PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

De5tr0yer 07.05.2010. 10:46

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1638891)
ajde onda mi javi gdje si prvi put krepao :D pa ako si u istoj kondiciji možemo mi i u nedjelju gore ako ti se da :)

Javim ti sigurno, al kak su ispiti sljedeća 2 tjedna sumnjam da ću se odvažiti :)

Prošli put sam prvi put krepao na lojsteku tam kad kreće strmiji uspon. Danas ćemo vidjet :D

Red Dwarf 07.05.2010. 10:47

a nebi da nisam ferovac pa da neznam za MI-je :D

De5tr0yer 07.05.2010. 10:49

Pa šta ne šutiš. Dakle to je ovo da si sa zavoda :D

Daj neki msn baci ili nešto slično :p

Vuco 07.05.2010. 15:51

Sređen headset. Novi WTB sa indu lagerima je unutra :). Za vikend gore.

MIK 07.05.2010. 15:53

hint: vezao za bušenje zračnica, frend mi je bušio zračnice ko blesav dok nije skužio da je kriva žbica koja je olabavila i radila njasre!!! Provjeriti žbice dal su zategnute kak spada.

Cuky 07.05.2010. 16:04

evo i ja promjenio headset nakon cca 9 mj :D preporodio sam se.

a sad jedno za one koji su imali iskustva sa benzinom. namjeravam skinut lanac, kazetu i pogon kako bi ih ocistio pa me zanima da li je ok ako ih ostavim uronjene u posudu sa benzinom na 24 sata, hoce se mascoba skinut bez ribanja?

Red Dwarf 07.05.2010. 17:45

trebalo bi...koristi dizel : bolje skida :)

ajmo distojeru javi se kako je bilo i dokle si došao u komadu :D da znam ako si u mojoj konkurenciji :D

Renesis 07.05.2010. 18:05

evo nas nazad, distrojer mora jos malo do kuce pedalirat. bilo je sasvim uredu, super vrijeme, dobra ekipa i sasvim fina voznjica :)

neka on tipka dojmove :)

Vuco 07.05.2010. 18:15

Brijem da mi je headset malo suh. S obzirom da su industrijski lageri, nisam ziher jer bi ipak trebalo malo staviti masti na to sve ?
Citiraj:

Autor Čuks (Post 1639202)
a sad jedno za one koji su imali iskustva sa benzinom. namjeravam skinut lanac, kazetu i pogon kako bi ih ocistio pa me zanima da li je ok ako ih ostavim uronjene u posudu sa benzinom na 24 sata, hoce se mascoba skinut bez ribanja?

Skine benzin dosta, no ne baš sve. Pazi u kakvu plastiku stavljaš bengu, da ti ne pregrize. PET ambalaža je ok :).

Red Dwarf 07.05.2010. 18:31

indu ležajevi bi trebali raditi "AS IS"...a ako nerade uzmi teflonsku mast i udri :D

De5tr0yer 07.05.2010. 19:21

Citiraj:

Autor MIK (Post 1639191)
hint: vezao za bušenje zračnica, frend mi je bušio zračnice ko blesav dok nije skužio da je kriva žbica koja je olabavila i radila njasre!!! Provjeriti žbice dal su zategnute kak spada.

Iako nisam siguran, moguće da sam zbog toga zadnji put izbušio zračnicu. Al sam sve namjestio, danas je izdržao.

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1639263)
evo nas nazad, distrojer mora jos malo do kuce pedalirat. bilo je sasvim uredu, super vrijeme, dobra ekipa i sasvim fina voznjica :)

Eto, opran, lep ko slika, sa podljevom na gornjoj strani stopala. :fiju:

Ukratko, ovaj spust je doslovce prejeben, da sam se ubio 5 puta a ne samo jednom ne bi mi krivo bilo :D (btw, ne znam kud smo išli, to nek renesis napiše, njub sam za te staze :p)

Samo informacije radi, 100kg mojih (još neka mizerija u ruksaku i bajk) i hidraulika deore 535 sa 180/160 rotorima me nije uspjela zaustaviti i odletio sam prek 2 korijena, izgubio kontrolu u lišću i legao fino. Nogu sam zakačio valjda za pedalu. Al sve je okej, mogo sam otpedalirat dokraja :)

Za dwarfića. Išao sam sam gore, trebalo mi je oko sat vremena, pedalirao sam gdje mi je to teren dopuštao, Stao 3 puta da se napojim vode ko krme i išao dalje. Onaj gornji dio Lojsteka kad izađeš iz onog kamenja je dosta lagan, dok sam ovaj kameniti put na sredini gurao bajk gore. Btw, nemam ni flat pedale, neg ono njesra mutavo, također je muka s tim se penjat, odleti noga samo tako. SPD is way to go :)

Red Dwarf 07.05.2010. 19:36

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1639313)
Išao sam sam gore

wtf pa što nisi bio s renesisom ?

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1639313)
trebalo mi je oko sat vremena.

:respekt:

De5tr0yer 07.05.2010. 19:40

Nisam, da sam išao kak sam zadnji put (a bio sam ultra spor), prestigli bi me dvaputa pa sam reko da ih čekam kod lugarnice.

Plus stražnji shock na kojem nemam lockout jako ubija, priznali vi to ili ne.

