PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=233427)

QuidZz 07.07.2014. 16:34

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2626821)
Nisam koristio nikad kameru dok je mob bio na punjaču, tako da to nisam primjetio.
Da, i meni su isto dosta loše kvalitete. Ali samo dok gledam u galeriji. Ako gledam u ovoj aplikaciji, onda je sve ok.

Probaj počistiti cache (meni se sad neda :D). Možda pomogne.

Jesam, nije pomoglo. Jos koja ideja? :D

sinisa1989 07.07.2014. 19:19

Nemam pojma. Instaliraj drugi gallery apk. :D

Sn4k3 09.07.2014. 18:45

Imam problem vezan uz Note3 LTA.. Naime frend je kupio uredjaj u Dubaiu i sad hoce da mu mob radi na vip mrezi. Nije mi rekao jel mobitel zakljucan na neku njihovu mrezu (sto najvjerojatnije jest) ali kad odem u "about phone" - baseband version je "unknown". Racunam to cu srediti sa Region Unlock aplikacijom i vozi! Al naravno nije bas tako jednostavno. Vjerojatno je frend prckao nesto po njemu al ne mogu ga kontaktirati trenutno pa ne znam sto je napravio. Idem provjeriti imei sa *#06# - izbaci mi "null/null". Nema IMEI-a :stoopid:. Sad pokusavam restorati taj imei ali nikako ne ide. Probao flashati nekoliko raznih firmwarea (svi stock) ali nema efekta. Pokusavam upisati imei u mob pomocu Qualcomm NV Tools ali nece prepozna mob, nema konekcije.. Lagano pizdim :hitthewal: . Generalno mob ne radi bas kako treba, nekad se srusi odmah nakon boot-upa, nekad nakon pokretanja neke aplikacije, a nekad sve radi... Dali se moze sto napraviti i kakve su mi opcije?

spawn 09.07.2014. 20:28

EFS particija ne valja. To mozes rijesiti samo nekim boxom tj. opremom za samsung. Ako to ne uspije treba preko jtaga fleshati boot i cijeli fw i popraviti efs. Ako ni to ne uspije onda je hardwareska greska. Efs je sigurnosna particija gdje se nalaze mrezne i sigurnosne postavke. Ako on nikada nije cackao po njemu tj stavljao root,unlock,custom fw recovery ili nesto trece,onda je RF chip u pitanju.

Sn4k3 09.07.2014. 20:34

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2628465)
EFS particija ne valja. To mozes rijesiti samo nekim boxom tj. opremom za samsung. Ako to ne uspije treba preko jtaga fleshati boot i cijeli fw i popraviti efs. Ako ni to ne uspije onda je hardwareska greska. Efs je sigurnosna particija gdje se nalaze mrezne i sigurnosne postavke

Hmm, i to mi je palo na pamet ali imam jednu ideju koju moram provjeriti. Vidim da po netu ljudi spominju da su kupili demo-unit koji se razlikuje od ove iz ducana jedino po nedostatku antene, tj. kabela koji povezuje 3g antenu (trgovci uvaljuju po povoljnijoj cijeni).. Morat cu rastaviti mob da i to provjerim... Znaci ako je sve ok sa antenom mogu kod lokalnog mob majstora da mi sredi tu efs particiju?

spawn 09.07.2014. 20:44

3g antena nije povezana kablom. Imas RF chip koji je zalemljen na maticnu. Ako on fali ili je crko, modem je unknown i imei null ili prazan. Ako prisutan i nije crko,lokalni unlocker bi trebao to srediti.

Sn4k3 09.07.2014. 21:05

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2628479)
3g antena nije povezana kablom. Imas RF chip koji je zalemljen na maticnu. Ako on fali ili je crko, modem je unknown i imei null ili prazan. Ako prisutan i nije crko,lokalni unlocker bi trebao to srediti.

Ok kolega, thx na infou!

The Man 10.07.2014. 10:16

Trebam pomoć uvaženi kolege. Jučer mi je na GT-N7000 počeo titrati ekran i ugasio se na 28% baterije i nisam ga mogao upaliti nazad.

Stavio sam ga na punjač i nakon punjenja išao guglati problem da bi naletio na ljude koji spominju napuhivanje baterije. Otvorio sam mrcinu i imao sam šta vidjeti... Battery je bio na otprilike 115% debljine i klimao se i klackao u utoru. Jebao sam kevu inžinjerima u Samsungu!

