![]() |
good to know, gledam napravit frišku nas konfu pa bi mogo isprobat sa novim metodama. Sve kaj sam zadnji put koristio od alata je izgleda zapostavljeno i nije se maklo od onda.
|
DS224+ odvrtio memory test prošao. Sada kopiram na veliko i upotreba RAMa je na maximumu.
Reserved 443,9 MB, Used 1,2 GB, Buffer 9,7 MB, Cached 7,8 GB, Free 532,6 MB Total 10GB :) Upiknuo 8GB Silicon Powera SP008GBSFU320X02 pločicu (dvostrana) nikakve pobune, nikakvih upozorenja u UI. DSM je 7.2.2-72806 Update 4. Za sada sve radi kako treba, kopiram sa DS216j na DS224+ i sve radi kako treba. |
DSM voli cachirati dosta toga u RAM dok radis nesto s NAS-om. Ne znam sta ide unutra, niti me bas zanima. Ima 10 giga i neka mu ih :D
U jednom od nedavnih updejtova su "olabavili" whitelistu RAM-ova. Meni je za Kingston 8GB javljalo upozorenje, da bi prestalo javljati nakon nekog od updejta. Prije toga sam godinama imao Crucial 4GB i nije nikad javljao upozorenje. |
DS224+ produljenje garancije. Ako netko kupi DS224+ ovih dana i želi produžiti garanciju sa 2 na 4 godine (10% cijene, 42€ sa PDVom) ako ide preko stranice kaže ne može jer je proizvod EOL, ali ako kliknete kroz DSM na samom NASu uredno vas odvede na proceduru, daj sken računa, broj kartice, 33€ + PDV i sve radi. 4 godine ...
|
Imam DS916+ kupljen 2017 godine.
Nikakvih problema do danas nije bilo (kuc kuc). Gledamo nadograditi taj stariji model, stavili bi 20 TB diskove (za 916+ ograničenje je 56 TB max). Znači zahtjevi bi bili 4 HDD bay, i bilo bi dobro da nije zaključan na Synology eko sustav ili kako se to već danas zove radi jeftinijih diskova. |
Je li sigurno to da neće ići 20TB na 916+ ? Obično su ta ograničenja onako dosta poizvoljno navedena bez nekih stvarnih hardverskih ograničenja, napišu maksimalni kapacitet diska koji trenutno postoji, a u praksi ako radi sa 8TB diskom vjerojatno će raditi i sa 20TB bez problema.
|
Citiraj:
A nemam pojma, ovo je sa njihove službene stranice: Maximum internal raw capacity 56TB (14TB HDD x 4) (actual capacity dependent on volume types) |
Zvuci kao jedno od onih ogranicenja koje je pisano u godini kada nije bilo vecih diskova na trzistu. Prvi 18TB diskovi su dosli 2019te (ako je vjerovat AI-u) itd itd.
|
Mislio sam da će mi faliti DS Video na DS224+, i kako ću morati plaćati mjesečnu/godišnju pretplatu za Plex ili neki drugi da bi gledao svoje filmove sa svog NAS preko svog interneta ??? Kaže ekipa da Jellfin radi kao zmaj i na Smart Projektorima (imam Xiaomiov L1) i na tabletima i mobitelima i na kompu ... i fakat radi kao zmaj. Instalirao po uputama sa Synologya bez problema, preporuka. I da bolji je od DS Video, od opcija i mogućnosti pa na dalje ...
|
DS Video je donekle umro onog dana kad su izbaciti 7.2.2 i ubili mu hw akceleraciju za x264 i x265, tj offloadali taj task na klijenta. Ako ti je klijent (tv, projektor) neka banana od hardvera, iskustvo je sigurno sve samo ne uzivancija. Steta da su se za jednu licencu isli ciganiti, pogotovo za svoje appove.
|
Citiraj:
|
Da, i taj Plex je malo umro u travnju kad su drasticno bumpali lifetime cijenu. Steta, makar siguran sam da se i kroz free rjesenja tipa Jellyfin da sloziti solidan setup.
Ja sam se nazalost davno navukao na Plex, a kad se svi nauce na GUI, tesko je kasnije nesto mijenjati. Mene je 2024te lifetime izasao 117 eur, sto je bila cijena otprilike tri godisnje preplate (39 eur). Ove danasnje tarife su im bas pricey. |
Gledao sam te plex lifetime pretplate, ali nisam shvatio što dobivam s njima. Uzeo mi Plex radi u ovom free izdanju.
|
Ima na sajtu bas popis svih featurea u Plex Passu. Pitanje je dal ti ista od toga treba
Meni je super sto mogu hostati svoju mjuzu (Plexamp) i sto je gui aplikacije lagan za sve uzraste, te ono sto trebam par puta godisnje kad odem na godisnji gdje je net red velicine 2-3 Mbps - transkodiranje. Nadalje, tu je "skip intro/credits" detektiranje sadrzaja kao na Netflixu recimo. To su mislim svi premium featurei koje koristim... Za automatizaciju i finu integraciju Plexa s drugim uslugama tipa Radarr/Sonarr tu je i webhooks podrska. |
Za plaxamp ne treba plex pass.
|
Dobar info, meni prvi glas, sad vidim da su ga prije par godina ponudili i za free usere 👍
|
Citiraj:
je be no. koristim piratski spotifaj koji radi kako radi i moram povremeno izbrisat pa napravit novi acc, i ovo je super. progurao sam 100njak GB muzike sa servera kroz plex i na plexamp, kako to lijepo radi. nisam još isprobao auto playliste ali nakon šta sam godinama koristio subosnic, ovo je premija. doslovno ću vrtit plex samo za muziku on the go. imam muziku i na mobu 50tak GB ali ovo je puno zgodnije za koristit. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:55. |