PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

coconut 20.03.2018. 16:15

Primjetio sam da mi se nakon ovog zadnjeg updatea promijenila ikona za vrijeme na home screenu S7.

Libertus 20.03.2018. 16:30

Citiraj:

Autor coconut (Post 3175650)
Koliko sam vidio iz ponuda, tekom nudi DS verziju S9, a za VIP i tele2 nisam uspio naći tu informaciju, ali pretpostavljam da i oni imaju istu verziju. SD također prodaje DS verziju.

Vip ima DS

jopis 20.03.2018. 17:12

Citiraj:

Autor coconut (Post 3175650)
Koliko sam vidio iz ponuda, tekom nudi DS verziju S9, a za VIP i tele2 nisam uspio naći tu informaciju, ali pretpostavljam da i oni imaju istu verziju. SD također prodaje DS verziju.

Nisam te to pitao nego sam te pitao gdje si ti iz onog odgovora uspio zaključiti da se radi o tome da i normalna verzija prima 2 sim-a??
Ja imam S9 iz HT-a i single sim je, o tom ti i pričam.
FYI, u prednarudžbama, neovisno gdje, pošto sam pratio situaciju pomno, i iz sancte i od providera, išli su i ss i ds mobiteli, samo da ispoštuju kvote naručenih.

Citiraj:

Autor xlr (Post 3175667)
G960F i G965F - single sim exynos na nasem trzistu
G960FD duos i G965FD duos - dual sim exynos na nasem trzistu

Iz procitanog i ja mogu zakljuciti da je support mislio na FD model (dual sim) i to pojasnio. Moras samo utvrditi koji tocno model prodaju odredjeni trgovci, ali bez ovih marketinskih naslova - tocan model telefona i mir

Jasno ko dan da su mu odgovorili vezano za dual sim verziju, zato ga i pitam već 2x gdje je on zaključio da se radi o tome da i single sim može (ne znam kojim čudom) primiti 2 sim kartice.

Dottore 20.03.2018. 21:10

Galaxy S9 Plus vs. Pixel 2 XL: a new low-light photo champion?

coconut 21.03.2018. 07:40

@jopis
Točno je da sam pitao za DS verziju i to zato jer SS verziju na Samsung.hr uopće ni ne spominju. Isto kao što SS ne spominju ni tekom, vip, SD, MediaMarkt (DE), Saturn (DE), MediaWorld (IT),... Iz toga sam zaključio da SS verzija ili ne postoji ili nije namijenjena za dio EU tržišta uključujući i HR. Sada vidim da sam bio u krivu jer Links ima SS verziju.

Osobno, da mogu birati, radije bi uzeo DS verziju.

Juice 21.03.2018. 09:14

@coconut - kazes da HT ima DS verziju. Gdje si to vidio?

coconut 21.03.2018. 09:25

Dobio sam ponudu za produženje pretplate od njih i u toj ponudi mi je navedeno da je DS. I njihov agent koji je bio kod mene na razgovoru mi je rekao isto.

jopis 21.03.2018. 11:59

Citiraj:

Autor coconut (Post 3175932)
Dobio sam ponudu za produženje pretplate od njih i u toj ponudi mi je navedeno da je DS. I njihov agent koji je bio kod mene na razgovoru mi je rekao isto.

4 komada preorderana iz HT-a, svi su normalni, niti jedan nije dual sim. Uključujući i ranije spomenuti moj osobni mob.
Svašta...

Juice 21.03.2018. 12:12

Pogotovo jer HT ima politiku ne komuniciranja dual sima, cak iako mob sluzbeno pidrzava dual sim, lockaju drugi sim.
Jedino ako je za poslovnjavke drukcija prica, ja pricam o privatnim uslugama.

sinisa1989 21.03.2018. 14:31

Stigao neki mali update za S9

Broj verzije : G960FXXU1ARC5
Android verzija : Oreo(Android 8.0.0)
Datum izdavanja : 2018-03-16

· Poboljšana je stabilnost od Otključavanje licem.
· Poboljšana je stabilnost od Kamera.
http://doc.samsungmobile.com/SM-G960F/CRO/doc.html

Btw. jel ovaj link sa change logom nešto novo ili je to već postojalo za uređaje novije generacije?

jopis 21.03.2018. 17:33

Evo kurajberu, iziđoh iz kreveta/kuće nakon tjedan dana.

https://flic.kr/s/aHsm8GsWDw

Nema puno, al bar malo da ti apetite smanjim :P

Op.a. - zadnja di je auto i snijeg je fotkana sa S7.

