![]() |
|
Citiraj:
Što se tiče GTjki, nisam je nikad vozio ali recimo da je "bolja" verzija 147me koja mi je bila odlična (udobna i zabavna za vožnju). Također, nisam nikad vozio ni Busso ni JTS motore, pa ni o njima ne znam ništa više od pročitanog na internetu. Prvi bi svakako bio prvi izbor svakog alfista ali je logično skuplji za održavanje. Drugi je kod alfista na lošem glasu jer nije 100% Alfin motor ali neki koji ih imaju kažu da je motor korektan (ugrađivao se i u 159, Breru i Spidera). Meni osobno u GT-u nebi smetao ni JTS ali da mogu birati -> Busso Svakako ne štedi pare za provjeru prije kupnje. |
|
Citiraj:
Nisam fan nijedne marke koliko dobrog modela bez obzira na proizvođača. Imao jednu alfu do prije godinu dana i unatoč bezbroj zamjerki sam bio oduševljen tim autom. Karakteristično za modele tog proizvođača su dvije krajnosti kod vlasnika. ili su pedantni ili su nemarni pa se dobra alfa često prepozna već prilikom upoznavanja vlasnika. Ovako je moj motor izgledao kad je imao već debelo preko 200 000 km: https://ibb.co/4JMpsrR Općenito na tim autima (147, 156, 159, GT, Brera) obrati pozornost na ovjes, pregledati manžete na servoletvi jer ćeš tako najlakše uočiti moguću istrošenost. Već prvi dojam tog auta će ti u 90% slučajeva odati i pravo stanje ali nek te ne iznenadi odnos super dizajna i katastrofalnih spojeva plastika koje se izvitopere same od sebe (uglavnom estetski nedostatak). Meni je jedino žao što nijedan od tih modela nema zadnjeg pogona pa ako se navučeš prisiljen si ići kod konkurenta a konkurent nema ni blizu tako žive motore. |
sudeći po postovima vezanima za alfu, dobio sam blagoslov.. hvala na savjetima
|
Citiraj:
|
gledao sam ih, dobre su, ali nije to to :D.. za giuliu bi bubreg dao recimo.. giuliete su i skuplje od GT modela na našim oglasnicima
|
Citiraj:
Npr 147 je za parkiranje grozna... "anšlag" mu je grozan... bočno parkiranje muka... Mazda 3 (2004.), to bi bočno i čimpanza sparkirala koliko je upravljiv na parkingu. Ali točno se vidi razlika u mentalitetu talijana i japanaca. 147 je Mercedes za Mazdu po pitanju komfora (čak i za Mazdu 6 tih godišta). Od udobnosti siceva, zvučne izolacije, ovjesa (koji lupa, ali zvučno, ne na kičmu i zglobove), ventilacija na zadnjim sicevima... i sitnice, sve je nekako komformistički složeno. Dok su Mazde točno napravljene za narod kojima nije problem spavati u kutijama. Već Giulitetta nije toliko komfornija i bolja od 147-ice, recimo frend koji se vozio u mojoj 147-ici kad sam je kupio (2013.) je bio oduševljen komforom, i onda se godinama kasnije vozio u Guiletti i rekao je da je razočaran, očekivao je nešto wow kako mu je bila 147-ica (koja je tada bila 10 godina stara, i njemu bolja od njegovog Golfa V-ice). 159-ka je odličan auto, upravljiviji od 147-ice, komfor isto na visokoj razini, JTD-ovi odlični, ali im je ovjes napravljen od kartona. I apsolutno izbjegavati automatike. Giulija je priča za sebe, i tamo negdje 2022. ću si priuštiti jednu 2019.-2020. godište :) |
Citiraj:
|
Bilo je Giulija jahreswagena sa sitno km za 20k € sa full opremom,Zf8 i ostale điđe miđe. Isprobao jednu,impresivna kola izvana,malo manje iznutra. Ali došao sam po kapareni W205 i čekao me već preko puta ceste.
|
kad se izguštate u giuliama, javite mi se komotno haha.. ne odustajem od Gt-a, samo nema ih nešto previše na oglasima
|
Citiraj:
|
nije mi to palo na pamet.. hvala na ideji
|
Citiraj:
|
Da,Munchen.
