PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

adaksinjo 07.11.2013. 22:43

Abu Nazir iz Homelanda skocil u Arrow :D

listerstorm 07.11.2013. 23:34

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 2490723)
Zanimljivo za topic pa da prenesem :chears:

Osvrt Antony Hopkinsa na "Breaking Bad" i ostale tv klasike ...

Izvor: VL: Arsen Oremović

Serija je super, al i hype je ajme. Da je bar bio drukčiji kraj i više epizoda u stilu hvatanja muhe. Čini mi se da su na takvim stvarima trebali više (prirodnije) inzistirati (npr. da su ubacili i povremene promašaje u kuhanju zbog stanja Waltera). Ovako sam dojma da je to nasilno stavljeno da upotpuni kompleksniju sliku.

Mr.Ex.President 07.11.2013. 23:37

Tek danas pogleda zadnji Homeland i meni rastura radnja, počelo je malo sporije, a već zadnje 3 epizode završavaju ludilo.
S druge strane Boardwalk empire isto, jedva čekam nastavke jedne, ali i druge.

Kad smo kod BBa opet, naletija i ja nedavno na jedan zanimljiv članak sa kemičarskog gledišta, pa bacite oko, vi koji ste POGLEDALI seriju:chears:
http://jeromelecunff.com/index.php/k...ing-bad-kemija

Mad_Duke 07.11.2013. 23:51

Ma, kemija je falšala cijelu seriju, ali su je svejedno dobro zapakirali da je postignut dovoljno dobar make-believe faktor. Mythbustersi su imali okej epizodu u osmom mjesecu sa par eksperimenata koji su failali, ali opet nije da je serija zbog toga patila hehe

Roberto 08.11.2013. 11:18

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2491247)
Ma, kemija je falšala cijelu seriju, ali su je svejedno dobro zapakirali da je postignut dovoljno dobar make-believe faktor. Mythbustersi su imali okej epizodu u osmom mjesecu sa par eksperimenata koji su failali, ali opet nije da je serija zbog toga patila hehe

Ipak je to serija a ne znanost :D

Također, da nisu neke stvari prešutjeli ili modificirali u svrhu radnje, vjerojanto bi se brzo našli pod tužbama ili u ćuzi :D

Svejedno, mislim da je to bila dobra popularizacija kemije :)

panda505 08.11.2013. 17:05

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2491346)
Ipak je to serija a ne znanost :D

Također, da nisu neke stvari prešutjeli ili modificirali u svrhu radnje, vjerojanto bi se brzo našli pod tužbama ili u ćuzi :D

Zbog čega ?

Bila je negdje nedavno izjava da je Cranston dobio blitz obuku od DEA-a kako se pravi meth :lol2:

fanATIk 09.11.2013. 11:00

Zbog čega? Pa nemreš na televiziji pokazat točan postupak dobivanja metha.

panda505 09.11.2013. 12:14

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2491739)

gdje sam ja to spomenuo prikazivanje točnog postupka dobivanja metha? :lol2:

fanATIk 09.11.2013. 13:34

Pa kaj se onda čudiš Robertovom postu?

Mad_Duke 09.11.2013. 14:26

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2491739)

Labos je recimo odgovarao potrebama za proizvodnjom Metha. Ne onako čistog naravno, ali to ide na make-believe kartu njega kao "genija". Nađeš ti sigurno na netu postupak izdvajanja nitroglicerina iz gnojiva pa zbog toga i postoje postupci kontrole da netko tko za to nema potrebe ne može naručiti "nekoliko tona" dotičnog.

hammer_of_thor 11.11.2013. 12:04

The Walking Dead... apsolutno savršenstvo!

Sezona iznad svih očekivanja!

panda505 11.11.2013. 12:24

'Ebena epizoda Homelanda! :lol2:

IcyTexx 11.11.2013. 18:03

Odličan Homeland!

Ovo mi je bolje od onoga kaj se desavalo sa Brodyem...

adaksinjo 11.11.2013. 18:32

pa jel vidite da moze bez male i mame? :D

IcyTexx 11.11.2013. 18:35

Ali moraju još riješit Brodyja... On će se javit maloj.

Roberto 12.11.2013. 10:42

Dakle, mala i mama su nebitne za priču :D

Opet, vrlo mi je nelogično...

na koji su način vodili istragu. Otkrili su da je Javadi financirao išli na variajntu da ga pokušaju namamati da kontaktira odbačenu Carrie. Vrlo nategnuto i upitno...