Dottore 21.03.2018. 20:39

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3176062)
Stigao neki mali update za S9

Broj verzije : G960FXXU1ARC5
Android verzija : Oreo(Android 8.0.0)
Datum izdavanja : 2018-03-16

· Poboljšana je stabilnost od Otključavanje licem.
· Poboljšana je stabilnost od Kamera.
http://doc.samsungmobile.com/SM-G960F/CRO/doc.html

Btw. jel ovaj link sa change logom nešto novo ili je to već postojalo za uređaje novije generacije?

Zanimljivo.

zvonac 22.03.2018. 12:20

Some Galaxy S9 and S9+ units have large dead zones on the touchscreen

Brko 22.03.2018. 16:29

Danas gledam A5 2017 star 2 mjeseca od kolege na poslu. Majke ti mile na što taj mobitel liči. Mobitel se normalno koristi, pazi se na njega, ali ogrebotine kakve ima po leđima... prestrašno. Pod noktom se osjete zarezotine.

Ekran sav išaran od hairline crta i crtica. Na 2 mjesta isto vidljive kratke ogrebotine i točkice koje se isto osjete pod noktom.

Mobitel nikad nije pao jer su mu uglovi stvarno uredni, ali kvaliteta stakla na ekranu je stvarno loša, a poleđina je kriminalna. Vidio sam 50% jeftinije kineze koji imaju bolju i kvalitetniju haubu odotraga. Užas živi.

Usporedim ga sa svojim A5 2015, po kvaliteti izrade ga šije za 2 koplja. Galaxy S/Note serija OK, sve ostalo zaqrac od kvalitete.

Sent from Mobara

M.Vlahovic 22.03.2018. 16:46

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3175309)

recimo da se odlučim na ovako jedan glupav potez :D, koji bi bilo najbolje izabrat?
Pošto sam trenutno na notu 4, možda note 8 ili da isprobam najnovije s9+?

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3176386)
Danas gledam A5 2017 star 2 mjeseca od kolege na poslu. Majke ti mile na što taj mobitel liči. Mobitel se normalno koristi, pazi se na njega, ali ogrebotine kakve ima po leđima... prestrašno. Pod noktom se osjete zarezotine.

Ekran sav išaran od hairline crta i crtica. Na 2 mjesta isto vidljive kratke ogrebotine i točkice koje se isto osjete pod noktom.

Mobitel nikad nije pao jer su mu uglovi stvarno uredni, ali kvaliteta stakla na ekranu je stvarno loša, a poleđina je kriminalna. Vidio sam 50% jeftinije kineze koji imaju bolju i kvalitetniju haubu odotraga. Užas živi.

Usporedim ga sa svojim A5 2015, po kvaliteti izrade ga šije za 2 koplja. Galaxy S/Note serija OK, sve ostalo zaqrac od kvalitete.

Sent from Mobara

sad ćeš opet pokrenut raspravo o kaljenim staklima i maskama :D nadam se samo da nisi ti čovjeka nagovorio da ne misli čuvat mobitel za drugog vlasnika pa ga je koristio bez zaštite :D

lowrider 22.03.2018. 16:54

Taj je mob držao sa snopom ključeva garant

Rista 22.03.2018. 17:27

Ma nema sanse da se pazi a da ima takve zarezotine i to u tako kratkom vremenu. Pa moj Nexus 5 star 4 godine nema nista osim koje mikro ogrebotine a "pazio" sam ga prvu godinu. I to pazio je onako, samo common sense. Ne nosi u dzepu sa kljucevima, pripazi da ne udje pijeska u dzep, ne klizi mob po stolovima.

Max_Damage 22.03.2018. 17:34

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3176386)

Sent from Mobara

Žena mi ima A5 2017 i nema nikakvih takvih ogrebotina, a još nam djeca koriste taj mob za yt i ono, ne paze na njega, vuku noktima ovo ono, padne na pod/tepih par puta i sve je ok

buljo 22.03.2018. 18:08

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3176394)
Taj je mob držao sa snopom ključeva garant

Bas to.
Ili veli da pazi a frajer u slobodno vrijeme s njim smirgla drvenariju :p

Brko 22.03.2018. 18:59

Vidite, možete se vi igrati Poirota koliko oćete, ja vam kažem što sam vidio te vam prenosim iskustva vlasnika istog na moje zaprepaštenje i pitanje "koji kurac ti delaš sa tim mobitelom".

