![]() |
|
Ako je kao shadow+, rokni ga na gadan teren i lupat ce. Puno manje nego bez clutcha, al skakanje lanca se nece eliminirati. Jed2i, tebi bi puno pomogao short cage mjenjac i skracen lanac. Kad to imas sredjeno, e onda je taj clutch secer na kraju da lanac ne mrda nigdje.
Oce netko sutra na neku voznju? Prvo sam mica pitao, pa cekam da mi odgovori dal mu pase ujutro ili popodne Edit: 9:00 tunel. Idemo Mic, Destro i ja. NN do dole :D |
Citiraj:
Osjeti se tišina u vožnji kod type2/Shadow+ vs stari mjenjači. Definitivno dobra stvar za veći užitak u vožnji kad je sve tiho. Pogotovo kad imaš dobar razlog :D |
@Shoshy..
Dodjem i ja vjerojatno... ak se odlucim javim ti na mob (imam broj)... ak nema poruke, vozite bez mene :) |
Citiraj:
treba mi samo mašinica, za sad sam najbliži x9...budem vidio još |
Ma to velim ako želiš preći na Shimano all the way, ako imaš te preference :).
|
Kaj se dešava sa Prophetima da ih se svi žele riješiti?
Prvo Mic, a sada i Alen??? |
zubich - možda godine?
edit: ipak nije, na oglasu piše razlog Citiraj:
thx...izgleda da će bit x7 ili x9 |
uzmi X7, razlika je par grama i u rukama X7 nekak djeluje robusnije...
|
Samo da podjelim info. Jutros se budim i vidim na zadnjoj loži točno gdje vezujem štitnik neka crna mala beštija, fujjj! Krpelj! Samo da pripazite kad se vraćate sa Sljemena da se dobro pregledate. Eto, ja ga nisam skužio od nedjelje! Dva dana me je sisao!
|
Danas planiram nakon dugo vremena na Strmopec, parking kod Bikce 16:30 ako se netko kojim slucajem zeli pridruziti.
|
Citiraj:
|
ma da, kaj si uzeo? nemoj se stiditi :D
|
|
to smo se razbahatili blagodatima ulaska u EU :D
|
|
Je, upravo to.
rice: treba sve iskoristiti što je došlo pozitivno sa EU |
wauuu, koja mašina, aferim :respekt:. Jedva čekam malko da ga opipam, a i lep je, eXtra :chears:
|
Citiraj:
|
jaooo sexanja!!! ..... samo ti bash fali :D
|
Meni je skroz cudno da nitko do sad jos nije narucio tog Wickeda.
Cestitke na pili, stvarno dobro izgleda. Koju si velicinu uzeo, pretpostavljam M? |
Hvala, uzeo sam L veličinu jer mi je M prema svim kalkulacijama i usporedbom sa Slash geo, bio premali. I dobro da sam tako napravio ;)
Citiraj:
|
|
@Onyx
Skicnuo sam geometriju, i ovako na papiru mi je M definitivno mali, a L mi se cini prevelik. Osobno se vjerojatno ne bi usudio caltat 2.5k EURa bez da probam bajk, a ovako kad te sretnem na Sljemenu uslijedit ce zicanje za koji krug, cisto da vidim kako mi lezi geometrija. Strive L mi, recimo, lezi k'o saliven...laganini radim listu zelja za novi bajk, tako da ne moram razmisljati koji, vec samo kak nagrabljat lovu za novi bajk :D |
YT ima na svojim stranicama dobar kalkulator za odabrati veličinu, ispao sam L.
Moj Prophet je imao TT 625mm, ovaj ima 630mm. Burazov Slash mi je odgovarao savršeno, a geo je cca 1-5mm razlike u dimenzijama koje odlučuju o veličini rame. Plus, buraz je napravio detaljnu analizu Wickeda kada je prije tražio svoj bajk. Tako da sam bio siguran što uzeti ;) |
Kad je agresivna geometrija poput 65-66° HA i okomitog STA od ~73-74°, top tube puno kraći nego što to brojke pokazuju. Ovih 455mm effective (oliti po slici je to reach) je zapravo jako dobro.
Elvisov Strive je slično kao i moj Slash - kratak u top tube-u i obojica smo (po meni) na granici obzirom na našu visinu (iako je on još skratio sa 50mm lulom). IMHO, L wicked definitivno za svakoga tko je 180-190cm, jer se može fino lulica šaltati od 40-70mm bez da se naruši agresivna geometrija, a opet da se može prilagoditi svakome te visine. Osjeti se to po blizini koljena i volana, kod penjanja u zavojima i slično. Sad dolazi do toga da bicikli nisu dugački na usponu (kad je prije bilo da te bole leđa jer ti je bajk dugačak i slične priče), nego kratki na spustu i da te lagano baci iz zone centra na biciklu... |
Pffft, wicked je mrakacha!
Bajk izgleda ko cista brutala! Ljepo si se bome skrasio! Danas destro, mic, rebbit i ja odradili valjda najlezernije sljeme IKAD. U lugarnici tako ljepo sunce grije da ti se naprosto neda ni mrdnut od tamo :lol2: |
Citiraj:
EDIT: tek sada naletio na ovo, škola je od 38 min pa sledećih nekoliko, kako, šta i zašto... |
Trebaš ti lovit onu drugu, sporiju ekipu radije, da ne bi bio belaj na prvoj vožnji odmah :D :p
Danas čim se popneš na lugarnicu te obuzme neko ležerno stanje uma, nismo se micali preko sat vremena od tamo, a nismo ništa niti naručili hehehe :D |
pozdrav, evo nakon 10 godina imam namjeru uzet neki novi bicikl u rangu od ~3500kn. buduci da sam bio vrlo zadovoljan s marinom,bobcat trail (2000.) koji su mi nazalost ukrali, htio bih ponovo uzet nekog marina ali nije nuzno. dobro me sluzio i scott yz-1 iz 2003.
visok sam ~179cm i imam ~65kg...platit cu gotovinom tako da je i slovenija opcija(ili neki malo rabljeni bicikl). ako imate neku preporuku slobodno napisite, hvala |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:00. |
|