PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pametni, polu pametni te glupi satovi al' na baterije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277500)

grizli1 27.01.2024. 09:12

Pokušavam osposobit safety features na satu i ne mogu stisnuti next jer mi state ne prepoznaje šta god ja upisao. Bio bi zahvalan ako bi netko od garmin korisnika mogao reći što radim krivo...

Ivoludilo 31.01.2024. 16:11

Citiraj:

Autor mamikulcic (Post 3725021)
Hvala svima na prijedlozima. Pasti će onda vjerojatno neki rabljeni Fenix, vidim da ih ima po ok cijenama.
Uglavnom dok hodam sam onda volim besciljno lutati po šumama (pogotovo u sezoni gljiva) i dok odlučim da je dosta i da idem doma izvadim mobitel i pomoću kompasa i google karti odredim u kojem smjeru trebam ići natrag do automobila i to mi je skroz zadovoljavajuće. Hodam inače oko Kalnika i Ivanščice i mislim da nikad nisam bio u situaciji da nema gps signala.
Dok su klinke i supruga samnom onda prije polaska pogledam HPS karte i opise, skinem ih na mob a staze su više-manje dobro označene tako da bi sat bio samo dodatak za bezbrižnije hodanje. Pogotovo jer klinke rastu pa smo spremni i za neke duže i naprednije rute.
Uglavnom hvala :)

Pa na garminu imaš opciju da te vrati na tačku sa koje si pošao tako da ti kompas neće trebati

WraGG 02.02.2024. 09:07

Hvala na preporukama. Narucio sam zeni novi Huawei GT, a ja cu uzeti njen stari. Valjda ce raditi bolje sa iPhoneom nego ovaj Galaxy Watch. Ona se nije zalila, a isto koristi iPhone. A i Huawei Health aplikacija mi izgleda puno profesionalnije napravlje od ove za Galaxy Watch.

KruLe 03.02.2024. 11:12

ja trenutno koristim GT2 na geyphonu 15pro, huwaei health radi dobro jedino kaj se iz nekog nepoznatog razloga sat disconecta. rijetko ali je pain in the ass

Old.machine 03.02.2024. 14:18

Može li se iz Huawei Health aplikacije izvući izvući statistika na PC?

salvarez 04.03.2024. 07:57

ak netko zna, Garmin pay radi sa visa premium karticom od PBZ-a?

Star Fox 04.03.2024. 08:03

Citiraj:

Autor salvarez (Post 3731843)
ak netko zna, Garmin pay radi sa visa premium karticom od PBZ-a?

Ne radi

Samo ove kartice rade sa Garmin Pay u Hrvatskoj

• Curve: MASTERCARD
  • ERSTE Bank: VISA
  • Genome: VISA
  • Revolut: MASTERCARD
  • Wise Europe: VISA
  • Wise: MASTERCARD
  • Zagrebačka banka: VISA

https://www.garmin.com/hr-HR/garminpay/banks/

betlmaster 04.03.2024. 09:15

Citiraj:

Autor Star Fox (Post 3731844)
Ne radi

Samo ove kartice rade sa Garmin Pay u Hrvatskoj

• Curve: MASTERCARD
  • ERSTE Bank: VISA
  • Genome: VISA
  • Revolut: MASTERCARD
  • Wise Europe: VISA
  • Wise: MASTERCARD
  • Zagrebačka banka: VISA

https://www.garmin.com/hr-HR/garminpay/banks/

+ Revolut: VISA (osobno provjereno)

AndroiOs 14.03.2024. 16:08

imam apple watch se valjda...i samsungov active 2,koristim ih paralelno,jednog za posao jednog van posla

ali mi je dosadilo to punjenje svaki dan,ili svaka dva dana...ima nesto oko 5o eura,a da obavlja posao i da traje baterija jako jako dugo,barem tjedan dana?

obavlja posao znaci da primam notifikacije poziva i poruka,i odredenih aplikacija...ne mora imat opciju pricanja na sat i tih gluposti

KruLe 14.03.2024. 16:28

ja sam od nedavno korisnik serije 9, baterija mi drži do dan i pol..mislio sam da će i mene nervirati stavljanje na punjač svaki dan ( prije toga imao GT2, cca 12 dana baterije), međutim uzeo na amazonu jedan od onih bežićnih punjača, navečer ili kad mislim da ga neću više koristit, bacim ga gore i zaboravim na njega do ujutro

dadoremix 14.03.2024. 20:40

jel imao tko prilike vidjet / koristit GARMIN MARQ Aviator gen2 .. kakva je čuka ?

Trenutno imam huawei pro3 titanium, ok čuka, al nema NFC pay kod nas
i baterija 4-5 dana, ajd rastegne se do 21 dan u safe mode

1v@n 15.03.2024. 00:15

U principu je to Epix 2 sa skupljim materijalima, remenom i par drugačijih watchfacea. Ako ti je bitna funkcionalnost sata, sve to dobiješ za 3x manje novaca ako uzmeš Epix 2. Imao sam ga pa ako te nešto zanima, pucaj.
U principu, nema ništa što Fenix nema, plaćaš dizajn, materijale i u najvećoj mjeri nekakvu ekskluzivnost

dadoremix 16.03.2024. 10:25

trajanje baterije ??
Mada gledam taj epix 2 .. nema takav remen kao što ima aviator .. a meni se samo to sviđa
hmm, trebalo bi probat, cijena je primamljiva
A veliš izgled i ispod haube sve isto ..

1v@n 16.03.2024. 19:17

Epix mi je trajao neznatno manje od Fenix 6X Pro. 10 dana minimalno sa svim notifikacijama i oko 2-3 sata praćenja plivanja tjedno.

