![]() |
|
Citiraj:
edit: još mi ih je namjestio jer je jedna bila malo više prema podu usmjerena |
Citiraj:
Led za poziciju, na koji nacin ugrozavam promet s tim? Ovo bi bilo retoricko pitanje. Isto tak, ak stavim halogenke i ak vuku na plavicasto svjetlo onda bi me isto rusio na tehnickom, bar sto se tice kratkih svjetala. Znaci, obicna zuta halogenka i to prolazi, govorim za kratka svjetla. |
Citiraj:
|
Neobično niska novčana kazna za sve navedeno.
|
Tip je dobio novcanu kaznu koja je na kraju oduzeta jer je proveo neke dane u pritvoru, odlezat ce zimu na toplome, sit i miran i onda izaci van - bez ikakvog duga. Novi zivot. Jebem ti drzavu.
Jeftinije je voziti neregistrani auto i malo odlezati na toplome (pod uvjetom da te ulove) nego raditi, placati, brinuti, i onda jos malo raditi... |
Citiraj:
Imao sam identičnu situaciju friško prije mjesec dana gdje mi je inženjer na tehničkom progledao kroz prste, ali mi je eksplicitno rekao da "ako me policija zaustavi, da nije zamjetio da imam LED u autu, tj. da sam ga naknadno ugradio". Onda smo porazgovarali zašto je to tako, i dok on nema apsolutno ništa protiv, on svejedno snosi odgovornost ako mi prizna tehničku izmjenu, primjerice: policija me zaustavi na regularnu kontrolu i vidi da su mi dnevna LED a trebaju bit halogena, vide u knjižici da je tehnička izmjena prihvaćena, te odmah prijave nadležnom ogranku tehničkih pregleda. Čovjek dobije u najboljem slučaju internu opomenu, ako se već dogodilo jednom, otkaz i zabranu djelovanja na tom području tehničke sigurnosti u cijeloj EU. Tokom istog termina sam se raspitao što trebam na jednom drugom autu još ispraviti da mogu staviti H tablice na njega, rekao mi da dođem u centralu drugi dan s autom. Tamo smo sve pregledali i iako on zna da su svi dijelovi na autu postojali unutar dozvoljenih +10 godina od datuma proizvodnje, ne može mi ništa priznati dok ne dobijem crno na bijelo od firme da je taj i taj dio napravljen najkasnije 1999. godine. Dakle, sve je jasno, felge i auspuh se ne rade od sredine 90-ih više, al svejedno njima treba jebena potvrda. Ajd da su neke no-name gluposti, ali sve specifično i jedino za taj model auta - dakle nema nikakvog razloga. Kažem, čista birokracija. Živjeli! :chears: |
Ma znam, jasno mi je sve, propisi, propisi, itd. ma kolko god to nama bilo glupo, nelogicno i sl.
Meni je cijeli auto u led osvjetljenju, i to je tvornicki tak, naknadno je stavljeno samo led pozicija, koje bi moglo bit diskutabilno po tom pitanju, naravno ovisi od osobe do osobe koja radi na tehnickom.. Dobro kaj nisam stavio led zarulje za kratka svjetla, ove halogenke su k.... al to cu dok tehnicki rijesim:D Naravno gledam da led bude po PSu s naglaskom nezasljepljivanju ostalih vozaca, al samo dok tehnicki rijesim:) |
HID vs LED Headlight Bulbs: EXPLAINED Općenito video HID vs LED, što odabrati, na što paziti. Na kraju ima i usporedba HID vs LED vs Halogen u običnim farovima i farovima s lećom. |
Citiraj:
https://i.imgur.com/fOUZqBV.png Nazalost ih vecina samo radi osnovno, i bjez.. |
Citiraj:
Osim toga, svi se furaju sad na plavicastu (ko fol bijelu) svjetlost koju ljudsko oko slabije vidi od zute. Rezultat je da ti treba dosta vise luxa za isti efekt. Zato po kisi svi novi auti bljeste ko betlehem. |
Imo sam sad sa Leon Cuprom dvomjesečnu sagu sa stanicama za tehnički i upisivanju ispravne dimenzije.
Auto serijski dolazi sa 235/35/19, a u prometnoj je 225/35/19. Iz nekog glupog razloga je kriva dimenzija upisana, kae najgore, jedan poznanik sa istim autom je imo isti problem, a čak i u Njemačkoj kum isto sranje. Na svim konfiguratorima, letcima i u kompjuteru ovlaštenog servisa piše 235, al ekipa na tehničkom neće upisat jer njih briga za takve papire. Na kraju sam jedva u CVH uspio kad sam im pokazo papir iz ovlaštenog po mom broju šasije (makar je pisalo na tom papiru sto dimenzija i različitih snaga)....druge stanice nisu taj papir htjele ni pogledat. |
Meni su greškom umjesto 17 cola upisali 15 cola.
