![]() |
|
Citiraj:
Citiraj:
Žalosno sto moram konstatirati ali stvarno ispada niste vi baš svi čisti u glavi. Stalno neka opravdanja, em su krivi vozači automobila, em su krivi semafori, a najjači "argument" mi je dao isto jedan specijalac: "E Buraz pa nemogu se ja na motoru voziti ispod 100ke a na otvorenoj cesti koliko ide, kuiš buraz, jednostavno me zove da ga nagazim, kuiš" :avecare |
Ja sam uzimao od ovih, kadica za BMW i za Tiguana.
https://www.withcar.hr/ Uredno došlo, nije smrdilo po plastici. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Osobno, najzadovoljniji sam sa kadicama koje proizvodi Rezaw-plast i tepisima od Gledringa. |
Jednom kad ih vidis, ne mozes ih vise ne vidjeti :D
https://i.imgur.com/lXSeqOp.jpg |
Ima netko preporuku za mehaničara na VŽ području? Pug 207 (1.8) ušao u limp mode.
|
Citiraj:
http://tds.hr/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
Stvarno ih više ne možeš ne vidjeti. :D |
Bilo bi ih zanimljivo vidjeti kao flotna vozila neke...banke :D
|
Haha :D :D
Gledali ga danas kolege i ja kroz prozor i pokusavali skuziti koji je to model Opela.. Nakon par sati bezveze bacim oko kroz prozor i paf! Bas saka u oko i od onda vise nista nije bilo isto. To im je PSA smjestio, garant :) |
Citiraj:
|
Isao guglati, vidim "problem" je davno prepoznat i internet je vec uradio svoje. Swastikar :D
|
Još kad bi ljudi znali odakle stvarno potiče svastika i zašto ju je cijenjeni gospodin odabrao... :D Ne vidim tu nikakav problem, meni je više gadan auto kao cjelina nego felge.
|
Baš sam svojevremeno gledao Grandland X i nekako me po liniji podsjećao na P3008. Navodno su nova Corsa i P208 pljunuto isti.
|
Citiraj:
Izvana razlike u detaljima, ali manje vise isti auto. Sto i nije tako lose jer su zadnje dvije generacije Corse poprilicno bezveze izgledale, ova nova meni izgleda sasvim dobro. |
208 je happy face, a Corsa sad panda (morate se malo zadubiti i vidjet cete ih) :)
|
Koristi netko ENC?
Bio danas u kućici na izlazu kod Novske kod djelatnice i pitam ju za uređaj, kako šta ovo ono i da sam vidio da ima neki sezonski način koji trenutno traje pa sve do kraja trećeg mjeseca gdje se za uplate dobije cca 30% extra. Kaže ona meni "ne ne, toga nema samo ovo osnovno cca 20% uplate extra". Ne kužim, gdje kupit da se dobije ovo sezonsko ili ona nije upućena? Također, uz ENC uređaj, je li sama cestarina nešto jeftinija npr. ZG-Novska me izađe 42 kn ovako gotovinom, je li uz ENC nešto jeftinije ili se isti taj iznos skida s uređaja? |
Vezao sam ENC uz kreditnu karticu (AMEX, uskoro je mijenja Visa), ne pada mi na pamet kreditirati HAC niti razmišljati o saldu na računu.
Koliko potrošim, toliko platim, dobijem i neki popust tipa 13 ili 16%. |
@Mirkopoter Ona nije upućena, ali za Sezonski ima jedna caka, moras uplatiti 1200kn (ili vise) u komadu.
Isti se iznos skida sa urejaja ali kod uplate dobijes bonus postotak (21.xx kod normalnong i oko 30% kod sezonskog) |
Citiraj:
Ja sam ipak uzeo sezonski prepaid, uplatim 1200 i dobiejnm neih 18xx kn na racunu sto je nekih 33% vise. |
već jedno vrijeme kao kupujem auto.. ne žuri mi se nimalo.. imao sam mazdu 3 2005.godište.. pisao sam već ranije i jedan od uvjeta je bio da stanu štapovi za pecanje :D.. ugl, čitam često ovu temu pa da priupitam, pošto su se zahtjevi malo promijenili hehe..
znam da se "kvare" ali srce mi zaigra kad vidim alfu 159 i GT.. jesu starije, ali kad bi se odlučio, na što pripaziti? s time da više ciljam na GT.. i ako ima netko tu s foruma da prodaje ili slično, komotno se može javiti.. |
Štapovi za ribičiju i Alfa GT?
