PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

tomislav_sb 19.05.2016. 09:10

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2926562)
U NZ ima ravno 39 analognih TV programa.

Ja imam samo 7. Možda filtriraju ostatak ako nemaš TV paket.

Limeni 19.05.2016. 14:23

Bnet mi je kao dugogodišnjem korisniku njihovih usluga promijenio STB za neki noviji koji ne prima karticu, te mi uzeo karticu za conax. STB i TV (LG 55UF852) su spojeni preko HDMI i koristim daljinski od STB (paljenje -gašenje oba uređaja itd.), no ja želim koristiti za sve daljinski od TV-a - Magic remote, kao što mi je bilo dok sam imao karticu.
Ima li tu kakvog lijeka.

Cilim 19.05.2016. 16:33

Citiraj:

Autor tomislav_sb (Post 2927461)
Ja imam samo 7. Možda filtriraju ostatak ako nemaš TV paket.

Ako imas ugovoren "Osnovni digitalni paket", onda automatski imas i kompletan Analogni paket.

xpsp1a 19.05.2016. 18:07

Molim savjet, preći ili ne?

Živim u Zg, Dubrava i evo danas vuku kablove po zgradi, kaže lik optika je tu ispred zgrade, oni provlače coax, dobro to je poznato

Sada imam Amis 25/5, telefoni net i to plaćam 200KN

Cijene na webu su mi opako prevelike ali čitanjem topica vidim da se to može spustiti

Sada bih uzeo neki paket 50/10 + tel + TV, od TV me interesira sport i dokumentarci

Dali ima šanse da se nekako cijenkam da to bude tu negdje 200KN mjesečno

Ili da preformuliram, što najviše mogu izvući od njih za 200KN mjesečno?

Tnx

tomislav_sb 19.05.2016. 21:45

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2927602)
Ako imas ugovoren "Osnovni digitalni paket", onda automatski imas i kompletan Analogni paket.

Imam ugovoren samo internet :D

Stipest 20.05.2016. 10:05

Citiraj:

Autor Limeni (Post 2927563)
Bnet mi je kao dugogodišnjem korisniku njihovih usluga promijenio STB za neki noviji koji ne prima karticu, te mi uzeo karticu za conax. STB i TV (LG 55UF852) su spojeni preko HDMI i koristim daljinski od STB (paljenje -gašenje oba uređaja itd.), no ja želim koristiti za sve daljinski od TV-a - Magic remote, kao što mi je bilo dok sam imao karticu.
Ima li tu kakvog lijeka.

Na žalost, nema :hitthewal:.

bertone 20.05.2016. 11:57

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2927805)
Na žalost, nema :hitthewal:.

Za sad nema... no kako sam još uvijek na starom paketu (jer ne želim dati karticu, a njihova prodaja je gluha na želje korisnika), idem sporijim i zaobilaznim putem, no blizu sam da dođem do jednog od njihovih tehničkih direktora pa kad mi (određene osobe bliske njemu) dogovore kavu i kad malo popričamo... tko zna :fiju:

simpleplan 20.05.2016. 12:25

Apsolutni bogovi su. Kod njih smo zadnjih 8, 9 godina jos od xneta i nude za produljenje neki ZTE mobitel ili tri mjeseca po 100 kn pa onda dalje redovna cifra.
Nedavno im posaljem mail da je ponuda sramotna i da je najmanje sto mogu napraviti dati 3 mjeseca besplatnog paketa, a oni odgovore
Citiraj:

Poštovani,
zahvaljujemo na Vašem upitu.
U međuvremenu se ponuda za produljenje ugovorne obveze postojećim korisnicima promjenila.
Niže Vam šaljemo trenutnu ponudu:
Super+ 3D (TV + internet + telefon) paket uključuje:
  • Osnovni TV paket (više od 40 TV programa)
  • Usluga Mrežne snimalice (10 sati snimanja)
  • Neograničen Internet promet brzine od 35/5,00 do 50/10,00 Mbps
  • Bežični wlan modem/ router s 4 portswitchem
  • Jednu telefonsku liniju s jednim brojem
  • Neograničeno telefoniranje prema fiksnim, nacionalnim mrežama i prema Vip i Tomato mobilnim korisnicima uz naknadu za uspostavu poziva 0,20 kn
  • Prikaz broja pozivatelja
  • Detaljan ispis poziva
Cijena Super+ 3D (TV + Internet + telefon) paketa iznosi 269,00 kn mjesečno.
Sukladno promociji usluge, postojeći korisnici Superbrzog 3D (TV + internet+telefon) paketa koji mijenjaju paket na Super+ 3D (TV + internet+telefon) paket tijekom 24 mjeseca plaćaju mjesečnu naknadu za paket u iznosu od 230,53 kn mjesečno.
Sto bi bilo sasvim ''super'' da meni osnovna cijena na racunu nije 186 kn plus pdv sto iznosi 230 kn :D

Ako produzim ugovor dobit cu istu cijenu koju imam :D

Odgovorio sam im da je nekorektno jer placam tu cijenu i ovako, cekam odgovor...