Nakon toga sam OBRISAO SVE ŽIVO, a sad se moj bubini telefon puni do koske i nakon toga ide ponovno brisanje svega što najdem nakon startapa i vraćam vse na factory setup.

ZANIMA ME PONAJVIŠE postoji li mogućnost da prilikom punjenja baterija eksplodira i izazove požar, veliku rupu u zidu ili manju ekološku katafakingstrofu?

Srce mi se cepa dok gledam svoje bolesno korejsko čedo kako pati zbog loše izvedenog genetskog inženjeringa. Kako da mu olakšam muke i ponovo ga zdravog uzmem u ruke?

GT-N7000 u <3

coconut 10.07.2014. 10:24

Baterija može ekplodirati. Neće baš razvaliti zid, ali te može ozlijediti ne samo krhotinama uređaja, već i kemikalijama iz baterije.
Rješenje je zamjena baterije. Tutoriale ćeš lako naći na jubitu ili iFixit, a bateriju na ebayu ili Amazonu.

The Man 10.07.2014. 10:39

Život na rubu uz GT-N7000... :-D

E sad idemo dalje s upitima. Pošto je on još oko 6 mjeseci pod garancijom, mogu li ja otići do servisa po novu bateriju ili mi to garancija ne pokriva? Očito je na prvi pogled da je baterija u kurcu, a da ironija bude veća, ja već godinama koristim isključivo originalne Samsung punjače.

Gdje bi u Hrvatskoj mogao nabaviti originalnu bateriju za GT-N7000 ili bar JAKO KVALITETNU zamjensku od nekog provjerenog proizvođača?

o_O

coconut 10.07.2014. 10:49

Ako je pod garom, odnesi ga u Europatrade na reklamaciju. Oni su generalni zastupnici Samsunga u HR i ne vidim razloga zašto je ne bi mogao ostvariti pod uvjetom da je kupljen kod nas ili u EU nakon 01.07.13.

The Man 10.07.2014. 11:02

Kupljen je u Vip centru krajem 2012. godine, ali htio bi izbjeći to da im ostavljam telefon u servisu 555 dana pa zato pitam mogu li oni kada se ja tamo pojavim utvrditi stanje i da uređaj ostane kod mene na čuvanju dok ne nabave novu bateriju? Ne želim da im tamo stoji i skuplja prašinu kad to isto može i kod mene doma.

Nemam baš prepozitivno mišljenje o ljudima iz servisa i najradije bi ih osobno nadzirao dok rade, ali znam da je to (nažalost) nemoguće.

Evo još mu je malo ostalo do 100% i uskoro se bacam na čišćenje SVEGA!

Drž'te fige! :-D

gin.tonic 10.07.2014. 11:26

Ovo za baterije, ne znam kaj se čudite...

4 Samsunga kupljena u T-mobile su imala napuhnutu bateriju u roku od godinu dana...

The Man 10.07.2014. 12:10

Men se to nikad pre u životu nije desilo.

Rec mi šta si učinio nakon što su se napuhnule i kako je prošlo na reklamaciji?

Ako samo treba zamijeniti bateriju ne želim biti bez mobitela 45 dana.

coconut 10.07.2014. 12:54

Frendu se napuhala na S3 Mini pa su je zamijenili (ne, nije trajalo 45 nego puno manje dana), a znam da je S4 patio od tog problema.

gin.tonic 10.07.2014. 13:03

Citiraj:

Autor The Man (Post 2628864)
Men se to nikad pre u životu nije desilo.

Rec mi šta si učinio nakon što su se napuhnule i kako je prošlo na reklamaciji?

Ako samo treba zamijeniti bateriju ne želim biti bez mobitela 45 dana.

Ovako, dvije osobe su reklamirale i uređaj su slali u Zagreb, sigurno 2 tjedna su čekali...

A druge dvije osobe su kupile baterije, nije im se dalo zezati...

Meni se Nokia baterija napuhnula nakon 4 godine...

rak21 10.07.2014. 13:20

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2628836)
Ovo za baterije, ne znam kaj se čudite...