Što je pošlo po zlu? :D :D |
maaa još sam mlad, nema djece ne raspolaganju, nemam ni jedan razlog zašto bi uzeo nešto gradsko kad mogu nešto divlje :D.. a štapovi stanu i u gt, nagurat će se hahaha..
https://www.index.hr/oglasi/alfa-rom...so/oid/2011095 https://www.index.hr/oglasi/alfa-rom...ts/oid/1964601 |
Šalim se :)
Pričekajmo murinu, forumskog Alfista :) |
čak na jednom oglasu (nije od ova dva gore) piše da je auto od 2013. - 2019. godine kod bertola.. sad ako jedino nisam nešto pomiješao čitajuči ovaj forum, to je neki poznati mehaničar iz zg ili okolice
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Svaki put kad nadoplaćujem isto moram uplatit 1200 kn ili više? |
Citiraj:
Ti znači uplatiš sad u razdoblju kada je 33% više neki iznos i trošiš ga cijelu godinu? |
Citiraj:
Evo, ja taman nadoplaćivam ENC. Od 1.1.2012. CSC prepaid mediji se ne mogu nadoplatiti. Za ENC medije iznos mora biti veći od 1.803,97, a manji od 20.000,00 kuna Znači uplatit ćeš im 1200 kn, a na račun dobivaš 1803,97 kn |
Sezonski ENC je isti ko i ovaj tj. nema fizicke razlike, ja sam normlani prebacio na sezonski (prije nekih 4 godine), stanes na naplatnima tamo gdje ima kucica sastrane i covjek mi tamo provukao ENC kroz njihov sustav da ga oznaci "sezonskim" i tamo sam odmah uplatio (kasnije dodjaem/uplacujem online preko internet bankarstva a stanje mozes pratiti online sa loginom i sa ENC aplikacijom na mobitelu - kroz nju mozes i doplatu raditi sa bonovima.)
Sto se tice uplate svejndo je kad uplatis jer sezonski se sam updejta tj. podeblja racun za dodatnih 11-12% kad je sezona (11 do 4 mjeseca) a kad se vrati na ljeto onda smanji stanje na racunu za taj postotak tako da ga nemos zaj... kako je pero_dinamit vec pomislio :). Znaci Ljeti je "normalni" 21% a zimi je tih 33% popust, sve radi automatski tj. stanje na racunu se poveca/smanji kad dodje taj period. Sto se tice uplate od 1200 ja svaki put uplacujem tu sumu jer prvo moje pitnaje kad sam vidio da je ENC isti fizicki je bilo ".....a zasto bi netko uopce zelio taj "obicni" ako na sezonskom imas 11-12% vise popusta u zimskom periodu...?" Tada mi je covjek na salteru reko da ima jedna "kvaka" i to je to da moras uplatiti 1200kn u komadu a da ljudima to bude puno (ili im netreba toliko) pa zato imaju "obicni". E sad dali se moze zeznuti sustav i uplatiti manje kod druge uplate a da i dalje pribroji jaci popust ja nisam probao :). Meni tih 1200 (ljeti 16xx zimi 18xx) bude dosta za 1.5 godinu pa sam do sada 3 puta uplacivao. |
Meni su objasnili da uplate manje od 1200kn stoje neproknjižene dok se ne skupi 1200kn. Onda se proknjiže na ENC. Ili ih zoveš pa ti vrate pare :)
|
Da se ne zajebete, ovaj danasnji dan besplatnog parkiranja, paydo i mastercard i 10 sati besplatnog parkinga... Je, besplatno je, ali se i dalje primjenjuje maksimalni limit sati parkinga koliko zona dopusta. Znaci prva zona moze biti npr max 2h uzastopno, neka treca zona recimo nema ogranicenja itd. Lijepo me sjebalo jutros nataste hahaha, morao sam preparkirati dalje :D
|
ARZ ni dan-danas nije napravila aplikaciju za ENC. A njihov user/pass nije kompatibilan sa HAK-ovom aplikacijom. U 21. stoljeću nisu sposobni napraviti prilično jednostavnu aplikaciju...
|
Citiraj:
Može li se uređaj i nadoplata izvršiti u ZAGREB, Širolina 4, soba 26 (što stoji na njihovoj stranici) ili negdje drugdje da nije na naplatnoj? |
Prekjučer uplatio ENC sa bonom od 500kn.
Na račun dobio 638kn..računajte postotak ak je bitno. |
Citiraj:
Probaj ima poslati e-mail , ja sam par puta imao neke upite mailom i dosta su mi brzo odgovorili na e-mail (brzo u odnosu na ostale drzaven institucije koje ili odgovore za tjedan dana ili nikad ;)). |
Citiraj:
Ista stvar je i sa ENCom, platim onoliko koliko se vozim, a zbilja ne želim razmišljati da li ću imati dovoljno sredstava na računu ako krenem na neplanirani put niti želim HAC unaprijed kreditirati. :chears: |
Citiraj:
Ja opcenito nekorisitm kartice za nista (osim paypala) pa meni ovaj prepaid sa 33% pashe. Premda opcenito nas autoput je papreno pr-preskup. Sjecam se onih prica/sprdanja kao Slovenska vinjeta za 7 dana skupa ovo ono, pa brate mili kod nas mozes u jednom danu sprzit 700-800kn na cestarinu i to laganom voznjom po ogranicennjima 110-130 :(. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Može. Al uređaj možeš nadoplatit s bonom s kioska. Citiraj:
Bitno da si lipu u plusu kad ulaziš na autocestu, onda ideš u minus koliko je razlika. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:59. |
|