A s druge strane, bomba je bila u autu senatora USA, koji je usput rečeno već jednom pokušao nešto slično i znaju to, u bijegu je i po tom pitanju u CIA-i gotovo ništa ne rade. i tek sad se ozbiljnije poteže to pitanje...

panda505 12.11.2013. 11:38

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2493364)
Dakle, mala i mama su nebitne za priču :D

Opet, vrlo mi je nelogično...

na koji su način vodili istragu. Otkrili su da je Javadi financirao išli na variajntu da ga pokušaju namamati da kontaktira odbačenu Carrie. Vrlo nategnuto i upitno...

A s druge strane, bomba je bila u autu senatora USA, koji je usput rečeno već jednom pokušao nešto slično i znaju to, u bijegu je i po tom pitanju u CIA-i gotovo ništa ne rade. i tek sad se ozbiljnije poteže to pitanje...

nisu uopće nebitne za priču, barem imo :fiju:

sjeti se da je i mala zaustavila Brodya u prvoj sezoni kad je htio okinut bombu

Kaj se tiče Carrie

Javadi valjda zna da je ona bila Saulova učenica, sve naučila od njega, pa se onda to dovodi u pitanje kad je se on javno odbaci (izda njezinu vezu sa Brodyem i čak njezinu bolest - za koju kao nitko drugi ne zna) u "Tin Man Down" - S3E1 i onda još kad je i baci u ludaru S3E2

A i dalje, Brody nije senator nego representative, a razlika je dosta velika - senatora je recimo samo 100, representativea je čak 435, senator služi 6 godina, representative samo 2, a i općenito oko stvari koje smiju/nesmiju raditi.

A i on je kao zatvorenik tam u Caracasu

Roberto 12.11.2013. 12:10

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2493382)
nisu uopće nebitne za priču, barem imo :fiju:

sjeti se da je i mala zaustavila Brodya u prvoj sezoni kad je htio okinut bombu

Kaj se tiče Carrie

Javadi valjda zna da je ona bila Saulov učenik, sve naučila od njega, pa se onda to dovodi u pitanje kad je se on javno odbaci (izda njezinu vezu sa Brodyem i čak njezinu bolest - za koju kao nitko drugi ne zna) u "Tin Man Down" - S3E1 i onda još kad je i baci u ludaru S3E2

A i dalje, Brody nije senator nego representative, a razlika je dosta velika - senatora je recimo samo 100, representativea je čak 435, senator služi 6 godina, representative samo 2, a i općenito oko stvari koje smiju/nesmiju raditi.

A i on je kao zatvorenik tam u Caracasu

kaj se Carrie tiče

svejedno mi je malo nategnuto, mogao je Javadi tako zaključiti i da je to namještaljka, pogotovo uzimajući u obzir ono što smo kasnije saznali, kako je davno prije izigrao Saula i pobio onu ekipu koju je Saul htio izvući iz Irana...

I dalje mi je čudno kako se nisu više koncentrirali na pronalaženje Brodya. Pitanje je za koga ga onaj narco boss drži zatvorenim. To što jedan i drugi znaju Carrie je jedini trag koji imamo, no mislim da ga ne drži tamo za nju.

adaksinjo 12.11.2013. 12:15

dam ruku u vatru da je zbog/za nekog Kineza. u seriji su se pojavljivali svi bivsi i trenutni neprijatelji SAD-a, fali jedan pravi kineski igrac i onda je to to :D

panda505 12.11.2013. 20:29

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2493399)
kaj se Carrie tiče

svejedno mi je malo nategnuto, mogao je Javadi tako zaključiti i da je to namještaljka, pogotovo uzimajući u obzir ono što smo kasnije saznali, kako je davno prije izigrao Saula i pobio onu ekipu koju je Saul htio izvući iz Irana...

I dalje mi je čudno kako se nisu više koncentrirali na pronalaženje Brodya. Pitanje je za koga ga onaj narco boss drži zatvorenim. To što jedan i drugi znaju Carrie je jedini trag koji imamo, no mislim da ga ne drži tamo za nju.

On izigrao Saula, Saul izigrao njega :D

A i ono, dok ti se takva prilika stvori, baš i ne razmišljaš previše, to je ono, uzimaš odmah i bok

ipak, prvo ju je saul i "burnao" pred senatom i javnosti - što je kad razmisliš 'ebeno velika stvar, kod amera pogotovo

i onda je još strpa u ludaru - ona je tad sve to dobro odglumila kad ju je Bennett (Javadijev odvjetnik) posjetio u ludari :)

A i razmisli o tome da ju je spojio na poligraf čim su je doveli pred njega
Cijela poanta svega toga je i bila da ona dođe pred njega, i da mu onda kaže da znaju da je pronevjerio velike pare od IRGCa pa da ga forsaju na to da surađuje

Mr.Ex.President 13.11.2013. 00:17

Da... priča sa Carrie je nategnuta jako,...

