![]() |
Thx!
|
hm komp mi nije automatski pomako sat, inače uvijek to napravi sadm
postavke su ovakve https://i.imgur.com/Eh4Lrlt.png set the time automatically sam stavio off pa on i onda se sat pomako, al zašto sam to trebao napravit - nemam ideje |
Mozda se nije stigao syncati s time serverom ili tako nesto?
|
nemam pojma, nisam odmah po paljenju kompa to skužio, nakon par sati tek
|
Postavi manualno ntp server umjesto onih jamerika, npr. 0.europe.pool.ntp.org
|
Koju vrstu keya trebam kupiti da bi vec instalirane windowse 10 iz videoteke pretvorio u normalne legalne windowse BEZ formatiranja? Bilo bi dobro i da nemam problema s keyem kada za 5 godina reinstaliram winse (da se mogu opet lako reaktivirati). Da, dosao sam u te godine kad je vrijeme da platim za OS :D
|
Bilo koji ključ s ebaya za šaku dolara, ili ako ti treba hr račun i potvrda onda kupi elektroničku licencu. Kad ga registriraš, tvoj HWID se "registrira" na MS servere i kod iduće reinstalacije ti se automatski aktiviraju Windowsi.
|
Citiraj:
dali imaš zablokan update winsa? |
nop, niš nije blokano
|
onda su oni odlučili da kod nas više nema pomicanja sata i ostajemo na zimskom (prirodnom) računanju vremena :)
|
jel probao tko u zadnje vrijeme instalirati i aktivirati w10 preko legalnih w7pro?
znam da je ta akcija davno zavrsila, al procitao sam na redditu i jos nekim stranicama da to i dalje uredno prolazi. |
uredno prolazi
ništa nije ukinuto key od 7 drito na win 10 |
Citiraj:
Citiraj:
doslovno na vrhu ove stranice imaš odgovor na to pitanje... |
hvala. jbga, promaklo mi, vidio post prije tvog, ne znak kak tvoj nisam skuzio.
|
Citiraj:
Ovo prolazi, danas ja probao sa jednim kompom. Nego mene zanima jedna stvar: Napravio sam clean install sa keyem od legalno kupljene Win 7 Ultimate-RETAIL verzija, i dobio Win 10 Pro na tom kompu. E sad, da li dalje mogu prenositi/instalirati tu licencu na druga računala, kao što sam mogao do sad? |
Nisam siguran jesam li na pravoj temi - sorry ako je offtopic. Zbog vlastite brzopletosti i tvrdoglavosti sam zavrsio sa viskom Windows 10 Pro OEM i Windows 10 Home keyem.
Ako netko treba neka sibne poruku poklanjam. Edit: Pro otisao, ostao jos Home. |
Kome treba evo dobra gomilica tutoriala za razne probleme na W10 > https://www.tenforums.com/tutorials/
|
Ama, ja ću se ili ranit, ili vratit laptop na W8.1.
Svaki update mi sjebe nešto, pa tjedan dana popravljam kad stignem. Od jučer npr. ne radi Nvidia gpu u fullscreen aplikacijama. :care: |
Ubij windows update ili makar stavi na delay. Po defaultu desetka smetje je teški alpha. Pusti druge budale da testiraju :D
|
Kombinacija laptopa sa više gpu i win 10 je govno. Malo, malo, ne rade F tipke, ne radi sleep, ne možeš smanjit osvjetljenje, nestane Nvidia u device manageru skroz, driver failed za sve i svašta. Trenutno "ne valja" Intel driver za grafiku, a ako pokreneš app preko Nvidie baci black screen.
Najbolje je radio sa w8.0 i onim original driverima, sa CDa. :D Jbmepas ako neću vratit osmicu za vikend. |
Probaj u međuvremenu roknut linux gore, čisto da vidimo za usporedbu :D
|
Citiraj:
BTW, našao sam što uzrokuje reset power management planova - HD Tune. :D Software po defaultu ima uključenu opciju "Allow change of power settings during tests" i resetira planove čim pokrenem neki test, ali ih ne vrati na staro. Mučilo me to koju godinu, ajme... |
Joj, godinu dana. :D Tko za to ima vremena?
Vjerojatno postoji negdje neki little shit od kojeg je sve krenulo, ali ne pada mi na pamet potrošiti na traženje njega više vremena nego na reinstall, to bi on i htio. Kad ga tražim osjećam da se pretvaram u Smeagola. |
jel se može tvikati opcija da kad povucem prozor u lijevu stranu da se prozor proširi/smanji na 2/3 ekrana, a kad povucem desno da je 1/3 ekrana.
Imam 21:9 ekran i ovo 1/2 + 1/2 mi je za CAD i slicne aplikacije ni v'rit ni mimo. Za office, file explorer, web mi je 1/3 uvrh glave. |
Citiraj:
Točnije, FancyZones |
To je to. SLoženo.
Hvala :beer: edit: jedna mala mana, ako koristite small icons na taskbaru, onda imate lufta kolko iznosi razlika u veličini između velikih i malih ikona. Nešto s čime se da živjeti :D |
Pusten may 2004 update.
|
Napravite backup tko nije :D
|
Upgrejdao. zasad je sve ok prošlo poslije tog updejta ima još dva updejta za framwork i defender i opet žica onda restart :D
U mom slučaju zasad nije ništa skršilo od programa kolko vidim, ali zato bi možda mogao očekivat klijente u narednih par dana da me zovu ne radi printer i takve pizdarijice :D |
Uff, gasim internet dok ne napravim Acronis True image :D.
|
meni ne nudi updejt .. grrr
|
List of Windows 10 2004 known issues under investigation
Code:
• Difficulty connecting to more than one Bluetooth device: |
Show mast go on :D
|
Na poslu nakon azuriranja ne mogu uci u account vise. Nakoj upisivanje lozinke odma BSOD mrxsmb20.sys
Update: Čim se maknu mapirani drive-ovi radi sve normalno čim hoću mapirat drive odma baci BSOD, ne znam jel i kod drugih tako, ali si pazite moguće da je generalni problem, istražim ovih dana pa javim još. |
Kod mene sve OK, imam 9 mapiranih diskova.
|
Postoji problem s jednim KB-om. Al mi je preljeno sada tražiti.
Citiraj:
|
Upravo sam pogledao i osim kumulativnog update 2020-1 i 2020-5, updatea za framework (greškom sam napravio jedan stari restore, bilo mi je lijeno vraćati se pa sam pustio da odradi to pošto je sve vrijeme svijeta moje i jedino što sam, i to ne uvijek, sposoban sjediti za računalom) sve ostalo su Security intelligence za defender i jedan removal tool. Obzirom da backup imam na najmanje četiri diska ako što i ne bude valjalo back to the future traje jedva nešto preko 3 minute.
Obzirom da imam kvalitetno brand računalo koje nije baš zadnji krik mode to je sigurno razlog zašto updateovi ne prave nestašluke kod mene, a i kome prave kao što reče kolega post prije čuvaju posao serviserima :care: |
Citiraj:
Ovdje je 2012 moguce da on radi problem posto su svi PCi na Win 10 mozda forsaju da se upgrejda na 2019 il nes. |
Na 2012 R2 Standard smo još uvijek...
|
Citiraj:
Probamo još ovih dana na drugom računalo manifestirat isti problem. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:29. |