Izrijesavale su se firme flota izgleda jer ih je bilo 5-6 istog rođendana,iste opreme i slične kilometraže. A pored njih masa Infinitya q30 kojima je preko noći pala cijena za 6-7k € radi povlačenja sa eu tržišta :D |
Citiraj:
Čovjek od kojeg sam kupio Spidera tražio je urednu GT dizel i nije uspio naći, pa je kupio 147. Svakako se registriraj na alfisti forum, tamo imas temu Alfe u oglasima, pa mozes pitati za konkretni oglas. Slažem se: 147>Giulietta Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Sad si se nasmijao i naučio nešto. 2in1 😂😂
Citiraj:
meni je dobar 🤪 Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
registrirao sam se na alfistima, ali njihova prodaja zahtjeva min 35 postova haha, slično kao naša tržnica.. prodaje jedan član njihovog foruma GT-a, kontaktirao sam ga.. u nekom divljem slučaju, koliko je "skuplji u svemu" benzinac (potrošnja, servisi tid)? https://www.index.hr/oglasi/alfa-rom...6v/oid/2008030 https://www.index.hr/oglasi/alfa-romeo-gt/oid/1976729 https://www.index.hr/oglasi/alfa-rom...20/oid/1901045 za te 3 se moram raspitat https://www.index.hr/oglasi/alfa-rom...so/oid/2011095 a iz ovog ne bi izlazio.. btw. mod velika isprika ako nema kačenja oglasa ovdje! |
Citiraj:
Druga dva ne bi ni gledao jer slikajući detalje ljudi često uslikaju i nedostatke. Da li bi tebi smetali smetali, ne znam, ali meni su dovoljan razlog da ne gledam dalje. Prvi bih se usudio nazvati. Zadnja mi se ne sviđa. Kad sam prodao 159 tražio sam GT cijelo ljeto. Ja ne znam kakvi su tvoji standardi, ali 5-6000€ auto stariji od 10 godina mora biti u besprijekornom stanju. Bez ogrebotina, bez poderanih sjedala, izlizanih volana, 2 dobra seta guma, uredan motor i podvozje. Ne brzaj u kupnji jer takvi auti traže puno više nego 5-6 godina mlađi megane ili astra koji jednako koštaju a naši prodavači se vole zaletiti s cijenom. |
Ima li tko kakvih iskustava sa C4 Cactus? To mi je skroz simpa auto. Ima ih u DE za 8-9k eura par godina starih sa 50-60k km.
Jedino me smeta što kod ovih 99KS HDI motora nema 6 brzina što mi je malo glupo. Ne znam da li jači motori imaju 6 brzina. Dizajn mi je baš fora, unutra nije klaustrofobija kao neki novi modeli, udoban je i niti je premalen ni prevelik. |
Meni taj Citroen dizajn nikako nije legao. Ni vanjski ni unutarnji. Previše su mi avangardni. Hebali ih bumperi od plastike u vratima. Ako su već zapeli za plastiku, neka naprave cijeli auto od nje, kao što je bio Trabant.
|
Citiraj:
Brdo jeftine plastike i golog lima. Prozori na zadnjim vratima koje ne možeš spustiti. Sve moraš raditi preko touchscreena (i podešavati klimu), a softver je spoooor. Sjedala su mi bila neudobna i bez ikakve bočne potpore. Izgled je subjektivan, ali redizajnom su uspjeli uništiti već ružan zadnji kraj Unutra sam se osjećao kao u Yugu 21. stoljeća, samo pouzdanijem :D |
Ok je auto, sjedala obavezno Advanced Comfort, dal bi ga uzo ne, dal bi ga vozio, zašto ne. Redizajn je naravno bolji, al skup.
|
već je bilo tu sto puta al sad nemrem tražit pa ako netko zna
kupljen auto od susjeda, koja je najjednostavnija i najjeftinija procedura da se prebaci auto na kupca? vidim na netu nekih 840kn pristojba +200kn prometna i tablice, to je to? |
Odes na stanicu za tehnicki i sve tamo napravis. Doslovno jedna teta sve ispretumba, speglas karticu i bok :D
|
Tko to fura novu mazdu 3? :)
https://carcar.news/2019/11/20/the-m...car-for-women/ |
Citiraj:
|
Koji su komentari na novu teslu, CyberTruck?
|
Citiraj:
Prvo sam imao WTF izraz na licu, al sada mi se polako sve više sviđa. :D |
Takav dizajn mogu pušiti samo neuki Ameri.
|
Citiraj:
Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Koji vw servis ili automehaničar mi može promijeniti kontakt bravicu na vw pasat 1.9 tdi. 2005 god. U zg.Molim pomoc i preporuke
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
... ili jako mladi :lol2: http://www.jabucnjak.hr/media/kunena...24476928_n.jpg |
|
Citiraj:
A Musk se hvali kao da je ne znam šta ... A ružan je do bola 😂 Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:41. |
|