![]() |
Čestitam na prinovi :D Meni dolazi Kimber PBJ s WBT konektorima (1m), te su mi stigli i RCA konektori te Nakamichi banane iz Hong Konga.
Primam se lemljenja novog interkonekta :) Bit će teško pošto je teflonska izolacija opasno tvrda i nesavitljiva i teško ju je skinuti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
ako ti je slab što nisi uzo SW 500?? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ljudstvo jel netko slusao ovo ?
http://playroom.si/Cambridge_Audio_p...idge-Audio-S70 Cisto informativno... :) |
da ja nastavim di sam stao....sub spajam naravno preko high level input, jer drukcije nemogu posto imam stereo pojacalo...naime kad na njega spojim L i R sub radi al neradi kak spada, nekad radi sve 5 nekad baulja bezveze ko da je pijan...na nekim pjesmama bass odlican na nekima ga ni nema...istekao sam lijevi kanal i onda radi super, sve normalno...definirano i svakoj pjesmi daje određenu dozu basa...isto je tako kad stavim samo desni kanal, znaci nije bitno koji je samo da je jedan kanal...kao da se gubi sa 2 kanala...na probi je radio sa reciverom di je radio super preko low l. input... mislim ja sam sad zadovoljan sve 5, al dal i drugi imaju slicna iskustva i zast je to tak...inace sub nema nikakvih naznaka glupiranja osim ovog...a pojacalo je kenwood ka5010
|
I sa recivera ti je mono izlaz za subwofer tako da te to nebrine.
|
jes znam al sam me zanima dal je to tako i na drugim subovima, sumnjam da je tako...mislim ne brine me kad mi ovak radi super :D sigurno proizvođac nije napravio stereo ulaz pa da si kupac bira koji ce L ili R :D...
|
Citiraj:
evo - original model SW200 http://www.imagebam.com/image/8a8b77119804914 to je za klasična pojačala...ovo što si ti uzo je za HT sistem i u tvom slučaju svi tonovi idu u woofer što nije dobro. |
pa kad sa pasivnim nemos dobit pri malim glasnoćama dubok stage....a cuj idu svi al ljepo on to obradi...mozda bi mu bilo jos bolje prije njega stavit skretnicu mozda bi jos bolje radio...
btw to sto ti postavljas je SW200 ovo je SUB 200 (njet isto eL) |
Kakve božje skretnice prije aktivnog woofera?O čemu vi?
Makar taj jamo sam mrmlja i nabija bezveze. Ja sam ga zamjenio sa MA BRW10 i razlika je nebo i zemlja. Em je "brži" i nema brundanja pri slušanju glazbe. |
Vecina subwofera sa basom prema podu (barem oni koje sam ja probao) mumlja i tutnji bezveze, zato sam ja i kupio B&W ASW 500 i tek tada cuo pravi bas (mugu tek misliti sta radi PV1)
|
Citiraj:
|
Mora da ste to krivo pospajali ili obojica imate sjebane subove. Uz Bass I love u s potenciometrom sub pojacala tek na 1/4 snage meni utroba oce izletiti kroz guzicu
|
za klasično pjačalo je pasivni sub koji prima signal iz zvčničkih terminala sa pojačala i prek svoje skretnice šalje visoke tonove na neki "bukšelf zvučnik"
ovaj SUB 200 je za HT rec. i ne znam kak to spajaš na klasično pojačalo. a woofer koji ima "fire" prema podu bi tebao bolje radit od onog koji je klasčni postav na jednu bočnu stranu. |
A zooooo aktivni sub su spojili na zvucnicke kanale:stoopid: Zar ne riskirate pregaranje sub pojacala usljed prejakog volumena?
Nije ni cudo sto zvuk mumlja kad je spojeno na kanale. Vjerujem da ni bas nije onako dobar kao iz preout-a jer njemu treba tih i slab signal koji ti njemu nemos dati. To bi bolje bilo rastavit kutiju i izvuci jedan terminal prema driveru mimo pojacala. Tada bi ti trebala i skretnica da neutraliziras srednje i visoko podrucje. |
iz tog razloga su meni totalno bezvezni sub pre-outovi na stereo ampovima... nema high pass filtera za glavne spikere.
|
Da malo presječem, nije hifi al neznam di da postam.
Di da nabavim kabal od ~2.5m za spojit komp i 5.1, znači onaj trikomponentni s banana đekovima na krajevima. Imam kabal ali mi je kratak, a nebih ga želio rezat i štukat. Il neki prijedlog kako da to rješim. Neko budget rješenje jer se radi o P580. I da, nemogu sub stavit bliže kompu. Hvala |
ako ne nađeš takav kompletan 3 x stereo kabel, uzmi 3 x ovo u željenoj dužini, preko 20kn po komadu ne bi smjelo biti:
http://www.portal-usluga.hr/shop/sli...-176363%20.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
E pa to je druga priča...
|
Viš nisam ovaj test ni probao sa youtuba..uglavnom meni prozori oce iskočit :D
|
Citiraj:
|
na youtubu se bolje cuje nego sa linka
|
De kako ti je na kraju spojeno?!
|
Citiraj:
eto ovak... |
pa ne znam baš da je to neki raj... kak bi hendlo mono snimku recimo? informacija dolazi sa 2 kanala, makar to bile frekvencije koje ljudsko uho ne može smjestiti u prostor.
ovako mi se čini da sa tehničke strane minimalno gubiš 3db u glasnoći (dobro to se lako sredi kompenzacijom na sam subu), ali ne reproducira potpunu informaciju. |
Citiraj:
imaš dva ulaza L i R i na oba spajaš kablove sa speaker konektora sa pojačala (+ i - ) samo što će onda na woofer ić svi tonovi, i onda nemaš kam spojit svoje bukšelfe :hitthewal: i kak onda?? ovi line in činčevi na wooferu su za AV rec i to je OK, al ne zunam kak su oni smislili to za klasično pojačalo...bolje da to nisu stavljali. ja sam vidio nekloliko pasivnih woofera koji su uredno imali konektore nakon skretnice koja se dalje proslijedila signal za male zvučnike. |
ti si pomješao stvari...imam A+B izlaz na pojacalu...na A su bookshelf a na B je sub samo jedan kanal...a bas kad se reproducira ionak u 99% pjesama ide na oba R i L tak da to funkcionira bez problema...nemoj da slikam cijeli svoj setup :D
|
Znači da se reproducira na oba kanala. A ti čuješ samo desni.:D
Probaj level smanjiti na 12 sati, manje nabija ali ima nešto više kontrole.:) Edit: Kolko vidim po manualu, sa B terminala moraš spojiti oba kanala na jamo. Doduše u manualu imaju sve skup 3 rečenice. :) |
Citiraj:
|
pa i da pretvara stereo u mono, to radi interno, a ne jumperom odmah iza ulaza... ja i dalje mislim da ti sub ne prima sve što bi trebao primati.
|
to stoji...al sta da sad radim jbg...radi ok a neda mi se sad kopat po njemu...mozda jednog dana
|
pa povuci još jedan par zvučničkog sa ampa za drugi kanal :D :D
|
ja vise neznam ko je tu normalan...
|
čekaj imaš l+r izlaz na b izlazima pojačala sa jedne strane, sa druge strane imaš high level l+r ulaz i ti si samo spojio jedan kanal.
Citiraj:
|
jes, jer kad spojim r+l na sub high level input sub slabije radi, odnosno nikako, a kad je spojen samo r ili l onda radi kako treba...napisao sam to vec
|
promaklo mi, ali ne znam zašto bi se to dešavalo... da nisi u kontra fazi možda spojio?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:35. |