Red Dwarf 07.05.2010. 19:44

a neka...sve u svemu ako si ovaj vikend za dizanje ega kako si brži i izdržljiviji od nekog drugog :D slobodno mi se javi pa ćemo se dogovoriti već...ovaj put idem do kraja makar puzao na sve 4 do vrha...

De5tr0yer 07.05.2010. 19:46

A vidi, čak bi u nedilju mogli gore nas dva spora vola :D

Samo je uvjet da krenemo u 9 sa trga. Javit ću ti sutra još. ;)

Renesis 07.05.2010. 19:49

njega sam poslao ranije gore, jer ostatku ekipe se zurilo da brzo stignu doma, pa smo ovako taman svi odvozili i skupili se na vrhu, timing odlican :)

spust smo isli od puntijarke na 18ku, spoj na bikcevic i onda dolje na pilanu :) ti si se razletio pri kraju pilane, maestralno moram priznat, ja sam vidio kako si letio :)

Red Dwarf 07.05.2010. 19:49

gle...iovako ionako se dižem svaki dan u 6 pa što se mene tiče od 6.20 nadalje kad god oš :D

e,e...jedini problem u toj priči je taj što ću ja biti spori vol :D

aha...to kod puntijarke je ono kad desno(gledajući od vrha) ideš ferovsku sljeme rutu a lijevo je 18-ica?

@destroyer : imam ti ja ploče stiropora pa od toga moš napraviti drugi put full armor da te štiti :D

btw ako ti je kaciga dobila pukotinicu od pada ja bi savjetovao da ju promijeniš jer je njena funkcija da se prilikom pada rasprsne kako bi ublažila pad (sličan princip kao i kod tenkovskog aktivnom oklopa)

De5tr0yer 07.05.2010. 19:52

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1639334)
ti si se razletio pri kraju pilane, maestralno moram priznat, ja sam vidio kako si letio :)

Ja sve radim maestralno. :D

Pokušao sam se iščupat al jednostavno je preduboko lišće bilo i povuklo me... To je zato jer sam nosio kacigu pa me odvuklo na stranu :fiju:

Renesis 07.05.2010. 20:10

provjeri kacigu, ali mislim da joj ne bi trebalo bit nis, tamo je mekano lisce, a ti si napravio kolut :)

imam na mobitelu sa nokia trackerom snimljeno sve, ali kad pokusam otvorit file, iskljuci mi program??

Red Dwarf 07.05.2010. 20:12

pitaj murinu koji je postao pravi mali crtač ruta :D

Cuky 07.05.2010. 20:23

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1639270)
Brijem da mi je headset malo suh. S obzirom da su industrijski lageri, nisam ziher jer bi ipak trebalo malo staviti masti na to sve ?

Skine benzin dosta, no ne baš sve. Pazi u kakvu plastiku stavljaš bengu, da ti ne pregrize. PET ambalaža je ok :).

ja sam headset namazo sa litijevom masti, to sam kupio na ininoj benzi. al kod mene je u pitanju jeftilen od headseta jer ionak nevozim nista pre ekstremno :)

sto se tice benzina, planirao sam ga natocit u neki lavor, valjda ce drzat :)

elvis again 07.05.2010. 20:27

Znaci sutra se ide gore?
http://www.meteo-info.hr/grad.php?aGrad=zagreb

murina 07.05.2010. 22:04

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1639355)
pitaj murinu koji je postao pravi mali crtač ruta :D

:D

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1639352)
imam na mobitelu sa nokia trackerom snimljeno sve, ali kad pokusam otvorit file, iskljuci mi program??

Nije mi se to nikad dogodilo.

Na mobitelu, jeli? Kad odabereš lastest workout?

Renesis 07.05.2010. 22:16

kada zelim uc na training diary izbaci mi van... probat cu reinstalirat program, mozda proradi...

moji se bune da necu smjet spustat sic nizbrdo jer da idem prebrzo :D

Renesis 07.05.2010. 22:33

eto vam i ruta na gpsu :)

Znaci,

Tunel - Lojstek - Lugarnica - Puntijarka - 18ka - Bikcevic (kratko) - Pilana

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kkujqmkdmgoigbds

Sam Fischer 07.05.2010. 22:54

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1639263)

Brijem da je opet lik 4 puta uskrsno i 7 katarza sa Allahom doživio uzbrdo :D

murina 07.05.2010. 22:56

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1639453)
eto vam i ruta na gpsu :)

Znaci,

Tunel - Lojstek - Lugarnica - Puntijarka - 18ka - Bikcevic (kratko) - Pilana

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kkujqmkdmgoigbds

Super, poslužit će:goood:

tomiotok 07.05.2010. 23:32

koristi li itko e72 nokiu s sports trackerom, meni radi isto sto i ti opisujes renesis s tim sto nikada nisam uspio uploadati rutu, instalirao sam trecker za e71 jer za 72 jos kao nema

Red Dwarf 08.05.2010. 08:13

to vam mobiteli pokušavaju reći da se okanite ćorava posla da nije to za vas :D

borny 08.05.2010. 08:54

Čitam malo ovaj thread i vidim nazive koje ne razumijem i čini mi se da svi imate "svemirkse bajkove".
Jel bih ja uspio doći gore i dolje u jednom komadu na Giant Boulderu sa običnim vbrake kočnicama?
Po cesti pretpostavljam da bih, ali zanima me off-road. a moj bike za to baš i nije namijenjen.
Garancija na ramu 5god, pa nije bed ako pukne:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:19.