CROcodile20 20.05.2016. 13:22

Ja isto imam sad opciju za produljenje ugovora. Produljiti ili ne produljiti? :stoopid:
veliku ulogu mi igra "multivizija" (da mogu s jednim prijemnikom gledat TV na više televizora). Kolko znam, samo Bnet ima tu opciju.

Stipest 20.05.2016. 15:29

Citiraj:

Autor bertone (Post 2927842)
Za sad nema... no kako sam još uvijek na starom paketu (jer ne želim dati karticu, a njihova prodaja je gluha na želje korisnika), idem sporijim i zaobilaznim putem, no blizu sam da dođem do jednog od njihovih tehničkih direktora pa kad mi (određene osobe bliske njemu) dogovore kavu i kad malo popričamo... tko zna :fiju:

Ajde sredi i meni jednu. Cijena po dogovoru :goood:!!!

bertone 20.05.2016. 16:18

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2927918)
Ajde sredi i meni jednu. Cijena po dogovoru :goood:!!!

Pa nisam ni vukao veze da dođem do lika samo radi sebe :) ... cilj mi je da u ponudu kao normalno uvrste cam module tako da svi (koji žele) mogu uživati u blagodati jednog daljinskog :D

Stipest 20.05.2016. 21:33

Citiraj:

Autor bertone (Post 2927935)
Pa nisam ni vukao veze da dođem do lika samo radi sebe :) ... cilj mi je da u ponudu kao normalno uvrste cam module tako da svi (koji žele) mogu uživati u blagodati jednog daljinskog :D

Javi detaljan razvoj situacije. Ako ništa i ne bude, svaka čast na trudu :respekt: .

Cilim 20.05.2016. 22:14

Citiraj:

Autor CROcodile20 (Post 2927876)
Ja isto imam sad opciju za produljenje ugovora. Produljiti ili ne produljiti? :stoopid:
veliku ulogu mi igra "multivizija" (da mogu s jednim prijemnikom gledat TV na više televizora). Kolko znam, samo Bnet ima tu opciju.

Na koju foru, sa jednim STB prijemnikom mozes gledati TV program samo na jednom TV-u, jedino ako si mislio na razdjelnik signala za vise TV-a.

Cilim 20.05.2016. 22:19

Citiraj:

Autor bertone (Post 2927842)

Nazalost povlacenje kartica nije politika tehnickog direktora vec politika B.net-a (VIP-a), tako da ti drzim fige.

bertone 21.05.2016. 00:42

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2928005)
Nazalost povlacenje kartica nije politika tehnickog direktora vec politika B.net-a (VIP-a), tako da ti drzim fige.

Nemam što izgubiti ako probam :D

CROcodile20 21.05.2016. 12:40

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2928004)
Na koju foru, sa jednim STB prijemnikom mozes gledati TV program samo na jednom TV-u, jedino ako si mislio na razdjelnik signala za vise TV-a.

Da, na to sam mislio. Jel ima koji ISP da to ima ?

Nikky 21.05.2016. 12:52

Pa može se i kod Bneta, jedno vrijeme su imali "akciju" / gurali više STB - a, jasno za neke nofčeke.
Mukte možeš, kolege su ranije navodili, na drugom tv uhvatit cca 8 DVB-C digitalnih ili 4 DVB-T digitalnih + cca 40 analogno.

Mileni 21.05.2016. 13:08

Ovako, nov sam na bnetu, i nisam se imao vremena uopce 'poigrati' sa istim.
Pod uhvatiti dvb-c kanale valjda mislite preko stb-a? Jer kod mene je setup sljedeci, imam stb koji je spojen sa njihovim routerom. STB je pak spojen preko hdmi-a na tv.

Da li nesto radim pogresno? Imam samo osnovni tv paket, nista vise od toga.

