![]() |
|
Našao problem s vilicom , nije do nje :) nego je ležak ispod lulice dobio luft tj odšarafio mi se šaraf koji pritiska ležaj. :D
|
Citiraj:
Nekako mi pari da je to nešto posebno. |
Ta Reba paše na normalne 9mm QR nabe normalno, to je ista vilica jedino je naba od specializeda malo drugačija ima neke kapice sa strane i malo drugačiji skewer.
|
Citiraj:
Iako, ako ima rebu, ne znam što će mu kotači koji izdrže DH primjenu :) Mislim da bi mu lakši bili sasvim u redu, a rotacijska masa od 200g će se osjetiti. E sad, JA bih kupio Flow obruče umjesto onih, ali to je zato jer znam kak se vozim, gdje se vozim i što vozim. I nemam rebu od 120 hoda sa 9mm dropoutom. :) |
Citiraj:
mislim da ti je vilica 9mm |
Specialized koristi rebrandirane DT nabe i obruče (ne uvijek), tako da da, i naprijed je RWS osovina. RWS je puna osovina koja zamjenjuje quick release i paše u sve quick release dropoute. http://www.dtswiss.com/Components/RWS/RWS-Thru-bolt
Pretpostavljam da je riječ o prošlogodišnjem Spec Camberu, jedino mi on odgovara opisu 120hoda s 26" kotačima. Da pojednostavimo, tražiš kotače s 9mm osovinom naprijed i 142*12 iza. Tu nema dileme i neka te ne zbunjuje sve ovo što slijedi. A slijedi to da ćeš te kotače prodat nikad i nikom. Prednji kotač ima 28 rupa na obruču, što bi reklo kad netko sjebe taj DT Swiss Cheese obruč može bacit sve skupa u smeće. Iza je još gora situacija, jer 142*12+ (obratite pozornost na +) paše samo na Specialized dropoute (rame) odnosno naba je mrvicu šira od 142mm i nije konvertibilna. Prevedeno, kotač s drugog bicikla koji ima 142*12 možeš stavit na Spec ali ne i obratno. I šta da ti čovjek kaže konkretno? Na 95kg pucaj na Superstar+Flow, obruči će te dulje služit. A s ovim starima ne znam šta ćeš, ostavi za rezervu. RWS osovinu si zadrži i možeš ih koristiti s novim kotačima, daju mrvicu više čvrstoće od klasičnog quick release-a. |
142+ nabe su iste širine kao i 142, samo je kazeta pomaknuta 2mm prema van, a time su i flanđe "razmaknutije" i kotač krući. Te nabe pašu u sve 142mm okvire ali postoji šansa da će kazeta strugati po chainstayu. Još jedan specializedov proprietary bullshit.
|
Citiraj:
Naba mora imati mogućnost skidanja end capova i stavljanja normalnih capova, tj. onih isturenih dijelova koji ulaze u drop oute, a takvih naba osobno nisam susreo, osim naravno konvertibilnih DTovih naba. On ima ovo, a na normalne nabe jedino možeš staviti ovo EDIT: ili on ima ovaj običan, iskreno, nisam siguran jer nemam pojma s čim dolazi njegov bajk :) Tak da si možda i u pravu :chears: EDIT: čini se je OS28 standardni izgled QR nabe, tak da on valjda ima ovo |
@pero dinamit
Kao što ti je i Sile rekao, na Switch nabe idu 9mm QR i 9mm TA (tvoj RWS vjerojatno). Samo kod kupnje uzmi pravi adapter koji je besplatan. Šteta što nema TL28, ja bih na njih išao samo zato što su lakši od Flowa. Cijena od 160 funti je odlična. Pitanje je samo hoće li ti na to još nabiti poštanskih troškova barem za 50%. Sa switch nabama sam imao 2 problema u sad već 2 godine. Prvi je bio da je pukao freehub aluminijski, zamjenio ga za čelični za 100kn sa dostavom. I drugi, moja krivica - da sam prejako stezao stražnje čepove osovine i ugurao ležaj unutra da sam ga zaglavio :D. Prednja naba ide bez problema, adapteri su jeftini i sve ide gore. |
Jesi kazetu zatezao na moment ključ ili od oka?
