PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Telemach (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Optima - OptiTV (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=129506)

Mattheous 20.09.2010. 15:54

Nedavno sam kupio dvb-t prijemnik (neki Vivax jeftini), a koristim i OptiTV na kojem ponekad imam smetnje. Postoji li način za jednostavnijim spajanjem dvb-t prijemnika i optitv-a? Sad mi je scart kabel u dvb-t i televiziji, a scart od Optitv-a mi više nije u tv-u i ne radi.

EDIT: Spojeno. Može se oba scart kabela povezati tako da ako bude smetnji na optitvu da se može privremeno gledati ova 4 digitalna.

Logitech Z-5500 03.10.2010. 21:13

Ako netko zna koje sad STB uređaje i routere dijeli optima, tj. koji su najmanje zlo od ponuđenih i da li dolazi djelatnik optime to spojit ili spajam sam ?
Mislim uzeti optiTV pa ako netko zna bio bih mu zahvalan :chears:
edit: i ako mozete napisat koliko je programa titlovano...

MadManBD 04.10.2010. 11:46

Ne daju vise smece od d-linka, tako da ces vjerojatno dobit tp-link router i telsey STB. Spajat mos i sam, nije apsolutno nikakav problem. Popis programa imas na stranici optitva.

Night 04.10.2010. 20:17

Citiraj:

Autor Logitech Z-5500 (Post 1745161)
Ako netko zna koje sad STB uređaje i routere dijeli optima, tj. koji su najmanje zlo od ponuđenih i da li dolazi djelatnik optime to spojit ili spajam sam ?
Mislim uzeti optiTV pa ako netko zna bio bih mu zahvalan :chears:
edit: i ako mozete napisat koliko je programa titlovano...

Od modema obično idu TP-link ili Sagem, a od STBova ide Telsey STB. Inače ti je najbolje uzeti samoinstalaciju (dođe ti doma paket) jer to sam spojiš u 20 minuta, a instalacija od strane Optime se naplaćuje, ista shema kao kod T-coma.

Ico2005 09.10.2010. 06:47

Ne znam jel netko primjetio, u videoteci uz dosta filmova se može pogledati i foršpan pritiskom na žutu tipku...

MadManBD 14.10.2010. 17:54

E jel neko probao dali mora biti upaljen optitv dok se snima program? Stavio sam da se u 20:00 snima ona hebena seherezada za staru pa me zanima dal moram upalit stb ili sam na miru (posto se ne snima na njemu...).

Ico2005 14.10.2010. 19:11

Nisam to probao al logika nalaže da ne mora bit upaljen jerbo se serija snima na njihove servere a ne na uređaj (neka me netko ispravi ako griješim)

MadManBD 15.10.2010. 12:02

Yap snima se i dok je ugasen stb :)

Astral 15.10.2010. 12:39

novi sam sa tom snimalicom pa ak moze netko rec jel to besplatno ili kak to ide? i dal funkcionira bez greski? tnx

ja bi trebo snimat jednu 45 minutnu seriju dnevno, te snimljene/pogledane bi briso svaki dan po jednu

MadManBD 15.10.2010. 13:05

ona najeftinija kosta 10 kuna mjesecno, mos snimat 10h (naravno mos brisat snimke), ja snimam svaku vecer seherezadu za staru i zasad sve ok.

Astral 15.10.2010. 13:20

cool ok, a ako to sada ukljucim jel moram cekat sljedeci mjesec? ili mogu od ponedjeljka pocet?

i kak to ukljucim?

edit. znaci ako sam dobro shvatio mogu imat 10h snimljenog materijala odjednom, i mogu recimo obrisat 5h i snimit 5 novih sati i to se gleda ko da nisam preso 10h? ili se zbraja 45min+45min za seriju sta znaci da mogu mjesecno oko 13-14 serija snimit?