Svejedno, mislim da ne bi trebal bit tak ukenjan.

Sent from Mobara

zalman1 22.03.2018. 19:37

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3176446)
te vam prenosim iskustva vlasnika istog

Iskustvo dotičnog vlasnika je da se uopće ne brine o tom telefonu i grebe s njime gdje stigne, očito nemamo svi isto shvaćanje pojma "paziti na telefon".
Imam A5 2017 već neko vrijeme i nema nikakvih ogrebotina i oštećenja, nemam nikakvu masku afkors.

Blackman 22.03.2018. 20:03

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3176460)
Iskustvo dotičnog vlasnika je da se uopće ne brine o tom telefonu i grebe s njime gdje stigne, očito nemamo svi isto shvaćanje pojma "paziti na telefon".
Imam A5 2017 već neko vrijeme i nema nikakvih ogrebotina i oštećenja, nemam nikakvu masku afkors.

moj je ko nov u origgi preklopnoj masci. A5 su kvalitetni uređaji. Nisu s serija al nisu ni smeće.

Rista 22.03.2018. 20:30

Netko tko ne zna paziti svejedno bi odgovorio da pazi :) Jer stvarno, na stranu tema o zastitama, zaista je malo potrebno da bi se normalni mobitel sacuvao od ogrebotina. A za takve koje pod noktom osjetis na gorilla glass, mozes biti siguran da se ne drzi ni toga, sto god on tvrdio.

intel freak 22.03.2018. 20:35

samsung ima taj čudan filing da nešto nije u redu sa ekranima makar dok gledam onog JerryRigEverything na njemu se slične ogrebotine kao na ostalim mobitelima

evo sa gsmarene

https://youtu.be/u6gRJBMM3Bw?t=1m31s

Gabre 23.03.2018. 00:18

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3176460)

O tome se radi, nema svatko isto shvaćanje određenog pojma.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

MatijaV 23.03.2018. 08:50

Ekipa kako na S9+ uključiti da na svakoj ikonici mi piše koliko imam nepročitanih obavjesti? Jer dok obrišem sa statusne trake tak se obriše na ikonici

sinisa1989 23.03.2018. 08:58

Ne možeš to. Povezane su oznake sa ikonama aplikacija, tj. kad ubiješ notifikacije u statusnoj traci, nestaju i sa ikona.
https://s20.postimg.org/684f6pzyx/Sc...5_Settings.jpg

virty 23.03.2018. 09:25

Punac ima A5 2017, relativno ga dobro pazi i nijedna ogrebotina.
Nebih rekao da je kvaliteta izrade slaba.

Ivo_Strojnica 23.03.2018. 09:28

Brko, tvoj prijatelj je nemaran. :D
Čisto da znaš kome ne smiješ posuđivati uređaj.

Brko 23.03.2018. 10:35

Kovanice i ključevi se druže sa mobitelom. Eto, danas potvrđeno :)

Sent from Mobara

Max_Damage 23.03.2018. 10:47

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3176610)
Kovanice i ključevi se druže sa mobitelom. Eto, danas potvrđeno :)

Sent from Mobara

Kolektiv pobjedio :)

Brko 23.03.2018. 10:56

Vatever, no, i dalje smatram da je to moglo bolje, taj komad na leđima. ;) mislim, za taj cjenovni razred. Nije baš da je taj A5 2017 koštao kao kikiriki.
IMHO bilo bi bolje da su metli staklo kao na A5 2016.

Nu dobro, očito on i mi/neki nemamo isto značenje pojma "paženje na mobitel". Ali barem znamo da postoje dvostruki standardi i čuvanja mobitela za novog vlasnika :D

Sent from Mobara

Ivo_Strojnica 23.03.2018. 11:19

na svojem snopu od ključeva imam ključ od U-locka.
Taj ključ ima tako oštre rubove da reže plastiku, tako da nikad ne znaš.

srale7 23.03.2018. 13:33

Imam problema sa svojim S/ i quick chargeom, doma na radnom stolu imam oem samsung S7 punjac i neki logitech kabel i sve sljaka super.

