![]() |
|
e tu si u krivu
osobno poznajem lika, koji s vozi ko mutav oko tih kamera, 1 poziv i u kameri se briše. Sve kamere su online i lako dostupne |
Jbg onda ako je tako, nema nam pomoći :D
|
Onda su lezeci jos i najbolja opcija, oni ne biraju :D
|
Citiraj:
Neide to tak, niti je to samo tako dostupno. Malo ste krivo i formirani |
Pa evo baš prije par dana prika od prike obrisa svoju kaznu/sliku iz sustava,preko lika iz ZG koji radi u tom sustavu. Tako da ide ako znaš čovika.
|
Pokušavam update-at navigaciju preko Mazdine stranice i ne razumijem ovaj dio:
https://i.gyazo.com/65d3a1bb679bd706...d85ba5466a.png Kako da znam je li GS, GT ili GX? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Znači lika je slikala kamera na pravcu kroz naseljeno,malo prekoračenje,i eto zna nekog plavca koji zna tog u ZG, i kazna je maknuta. |
Priča je točna jer je to tebi rekao netko, tko je njemu rekao, da zna nekoga ko opet zna toga koji to može srediti.
Ajd se uozbilji, to su bajke. |
Bajke? Ti znaš da živiš u najkorumpiranijoj državi u EU?
|
Citiraj:
Imam neka saznanja oko ovih kamera ali naravno da neću pričati po forumima o tome, reći ću samo da je manipuliranje gotovo nemoguće. Taman i da to netko sa jako visoke instance uspije, neće sigurno javno pričati svim mogućim frendovima kako mu je netko u mupu pobrisao snimke. To baš moraš biti retard i zato je to bajka. |
Moram se složiti sa zalmanom. Manipulacija na kamerama je nemoguća. Kazne se ne sređuju .
Eventualno žalba ali ne ovako kako navodi ovaj tvoj kolega lazovcina... Presretač se može brisati samo i jedino ako odmah obrise dok te zaustavlja. Kasnije nemoguće bez da najebe policajac koji je obrisao. Priče za malu djecu Sent from my SM-G950F using Tapatalk |
Mogu se kazne izbjeći, ali legalnim putem (mislim jednom godišnje) i to je u Prekršajnom zakonu navedeno kao primjena načela oportuniteta,... s time da se i sa time više ne može samo tako igrati jer je danas sve više manje što se tiče prekršaja digitalizirano.
|
zalman1 a biće mu poštar zametnia kaznu kad već nije stigla zadnjih dana,a slikano je negdi krajem 9. miseca.
tltr obrisano je, može se. |
Citiraj:
Al doći će spoznaje s godinama. |
Pitanje. Parking trgovačkog centra, njihovo vlasništvo. Frajer se parkira na mjestu gdje je znak zabranjenog parkinga. Smije li pandur ispisati kaznu za nedozvoljeno parkiranje obzirom da se ne radi o javnoj površini nego 'privatnom' vlasništvu trg. centra?
|
Citiraj:
Nisu to svabe da su iznimino customizable (i skupi,) po pitanju opreme. Citiraj:
Ne mogu reci sa 100% sigurnoscu, ali samo zato jer je trg centar platio da se izgradi parking, nije to nuzno lrivatno vlasnistvo. Mozda je u ugovoru stajalo da mora dio odvojiti na parking i ceste koje ce dati gradu. Kao kad kupujes veliku parcelu, pa moras odvojiti dio zemlje za putove. Ako i nije poklonio tu zemlju opcini / gradu, i dalje je to javna cesta za prometovanje vozila (ako i ima rampa, ona je tu radi naplate, a ne kontrole ulaska) i na njoj vrijede sva pravila kao i na drugim prometnicama. Dapace te znakove ne bi trebali postavljati radnici trg centra nego prometni strucnjaci koji su dali dozvolu da se taj parking otvori. Nije bas isto tvoje dvoriste i parking trg centra. |
Citiraj:
Ne znam za naše centre ali u Sloveniji(Lendava) slovenski policajci redovno globe naše pametnjakoviće koji se parkiraju na invalidska mjesta kod trgovačkih centara :goood: |
Provjerio sam u zemljišnim knjigama i navedena parcela na kojoj je parking je vlasništvo centra.
