PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Revolut (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=299145)

tiki66 30.08.2025. 08:40

Citiraj:

Autor prileee (Post 3818959)
Wow, besplatne usluge koje malo pilaju za otic pro, how inconvenient.

Neka probaju instalirati neki "besplatan" antivirus :lol2:

medo 30.08.2025. 10:29

Revolut

Meni je Revolut ponudio promo Premium za 0€. Kladio bi se da je pisalo da će me pitati na kraju promo razdoblja želim li nastaviti.

Naravno da me nisu pitali i uzeli mi 8.99€ za produljenje.

cic 30.08.2025. 11:50

To ti ponude na mjesec-dva, dalje naplaćuju.
Ne znam baš da te netko pita želiš li nastavit, ne mislim samo kod Revolut već općenito produljenja idu automatski.

Trebal si im se javit na chat da ti otkažu i vrate pare.

nub 30.08.2025. 14:13

Ljudi moji pa kaj ste zaboravili citat? Sve piše. Općenito takva free promo razdoblja funkcioniraju, nije tu revolut ništa drugačiji. Uzmeš i otkažeš automatic renewal.

1v@n 31.08.2025. 11:42

Ako se hoćeš vratiti na standarni plan, onda te košta kao dva iduća mjeseca pretplate

medo 31.08.2025. 15:21

Yup, uzeli su mi 17.98€ za “prijevremeni otkaz plana”. Sneaky.

Ode 26.97€ za qratz.

franzD 31.08.2025. 16:22

Citiraj:

Autor medo (Post 3819157)
Yup, uzeli su mi 17.98€ za “prijevremeni otkaz plana”. Sneaky.

Prilikom sklapanja ugovora za bilo koji plan piše:
- radi se o godišnjem planu, neovisno o tome naplaćuje li se naknada mjesečno ili godišnje, a u slučaju prijevremenog raskida naplaćuju izlaznu naknadu ovisno o tome je li prošlo 6 mjeseci ili manje.
- kod free triala preporučaju ne uzimanje premium/metal kartica ako ne misliš zadržati plan jer mogu naplatiti naknadu za karticu i trošak (premium) dostave koja je besplatna dok koristiš trial
- da unutar EU poštuju pravo na raskid (cooling off period) u roku 14 dana od sklapanja ugovora, dakle pretplatu možeš raskinuti u roku 14 dana od sklapanja. Međutim kod korištenja free triala datum sklapanja pretplate je dan kada si uzeo free trial, ne dan prve naplate nakon dva mjeseca, tako da je pravo na raskid isteklo 15. dan free triala.

medo 31.08.2025. 17:42

Da, to piše. Tko to čita? Tko čita software EULA? Znam, radim u banci, hvala. Treba čitati.

Ali ako ti daju nešto za free i bombardiraju te sa nebitnim promo sranjima onda bar očekujem da me jednako bombardiraju sa troškovima koji će nastupiti nakon kraja free triala.

Ali dobro, lesson learned. Nije fer odnos. Ipak je to banka.

zgmmax 31.08.2025. 17:51

Naivan si ko sobarica ak misliš da ti u 21 stoljeću ekipa fakat daje nekaj besplatno.

Ja sam uzeo premium prije par mjeseci, al sam se potrudio pročitati ono kaj me zanima.

Prije 2mj sam trebao novu kasko policu za auto i skoro sam uzeo jednu koja je bila 300e jeftinija, i onda sam počeo čitati sitna slova pa sam uzeo ovu drugu skuplju.

medo 31.08.2025. 18:10

Revolut

LinkedIn me upozorio da mi istječe trial za Premium. Otkazao sam ga. Sve 5.

Revolut nije upozorio.

Analogija s kasko policama ima kakve veze s time??

franzD 31.08.2025. 18:11

Citiraj:

Autor medo (Post 3819171)
Da, to piše. Tko to čita? Tko čita software EULA? Znam, radim u banci, hvala. Treba čitati.

Postoji velika razlika između nečitanja EULA-e i ugovora koji potpisuješ s bankom/telekomom, jbg.

medo 31.08.2025. 18:22

Revolut

Citiraj:

Autor franzD (Post 3819174)
Postoji velika razlika između nečitanja EULA-e i ugovora koji potpisuješ s bankom/telekomom, jbg.

Ništa nisam potpisao. Nisam dobio ni mail sa uvjetima niti ikakvu pisanu obavijest u Ulaznoj pošti na Revolut appu ako ćemo strogo gledati. Ali siguran sam da je pristanak u aplikaciji nekako ugovorno obvezujuć i nekako pravno pokriven.

Poanta je da te ne obavještavaju o troškovima koji će nastupiti. Što ih spriječava osim želje za uzimanjem novaca?

Hvala svima koji se vole praviti pametni kada se netko zayebe i upozorenje svima koji požele prihvatiti “free trial” za Premium plan na Revolutu.

Polako mi postaje jasno zašto je toliko ljudi koje znam odyebalo Revolut.

nepalac 31.08.2025. 18:40

Citiraj:

Autor medo (Post 3819176)
Polako mi postaje jasno zašto je toliko ljudi koje znam odyebalo Revolut.

Zašto? Baš me zanima.
Radi se o najboljem appu ikad - i besplatan je.
Htio si eksperimentirati s premium, nisi trebao, malo si platio i život ide dalje.

Libertus 31.08.2025. 18:46

Revolut to radi pederski i medo je u pravu.
Jedini razlog zašto meni nisu naplatili je što sam si stavio alarm i otkazao na vrijeme. Platio dostavu za novu karticu, ali htio sam karticu novu tako da sam unaprijed znao što me čeka.

bilicvitak 31.08.2025. 18:54

Postoji rješenje, a to je da prijeđete na viši rang, platite ga ofc, te onda raskinete unutar 14 dana i dobijete te novce natrag. :D

nub 31.08.2025. 18:58

Meni se bome isplatilo uzeti metal za par mjeseci putovanja, dobio bolji tečaj, popuste za smještaj i izlete, putno osiguranje za sebe i ženu itd. Samo jbg treba čitati. Kao što je kolega gore rekao - sklapas ugovor s bankom. Ovo ti je ravno tome da se cudiš što ti npr kamata kredita više nije fiksna nakon proteka vremena fiksne kamate, a sve piše u ugovoru. Nije te banka naguzila nego klikaš bez mozga.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:16.