![]() |
Citiraj:
|
@disco
Ako se ne varam, pogledaj stanje device managera i pogledaj da li fali driveri. edit. dodajem linkove za mini ITX ploče Gigabyte X570-I-AORUS-PRO-WIFI Asus ROG Crosshair VIII Impact Asus ROG Strix X570-I Gaming Asrock X570 Phantom Gaming-ITX/TB3/ Mislim da @Ranez svidio Asus ROG Crosshair VIII Impact |
Citiraj:
Ovo je jednostavno smeće i samo sam htio upozorit ostale da ne bacaju 20ak kn. :goood: Inače ko ne prati, Shamino je rekao da već imaju Agesu 1.0.0.3ABB na testiranju, ali da misli da ga ne želimo... Nije rekao što je u pitanju, ali većina (pa i ja) misli da je zaključan PCIE 4.0 na 3xx i 4xx. Nadam se da nije nešto gore. A što se tiče onog random number buga, fix je u tome da se jednostavno gase te instrukcije u CPU i da se one izvršavaju softverski. E sada, koliko je to bitna instrukcija tj koliko se gubi na SW izvedbi u odnosu na HW ne znam, ali sumnjam da će se išta osjetit. EDIT: https://www.techpowerup.com/257817/a...-3rd-gen-ryzen AMD najavljuje da će ovo tek poslati MB vendorima, a Shamino kaže da ga već ima....ko tu koga? :D |
Akcija od Msi da se claima aio hladnjak nakon kupnje x570 ploce funkcionira, jucer su mi odobrili hladnjak i to bez problema shippaju na hr adresu iako je mbo bila narucena na .de adresu.
Ak ce netko kupovat da zna da claim za aio hladnjak radi bez beda. |
Citiraj:
Ionako mi sa 1st genom novi biosi ništa ne znače, stavim kad se to sve ispegla |
Eladio i ostatak ko je na GBT imate na FTP-u već 36h novi bios sa ABB
|
Citiraj:
Ps.. stigla mi i c6h, ryzen 2000 ready ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
a to je bitno zbo cega? ja nikako nac vremena slozit svoj komp, prije bih valjda radije ne spavao i ne jeo nego isao slagati komp, ali sada mi treba mira i tisine 2 sata a toga nemam :D |
Citiraj:
Citiraj:
Za 3rd Gen Ryzen svejedno treba flešat ploču. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Da li bih ima ja kakvih poboljšanja kaj se tiče performanisi na sovjem R5 2600 da nadogradim BIOS na AMD AGESA Combo-AM4 1.0.0.3?
|
Citiraj:
Fck, moram to slozit ovaj tjedan |
neznam je bilo kod nas al neka se nađe.. prvi i zadnji puta da se ovako nešto desilo :D
https://videocardz.com/newz/somethin...ant-you-to-see |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa npr. ja sam uzeo ploču ne jer mi treba, nego možda budem nešto petljao s HTPCom ili ženinim kompom a bila je prilika. U igri mi je za sad R3 2200g. Tko kupuje ploču, možda mu to bude bitno kao i meni. :chears: Egocentrični sustav u državi se preljeva i na PCE :D Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Asus je napravio 2 vrhunske ploče za OK cijenu, čak za Asus i nisku (X370 Prime Pro i C6H) a onda samo godinu dana kasnije u "refrešu" istih ploča (X470) digao kurvinski cijene za 20+%. Imaju dobre ploče, ali uz to što su precjenjeni, to su i poprilično podmukli :) Slično je bilo kad je izašla P5Q serija ploča sa P45 čipsetom. Isto su po Điđibajtu kenjali na sličan način. Da mi treba X570 ploča, Asus ne bih ni pogledao u ovom trenutku. Ne samo zbog ovog jasno, nego zbog cijene prvenstveno a onda sve ostalo :) Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
|
Msi je all round imao bolje ploce i od asusa i od gbyta za 3xx i 4xx seriju cipseta.
Jedina loša ploca ima je bila titanimuka. |
Da, 350 i 450. 370 i 470 ne baš.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Budimo realni u 3xx čipsetu baš i ne. B ploče su im bile OK (ne najbolje kao u 4xx čipsetu), ali su imali najgoru flagship x370 ploču i x370 općenito...
EDIT I to je što brko kaže za x470. Asus, gigabyte i as rock su opet imali bolje top x470 ploče |
Najskuplja X370 ploča je ujedno bila i najgora :D
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Da, zato titaniumke niti nije bilo na x470.
A najveci plus za koji ljudi generalno ne znaju je bila najbolja podrška za non b-die rame što je ubiti bila najveca boljka odnosno najvece komešanje oko ryzen platforme |
Zato ne treba nikad generalizirati i nikome ne dati "krunu" jer sve oscilira od generacije do generacije i od čipseta do čipseta. To je rekao i buidzoid, sve je relativno.
Treba svaku ploču gledati individiualno, dakle ne samo feature i kvalitetu nego i cijenu u datom trenutku. |
Da, ali nije da su imali jako dugo tu prednost u podršci. Mjesec dana max.
Ionako je RAM compatibility bio vezan za AGESA kodove a ne sam BIOS/MBO jer je IMC u procu a ne na ploči. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Kako ne, pa još dan danas mid msi 3xx i 4xx ploce imaju bolju podršku od npr. asrock tajčija koji je flagship
|
Velim, svaka čast MSI-u na B350 i B450 segmentu, tu su stvarno top. Ali, X370 i X470, lagano čišćenje kopački Asusu i Điđibajtu ;)
|
Ne znam po cemu, buildzoidu je x470 karbonka board of choice za testiranja proceva i rama dok se ne ide u extremene uvjete, odnosno pod ln2.
Lik veli da mu ploca guta sve bez bunjenja, random restartova i mušica kak mu ostale znaju imati. A realno nitko nema koristi od jaceg vrm-a jer ln2 ionak nije 24/7 setup. |
X370 i X470 im jednostavno nemaju "mesa"
Nema se tu što izigravati ciciju, ako traže top cijenu, moraju ići i top komponente, pa i vrm (trebao on ili ne korisniku) |
Kak top cijenu kad uopce nije u flagship/top rangu, niti featurima niti cijenom, jeftinija je je bila od x470 strix kpjoj je ajmo rec konkurencija
Nemre se carbonka usporedjivati sa crosshairom. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:24. |