PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Dawar 22.01.2010. 22:37

Pogledao The Book of Eli iliti Knjiga iskupljenja što da kažem film je vrhunski, uvučete u fotelju i to je to. Odlična glumačka postava, odlično dočarana atmosfera,sviđa mi se način na koji objašnjava što se desilo sa svijetom (nije ona spika da neki narator napočetku kaže, nego kroz film saznaješ detalje). Film zasigurno ima pouku koja te natjera na razmišljanje, a kraj je definitvno ironičan. Šteta što je film zasjenjen od strane Avatara, od kojeg ima sigurno inovativniju radnju.
9/10

Hrvoje xyz 22.01.2010. 23:03

Veceras na RTLu Ja sam najjaci na svijetu,amer sam,spasavam cijeli svijet bosnu i irak i sve sta treba
drzim se za glavu :nono:
opet plemeniti amerikanci , on visok plav , bosna hladna maglovita i brutalna , on osvecuje svog mrtvog kolegu pilota.đizus . koji tres.

Bambusha 22.01.2010. 23:36

Boiler Room - Triler o "brokerima" i liku koji se uvukao u to sve i pokazao se kao odličan u poslu, ali kroz film saznaje pravu stranu posla. Film više nego dobar.

Stay - Ne baš tako poznati film o psihijatru, koji nije stabilan kao ni njegovi pacijenti, koji dobiva novog pacijenta koji se želi ubiti...Možda malo predugačak, ali je OK.

Mr.Ex.President 23.01.2010. 00:21

Law Abiding Citizen

Odličan triler, sa krajem koji je usra sve dobro...
Ipak unatoč tome, ima ono nešto i isplati ga se pogledat, do pred kraj odlična radnja po meni, par brutalnih scena napravljenih tako realno, odličan gluma.:)

Ne znam, uživin se u ulogu glavnog lika, uživljen san šta je jebeni "Mozak", uživljen san kako ubija ljude iz zatvora. Kako je sve tempira, kako je ubija zakopanog odvjetnika radi 10 minuta kašnjenja, kako je raznija 5 auta ispred zatvora, kako upravlja robotom koji raznosi auto na groblju. Tu sam se čak počea pitat ima li pomagača ili je to on? Ako nije on, ko mu je pomagač? Ako je on, kako jebate?!

A onda ona zadnja scena gdje prosječno inteligentan odvjetnik (tužitelj, šta već) sjebe masu inteligetnog lika kojeg nam cijelo vrijeme opisuju ka genijalca koji može sve i koje je par koraka ispred bio cijelo vrijeme. I to ga sjebe skroz šarlatanski...krene 20 minuta nakon njega, a ipak stigne prije njega i to ne samo da stigne doć prije nejga, već mu i lijepo smjesti bombu pod krevet i veselo čeka...

Ma dajte...totalna glupost u scenariju i veliki korak unatrag nakon odličnog uvoda i zapleta

syss 23.01.2010. 02:42

odličan i po meni, ali kraj yebena katastrofa.

na pamet mi pada hurt locker koji je isto kvalitetan film usran amerikanizacijom i (nepotrebnom) patetikom... na kraju naravno.

bacam se na kinu i francusku majke mi... dosta mi je holivuda i pentagonovih filmova.

Ubleha 23.01.2010. 08:39

Imaju francuzi strava filmova, gledaj syss ako vec nisi Mr 73 odlican triler po istinitim dogadjajima.

fanATIk 23.01.2010. 09:13

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz (Post 1547272)
Veceras na RTLu Ja sam najjaci na svijetu,amer sam,spasavam cijeli svijet bosnu i irak i sve sta treba
drzim se za glavu :nono:
opet plemeniti amerikanci , on visok plav , bosna hladna maglovita i brutalna , on osvecuje svog mrtvog kolegu pilota.đizus . koji tres.

Ti bi radije gledao film Ja sam papak, uzbekistanac sam, pišem peticiju za uvođenje kanalizacije u našu mahalu.
Glumac bi trebao bit bradati patuljak, a radnja bi se trebala događat u tropskim predjelima Bosne gdje dotični osvećuje svog kolegu inkasatora radio i tv pristojbe kojeg je ugrizao neki đukac u Suljinom dvorištu.
I to bi vjerojatno privuklo milijune u kino dvorane i napunilo producentske novčanike... Mda...