... pa kad i uzmeš u obzir da je za operaciju znalo samo njih dvoje. Previše je tu bilo "glume" da bi sve to meni osobno bilo malo manje nategnuto, uopće ne razmišljam o Javadiju, nego gledam cijeli odnos Carrie i Saula. Da, mogli su oni sve ono iscenirat i senat i intervju novinarski i ludnicu, ali mi je to sve prenategnuto ipak:)

Samo, ne zamaran se s tin, serija ide svojin tijekon, dobro je, kvalitetno i napeto, ako uspiju zaokružit priču u nekih 4,5,6 sezona, a da je ne razvodne i razjebu, mogla bi serija vrlo lako ostat zapamćena kao velika izuzev propagandi koja pljušti iz iste...
Treća sezona je malo sporija od prve dvije, ali ne previše, jer serija je "sporija" od početka, meni to uopće ne smeta. Uostalom sad će krenit ludnica, zadnja epizoda je bila uvod u to, predosjećam:)

Roberto 13.11.2013. 10:14

Pa da, i meni je to nategnuto sve skupa, i malo je vjerojatno da bi u stvarnoj situaciji odabrali tu opciju, no za potrebe serije - funkcionira.

Nema veze, uhvatili su neki svoj ritam, zaoštrava se priča. I dalje mi je to najzanimljivija serija za pratiti od sveg što trenutno ide.

1v@n 13.11.2013. 12:24

Nova epizoda Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. i Yugo :D

http://www.pohrani.com/f/2D/fu/4Sl56o11/capture.jpg

coconut 17.11.2013. 08:17

Pogledao Forbydelsen 3. Odlično! Neočekivan, ali pravedan završetak. Doduše, malo reciklira temu iz S01 (ubijena mlada cura, upetljanost visoke politike, ubojicu se uhapsilo pa pustilo,...), ali svejedno je odlično.

Brko 17.11.2013. 18:55

Alternativni završetak Breaking Bada :)

ivan77 17.11.2013. 19:00

Love Hate ide i u 5. sezonu sa obzirom na kraj 4. koji je svojevrsni "antiklimaks".
Odlična serija, svejedno malo fali Darren.

adaksinjo 17.11.2013. 19:47

zadnji nastavak south parka je definitivno must see...

Mad_Duke 18.11.2013. 13:51

Homeland odličan kao i uvijek.

Killing se vraća za još jednu sezonu na netflix (najvj i arrested development). Weee.

panda505 18.11.2013. 16:35

Homeland odličan!

A sudeći po promoju i iduća epizoda bude vrh! :)

1v@n 18.11.2013. 16:35

Jesam li jedini koga Governor podsjeća na ovog ljepotana? :lol2:

Naravno, o Walking Dead se radi :)

IcyTexx 19.11.2013. 00:03

Ajmeee. Cijelo vrijeme me podsjeća na nekog al se nisam mogo odlučiti na koga.

Auuuuu koji završetak Homelanda. Vrhunski.

adaksinjo 20.11.2013. 11:10

carrie dobila metak

clay dobio par metaka :D

jucerasnji nastavak mentalista isto vrhunski...

Mad_Duke 20.11.2013. 12:02

Jedini dobar dio ovotjednog SHIELD-a je na kraju poslije pauze homage Dollhouseu "Did I fall asleep? Just for a little while." hehe

coconut 20.11.2013. 12:04

Meni je malo isforsiran. A za Coulsona sam još od prve epizode uvjeren da je klon.

kasko 20.11.2013. 14:18

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2497910)
Jedini dobar dio ovotjednog SHIELD-a je na kraju poslije pauze homage Dollhouseu "Did I fall asleep? Just for a little while." hehe

O kojem SHIELDU ti pricas ?

Mad_Duke 20.11.2013. 14:20

Agents of S.H.I.E.L.D.

ivan77 21.11.2013. 08:17

SOA..konačno dobra epizoda. Totalno neočekivano.

adaksinjo 21.11.2013. 09:12

Zene vode glavnu rijec :D

Mad_Duke 22.11.2013. 09:17

Google Doodle od danas. <3

Jedva čekam subotu navečer :)

Princ288 23.11.2013. 01:02

+1, pogledao i zadnju mini epizodu i sad iscekujem novu :)

EDIT: Doctor Who odličan ;), super epzioda!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:13.