Za invalidska mjesta se slažem da treba globiti, ali ovdje se nije radilo o njima. Parking je bio full pun i lik je stavio auto na mjesto gdje je znakom zabranjeno parkiranje i stajanje (čini mi se da je u pitanju bila utovarna rampa za dostavne kamione). |
Citiraj:
|
Citiraj:
Trag ostaje na nekoliko mjesta, i vidi se. Uostalom vidio si kako je prošao g. Čelić |
Citiraj:
Netko od njegovih izvora late ili on laže, ali 1000% je laž u pitanju 😂 Sent from my SM-G950F using Tapatalk |
Edit: meh,nepotrebno se gnjavit. Je,lažem. Aj sad nova tema.
|
Zdravoseljački, svaka snimka ima zabilježen redni broj i mora imati pokriće (da ne ulazim u detalje). Ako obrišeš nešto u sredini, vidjet će se da ta i ta snimka fali. Zbog toga je manipulacija gotovo nemoguća, kažem gotovo jer je uvijek moguće da je cijeli odjel i PU korumpirana i da jedan drugome čuvaju leđa.
|
Ljudi, dug je put od snimke do plaćene kazne.
A put nakon ide preko ljudi. Pametnom dosta |
Citiraj:
Sent from my SM-G950F using Tapatalk |
Kao što rekoh, put nakon kamere do plaćene kazne je dosta dug, sa više koraka i nerijetko kazne misteriozno iščeznu.
Da ne spominjem potpuno neučinkovite sudove po tom pitanju |
Tema s kaznama postoji, pa preselite tamo, za ovaj topic, tu nepotrebnu raspravu:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...wpost&t=162720 |
Citiraj:
|
Ništa nije nestalo, sve je u sustavu i vidi se
|
Ako nisu provedene, kao da ih ni nema u sustavu. Ima ih, a nema ih. Bog te pitaj koliko takvih 'čelića' još ima.
|
Jel tko uvozio auto prikolicu iz dojčland
Rodbina se vratila iz vana u hr, penzija Pa bi prikolicu prebacili na nase table |
Neka provjere mogu li ju uvesti bez placanja carine i ostalih nameta jer su "povratnici".
https://carina.gov.hr/pristup-inform...seljenici/2739 |
Dobar članak u vezi tragedije u Osijeku. Načelno se slažem sa onime što je napisao osim dijela točke 3 vezanog za vrstu pogona auta.
https://autoportal.hr/promet/cetvrto...inske-rekorde/ |
Citiraj:
Mali nije imao vozačku,na koga je bmw bio registriran? Popilo se u klubu dvije boce Grey Goosa, a nije im palo na pamet zvati taksi? Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Kazu da su na auto bile ljetne celostonke.
|
Baš,danas jedan E39 535i ispred glasališta,Kormoran slick gore.
NEma gore stvari za strašnji pogon nego gume koja nisu gume. |
Citiraj:
Osobno sam uvijek na strani ljudi koji tvrde da zimske gume nisu neophodne (ja osobno ih imam, i to ne štedim na njima, GY Ultragrip sam zadnje uzeo, prije toga Continental 860). I nisu, sa kvalitetnim ljetnim gumama se može voziti po Zagrebu recimo, čak i kad je snijeg. Znam jer sam vozio, i po mećavama. Može se. Jel ugodno? NIJE. Jel sigurno? Paaa ako jako paziš je relativno sigurno, ako ne paziš je jako nesigurno. Ali može se. Ali ono što se NE može, je imati zadnji pogon i ljetne gume. Ne, ne i ne. Kod zadnjeg pogona gledaš na najkvalitetnije gume, i to ciljaš one koje (i ljetne) imaju najbolje karakteristike po mokrom / snijegu. Drugo, sinoć me vozio Uber, pričali smo malo o tome svemu, i skreće on s 30 u moj kvart... i zapleše mu golfić... ne jako, ali osjetio sam.. on se čudi kak sam osjetio, jer nije zaplesao preprimjetno... izlazim iz auta, skoro sam se razbio koliko je sklisko bilo (3 ujutro, Zagreb). Poledica na cesti je najopasnija stvar. Ne vidiš ju jasno ko što vidiš vodu ili snijeg, zabriješ si, i pogotovo sa zadnjim pogonom si gotov... Grozno, žalosno i tužno. Ali mora se nešto poduzeti. Mora se odgovornost sada prebaciti na onoga koji mu je dozvolio upravljanje vozilom, a on nema važeću vozačku dozvolu (ili ikakvu). To im dapače novi zakon i omogućuje i nadam se da će se to napraviti i da će mediji to adekvatno popratiti. Kako bi u budućnost odvratili druge roditelje / rođake da daju auto u ruke nekome kome ne bi smjeli. Zato i postoji sada javni servis za provjeru valjanosti vozačke dozvole. Da se ne možeš izvlačiti i reći "nisam