Šta očekuješ kakve filmove bi ameri trebali radit?
Mislim, očito je da nemreš smislit amere i filmove koje rade, al ja ti imam rješenje za to; nemoj ih gledat.

Dawar 23.01.2010. 10:10

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1547473)
Ti bi radije gledao film Ja sam papak, uzbekistanac sam, pišem peticiju za uvođenje kanalizacije u našu mahalu.
Glumac bi trebao bit bradati patuljak, a radnja bi se trebala događat u tropskim predjelima Bosne gdje dotični osvećuje svog kolegu inkasatora radio i tv pristojbe kojeg je ugrizao neki đukac u Suljinom dvorištu.
I to bi vjerojatno privuklo milijune u kino dvorane i napunilo producentske novčanike... Mda...

Šta očekuješ kakve filmove bi ameri trebali radit?
Mislim, očito je da nemreš smislit amere i filmove koje rade, al ja ti imam rješenje za to; nemoj ih gledat.

Bravo fanATIče :chears: naravno da će ameri promovirati svoju zemlju, ako hoćeš gledati promociju islamske militantne skupine pogledaj neki njihov film

Milentije 23.01.2010. 15:47

Citiraj:

Autor trouble (Post 1546157)
Vidiš,intelektualna snaga ljudskog bića se odražava i na tome kako shvatiti film. Po tome bi sve,od districta 9 do avatara bio teški BS po tebi? Mislim,nelogičnosti i više nego u Indyu. Pogledao sam neki dan film i kao onaj koji je odgledao prijašnje nastavke shvatio sam ga tako....i mogu rec da nisam lose utrosio tih dve cuke.... ja sam se smijao nazalost na premalo komicnih scena kojih je prije bilo više :) baš me zanima tvoja recenzija Avatara :)

A vidis, D9 mi nije toliko bezveze film kao Indy. D9 ima komičnih trenutaka i odmah se vidi da je SF (mali zeleni,...). D9 sasvim OK film pored Indy, što se mene tiče i mojih ukusa.

Mad_Duke 23.01.2010. 16:33

Meni ovaj zadnj Indy totalno fora. Pogledao ga sa mamom u dnevnom na plazmici. Nije na razini starih, ali je i dalje čist oke. Naravno, za sve koji ne traže neš dubokoumno, nego jednostavno legendarni serijal sa legendarnim glumcem koji još uvijek kick ass-a. :P

sinisa1989 23.01.2010. 17:10

Danas bilo dosadno pa odlučio malo prekopat box sa filmovima i našao X-Files 2. Nije loše, ali mi je prvi dio bio bolji. Sve u svemu ok za ubit vrijeme.

Mr.Ex.President 23.01.2010. 19:00

Citiraj:

Autor syss (Post 1547437)
odličan i po meni, ali kraj yebena katastrofa.

na pamet mi pada hurt locker koji je isto kvalitetan film usran amerikanizacijom i (nepotrebnom) patetikom... na kraju naravno.

...

Ma ajde, Hurt Locker zasere zadnjih 10 sekundi pa film završi prije nego šta skužiš da su ti ga usrali, dok "građanina" useru 10 minuta prije kraja pa imaš vremena počet plakat kako su sjebali nepto tako dobro:D

mighty 23.01.2010. 19:23

Citiraj:

Autor Matth€w (Post 1546395)
Jako dobar film, ali nekako mi se radnja okrenula, više mi se činilo kao da gledam povijest JAR-ovog nogometa nego film o Nelsonu Mandeli, iako ubiti, neznam niti kako bi film zapravo trebao biti shvaćen, kako je to autor zamislio.

zar sumnjas u clinta? pa znao je on sto radi :D

Raven_1 23.01.2010. 20:03

Evo pogledao sam danas The Book of Eli i malo me razocarao. Pocetak je dobar i neke stvari podsjecaju na Fallout 3, ali to je post-apokalipticna prica tako da nista cudno. Takodjer scene borbi su me podsjetile na Zatoichija, Denzel Washington i Gary Oldman so dobro odradili svoje uloge, ali Mila Kunis k'o da je dosla iz nekog drugog vremena. Ocito joj se nije svidjela prica gdje vode ima jako malo, vecina hoda u dronjcima, ima prljavu kosu i smrde. :D

Film ima rupa i na momente je malo dosadan, ali sve u svemu ok za pogledat. Moja ocjena 7/10. Nisam jos pogledao The Road, a frend je reko da je bolji pa budem vidio. :)

trouble 23.01.2010. 20:34

Citiraj:

Autor Milentije (Post 1547772)
A vidis, D9 mi nije toliko bezveze film kao Indy. D9 ima komičnih trenutaka i odmah se vidi da je SF (mali zeleni,...). D9 sasvim OK film pored Indy, što se mene tiče i mojih ukusa.

