![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jasno mi sve :D
|
Citiraj:
Ovo je definitivno maksimum maksimuma koji parica može podnijeti (i nije neko sretno rješenje na duge staze). Ako centrala podržava vdsl, brijem da bi trebao izvući barem 40/6 na toj udaljenosti ako ne i više (opet, bez iptva). Kilometar žice ima, možda koji pedalj više pa te hebu jer si na optimi, ali te lažu da si na 1800m sigurno. Šalji mail tehničkoj i prijeti da ćes na T-com/Iskon ako te ne uključe. |
Imam pitanje za korisnike VDSL-a kod Optime.
Jeli moguće sada kod njihovih router-a ulaziti u napredne postavke i mijenjati ih? Naime,od prije tjedan dana mi je dostupan VDSL pa sad razmišljam o prelasku s ADSL-a 10 Mb na VDSL 30Mb. Znači da li radi otvaranje portova , WiFi podešavanja i ostalo? |
Citiraj:
ime mreze,wifi,zastita,kanali i otvaranje portova |
OK. Super.
Onda se prelazi! Vidio sam da su neki imali problema oko toga. Hvala. |
Citiraj:
Ovo pucanje nije neki problem, javi se možda svakih pola godine, pa mi malo podese profil i onda bude ok... nemam pritužbi na to. Ne bi me trebali zajebavati jer sam na njihovoj infrastrukturi (TO paketi), Optimina oprema, vjerojatno me samo zavlače jer centrala nema ugrađenu VDSL opremu, iako nisam iz neke "zabačene" lokacije, ima dosta korisnika. Prema onim VDSL kalkulatorima, računa mi najmanje 30Mbit, no bitnije mi je da se upload malo poveća. Morat ću izgleda biti dosadan na telefon :D |
Pozz..
Trebam pomoć!Dakle na Optimi sam već dugo,al sad zadnji ugovor bila neka akcija pa pa dobijes brzinu 10 Mbit. Fora je u tome,što to krene tako I drugi dan opa ode na 4mbit.Zovem vec po 20x put oni resetiraju router(seru o nekim postavkama) to I sam napravim,i to traje valjda dan I sutra opet isti k. Jel imao tko takav problem I što mi ciniit? |
Koji modem-router se dobije sad u Optimi prilikom sklapanja ugovora? Jer, prešao bih kod njih, no negdje sam pročitao da dijele neki Sagem koji podržava istovremeno bežično spajanje samo 3 uređaja, a to mi je "malo" ograničavajuće :D Jel to istina ili?
|
ja sam dobio innbox V51 (iskratel). Ogromna kutija ali ima Gigabitne portove, 2xusb-a (trebam ih isprobati jel vrijede kaj) i N wireless (sa mogućnošću postavljanja više SSID-eva).
Ovo je malo okljaštrena verzija jer "puna" verzija tog uređaja nudi i AC wireless dok ova u Optimi nudi samo 2.4GHz. Ali sve u svemu čisto ok modem, zasad stabilan i radi kako treba. |
prije mjesec i po dana -dobio tp-link model:TD-W8961ND radi sve ok za sada
|
To je onda vjerojatno "rekla-kazala" priča za navedenog Sagema. Hvala ekipa :chears:
|
Citiraj:
|
Poznanici koji su oduvijek na T-Comu nedavno zvali Optimu da se informiraju o ponudi i ovi im ponudili paket O2 4/512 za 145kn.
Oni mi govore, ja ne vjerujem jer sam godinama na Optimi i znam da nema takvog ni sličnog paketa. Kao, to je zapravo neki paket s limitiranim netom, nije flat inače ali će im to prebaciti da bude flat. Reko, da niste pogrešno čuli, možda je brzina još manja onda ili neka druga caka u pitanju i kažu da nije, da na kraju sve dođe kao navedeni O2 4/512 paket za tih 145 kn što je skoro 50kn jeftinije od redovne cijene, Ono, wtf?? Netko zna za nešto slično ili nešto više o ovome? Probati zvati Optimu i tražiti 50kn jeftiniju uslugu, hehe.... |
Za 20kn vise flat i 10Mbit
|
Da, na Optiminoj infrastrukturi. Ne čitaš pažljivo, pišem gore o O paketima, ne TO. Znači T-Com žica.
|
Kako još do 15-og imaju akciju za TO pakete, zatražio sam prebacivanje s mojeg starog paketa kojemu niti naziv ne znam jer je ugovoren 2009. na TO4.