znao da on ima zabranu upravljanja B kategorijom". Što se tiče malusa na osiguranja ja sam za, i da on ovisi o pogonu, ali i kvaliteti guma. Nek osiguranja zovu aute na inspekcije ili rade nenadane inspekcije. Nemaš adekvatnu opremu, evo ti povećanje rate. A ne da to rade tek nakon nesreće (i premalo ljudi je svjesno da ako nemaju adekvatne gume, da im osiguranje može odbiti isplatiti premiju). U Engleskoj je skroz drugačiji način osiguranja, to smo vidjeli svi koji gledamo Top Gear. Tamo moraš reći tko će voziti auto. I ako će ga voziti mladi vozač, premija ti raste u nebesa. A ako još taj auto ima dosta konja, premija ti postane ne isplativa. Mislim da su oni kupili aute za tipa 1000 funti, pravili se da će voziti njihov sin, i da su im premije bilo od 5-10 tisuća funti godišnje... ne sjećam se točnih brojki, ali lako se to nađe. Po meni je taj model malo prestrog, ali nešto se stvarno mora poduzeti, ovo je pretužno i pretragično... |
Ovo je problem:
"Stoput smo naglašavali kako je neshvatljivo i nacionalno štetno da imamo enormna davanja za nove sigurne automobile, u ukupnom iznosu i do 100 posto tvorničke cijene (od troškova prijevoza i prodajne marže država već ubire poreze, a na to se ‘nadograđuju’ PDV pa PPMV i na kraju potpuno nelogični posebni godišnji porez na vozila stara do 10 godina), a da se za ekstremno opasna, pogibeljna stara vozila plaćaju minimalni porezi i davanja! Pa tko je tu lud?!" Balavci u autu od 2k eura glume frajere a dno dna su skoro u pravilu, meni osobno ne smeta to, već samo da ne nastrada onaj tko nije kriv, drugi sudionici u prometu i suvozači. Gledam po sebi, da izgubim život zbog takvog primjerka australopithecusa ( usput se ispričavam afričkim precima za usporedbu ), strašno nešto kada čovjek razmisli. |
Citiraj:
Dajte ljudi nemojte nasjedati na kvazi novinarske price i budalastine (oni su tu da nabriju ljude na Audi, BMW, Mercedes i ostale skuplje aute tako da narod udje on unu zonu "tatinih sinova"...). Vozio sam dugo godina auto sa prednjim pogonom i 156KS u 1000kg (tada jos nisu bile obavezne zimska oprema na nacin kao sada niti je bilo vezano za neki datum i slicno). Ja nisam mogo izaci sa parkinga kad padnje 10cm snijega ili kisica pa se smrzne cesta. Znaci ujutro krenem na posao i ljuljam/cimam se u sjedalu/autu 10 minuta da se izvucem s parkinga ili zicam nekog da me malo pogura ako nisam namontirao zimske gume. Svaki zavoj/raskrizje sa imalo vise gas auto ode ravno/understtera bocno ide na sve strane (sreca pa sam radio vecinom nocne kad je grad bio pust pa sma mogo vozit kolko god sma polako htio bez d ami iko trubi i obailazi me u to gluvo nocno-zimsko doba). Znaci nije me spasavao nikakv prednji pogon ako pretjerams s gasom, tak je svejedno bilo bilo je nevozljivo jer kad god si dotako gas auto je proklizao. Jednostanvo je imao puno snage/malo kila. Znaci poanta je u snazi/kilazi auta ,kvaliteti te vrsti guma i naravno u MOZGU onoga koji vozi da se suzdrzi od naglog dodavanja gasa i da zna da konrrolirat auto i da sto bolje predviodi sta ce se dogodit (a to sa 19godian nemoze predvidit jer nema jos dovoljno iskustva, narociti ako nema ni vozacku). Taj E39 je sigurno imao ASC ili DSC (zavisno od godista) tkao da ako si vozio polako i smireno mogo je bez problema proci uvjete koji su bili neki dan na cesti, nema snijega i nije bilo nesto ekstra hlando -4 do -5c. Prosao sam tom cestom stotinama puta (mozda i tisucama jer sam tom cesotm iskao na posao i sposla 4 godine) i tu gdje je on izletio stvarno trebas biti lud na gasu/brzini da se to dogodi (da je isao dolje nize jedno 300 metara i izletio u onom zaovju kod Remize ispod podvoznjaka to bi jos mogo razumit ako prebrzo udje su zavoj na kliskoj cesti). Naranvo da je cesta u takvim uvjetima skliska ali skliska je i za prednji pogon a kamo li za nekog BEZ vozacke u alkoholiziranom stanju. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:42. |
|