4 Samsunga kupljena u T-mobile su imala napuhnutu bateriju u roku od godinu dana...

bas htjedoh reci; ne znam ima li igdje toliko napuhanih baterija koliko ih je na samsunzima.. Za obranu moze se reci i da ih ima najvise :)

spawn 10.07.2014. 15:47

Ma kupi bateriju i vozi. Kakvo čekanje 45 dana. Imas za 100kn super Onyx baterije u svijet medija.

tutix 10.07.2014. 17:51

Ne znam odakle si, ali ako si iz ZGB, kod HNB-a imas brzi servis za Samsunge. Nova baterija za S2 je tamo bila oko 130 kuna prije par mjeseci. Isto se bila napuhnula, a mobitel bi se gasio pri jacem opterecenju...

The Man 10.07.2014. 23:42

Citiraj:

Autor tutix (Post 2629083)
Ne znam odakle si, ali ako si iz ZGB, kod HNB-a imas brzi servis za Samsunge. Nova baterija za S2 je tamo bila oko 130 kuna prije par mjeseci. Isto se bila napuhnula, a mobitel bi se gasio pri jacem opterecenju...

Ma to majstore!

Ako uspijem tamo naći originalnu bakteriju za mog voljenog druga imaš od mene dva piva po izboru iz http://www.beershop.hr/ jer sve je bolje kad je duplo, a pogotovo pive.

Nisam još postao zagrebački zet, ali radim u Zagrebu pa se budem u ponedjeljak ili utorak zaletio da vidim imaju li bakteriju.

:chears:

L31 11.07.2014. 13:32

Citiraj:

Autor L31 (Post 2619703)
Zasto mi na s4 miniju ne prikazuje bookmarkse kad stavim widget za bookmarkse na zaslon?

Bump

coconut 13.07.2014. 09:05

Volio bih si nabaviti wireless charger za S5. Vidim da ih na ebayu ima za sitnu lovu (<20$ za charger i zavojnicu koja se stavlja unutar mobitela), ali nekako sumnjam u njihovu kvalitetu. Neću reći da mi cijena nije bitna, ali za kvalitetu sam spreman dati više love. Savjeti?

QuidZz 13.07.2014. 09:38

Citiraj:

Autor coconut (Post 2630237)
Volio bih si nabaviti wireless charger za S5. Vidim da ih na ebayu ima za sitnu lovu (<20$ za charger i zavojnicu koja se stavlja unutar mobitela), ali nekako sumnjam u njihovu kvalitetu. Neću reći da mi cijena nije bitna, ali za kvalitetu sam spreman dati više love. Savjeti?

I ja isto zelim za S4. Pa moze i meni preporuka. Ti jeftini mi ne ulijevaju povjerenje.

coconut 13.07.2014. 10:16

Za S4 mi se Nillkin verzija čini ok.
http://nillkin.com/english/proshow.a...id=3535&page=1
http://nillkin.com/english/proshow.a...id=3343&page=1
http://nillkin.com/english/proshow.a...id=3553&page=1
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw...xy+s4&_sacat=0

gin.tonic 13.07.2014. 11:50

Citiraj:

Autor coconut (Post 2630237)

Kupi si Wireless receiver preko ebaya i Nokia Wireless punjač.

Za tu opciju si nekako siguran, ali da imam Samsung ne bi investirao u Wireless punjenje jer baterija jako dugo dura i brzo se puni.

coconut 13.07.2014. 14:30

Nije problem u trajanju baterije - traje ona meni danima, nego u tome da mi se ne da svaki put otvarati usb pa dobijem onu debilnu poruku da stavim poklopac na mjesto.

gin.tonic 13.07.2014. 15:20

Citiraj:

Autor coconut (Post 2630333)
Nije problem u trajanju baterije - traje ona meni danima, nego u tome da mi se ne da svaki put otvarati usb pa dobijem onu debilnu poruku da stavim poklopac na mjesto.

Ne znam, ja ne bi 300kn potrošio samo da ne vidim tu poruku...

Kak želiš...

trpi 14.07.2014. 03:11

kad ce taj note 4 vise :zdero:

coconut 14.07.2014. 06:02

S5 Mini na preorderu 450 EUR. Cijena je bzvz jer za 100 EUR više se dobije S5.
http://www.mediamarkt.de/webapp/wcs/...&query=S5+mini

L31 14.07.2014. 06:50

Citiraj:

Autor coconut (Post 2630638)
S5 Mini na preorderu 450 EUR. Cijena je bzvz jer za 100 EUR više se dobije S5.
http://www.mediamarkt.de/webapp/wcs/...&query=S5+mini

A 100 EUR manje g2 na amazonu
EDIT: jos bolja opcija je njuskalo za 150 EUR manje

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:40.