Onda je tip išao samnom do auta, pofotkao na pragu informaciju o dimenziji guma i upisao sve dimenzije, nije bilo nikakve drame oko toga. |
Na Cliu bez problema upisane dodatne dimenzije guma sa potvrdom od Renault Nissan Hrvatska.
|
Sranje je kad auto nema nigdje naljepnicu sa dimenzijama i tlakovima, a nema ni u uputstvima....a u Porsche Hrvatska nemaju nikakve podatke i trebaju ić slat u tvornicu, a to naplacuju.
|
Citiraj:
Da stvar bude smješnija, BMW serije 3 kupljen u HRV nema na papirima iste dimenzije kao BMW kupljen u DE. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Nema Tigi, isto imam problem sa dimenzijama.
|
Citiraj:
Moj je iz Švabije došo sa krivom dimenzijom na homologaciji |
Meni na okviru vrata pisu samo dimenzije 225/45 R 17 sa kojima je auto dosao iz tvornice.
Svejedno, kod prve registracije je covjek na tehnickom u prometnu upisao: 195/65 R 15, 205/55 R 16, 225/45 R 17 i 225/40 R 18 kao moguce dimenzije. Te su dimenzije upisane i u uputama za koristenje, pa pretpostavljam da ih je on sve imao negdje u kompjuteru i samo ih ubacio u prometnu. To valjda ovisi o onome tko napravi prvi tehnicki u RH. |
Za ovoga mi uopće nije žao da su ga drastično kaznili
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...i/2130686.aspx |
https://www.economist.com/europe/201...ding-motorists
Ovo u nas ne bi proslo dobro jer ima kafica na svakom uglu, pa nikom ne bi bio problem 'sacekat' uru :D |
Citiraj:
Ono što znam, a što se tiče dimenzija koje se upisuju u prometnu; ne moraju sve dozvoljene dimenzije pisati u prometnoj. Ali sve moguće dimenzije možeš dobiti potvrdom u ovlašetnom servisu isključivo prema broju šasije. To se plaća oko 120kn. Onda se ide s tim papirom na izvanredni tehnički, i tamo se upisuje sve što piše na službenom listu iz servisa. I to se isto plaća oko 100kn ako se ne varam. |
Ili s tim papirom odeš na redovni tehnički pa ne platiš dodatnih ~ 100 kuna.
|
A cesto niti taj papir ne treba (prvi glas tbh) nego ovi negdje izlistaju te dimenzije, nisam previse pitao na salteru. Dosao na redovni tehnicki, rekao da mi upisu ostale dimenzije, otisao kuci. Par kolega isto tako radilo.
|
Meni je lik otisao do auta, pogledao na poklopcu rezervoara, otisao natrag za racunalo i izvukao iz baze odgovarajuce dimenzije te ih upisao.
|
ima li tko ovdje, da je kupio pežoo 3008
na šta obratit pažnju, koji motor uzet ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Meni na tehničkom sami upisali...daje mi prometnu i viče upisao sam vam jos dimenzija guma koje možete imati.
Inače naljepnice nema nigdje na autu. |
nisam siguran ako novi auti radi WLTP/RDE imaju homologiranu samo jednu dimenziju guma? :/ tj. tvoj auto sa tim gumama ima toliku potrosnju goriva itd...
|
Prije 2.5g kad sam rekao novi auto su mi odmah upisali 2 dimenzije guma, a da nisam ništa tražio.
|
Meni su kod prodaje, u salonu upisali 4 dimenzije, od 16-19".
|
Nitko ne komentira novu Octaviu...kažu zadnji auto te klase iz Škode, okreću se jeftinijim modelima.
https://ip.index.hr/remote/indexnew....765&height=400 |
Žao mi je što će VW degradirati Škodu...
|
Citiraj:
Nek bar jedan brand spuste kao budget brand, kao što je Renault fino segmentirao tržište. |
Seat navodno ide u gornji segment.
|
Citiraj:
Prvo što mi je upalo u oči je da limuzinski model više nema zadnji brisač (što je šteta, možda će ići kao dodatna oprema) i drugo da nema fejk auspuhe (što je pozitivno). |
Citiraj:
https://youtu.be/4H11sUY0hMQ (15:45) |
Izgleda mi top :)
2.0 TDI allround, ~115ks base verzija, vrlo vjerojatno s mapom 170ak, kao na 110ks 2.0TDi :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:58. |
|