A u Indyu se nevidi da je avanturistička fantazija? ili možda,sam nalov ne govori tako? :D

Pupo 23.01.2010. 21:08

Citiraj:

Autor trouble (Post 1548018)
A u Indyu se nevidi da je avanturistička fantazija? ili možda,sam nalov ne govori tako? :D

Istina :D

Al po mome, pretjerali su u zadnjih 10 minuta filma! Mogli su nešto malo manje žestoko napravit i film bi bio bolji! Jer priča je koliko toliko filmski realna, do zadnjeg derneka :goood:

fanATIk 23.01.2010. 22:44

Pretjerali u zadnjih 10 minuta? Manje su pretjerali nego u zadnjih 10 minuta Otimača izgubljenog kovčega. :D

Milentije 23.01.2010. 23:56

Citiraj:

Autor trouble (Post 1548018)

Sve to stoji, ali nekako je to sve mlako. Ni tam, ni vam. Kad je bal nek je maskenbal, natrpaš malih zelenih, nekih tjunovanih IMT 539ki i sličnih điđa, a ne Hansa iz gestapoa i neku kuravu u lateksu... :D

Mar 24.01.2010. 02:07

Evo pogledah Book of Eli.. mlak film.. radnja slaba, glumci su dobri, iako Mila Kunis ide na živce sa cviljenjem jer je odmah zamislim u That 70s showu ili Family Guy-u.

Denzel i Oldman su odlični, no filmu fali jedna od ove 2 stvari:
1. Dubina
2. Spektakl

rodriguez 24.01.2010. 15:08

pogledao šerloka,zaspao sam negdje 10-tak puta tijekom filma...film je ok al sam ja bio umoran:D

razor i2c 24.01.2010. 17:18

Zadnje pogledao:

Rebound (2005) - 5/10

Saw 6 - 4.5/10

Live Free or Die Hard (2007) - 8/10

Wanted - 6.8/10

Vuco 24.01.2010. 18:03

Citiraj:

Autor razor i2c (Post 1548730)
Zadnje pogledao:
Rebound (2005) - 5/10

Daj briješ. Rebound je baš dobra komedijica za ubit vrijeme :)

Baja 001 24.01.2010. 19:10

Fight Club [1999]

Odličan film s Brad Pittom i Edward Norton, gluma je na razini, priča je odlična. Radnja filma je otvaranje ilegalnih street fight okupljališta, kao nadoknada za nedostatak sna i sl. Uglavnom film je predobar.

Ocjena 9.5/10

Pupo 24.01.2010. 19:24

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1548836)
Fight Club [1999]

Odličan film s Brad Pittom i Edward Norton, gluma je na razini, priča je odlična. Radnja filma je otvaranje ilegalnih street fight okupljališta, kao nadoknada za nedostatak sna i sl. Uglavnom film je predobar.

Ocjena 9.5/10

Film ima malo dublju radnju od ove navedene koliko se meni čini! Al slažem se da je film predobar! :chears:

EDIT: Si gledao Avatara?

Burko 24.01.2010. 19:40

pogledah upravo Avatara. i onako, zadovoljan sam filmom i ubijenim vremenom, ali da je film koji ocarava i da mi ga se gleda opet sutra/prekosutra - ne.

nakon pogledanog nacina snimanja filma vidim di je otisla tolika kolicina novaca, no film kao film imo ne opravdava budget. ruku na srce, filmovi sa (hm....) 100, ili 1000(?) puta manjim budgetom su znali ostaviti itekako veci utisak i dojam nego avatar. nazalost, marketing je ucinio od ovog filma ogromnu filmcinu. daleko od toga da film ne vrijedi pogledati, upravo suprotno :beer:.

i da, nekako mi se cini da je film neka vrst ode indijancima VS amerikanaca.

xlr 24.01.2010. 19:53

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1548851)
Film ima malo dublju radnju od ove navedene koliko se meni čini!