Nikky 21.05.2016. 13:30

To je sve ok za osnovni setup tj. 1. telku, gledaš preko STB - a.
Kolega je spominjao / pitao za 2. telku, tada imaš opciju dodatnog STB (za neke nofčeke) ili šta sam gore naveo.
Mnoge nove telke imaju podršku za DVB-C pa mogu otvoriti / prikazati otključane kanale bez dodatnog STB - a.

Cilim 21.05.2016. 14:41

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2928101)
To je sve ok za osnovni setup tj. 1. telku, gledaš preko STB - a.
Kolega je spominjao / pitao za 2. telku, tada imaš opciju dodatnog STB (za neke nofčeke) ili šta sam gore naveo.
Mnoge nove telke imaju podršku za DVB-C pa mogu otvoriti / prikazati otključane kanale bez dodatnog STB - a.

Tocno na drugom, trecem pa i cetvrtom TV-u u ZG se moze tako uloviti 18 digitalnih i 39 analognih TV programa (preporuka B.net-a da se signal dijeli na do 3 TV-a).

A o najamu dodatnog STB-a:
http://i.imgur.com/iEXg8SA.jpg

Mileni 21.05.2016. 15:03

O tome i ja pricam. Moj TV podrzava dvb-c, no kad tako trazim, ne nadjem nista. No antena od tv-a je spojena direkt u zid, tj. u zajednicku antenu od zgrade. Zato i pitam, da li nesto pogresno radim?

alen.s 21.05.2016. 15:04

baš nedavno sam ih zvao i pitao za dodatni prijamnik al san jako brzo odusta kad san čuo cijenu...samo san reka "ne, hvala" :)

schetz 21.05.2016. 15:22

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2928116)
O tome i ja pricam. Moj TV podrzava dvb-c, no kad tako trazim, ne nadjem nista. No antena od tv-a je spojena direkt u zid, tj. u zajednicku antenu od zgrade. Zato i pitam, da li nesto pogresno radim?

Mislim da ti zato i ne fercera .. meni je spojena na njihov kabel (antenski ulaz) . Obzirom da Tv nema dvb-C , imam samo analogne kanale na njoj.

Cilim 21.05.2016. 15:32

Citiraj:

Dali je u tu uticnicu koju spominjes spojen B.net ili za B.net imas doveden drugi antenski kabel u stan.
Postojeci STB takodjer mora biti spojen na B.netov antenski kabel. Ako imas ugovoren samo Osnovni digitalni paket onda ti STB samo njega i ulovi.

Stipest 21.05.2016. 15:32

https://www.facebook.com/veto.tv/vid...3265939850238/

Mileni 21.05.2016. 15:34

Citiraj:

Autor Cilim (Post 2928126)
Dali je u tu uticnicu koju spominjes spojen B.net ili za B.net imas doveden drugi antenski kabel u stan.

2 kabela. Nova zgrada, sve od ranije ugradjeno. Imam u zidu utor za bnet/kabelsku, kao i utor za tv. Utor za tv je ocekivano od antene koju dijelim sa cijelom zgradom.

CROcodile20 21.05.2016. 15:35

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2928095)
Pa može se i kod Bneta, jedno vrijeme su imali "akciju" / gurali više STB - a, jasno za neke nofčeke.
Mukte možeš, kolege su ranije navodili, na drugom tv uhvatit cca 8 DVB-C digitalnih ili 4 DVB-T digitalnih + cca 40 analogno.

ne ne, pitao sam jel ima još koji ISP da to isto ili slično nudi.

Stipest 21.05.2016. 15:36

Citiraj:

Antena od TV-a mora ići u njihov razdjelnik

http://i64.tinypic.com/169pw95.jpg

Mileni 21.05.2016. 15:38

@Stipest
I mislio sam... Ali onda nista od interneta. Osim ako ne mislim modem premjestiti na totalno drugu lokaciju, sto je za sad nemoguce. Steta, nadao sam se uloviti barem domace programe za vrijeme EP-a u Francuskoj. Ovako slika nije bas bajna. A pretpostavljam da bi izgubio vecinu programa ako bi maknuo stb od televizije :(

Cilim 21.05.2016. 15:53

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2928129)
2 kabela. Nova zgrada, sve od ranije ugradjeno. Imam u zidu utor za bnet/kabelsku, kao i utor za tv. Utor za tv je ocekivano od antene koju dijelim sa cijelom zgradom.

Ako ova od B.net-a izgleda ovako, onda moras na lijevi prikljucak (TV) staviti razdjelnik za 2 TV-a i jedan kabel spojiti na postojeci STB a drugi kabel na taj drugi TV.
Sa internetom bi sve trebalo ostati ok jer je on spojen preko treceg prikljucka na gornjem dijelu B.netove uticnice.

