![]() |
|
Zavidim vam dečki koliko staza imate :-o ja u Gs-u imam 8 staza s tim da od tih 8 pola ide preko istih ruta :-(
Pošto je na mom Cubu prosječna oprema s vremenom ću mjenjati opremu. Za početak me zanima , kod zamjena diskova...jeli potrebno mijenjati čeljusti ? Te dali moram mjenjat felge ili se diskovi jednostano mogu skinut s trenutnih felgi ? Biciklo se je Cube Analog 29er 2013 |
Ako su diskovi novi iste veličine ko stari, nemoraš mjenjati ništa. Ako su novi diskovi manji ili veći, moraš mjenjati adaptere. Čeljusti nemoraš mjenjati.
|
Citiraj:
|
Adapteri dolaze "između" okvira/vilice i same čeljusti.
|
Citiraj:
|
To je poseban artikl, dakle moraš kupiti posebno :)
|
u nekim slucajevima ako kupujes komplet kocnicu s rotorom, dakle sve spremno za montazu, adapter dolazi gratis. tak je situacija u bajkmaniji, barem s nekim kocnicama.
|
Hvala dečki na informacijama :-)
|
http://www.youtube.com/watch?v=y6XPI...ature=youtu.be
Kao da je rođen na biciklu, nevjerojatno. Kakav gospodar svemira. |
Danas sam napokon riceburnera odveo na Strmopec, dogovaramo se valjda cijelo ljeto, ali nikako otici, sve do sada :beer:
Podloga odlicna, temperatura taman, u visljim sferama cak i prohladno, i tak, nakon Strmopeci udarili mi dalje u breg pa je danas izvozena slijedeca ruta: Bikca-Strmopec-Pilana-cestom do iznad Adolfovca-Leustek-16-18-Pilana Iznad Adolfovca nailazimo na crocusa i Vucu (kojeg btw, nisam vidio pola godine ziher). |
Nisam skužio da je to s tobom Riceburner :( . Tek mi kasnije rekao Crocus.
|
Treba netko mozda kocnice? Prodajem magure (mt2) pa ak nekom treba nek se javi tu ili na DB (profil xtc).
I pitanjce sa iskusnije....Pukla mi zbica na zadnjem kotacu, pa ozbiljno razmisljam da si sam svoje kotace slozim jer su mi ovi pre xc-ish (kako bi mic reko :D ) Htio bi uzet dartmoor raider (ili neke druge obruce? preporuka? ) i alpina 3 zbice. Nabe imam i samo bi dao splest kotace. Moje pitanje je da li bu to pretesko? Volio bi se popest na sljeme bez da ostavim dusu tamo ali i da se mogu ganjat dole? Tenks! |
Ideš malo iz jednog ekstrema u drugi, po meni. Kotači će biti sigurno preko 2kg sa Alpine III žbicama. Osim ako nemaš ekstra lagane nabe.
Danas imaš wheelsete od 1900g koji drže i bez Alpinki, sa normalnim 2.0mm žbicama ili čak i manje. |
Citiraj:
|
Pogledaj si stans ztr flow ex
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako da ono, sve ovisi koliko si spreman dati novaca. A i upitno je koliko su ti teške te nabe tvoje postojeće. Ak su one cigle, onda ti đabe ušteda grama na drugim stvarima. |
Imaš wheelsete i ispod 1700g i drže. Samo ovisi koliko novaca imaš, ak nemaš puno onda ćeš morati malo teže kotače imati, ali ako je donedavno Onyx mogao gurati doubletrackove gore ili ja prije godinu i po, ti ćeš moći kakve god da sad složiš.
Provjeri si koje dijelove na kotačima sad imaš pa procijeni kolko novaca imaš. Nakon toga se može pričati što da kupiš :) |
Ako netko ima vremena i novca, (3-4-5 dana, 500kn), destro dolazi u ST u petak, moj prijatelj ide ća iz stana za vikend i daje za ~75kn noć, tako da će destro kod njega spavat, a ima još mjesta. Destro će vlakom, plan je vozit i zajebavat se, za spizu ćemo lako, kod mene ćemo nešto smislit, em ima domaćih krumpira, domaćeg mesa (možemo i ubit kokoš ispred kuće ako zafali), domaćeg povrća, svega, tako da je tu automatski manji trošak.
Cilj su nekakve AM ture, bike na leđa, do vrha, pa dole. |
Citiraj:
|
Mitsuoka, koji si ti ubojica :D
Hehhehehhe |
Topli disk prolazi kroz meso kao maslac.
|
Citiraj:
Nemam para na bacanje :D Sviđaju mi se ovi mavic 321. 500kn me izađu 2 obruca i onda jos samo zbice i to je to. Di ima tih sapin zbica za kupit? btw: hvala svima na savjetima! :goood: |
prodaje neko prednji kotač? treba mi 6 bolt naba, quick release, neki obruc cvrsci nista posebno, 100-200kn dajem..
|
Citiraj:
Može preporuka seatposta 27.2 i od 400mm (450mm).. Ne znam, nešto poput ovog ali malo jeftinije. Bitno da nije šrotex.. Težina nije presudna.. |
|
Citiraj:
Mavic su dobri obruči i ako ih uzmeš, nećeš pogriješiti obzirom na čvrstoću. No da bi se dalo možda i nešto bolje složiti za sitno više novaca, vjerojatno bi. Npr. http://superstar.tibolts.co.uk/produ...roducts_id=656 Malo teže (vjerojatno oko 2100-2200g), ali jeftinije: http://superstar.tibolts.co.uk/produ...roducts_id=795 To je bez gledanja na razne sajtove gdje se mogu ubrati dobri popusti tipa Bike-comp.de ili Bike-discount ili CRC + ostali koji znaju imati super popuste na wheelsete. |
Citiraj:
Citiraj:
DT imas u marko projektu i cijene se krecu oko 5kn po komadu. + za ovo sto vuco kaze. Na popustima se svasta fino moze naci |
1 privitaka
Ekipa, ne kuzim kako svi pate na neku minimalnu tezinu itd, sto je teze, to je bolji trening za noge :D
Ako sam uspio doci s svojim bajkom gore na sljeme, koji ima preko 14kg, kotace ultrateske sa ultrateskim DMR Moto Digger 2.35 gumama, vi sa XC speckama bi onda trebali 2x brze juriti gore... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:05. |
|