Ako si od oka rekao bi da je oboje tvoja krivica, nije rijetkost da čiji god alu freehub pukne kod prejakog zatezanja. Zna li tko kakve su Fun Works N-Light Evo nabe? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisu niti jači proizvođači imuni na to. Slična stvar se i na Hope-u događa. Citiraj:
|
Danas je bilo super duper.
Skupilo nas se poprilično gore, neki došli ranije pa i ošli ranije, a nas večina odprašili kombinaciju. Bude već ekipa rekla točno kaj i kako, a noćni bi mogao i pokoju milenijsku staviti tukaj ;) Pozz svima od onoga sa upaljenim stražnjim svjetlom i blatobranima na bajku ;) Bilo mi je extra. P.S. rukavica je locirana, nekako se mučki provukla i popela Destroyeru na leđa :D |
Video od jucer.
http://www.youtube.com/watch?v=RGjwOEVothI Super voznja bila, bas smo se fino zgustali. |
Da li je tko gledao Garmin Virb kameru?
Koliko sam shvatio ako imam Edge 510 iz kojeg vanilla model možu vući podatke razlika je samo u WLAN-u? |
zgmmax - Što ti je kamera na prsima da se čuju otkucaji srca? hehe, fora..
I ona oguljena grana na 4:56, koliko puta se trebalo proći da se onako oguli.. Cool |
Imam chest mount zato se cuju otkucaji srca :)
|
Mali osvrt:
1x10 je ok, nešto je teže ali ide, jedino se ne smije prestat pedalirat jer što sporije okrećeš to je teže. Kad mi dođe manja šajba biće super. Zee je odličan, bike je potpuno tih i unatoč mojim strahovima lanac nije pao nijednom iako nemam ni vodilicu ni prednji mjenjač, najobičnija truvativ 32 šajba s triple pogona (dakle ima shift rampe itd) i bash. Šiftanje je odlično, shimano ftw. Još jedino da dođe manja šajba da maknem bashguard i da si olakšam malo uzbrdice. |
masovna slika je meni i jako lepa, ali i jako tuzna...
lepa zato kaj vas je puno bilo i gustali ste, a jako tuzna sto nema XC pila :( no bitno da se vozi :chears: |
Ima xc pila, Noćni i Bojan (žuti haro flightline). :D
|
Citiraj:
boje jarbolasa, kaze internista da mi je ovo pred dva tjedna bilo poslednje upozorenje organizma :nono: kontrolirana prehrana je tocno u kaloriju, tlak ne prelazi 160/110, danas sam cak sjeo na biicikl i otisel pogledat XC utrku u mom selu, upustio se nakon trke otpelat krug, ali jedva, sad dosel doma, popil tablete i odmaranje uz BIKE casopise iz 2002 godine :goood: |
jel ide ko sutra ujutro na sljeme?
|
Odi u utorak, moglo bi nas biti nekoliko :)
|
Ja sam isto za utorak
|
Željacccccccccccc.
Mogli bi u utorak ponoviti masovku ;) |
Bane nejde gore ak nema jos bar 20 ljudi. Na svim slikama s masovki je prisutan ali inace cesce vidim NLO neg njega na Sljemenu.
|
Mučki provokatoru :P
A i tebe se vidi gore skoro često kao i medvjeda na medvednici otkako se vozaš u, kako to destro kaže, "elitnom odredu" :P |
Znam ja tebe, ti si posvuduša, tebi je samo glamur na pameti, kad ide 20 ljudi gore onda se ukažeš na Sljemenu jer je to "event", inače kafenišeš subotom ujutro na špici.
|
Citiraj:
nakon dužeg vremena bi mi dobro došao netko koga neću morati naganjati uzbrdo :D osim ako se nisi istesao pa prašiš gore :D :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:17. |
|