Stipest 21.05.2016. 18:45

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2928132)
@Stipest
I mislio sam... Ali onda nista od interneta. Osim ako ne mislim modem premjestiti na totalno drugu lokaciju, sto je za sad nemoguce. Steta, nadao sam se uloviti barem domace programe za vrijeme EP-a u Francuskoj. Ovako slika nije bas bajna. A pretpostavljam da bi izgubio vecinu programa ako bi maknuo stb od televizije :(

Ajmo ispočetka. Bnet je ušao sa svojim koaksijalcem u tvoj stan. Na kraju njega je stavljen razdjelnika kao na slici poviše . Iz razdjelnika jedan kabel ide u modem ,a ostali jedan u STB,a drugi direktno u drugi tv. Na jednom TV-u gledaš sve preko STB spojenog HDMI kabelom na TV. Gledaš paket koji plačaš. Na drugom TV-u imaš naših 8 u digitali (ako TV ima DVB-C tuner,a danas skoro svi imaju) i oko 40 analognih kanala sa dosta lošom slikom. Koliko god spojio TV-a ovako ništa se ne dešava sa internetom. On radi normalno. Druga je stvar koliko je tebi to zgodno po kući provući tj. na kojim lokacijama su ti te TV i modem. Ja sam ti napisao koji je sistem. Ovo zadnje da bi izgubio većinu programa ako bi maknuo STB od TV mi nije jasno što si mislio.

EDIT:
Evo slika kako to izgleda u mene.

http://i64.tinypic.com/11rsto5.jpg

Prezime 21.05.2016. 19:56

Cisco EPC2425 gubi internet preko WiFi-a

Kolega koji ima doticni router na B.net-u ima cudan problem: router uredno radi, wifi ima full signal ali svakih 5-6 dana izgubi internet preko wifi-a. Kad mu se to desi, onda udje u router (preko wifi-a jer Lan uopce ne koristi) i promjeni wifi kanal, nakon cega iternet opet uredno radi 5-6 dana, a onda opet ista igra...

Zove me za pomoc, ali uopce nemam ideju kako rijesit takav problem, na sto obratit paznju i sto provjerit/promjenit u podesavanjima tog routera?

PS, radi se o zgradi sa stanovima i dosta je velika guzva u eteru, tako da svaki put prije promjene kanala skenira cijelo podrucje i izabere kanal sa trenutno najmanje "smetnji".

Nikky 21.05.2016. 20:53

Odgovoreno > http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=278657

Stipest 21.05.2016. 22:05

Evo koga zanima kako zvuče SK HD kanali preko Kaona.

https://www.youtube.com/watch?v=BrC-...ature=youtu.be

Užas. Ne prođe niti jedna utakmica da se to ne desi u trajnaju od 5-6 minuta dok se vrati u normalu.

Mileni 21.05.2016. 22:21

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2928175)
Ovo zadnje da bi izgubio većinu programa ako bi maknuo STB od TV mi nije jasno što si mislio.

Mislio sam da bih ostao bez programa ako maknem STB sa te lokacije? Jer cemu onda uopce STB ako mogu direkt u zid?

Nemam 2 TV-a, vec samo jedan. Ali i jedan utor u zidu za kabelski tv. U taj utor ide iz stb-a kabel. Jos jedan iz STB-a u router. A TV je povezan preko hdmi-a u stb.

Ali mislim da sam shvatio sta si ti napravio. Ovaj razdjelnik si spojio u zid, tj u utor gdje je za kabelski tv od bnet-a. I onda tv + stb u razdjelnik, pa ti time sve funkcionira. Ako sam negde pogrijesio, ispravi me.

Meni je problem sto sam se nedavno preselio, i sve sam lijepo uredio. Svi kabeli idu kroz zid, mjesta vise jednostavno nema. No ako mogu postici ovo o cemu vi pricate, napravit cu mjesta sigurno.

Iz tog razloga ne mogu trenutacno ni provjeriti kako kod mene situacija izgleda. Zena i djeca su za tv-om, a cijeli ormar bih morao pomaknuti da vidim prikljucke. Obavim to prvog prigodom kad budem sam u stanu :)

U svakom slucaju, hvala tebi na pomoci, kao i @Cilim -u. Javim se prvom prigodom ovdje kako je sve proslo :)

:chears:

Stipest 21.05.2016. 23:24

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2928229)
Mislio sam da bih ostao bez programa ako maknem STB sa te lokacije? Jer cemu onda uopce STB ako mogu direkt u zid?

