![]() |
Gigabyte MA790XT-UD4P + 5870 CF
Znaci posto navedena maticna u CF modu ima 2 PCIe x8 slota jel bi to usporavalo rad 2 radeona 5870 u odnosu na maticnu sa 2 PCIe x16 konektora i koliko i jeli napajanje Corsair tx650 dosta jako za 5870 CF i phenom x4 proc (ne nemislim OCat) , hvala
|
Naravno da bi usporavalo, no ne toliko znacajno. Napajanje ce biti sasvim dovoljno.
|
Citiraj:
|
hvala na odgovorima za 5870 Cf
|
kako imam taj CF od dvije 4850 daj plz mi recite koji su najbolji driveri tj. koja verzija. probo sam od 3. mj. sa onim profilima pa mi se komp restarto.
ond sam vratio na 9.9 drivere pa radi stabilno. |
po mom osobnom mišljenju, 10.3 su mi najbolji za win 7, a za xp 9.12
|
Zanima me dali bi mogao upariti dvije grafe? To su HD 4870x2 od Gigabyta i HD 4870x2 od Saphire. Dali bi se moglo to staviti u Crossfire bez obzira na proizvođaća mislim Gigabyte i Saphire i dali je to moguce na mojoj sadašnjoj matičnoj?
|
Da.
|
Može se, ali nema smisla sa ovim procesorom kojeg imaš (pogotovo ne na default taktu) jer nećeš imati skoro nikakav boost u performansama tj. takva investicija bi bila bacanje love u vjetar.
|
Citiraj:
Samo što će ti proc biti usko grlo za takve dvije beštije... |
ATI Crossfire
Zanima me dali mogu raditi dve grafičle iste serije 1650xt ako su različitih proizvođača imam powercolor i saphire.
Hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Malo me buni ovaj cf, i imam jedno ili dva pitanja. Prvo, moze li na mojoj ploci raditi 4870X2 u paru sa 4770? 4770 vec imam, a ovu prvu mogu relativno jeftino nabaviti. Dakle bi li isao nekakav triple cf, i bi li to moje napajanje moglo povuci i procesor pogurati?
|
Te dvije grafe nije moguće uparit u CF. Link
|
@Gorstak
I da moze raditi u CF-u ne virujem da bi pomak bija velik, dapace mislim da ga nebi ni bilo, gledajuci da tvoj proc ne moze nahraniti ni 4870x2 kamoli 4870x2 + 4770 :). Imo najbolja solucija prodati 4770 i uzeti 4870x2 ako je vec mos nabaviti povoljno... |
ok. Hvala
|
cisto sumnja da bi bilo velikog OC-a,
HD4870x2 trosi preko 300w na stocku, proc 100w, ostatak kompa jos 50w tako da nece biti puno lufta, prodaj napajnje i hd4770 kupi hd4870x2 i kvalitetnije napajanje. |
Pa mozda i jest jeftino, ali ovo moje napajanje se uopce ne cuje, a tvrde da ima 25A na 12V railu....zasad nikakvih problema s njim, a za tu lovu, vjerujem da boljeg nema.
@ snejk: Kako to mislis da ne moze nahranit? Ako je mogao moj/tvoj Q6600, onda moze i ovaj, tu su negdje... |
Ma vjerojatno i moze ali bi ga triba drzati na visokim taktovima (3.6+)... Ali i dalje stojim pri misljenju da ti najvise isplati prodati 4770 i uzeti tu 4870x2 (ako je vec mos povoljno uzeti). Nema smisla ostavljati 4770 jer nece raditi u cf-u..
|
Crossfire xfx 5670
imam DFI LANPARTY UT ICFX3200-T2R/G,ne znam jer na njoj mogu spojiti dvije gore navedene grafe,pa i ustalom me zanimaju te dvije grafe u cf-u i njihove performanse te isplativost:fala:
|
HD5670 CF review
Imho, ne isplati se slagati cf od te dvi kartice. Radije prodaj tu sto imas, nadodaj nesto para i uzmi si 5770... |
Koliko su 5770 u CF-u jače od jedne 5850 grafe i kakva je razlika u potrošnji struje? Imam sve 3 pa sad gledam što ostavit a što prodat.
|
Citiraj:
Inače bolji ti je CF 5770 od 5850, nedi oko 15%. |
Čak se u nekim testovima CF 5750 pokazao jačim od jedne 5850
http://www.legitreviews.com/article/1105/8/ |
pozdrav :)
mene zanima dali mi trenutni clock procesora ( 3.6 Ghz) biti dovoljan za 5850CF odnosno dali ce ga trebat vise klokat radi boljeg CF-a |
Citiraj:
Jedna HD5850 je dovoljna za 1920x1200. Jesi siguran da ti trebaju dvije? |
ne mislim tako skoro uzet ,tamo 9.mj
od viška glava ne boli a i dolaze zahtjevne igre fala na odgovoru :) |
Gledajući po online recenzijama, ljudi uglavnom furaju CF na Core i7 3.6-4.0 ghz. Tako da vjerojatno nećeš imat problema s procesorom. :beer:
Veći upitnik je isplativost ovakvog projekta, ali dok ti to kupiš vjerojatno će se i cijene dovoljno ispuhati. |
zar nije taj procesor malo slab za taj crossfire?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:54. |