaki savjet dobrodošao. Thx.

Nybelung 07.08.2010. 22:06

Imam specifičan zahtjev. :)

Trebao bi mi mobitel s poprilično glasnim zvučnikom. Naime, dobar dio dana sam vani, na ulici, i dok stojim uz cestu na sadašnjem mobu ne čujem apsolutno ništa. Osoba koja me zove mi mora redovno ponovit rečenicu bar 3-4 puta da bi ja nešto čuo. :fuming:
Kad čekam na semaforu, uopće se ne javljam na mobitel jer znam da je džaba, ništa se ne čuje na mom KF510. A osim te "sitnice" mi je mobitel extra. :(

Ostali zahtjevi:
  • Da prima MicroSD kartice 2-4GB
  • Dobar MP3 player (pregledan, folderi, shuffle...)
  • Glasan zvuk preko slušalica
  • Kamera 3+MP
  • Brz softver
Kupovao bi ne kodiran, nov ili s oglasnika. Eventualno neki iz Tele2 ponude.
Cijena - 100eura max.

Inače, nikad ne mijenjam teme na mobitelu, ne šaljem MMS, ne idem na internet.. Koristim mob samo za pozive, par puta dnevno SMS i MP3ice 3-4h dnevno.
U trgovini i Tele2 centru mi nisu dali da testiram mobitele na ulici tako da se oslanjam na vašu pomoć i iskustva. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:30.