Možeš uzeti metalni remen za Epix ili Fenix ali košta previše.

https://amzn.eu/d/i9R6gaI

LAcy 16.03.2024. 20:07

Da bi HRM radio kako treba, sat tj. optical sensor mora imati sto bolji dodir sa kozom. Sa metalnim remenom, vjerojanto to nece biti bas najbolje.

xlr 16.03.2024. 20:14

Mogu potvrditi to na primjeru samsung sata, nije mi dobro radio sa ocitanjem HRM-a. S druge strane milanese loop je rijesio sve probleme, mozes ga stisnuti u malim inkrementima i izgleda bolje nego gumeni remen. Samo nekako sumnjam da ce dobro izgledati na jednom Epixu ili Fenixu :)

LAcy 16.03.2024. 20:57

Uspio si namontirati taj loop na non apple watch?! Nisi li nesvjestan kojem se riziku nisi upustio? :D

Anyway, ja koristim nesto slicno na Fenixu i dobro izgleda. Meni bolje od silicone originala. Malo je cak i rastezljiviji. Koristim military zeleni vec godinu i pol i sve ok. Crni mi je misni :D

Evo nasao sam u historiju: https://www.amazon.com/gp/product/B0...0?ie=UTF8&th=1

devaa 16.03.2024. 22:15

Pametni satovi

Citiraj:

Autor AndroiOs (Post 3733637)
imam apple watch se valjda...i samsungov active 2,koristim ih paralelno,jednog za posao jednog van posla

ali mi je dosadilo to punjenje svaki dan,ili svaka dva dana...ima nesto oko 5o eura,a da obavlja posao i da traje baterija jako jako dugo,barem tjedan dana?

obavlja posao znaci da primam notifikacije poziva i poruka,i odredenih aplikacija...ne mora imat opciju pricanja na sat i tih gluposti

Kaj si ocekivao od tih sminkerskih da ne kazem pederskih satova ? 😂

Samsung i apple su za sminku i nis drugo.

xlr 16.03.2024. 22:49

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3733958)

Milanese loop Rambo style :D

LAcy 17.03.2024. 00:49

Pa da, za prave muže :D

Sent from my motorola edge plus (2022) using Tapatalk

murina 22.03.2024. 12:22

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7a737ed88f.jpg

Ispao mi iz ruke, pao na kameni pod, odlijepio se ekran na rubu. RIP
Kupljen 2018. prošao sito i rešeto.
Sad moram tražiti nasljednika, što nije lako među onim svim modelima (a ni besparica ne pomaže)

EDIT:

Vidim da novi Vivoactive ima Amoled ekran što mi se u teoriji ne sviđa, transflektivni mi je privlačniji

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ivo_Strojnica 22.03.2024. 12:54

pa iskreno, ako ti je ispa iz ruke, sljedeći sat malo jače stegni :D

murina 22.03.2024. 14:40

U lijevoj ruci masni burek, sa desnom ga pokušavam uštekat na punjač i pljas na pod. Puno puta je padao, danas nije bilo sreće.

Znači točno 2 sata proučavam Garmine i ne znam šta bi. Privlači me Instinct 2, a opet možda će mi faliti bojice sa ove Night & Day teme koju koristim od kad ga imam..

Ziiky 23.03.2024. 09:31

Nakon 8 ili 9 godina F3 ide u zasluženu mirovinu, tj. kćerki za kajak treninge, a meni stigao F7X pro solar safir 16v gtx anjšpric turbak 😍

2 die 4 23.03.2024. 17:00

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3735064)
Nakon 8 ili 9 godina F3 ide u zasluženu mirovinu, tj. kćerki za kajak treninge, a meni stigao F7X pro solar safir 16v gtx anjšpric turbak 😍

Zaboravio si napisati 4X4 ALO!!!!:roller:

Čestitke, nek te služi barem pola koliko i F3 :D

Ziiky 24.03.2024. 10:04

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 3735113)
Zaboravio si napisati 4X4 ALO!!!!:roller:

Čestitke, nek te služi barem pola koliko i F3 :D

Nadam se da bude 🥰
Ma dobar je F3 jos uvijek ... baterija je opala na 2-3 dana uz notifikacije, a za gps ga treba napuniti i drži nekih 15% po satu.
Kupljen 2016 👌

DoxyTheCroat 24.03.2024. 14:07

Oj.
Imam Galaxy classic 4, i kako sam presao na Honor mobitel, ne zeli se spojiti.
Tako da gledam novi sat, pa bi volio cuti preporuku nekakvog do 300 eura cca.

dreammastera 24.03.2024. 14:47

Kod mene se uredno spojilo. Honor magic 5 pro.

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk

LAcy 26.03.2024. 00:05

Citiraj:

Autor murina (Post 3734968)
U lijevoj ruci masni burek, sa desnom ga pokušavam uštekat na punjač i pljas na pod. Puno puta je padao, danas nije bilo sreće.

Znači točno 2 sata proučavam Garmine i ne znam šta bi. Privlači me Instinct 2, a opet možda će mi faliti bojice sa ove Night & Day teme koju koristim od kad ga imam..

Ako se odlucis za Instinct 2, uzmi solar. Na Fenixu solar ne donosi mnogo ako uopce. Friend ima Instinct 2 solar i tvrdi da ge ne mora punit' ako je dovoljno vani. Ili ga puni jednom mjesecno. No opet, ovisi i koliko se koristi. Pogotovo za tracking/GPS.

1v@n 26.03.2024. 00:43

Pa običan Instinct Crossover (Instinct 2 s kazaljkama) mi drži 20-25 dana. Sad jel tih par dana više vrijedi razliku u cijeni...meni osobno ne

(a i ružan je obrub s tim solarnim panelima) :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:41.