Malo je reći dublju :) Može se komotno puštati na FF-u odsjek za psihologiju u sklopu obaveznih predavanja.

Collateral - 7/10
Osobno jedna od boljih Tomovih uloga. Lagano štivo, ali kvalitetno odrađeno i vrijedno (višestrukog) gledanja.

Lock Stock And Two Smoking Barrels - Bez ocjene
Nalazi se na top3 listi gdje se, konstantno izmjenjujući pozicije, gužva jedno 5-6 filmova :D Klasik razrađen do zadnjeg detalja, nuff said!

tech 24.01.2010. 20:56

Bio gledati Avatar 3D neki dan.
Sa obzirom da u kinu nisam bio cca. 2 godine, žao mi je ta 3 sata koja sam potrošio, kolko sam živaca izgubil a i onih 50kn za kartu.

Dvorana naravno puna, smjestil sam se u sredinu i počeo gledati film.Na pol filma jedna mlada devojka nije mogla dočekati da svom dečku ispriča kak je film već gledala sa frendicama i oklijevala je ravno ~3 sekunde da krene pričati rasplet filma.

Onda jedan stariji gospodin je moral pucketat noktima tokom cijelog filma.Zvuk je prve 3min bio dosta out of sync, naočale blaža katastrofa.

Film, 3D i način na koji je sniman je impresivan ALI priča je površna i previše nabrijana.Niš posebnoga.
Uglavnom, marketing je sve to ispeglao.

BladeRunner 24.01.2010. 21:38

Citiraj:

Fight Club [1999]

Ocjena 9.5/10

Kako da ne. To je film o dva lika koja su tuku i rade sapun. Mda...

"You have to consider the possibility that God does not like you, never wanted you, and in all probability, he HATES you. It's not the worst thing that can happen."
"Fuck damnation, man! Fuck redemption! We're God's unwanted children, SO BE IT!"

BTW, najbolji film ikad snimljen. AMEN.

Wolverine 24.01.2010. 21:41

Citiraj:

Fight Club [1999]

Ocjena 9.5/10

Samo mi nemoj reći da si tek sada pogledao taj film.
Da, definitivno je radnja puno puno dublja, no mislim se taj film niti ne treba opisivati, posebice ne nakon gotovo 11 godina od njegova izlaska :D

Pomo 24.01.2010. 22:05

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1549009)
BTW, najbolji film ikad snimljen. AMEN.

Nope. To bi bijo Blade Runner:chears:

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1549016)

Ja ga upravo gledam. Vjerujem da ima krdo i starijih filmova više nego vrijednih gledanja, pa sam ih propustio. Nitko nije baš tolki filmofil, i svakome se zalomi propušteno remek djelo.

danc00 24.01.2010. 22:09

Citiraj:

Fight Club [1999]

Ocjena 9.5/10

:)

Ocjena u redu. Al bit filma si fulal, jel si možda bil umoran pa si zaspal par put za vrijeme filma ko kolega par postova iznad :D ?

Sad mi došlo da ga pogledam po 3. put...

BladeRunner 24.01.2010. 22:19

Citiraj:

Autor Pomo (Post 1549065)
Nope. To bi bijo Blade Runner:chears:

Ja ga upravo gledam. Vjerujem da ima krdo i starijih filmova više nego vrijednih gledanja, pa sam ih propustio. Nitko nije baš tolki filmofil, i svakome se zalomi propušteno remek djelo.

Biliv it or not, nisam gledao. :D
Imam sve moguće verzije filma, znam sve o njemu ali ga nisam gledao. A i spojlan mi je prilično.:D

Mad_Duke 24.01.2010. 22:20

Vezano uz fight club

Pa nije da je film nešto pretjerano dubokouman. Meni je film odličan. Ali samu priču pretjerano uzdizati kao nešto nenadj*** baš i nemam namjeru :)

Inače. Dobar review mi je ovaj
http://bluray.highdefdigest.com/2426/fightclub.html

Općenito mi ta stranica u kojih 90% slučajeva dijeli ocjene po mom ukusu.

Citiraj:

Autor Pomo (Post 1549065)

Ja sam prokleti filmofil i iskreno me baš to "propušteno remek djelo" motivira jerbo znam da sigurno ima još poneki naslov koji će me se dojmiti, a da sam ga propustio.