Ispada jeftinije za istu uslugu, prije 195 sad 162 kn. Šteta da se ne može u sklopu te akcije uzeti onaj paket bez fiksnog tel, taj je navodno samo 150 kn, ali ne podliježe uvjetima akcije bez naknade za uključenje i ugovorne obveze. Fiksni tel. mi fakat ništa ne znači, jedva da se i koristi. To je uredno prošlo i nakon par dana stigao mailom potvrda o tome, tarifu su odmah prebacili i račun za 12.mj. mi je već stigao umanjen. To je neočekivano jer po tvrdnji djelatnika na helpdesku, to se trebalo dogoditi tek na računu za 1.mj., ali neću se žaliti :) Na moj upit što je s terminalnom opremom koja bi isto trebala biti u cijeni nisu mi znali ništa reći, navodno će neka tamo tehnička služba procijeniti da li će mi slati novo ili ne. Da li i kada će se to dogoditi ne znaju reći, a navodno bi i neki ugovor trebali poslati. Zna li netko kako sad to dalje ide i kakve routere uopće dilaju u zadnje vrijeme? |
piše par postova gore :)
|
A jbg, sorry,sad vidim. Tapatalk, mali ekran, ne pazim dobro :D
|
http://www.ictbusiness.info/telekomu...-brzi-internet
e ovo se čeka zvuči puno lakša ugradnja nego standard optika |
Citiraj:
Znaci da bi opet moga diktirati cijene (ili cak ograniciti brzinu/kolicinu korisnika) onaj ISP koji je vlasnik vodova do kutije. (ovo sam jucer cuo na radiu, nisam jos provjerio druge izvore, ali ne vidim razloga da lazu :D ) |
Pa ako HAKOM se ne bi odazvao na to nekom regulativom da ISP vlasnik optike mora omogučiti maksimalne brzine drugim ISP ovima kojima iznajmljuje infrastrukturu. U protivnom bi imali opet monopol HT-a. Naplati vise a daj manje.
|
Ja konstatno s njima imam problema,em mi brzina nije po paketu em ping visok em "niska propusnost parice" danas prijavio kvar boze ih sacuvaj je brate da su jeftini ali su katastrofa
|
Ista stvar u Čk. Bar 5 puta dođe do prekida od cca 1 min.
|
Nama doma ugovor istekao 1.1.2016.; nitko nije zvao niti slao ponude za produljenje. Zvao sam ih u 2 navrata u nadi da ce nam za produljenje ugovora ponudit neke pogodnosti sto se tice brzine neta ili smanjenja troskova i sl. za telefon i internet, bili su u mogucnosti samo iscitati paket sa weba.
Iako smo godinama kod Optime bez ikakvih problema, prelazimo na Iskon, 4 -> 10Mb za 40ak kn manje za telefon i internet...4Mb je polako premalo za surf na 2-3 kompa |
Pa provjeri samo dal si bitstream ili ull korisnik. I meni je isto bilo i kad sam zvao i to pitao skontao sam da mogu imati 10mbit za 165kn umjesto dosadašnjih 215 ako se ne varam. 20mbit u optimi ti je 10kn gore
|
Kao sto sam rekao 2 put sam zvao...max brzina 10Mb iako mi je propusnost 18Mb i duo paket za 215 kn vs Iskonovih 165 s nekim popustom
|
Optima ne pruža mogućnost prebacivanja routera u Bridge mod? Zvao večeras i izvjesni Blaž kaže da Optima ne pruža takve usluge?? Nije mu baš niti bilo jasno čemu to služi ali je odlučno rekao da to Optima ne pruža. Čudno mi je to pošto i HT i VIP normalno omogućuju rad routera u tom modu. Baš čudno...
|
Pa ne pruža kao "uslugu" jer to možeš sam sam napraviti bez ikakvih komplikacija u Iskon/HT stilu. Dobiješ napismeno username/password kojeg oni, doduše, ACS-om pošalju u modem, ali ni na koji način te ne sprječavaju da odeš u modem i prebaciš s NAT na bridge.
|
ma kako molim te? imam "user" ulaz, a ne admin. Kako da to onda napravim? Pola funkcija ne vidim na uređaju, u pitanju je Innbox V51.
Svaki novi router koji ima VOIP (svi koje sam do sad vidio od providera) ti ne dozvoljava mijenjanje načina spajanja. Ako i uspiješ, ACS će ti to shebati nazad na profilno. Zato ih baš i moraš zvati, da u ACS-u to podese i uploadaju postavke na router. |
Ajde ti lijepo opet sutra nazovi i reci da to želiš i odradit će ti se.
Nažalost ne možeš sam to jer(kao što si i primjetio) nemaš admin podatke. PS agent se tako zvao ili si napisao bzvz Blaž? |
Ajd ovako, napravi mu hard reset 30/30/30 no iskopcaj liniju naravno prvo...
Kada to obavis probaj sa: Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ma svi routeri koji imaju VOIP nemaju admin pristup zbog username-a i passowrda za telefoniju. Prije sam imao ZTE onaj H110 i kod njega sam dobio admin pristup. Kod ovih novih, iz gore navedenog razloga to ne daju. Pokušat ću kako kolege savjetuju, moguće da Blaž nije upoznat sa svim mogućnostima koje pružaju korisnicima. |
Nemaju admin pristupa zbog telefonije.
Ako ga iskonfiguriraš po svom i od*ebeš ACS neće ti raditi telefon(ako ti ide preko VoIP-a) Tilgin i prve Iskre su se mogli iskonfigurirati jer nije radio VoIP, sada je to druga stvar. Samo ti nazovi SZK. Također ako želiš port forward i sl. |
Citiraj:
Za pocetak valja vidjeti dali se moze logirati bilo kako drugacije osim user/user i sta onda tamo ima i kako to izgleda sa drugim ulazom. |
U ovom slučaju VoIP podaci se vuku preko ACS-a, zato prilikom prvog paljenja modema Iskra odlazi 3 puta u reset zbog svakog PVC-a na ACS-u (pa tako i 0/100 VoIP-a
Ima milijun mogućnosti sa admin podacima, sve se može što god HW dozvoljava, ali kažem samo će si napraviti problem zbog telefonije. |
Citiraj:
|
Na bitstreamu(T-Comova centrala) su svi novi na VoIP-u
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:41. |