teoma 15.10.2010. 14:54

hi,
zanima me da li je netko probao spojiti dva telsey STB-a na jedan router
radi se o OptiTV-u, s obzirom da oni jos uvijek nemaju to u ponudi

teoma 15.10.2010. 14:56

molio bi MadManBD da mi se javi ako je iz Rijeke da to probamo

MadManBD 15.10.2010. 22:02

Citiraj:

Autor Astral (Post 1753651)
cool ok, a ako to sada ukljucim jel moram cekat sljedeci mjesec? ili mogu od ponedjeljka pocet?

i kak to ukljucim?

edit. znaci ako sam dobro shvatio mogu imat 10h snimljenog materijala odjednom, i mogu recimo obrisat 5h i snimit 5 novih sati i to se gleda ko da nisam preso 10h? ili se zbraja 45min+45min za seriju sta znaci da mogu mjesecno oko 13-14 serija snimit?

Od sljedeceg mjeseca ti upale tu funkciju.

Ti mos snimat koliko god hoces, snimat i brisat, samo maximum snimanog odjednom mos imat 10h, ako hoces jos moras nesto od snimnjenog obrisat :) ili uzet snimalicu od 30 sati (30kn mjesecno)

@ teoma nazovi SZK i pitaj, da hoces jos jedan tv imat, vjerojatno ce ti rec da moras kupit od njih jos jedan STB.

Astral 15.10.2010. 22:49

hvala na objasnjenjima, poz

ps. ja sam htio za jos jedan tv i rekli su da ne moze...ne jos anyways

Night 19.10.2010. 09:02

Citiraj:

Autor Astral (Post 1754009)
hvala na objasnjenjima, poz

ps. ja sam htio za jos jedan tv i rekli su da ne moze...ne jos anyways

Mislim da je to samo pitanje vremena, usluga je tehnički moguća (pod uvjetom da parica može bez problema progurati 15ak megabita).

Astral 19.10.2010. 10:50

da al ja sam to pito jos prije 1god i bio je odgovor isto ko i danas: trenutno nemamo mogucnosti

Gjurovski 19.10.2010. 20:24

Jel tko probao ukopcat u telku putem HDMI-a?
Radi se o Telsey STB-u ukapcam ja no nista se nedogada (neprepoznaje samo nudi scart, s-video) iako u opcijama ima 720p (da pusta signal ), probao i dok se pali Telsey drzati dugo tipku meni da udem u njegove postavke no nista samo se zblesira i pise u nedogled connecting :)?

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 1675894)
Da, jos samo da dignu malo brzine (tj. ugledaju se na Bnet :)) bilo bi ko u bajci...

Bas si zgodan, kabelsku usporedivat sa optimom....

nino 19.10.2010. 20:29

Ja od prvog dana imam Motorolu sa hdmi-om spojeno. Bez problema. :stoopid:

Gjurovski 19.10.2010. 20:35

Ma ja tek uzeo nakon dugog razmisljanja, ono upalim slika naravno na starome LCD-u 4-5godina govno naravno prek scarta :D

Ma kakvi prckam sad i nista nudi on kao opciju da pustim 720p sliku ali ne i izlaz, ukapcao iskapcao samo nudi S-video, RGB i Video, nigdje HDMI-a? :stoopid:
Da samo ti motorolu imas, koliko sam vidio kod kompica bolje radi nego ovo cudo, bar sto se tice brzine softwarea...

EDIT: evo uspio, potrebno je ugasiti telsey skroz na prekidacu, pa upaliti (isto na prekidacu) i drzati MENU tipku na daljiskom i ukljuciti naknadno HDMI :) (meni tipka se nalazi ispod zute i plave tipke ukoliko tko ima telseya)...

Night 20.10.2010. 09:59

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 1756816)
EDIT: evo uspio, potrebno je ugasiti telsey skroz na prekidacu, pa upaliti (isto na prekidacu) i drzati MENU tipku na daljiskom i ukljuciti naknadno HDMI :) (meni tipka se nalazi ispod zute i plave tipke ukoliko tko ima telseya)...