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1549089)
Biliv it or not, nisam gledao. :D
Imam sve moguće verzije filma, znam sve o njemu ali ga nisam gledao. A i spojlan mi je prilično.:D

Moj ti je savjet, pogledaj ovu zadnju kaj je izdana na bluray-u. Sve kaj bum rekao je- "To je to".

Meni osobno jedan od top filmova svih vremena. Baš bi si kupil da mogu ovakav paketić :D
http://bluray.highdefdigest.com/251/bladerunner.html

danc00 24.01.2010. 22:21

http://www.youtube.com/watch?v=gq-l2TuhX9w

Jel to ko pogledal? Vrijedi gledaT?

Pupo 24.01.2010. 22:37

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1549092)
http://www.youtube.com/watch?v=gq-l2TuhX9w

Jel to ko pogledal? Vrijedi gledaT?

Pogledo ja, a ono 5-6/10. Ništa posebno. Problem je kad pogledaš taj trailer, pogledo si sve zanimljive scene iz filma! Film ima kao neku zamršenu priču kao, al niš spešl. Gledo sam svakakvih filmova, pa sam pogledao i ovaj :goood:

Dawar 24.01.2010. 23:03

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1549016)
Da, definitivno je radnja puno puno dublja, no mislim se taj film niti ne treba opisivati, posebice ne nakon gotovo 11 godina od njegova izlaska :D

Ja ga još nisam pogledao, jednom sam ga ko mali gledao na telki i naravno nisam ništa kužio i zaključio sam da je film glup pa sam ga kasnije odbijao gledati. Ali mislim da bi morao...

Nego primjetio sam jednu stvar zašto hrpa vas ocjenjuje filmove na decimalu kad se i na IMDBu ocijenjuju sa cjelim brojem, na decimalu je samo aritmetička sredina svih skupljenih glasova. A i sumnjam da možete sami razlučiti razliku hoćete li dati filmu 7.2 ili 7.3 :chears:

Baja 001 24.01.2010. 23:13

@svi

Naravno da je radnja punopuno dublja od "dva" lika koja rade sapun i samo se fajtaju. Uglavnom vrijedi pogledat.

@ Wolv

Trudim se da uhvatim sve dobre uratke, ali jednostavno nemam vremena za sve.

@Pupo

Nisam gleda Avatar, nekako mi teško nać 3 sata, pogotovo kada smatram da ću požaliti onda je još teže ;)

Facelessone 25.01.2010. 00:35

The Book of Eli - preporuka

Alph4Dawg 25.01.2010. 13:18

Sherlock Holmes- Super,zbilja.Odlična akcija,prekul efekti,doza humora i super gluma.
Frygtelig Lykkelig (iliti Terribly Happy) - Odlična drama,odlična gluma,napetost i super priča.
The Book Of Eli - Odličan post-apokaliptični thriller.Malo će vas Denzel podsjetiti na Blade-a =) Inače,odlična radnja,odlična gluma,odlična priča i odlični efekti.Čak me i Mila Kunis iznenadila :D
The Road - Jednostavno odličan film.Ima baš sve,ali zbilja SVE emocije u filmu,gluma je savršena.Čak ima podosta scena na koje sam se jednostavno cimao,ili zgrozio.
Give 'em Hell,Malone - Thomas Jane u ulozi detektiva,puno pucnjave i puno slčnosti (što se slike i efekata tiče) sa Sin City-em.Film noir,gluma totalno na mjestu,radnja vrlo dobra,onako...film za ubiti nedjelju popodne.I da,ako je netko gledao...je li to samo do mene,ili Matchstick u par navrata totalno kopira The Joker-a iz The Dark Knight-a?
Triangle - Odličan psiho-triler!Super gluma i fantastična priča,puno emocija.Preporuka.
Flawless - Malo dugo traje,ali film ima super radnju,koja je smještena nazad u danima i to čini film zanimljivim skroz.Demi Moore i Michael Caine će se pobrinuti da film dobije na težini,zanimljivosti i napetosti.Ne želim spoilati,pa eto...preporuka.

:chears:

Mad_Duke 25.01.2010. 13:33

Sherlock Holmes - Guy Ritchie, Jude Law, Downey. Odličan zabavan film. Iako bi prije rekao teaser, jer me Moriarty zanima u nastavku. Ako njega izvedu na mračan/zabavan način mogao bi nastati jako dobar serijal filmova.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:22.