Nemam 2 TV-a, vec samo jedan. Ali i jedan utor u zidu za kabelski tv. U taj utor ide iz stb-a kabel. Jos jedan iz STB-a u router. A TV je povezan preko hdmi-a u stb.

Ali mislim da sam shvatio sta si ti napravio. Ovaj razdjelnik si spojio u zid, tj u utor gdje je za kabelski tv od bnet-a. I onda tv + stb u razdjelnik, pa ti time sve funkcionira. Ako sam negde pogrijesio, ispravi me.

Meni je problem sto sam se nedavno preselio, i sve sam lijepo uredio. Svi kabeli idu kroz zid, mjesta vise jednostavno nema. No ako mogu postici ovo o cemu vi pricate, napravit cu mjesta sigurno.

Iz tog razloga ne mogu trenutacno ni provjeriti kako kod mene situacija izgleda. Zena i djeca su za tv-om, a cijeli ormar bih morao pomaknuti da vidim prikljucke. Obavim to prvog prigodom kad budem sam u stanu :)

U svakom slucaju, hvala tebi na pomoci, kao i @Cilim -u. Javim se prvom prigodom ovdje kako je sve proslo :)

:chears:

Nemam ja u zidu ništa od B-neta. Ovoj lijevi spoj na kojem piše B-net je koksijalac povučen po stanu kanalicama do tv-a (tako oni inaće rade). Ne zna samo o čemu pričamo kad imaš samo jedan tv i na njemu spojen STB. Gdje bi micao STB kad nemaš drugi TV? Ništa od ovoga što smo opisivali ti onda ne treba.
Za pomoć, nema problema. Tu smo da pomognemo ako možemo,a ti samo pitaj.

Mileni 21.05.2016. 23:26

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2928237)
Nemam ja u zidu ništa od B-neta. Ovoj lijevi spoj na kojem piše B-net je koksijalac povučen po stanu kanalicama do tv-a (tako oni inaće rade). Ne zna samo o čemu pričamo kad imaš samo jedan tv i na njemu spojen STB. Gdje bi micao STB kad nemaš drugi TV? Ništa od ovoga što smo opisivali ti onda ne treba.

Zato i mislim da se nismo sporazumjeli.
Ne zelim micati STB. No ako sam dobro skuzio, ekipa pretrazuje kanale bez STB-a direkt iz TV sucelja. Naravno, ako TV podrzava DVB-C. Moj podrzava.

Zelio sam to napraviti cisto kako bih imao barem domace kanale instalirane, pa kad sam palim tv da ne koristim njihovo uzasno sucelje.

Nikky 21.05.2016. 23:55

Pa za probu privremeno spoji ant. izlaz iz STB u TV (makni sa Routera) i pretraži kanale.
Ako budeš zadovoljan dobivenim onda je lako dodati jedan ant. razdjelnik ...

Stipest 22.05.2016. 01:12

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2928238)
Zato i mislim da se nismo sporazumjeli.
Ne zelim micati STB. No ako sam dobro skuzio, ekipa pretrazuje kanale bez STB-a direkt iz TV sucelja. Naravno, ako TV podrzava DVB-C. Moj podrzava.

Zelio sam to napraviti cisto kako bih imao barem domace kanale instalirane, pa kad sam palim tv da ne koristim njihovo uzasno sucelje.

Možeš i to tako da iz STB-a povučeš antenu u TV. STB služi samo kao prolaz i to radi provjereno. Kod mene je tako i ja ne palim Kaona kad gledam naše kanale. Znaći iz zida u STB na cable IN, a iz STB-a loop OUT direktno u tv i to je to. Kabel je obični koaksijalac muško ženski.
Ovako izgleda na Kaonu.

http://i66.tinypic.com/2nhm8m0.jpg

Mileni 22.05.2016. 01:13

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2928261)
Možeš i to tako da iz STB-a povučeš antenu u TV. STB služi samo kao prolaz i to radi provjereno. Kod mene je tako i ja ne palim Kaona kad gledam naše kanale. Znaći iz zida u STB na cable IN, a iz STB-a loop OUT direktno u tv i to je to. Kabel je obični koaksijalac muško ženski.
Ovako izgleda na Kaonu.

http://i66.tinypic.com/2nhm8m0.jpg

Odlicno. Vec u ponedjeljak cu isprobati, prvo kabel moram kupiti kako viska nemam :)

Hvala jos jednom :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:58.