Za Motorolu je ista procedura ako nekome zatreba. :)

nino 20.10.2010. 10:08

Citiraj:

Autor Night (Post 1757105)
Za Motorolu je ista procedura ako nekome zatreba. :)

Moguce, ali ja sam od prvog dana na hdmi spajao i nikakvu proceduru nisam imao. Spojio, upalio i vozi.

Problem 26.10.2010. 19:30

Vi kaj ste korisnici malo duze, koliko ste zadovoljni uslugom? Prekida/neprekida, kvaliteta slike i to....

Kolega ima neki sony 42" fullhd i maxtv i to dvoje u kombinaciji mi ne izgleda bas nesto. Ja imam Pana 42x10y HDready i posto smo na optimi razmisljamo o optitv-u, pa me zanima kak to funkcionira :)

Lijen sam, neda mi se citati :p

Ico2005 26.10.2010. 20:26

Od sutra u podne Klasik TV na 11-om kanalu. Za kraj godine najavljuju SyFy i novo sučelje nagodinu.

deornoth 26.10.2010. 22:37

Zvao sam službu za korisnike i rekli su mi da nema za mene Optitv-a. Ono što nisam pitao je da li uopće nude Optitv u Čakovcu.
Koliko vidim nitko iz Čakovca se ne žali na Optimu :D pa nisam baš optimist, ali ako ima koji korisnik tu na forumu nek napiše koliko je zadovoljan i koliko se čeka na uključenje.

noobcic 26.10.2010. 22:47

Citiraj:

Autor Problem (Post 1762634)
Vi kaj ste korisnici malo duze, koliko ste zadovoljni uslugom? Prekida/neprekida, kvaliteta slike i to....

Kolega ima neki sony 42" fullhd i maxtv i to dvoje u kombinaciji mi ne izgleda bas nesto. Ja imam Pana 42x10y HDready i posto smo na optimi razmisljamo o optitv-u, pa me zanima kak to funkcionira :)

Lijen sam, neda mi se citati :p

Korisnik sam od pocetka mjeseca i nemam zamjerki.Nisam primjetio nikakve probleme sa tv-om, veza je stabilna, kvaliteta slike je ok (ovisi kaj je za tebe ok).
OptTv se vrti na fullHD Toshiba LCD-u, kupljenog prije cca 2 godine, spojil sam preko HDMI-a.

Problem 26.10.2010. 22:51

recimo zadovoljan sam .mkv-om u 720p rezi :D

noobcic 27.10.2010. 10:12

Citiraj:

Autor Problem (Post 1762880)
recimo zadovoljan sam .mkv-om u 720p rezi :D

Hje Probleme, to bi mogao biti onda problem.Za to ces se nacekat jos neko vrijeme. :D :D

Problem 27.10.2010. 10:23

a fak onda :D

je bar u rangu maxtv-a, jer ruku na srce on meni nije Bog zna kaj...?

noobcic 27.10.2010. 11:50

Citiraj:

Autor Problem (Post 1763117)
a fak onda :D

je bar u rangu maxtv-a, jer ruku na srce on meni nije Bog zna kaj...?

Da, kaj se slike tice.Za neku dlaku OptiTV je, barem meni, i bolji.
Meni osobno fale samo neki kanali na koje sam navikao na maxtv-u, ali ajd...
Sucelje na maxtv-u je daleko bolje nego na Optitv-u, lakse se krece po izbornicima i navigacijski panel je bolje rijesen.Na ovom od Optitv-a se jos navikavam. :D
Ja osobno ne bi ni imao niti maxtv prije niti opttv sad, ali jbg, zatvoren sam sa svih strana sa zgradama i digitalni signal puca svako malo,prijem signala je relativno slab, pogotovo po losem vremenu.Zajednicka antena je zadnji put valjda servisirana prije 30 godina.
Magic Tv mi i nije bila neka solucija na duze vrijeme.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:35.