Za potrebe drugim mjesta za punjenje (krevet+radni stol na poslu) sam nabavio ovaj QC 2.0 punjač i pokazao se stvarno kao odličan za tu lovu, odnosno nisam primjetio neku razliku između njega i oem samsungovog.

Unatrag 2 tjedna skuzim na poslu (punjač sa gearbesta i oem nokijin kabel) da mobu treba puno vrmena da se normalno napuni, i zaključim da je punjač krepao, tj ne puni vise sa QC shemom nego obicno, i isprobam novi koji sam naručio, no međutim ista stvar. Nemoguce je da su oba (odjednom) neispravna. Sta je najbolje, nekad puni normalno, nekad na slow, kako kada. S tim da postoji tendencija da sve manje puta puni sa QC-om.
Na oem punjaču je sve ok, znači čim ga ustekam, odma mi pise „Quick charge“, ova dva vise ne mogu dobit QC punjenje.

NA 28% baterije spojim punjač i govori da ce biti napunjen za 4,5 sata. Znači puni ga sa 5v i 1A, spojim ga recimo na punjac od iPhoena SE i tako kaze da ce biti gotov za 1:48 h.

Ideje u čemu je problem?

coconut 23.03.2018. 14:10

Probaj ga spojiti na iPhone. Ako i njega sporo puni, očigledno je nešto vrisnulo u punjaču pa više nije 'quick' nego 'slow' charge.

Keano16 23.03.2018. 14:24

Netko dobio Oreo na Note 8?

cic 23.03.2018. 15:21

Ajd sad zadnji pokušaj. Dajte neku zaštitu za ekran na obični S7. Imao prvo kaljeno koje prekriva cijeli ekran, krenu problemi sa touchom kroz neko vrijeme. Stavio foliju, stalno mi se na lijevom donjem rubu dizala zbog maske. Stavim kaljeno koje ne prekriva cijeli ekran, al onda ima onaj šugavi "halo effect".

Dakle, ako je neko uzeo s ebaya/aliex staklo kolko tolko oke staklo, ne mora prekrivat cijeli ekran, bitno da nema halo effecta i da ne šteka touch, bil bi jako jako zahvalan na preporuci :)

srale7 23.03.2018. 15:52

Citiraj:

Autor coconut (Post 3176687)
Probaj ga spojiti na iPhone. Ako i njega sporo puni, očigledno je nešto vrisnulo u punjaču pa više nije 'quick' nego 'slow' charge.

Spojio oba punjača na Ajfon SE i sa oem ajfon kablom, no međutim nista, ne puni se uopce. S7 se standardno puni, kao na 5v i 1A, znači treba mu cca 19 sati da napuni mobitel:D

Ono sto je indikativno, prvo je "riknuo" jedan punjač, jbga, nakon 1,5 god nije bad sto je riknuo. Naručim novi, donesem ga u firmu, stavim novi, ista stvar, vratim stari i dobijem Quck charge, stari ostavim u utičnici, novi stavim u ladicu. Sad ne mogu dobiti QC ni na jednom. Nekako mi je tesko povjerovat da je strai riknuo i novi dosao neispravan. Preko vidkenda cu jos istestirat, imam doma jos dva punjača i par kablova, pa cu vidjet jel ima pomaka :)

coconut 23.03.2018. 15:53

@cic
Ja već 2g. koristim ovo. Jest da je osjetljivo na fingerprint, ali zabole me jer obavlja svoju funkciju. Na 2 mjesta je već napuklo od padanja, ali ekran mi je i dalje čitav.

U kombinaciji sa Spigen Neo Hybrid kućištem, mob mi je kompletno zaštićen sa svih strana.

@srale
Možda je negdje otišao kakav kontakt da je tako svojeglav - malo hoće, malo neće brzo puniti. Ja koristim bežični punjač. Super stvar. Jest da u sat vremena napuni nekih 40%, ali meni je to dovoljno brzo (nije quick charge).

MadManBD 23.03.2018. 18:01

Citiraj:

Autor Keano16 (Post 3176689)
Netko dobio Oreo na Note 8?

Ne.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:42.